Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2017(IX.4.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat tulajdonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 24/2012.(IV.06.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2017. 09. 04- 2017. 09. 04


Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének


17/2017.(IX.04.) számú önkormányzati rendelete


Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat tulajdonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 24/2012.(IV.06.) önkormányzati rendelete módosításáról


Mezőtúr Önkormányzatának Képviselő-testülete az Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 13. § (1) bekezdés 19. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat tulajdonáról és a vagyonnal való gazdálkodásszabályairól szóló 24/2012. (IV.06.) önkormányzati rendeletét (továbbiakban: Rendelet)az alábbiak szerint módosítja:


1.§


Az Ör. 2.§ (5) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„ (5) Az önkormányzati vagyont - ezen belül a törzsvagyont elkülönítve – a Mezőtúri Közös Önkormányzati Hivatal Gazdálkodási és Adóügyi Osztálya tartja nyílván.”


2.§


Az Ör. 7.§ (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„ (2) Amennyiben a vagyon átszervezés vagy feladatváltozás miatt a vagyonkezelő szervnél feleslegessé válik, annak hasznosítására a Mezőtúri Közös Önkormányzati Hivatal Mezőtúr Osztályai tesznek javaslatot. A hasznosításból származó bevétel az önkormányzat költségvetését illeti meg.”


3.§


Az Ör. 8.§ (2) bekezdése az alábbiak szerinti módosul:


„(2) Az ingatlant az értékbecslésben szereplő forgalmi érték alatt értékesíteni nem lehet, kivéve a 9.§ (7) bekezdésében szereplő esetben, illetve Mezőtúr Város Képviselő-testületének döntése alapján, ha az értékesítés Mezőtúr Város Önkormányzata érdekeit szolgálja. Forgalmi érték alatt történő értékesítés esetén a vételárat Mezőtúr Város Képviselő-testülete határozza meg a pályázati eljárás során kialakult vételárak figyelembe vételével.”


4.§


Az Ör. 13.§ (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„ (3) A bérleti szerződések 1 példányát ellenjegyzés és nyilvántartás céljából meg kell küldeni a Mezőtúri Közös Önkormányzati Hivatal Gazdálkodási és Adóügyi Osztályának és az Önkormányzati és Jogi Osztálynak. Az Önkormányzati és Jogi Osztály a megkötött jogügyletekről rendszeresen tájékoztatja a képviselő-testületet.


5.§


Az Ör. 18.§ (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(2) Az értékpapírok pénzkezelési előírásoknak megfelelő tárolásáról a Mezőtúri Közös Önkormányzati Hivatal Gazdálkodási és Adóügyi Osztálya gondoskodik.”


6. §


Az Ör. 1. számú melléklete helyébe jelen határozat 1. számú melléklete lép.


7.§


Az Ör. függeléke helyébe jelen határozat függeléke lép.


8.§

Ez a rendelet a kihirdetése napján lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.


Mezőtúr, 2017. augusztus 31.




            Herczeg Zsolt                                                                       dr. Enyedi Mihály

             polgármester                                                                                  jegyző




Kihirdetve 2017. szeptember 04. napján





                                                                                                                      dr. Enyedi Mihály

                                                                                                                                 jegyző