Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 25.) önkormányzati rendeletének indokolása

a 2022. évi költségvetésről szóló 1/2022. (I. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 02. 26
a 2022. évi költségvetésről szóló 1/2022. (I. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról
Általános indokolás
A 2022. évi költségvetési rendelet elfogadása után kaptuk az értesítést, hogy az intézményi gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatás tekintetében a Pénzügyminiszter úr új döntést hozott, amit az önkormányzati adatszolgáltatás alapján megemelkedő költségek és a térítési díj emelésének tilalma indokolt. A támogatás megállapítása ugyanakkor figyelembe vette a települési önkormányzatok által biztosított egyes közszolgáltatásokat érintő 2022. évi béremelésekhez nyújtott támogatásról szóló 8/2022. (I. 14.) Korm. rendelet szerint az intézményi gyermekétkeztetéshez biztosított 258 300 forint/számított létszám kiegészítő támogatást is, így egyes önkormányzatunk részére megállapított üzemeltetési támogatás lecsökkent.
Mivel az elfogadott költségvetésben elfogadott központi támogatási előirányzatoknak meg kell egyezni a Kormány által elfogadott előirányzatokkal, ezért a csökkentést az Önkormányzatok működési támogatásai soron át kellett vezetni.
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz
E szakasz tartalmazza a költségvetési rendelet módosított kiadási és bevételi főösszegének és azok kiemelt előirányzatonkénti bemutatását.
A költségvetés főösszegét a módosítás nem érintette, az változatlan maradt, csak bevételi jogcímek között történt átvezetés, amelynek kiemelt előirányzatonkénti részletezését az alábbi táblázat mutatja be.

Megnevezés

Bevételek

Megnevezés

Bevételek

Költségvetési támogatás

-1 022

Működési célú támogatásértékű bevételek

1 022

BEVÉTELI ELŐIRÁNYZAT ÖSSZESEN:

-1 022

BEVÉTELI ELŐIRÁNYZAT ÖSSZESEN:

1 022

A 2. §-hoz
E szakasz a rendelet hatálybalépéséről rendelkezik.