Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2014. (VII. 3.) önkormányzati rendelete

Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 5/2011.(II.04.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 07. 03- 2014. 07. 03

Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2014. (VII. 3.) önkormányzati rendelete

Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 5/2011.(II.04.) önkormányzati rendelet módosításáról

2014.07.03.

Mezőtúr Város Önkormányzatának Képviselő-testülete - az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének d) pontja, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 53. §-ban kapott felhatalmazás alapján - a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 5/2011. (II.04.) önkormányzati rendelet módosításáról az alábbi rendeletet alkotja:

1. § (1) Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 5/2011.(II.04.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: SZMSZ) Az SZMSZ 19. § (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(3) A polgármester a képviselő-testület soron kívüli ülését az ülést megelőző napon hívja össze, oly módon, hogy a meghívó és a tárgyalandó napirendek postázása az ülés kezdete előtti nap 17 órájáig történjen meg. A soron kívüli ülés napirendjének módosítására, vagy a tárgyalandó napirendek számának emelésére csak kivételesen fontos okból, a napirendek elfogadásával egyidejűleg kerülhet sor.

(2) Az SZMSZ 19. § (7) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(7) A képviselő-testület ülésére egy meghívó készül, amelyben fel kell tüntetni az ülés soros, vagy soron kívüli jellegét, illetve az előterjesztés tárgyalásának módját.

2. § Az SZMSZ 27. § (5) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(5) Amennyiben az előterjesztés megtárgyalása vagy elfogadása az általánostól eltérő módon kell, hogy történjen, azt az előkészítőnek az előterjesztésben fel kell tüntetni. Ilyen lehet különösen a név szerinti szavazás, vagy egy előterjesztéshez tartozó több határozati javaslat.

3. § Az SZMSZ 41. § (3) bekezdésének c) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:

[A rendelet-tervezet elkészítése a jegyző feladata. Az elkészítés során a jegyző:]

„c) indokolást készít a rendelethez.
Az SZMSZ 44. § (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:
„(4) A képviselő-testület nyilvános és zárt üléséről a jegyzőkönyvet 1-1 eredeti példányban kell elkészíteni. A törvényességi felügyeletért felelős szerv az erre vonatkozó jogszabály alapján elektronikus formában kapja meg a jegyzőkönyvet. A jegyző gondoskodik a nyilvános ülés jegyzőkönyvének nyilvánosságra hozataláról.

4. §

Az SZMSZ 1. számú mellékletének e rendelet mellékletével egészül ki.

5. § (1) A rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.

(2) A rendelet kihirdetése napját követő napon hatályát veszti.