Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2018. (IX. 27.) önkormányzati rendelete

a helyi kitüntetések, díjak alapításáról és adományozásáról

Hatályos: 2023. 09. 28 18:30

A helyi kitüntetések, díjak alapításáról és adományozásáról

2023.09.28.

Mezőtúr Város Képviselő-testülete – az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 42. § 3. pontja alapján – a következő önkormányzati rendeletet alkotja:

I. Fejezet

1. § (1) A képviselő-testület méltó módon kívánja kifejezésre juttatni a város elismerését, megbecsülését és ragaszkodását azon személyek iránt, akik Mezőtúr város fejlődéséért tartósan és kiemelkedően dolgoztak az alábbi területeken:közéleti, egészségügyi, szociális, oktatási, sport, gazdasági, tudományos,kulturális, közigazgatás, és művészeti téren maradandó alkotásaikkal elősegítették a város fejlődését, a helyi lakosság kulturális és gazdasági előrehaladását továbbá kimagasló munkásságukkal közvetetten hozzájárultak Mezőtúr fejlődéséhez, a város jó hírnevének emeléséhez, a tudomány, a művészet terén érdemeket szereztek és kapcsolatba kerültek a várossal.

(2) E cél érdekében Mezőtúr Város Képviselő-testülete évente legfeljebb egy fő részére Mezőtúr Város Díszpolgára kitüntetést adományozhat.

(3)1 Amennyiben a képviselő-testület a tárgyévben „Mezőtúr Város Díszpolgára” kitüntetést nem adományozott, vagy elhunyt személyt részesített elismerésben, úgy a következő évben két kitüntetés adományozható.

2. §2 A díszpolgár kitüntetést a város lakossága nevében a képviselő-testület magyar, vagy külföldi személynek adományozhatja. A kitüntetés elhunyt személy részére is adományozható

3. § (1) A díszpolgár kitüntetést a képviselő-testület ünnepélyes keretek között adományozza.

(2) Az adományozásról szóló határozatot az ülés jegyzőkönyvébe kell foglalni.

4. § (1) Az adományozásról a Mezőtúr Város Díszpolgára kitüntetésben részesítettek

a) dísztokba helyezett a polgármester és a jegyző aláírásával ellátott – oklevelet,

b) díjat adományoz, amelynek leírása: 16 x 13 cm átmérőjű, 80 mm magasságú ovális íven (dombon) természetes kristályok lenyomatai, majd abból kiemelkedő városkép néhány jellegzetes sziluettű épületével, folyók kanyarulataival övezve, mint egy sziget. Anyaga bronz, felülete polírozott, fényes. Az alja fedett és zöld bársonnyal borított. Egyik oldalon Mezőtúr Város Díszpolgára vésett betűkkel, valamint a város címere arányosan kicsinyített formában. A másik oldalon a kitüntetett neve szerepel.

c) Mezőtúr Város Díszpolgára felirattal ellátott 22 mm átmérőjű kitűzőt

kapnak.

(2) A Mezőtúr Város Díszpolgár oklevél tartalmazza az adományozó megjelölését, a kitüntetett nevét, az adományozás jogcímét, indokait, keltét, az aláírásokat és a város pecsétjét.

(3) Mezőtúr Város Díszpolgárait az alábbi kedvezmények illetik meg meghívás valamennyi városi rendezvényre, tiszteletpéldány a helytörténeti és a várost népszerűsítő kiadványból.

(4)3 Mezőtúr Város Díszpolgára. díjjal együtt 500.000 forint bruttó összegű pénzjutalmat kell átadni

(5)4 Elhunyt személy részére történő kitüntetés esetén pénzjutalom nem adható.

5. § A Mezőtúr Város Díszpolgára kitüntetés adományozásáról készült határozatot, a díszpolgár életrajzát és fényképét a levéltárnak át kell adni.

6. § A Mezőtúr Város Díszpolgára kitüntetés adományozását díszes kivitelű névkönyvben kell nyilvántartani. A névkönyvbe bevezetett adományozást a polgármester és a jegyző írja alá.

7. § (1) Mezőtúr Város Képviselő-testülete a város érdekében végzett kiemelkedő munka elismeréseként Mezőtúr Városért díjat adományoz.

(2) A díj leírása: 16 x 13 cm átmérőjű, 80 mm magasságú ovális íven (dombon) természetes kristályok lenyomatai, majd abból kiemelkedő városkép néhány jellegzetes sziluettű épületével, folyók kanyarulataival övezve, mint egy sziget. Anyaga bronz, felülete polírozott, fényes. Az alja fedett és zöld bársonnyal borított. Egyik oldalon PRO URBE MEZŐTÚR vésett betűkkel, valamint a város címere arányosan kicsinyített formában. A másik oldalon a kitüntetett neve szerepel. A díjhoz tartozik a város címere jelvényként előállítva, körben a PRO URBE MEZŐTÚR felirattal.

8. § (1)5 A Mezőtúr Városért díj azon személyeknek adományozható, akik a város fejlesztése érdekében: a közéleti, az egészségügyi, az oktatási, a sport, a gazdasági, a kulturális, közigazgatás, és művészeti életben kifejtett tevékenységükkel kimagasló érdemeket szereztek. A kitüntetés elhunyt személy részére is adományozható.

(2) Az adományozásról okiratot kell készíteni, melyet a kitüntetetteknek a díjjal együtt kell átadni. Az okiratot a polgármester és a jegyző írja alá.

(3) A díjból évenként legfeljebb 2 db adható ki.

(4)6 A Mezőtúr Városért díjjal együtt 100.000 forint bruttó összegű pénzjutalmat kell átadni.

(5)7 Elhunyt személy részére történő kitüntetés esetén pénzjutalom nem adható

9. § (1)8 Mezőtúr Város Képviselő-testülete a város érdekében végzett legalább 10 évi eredményes munka elismeréseként Mezőtúr Város Szolgálatáért díjat alapít. A kitüntetés elhunyt személy részére is adományozható

(2) A kitüntető díj a város címerével ellátott díszes oklevél, mely tartalmazza a díj megnevezését, a díjazott nevét, a polgármester és a jegyző aláírását és bélyegző lenyomatát.

(3) A kitüntetettek Mezőtúr Város Szolgálatáért felirattal ellátott 22 mm átmérőjű kitűzőt kapnak.

(4) „A díjból évenként legfeljebb 2 db adható ki.”

(5)9 A Mezőtúr Város Szolgálatáért díjjal együtt 100.000 forint bruttó összegű pénzjutalmat kell átadni.

(6)10 Elhunyt személy részére történő kitüntetés esetén pénzjutalom nem adható.

10. § (1)11 Mezőtúr Város Képviselő-testülete a városban székhellyel, telephellyel rendelkező egyéni vállalkozók és társas vállalkozások vezetői részére Az Év Mezőtúri Vállalkozója, valamint társas vállalkozások, mint gazdasági társaságok részére, Az Év Mezőtúri Vállalkozása díjat alapít.

(2)12 A díjat az a vállalkozó, illetve vállalkozás kaphatja meg, aki, vagy amely a jelölés évében, illetve az azt megelőző években eredményes vállalkozási tevékenységet folytatott, így különösen fejlesztést hajtott végre a vállalkozásában, bővítette a dolgozói létszámát, jelentősen növelte árbevételét, támogatja a település fejlődését, feltéve, hogy köztartozása nincs, tevékenységével hozzájárul a város hírnevéhez, illetve támogatja a település fejlődését.

(3)13 A díjazottra javaslatot tehet természetes személy, jogi személy, vagy jogi személyiség nélküli szervezet évi egy alkalommal a meghirdetett időpontban. A javaslat tartalmazza a díjazásra javasolt személy, illetve vállalkozás nevét, rövid életrajzát, illetve tevékenységét, valamint a (2) bekezdésben meghatározottak részletes indokolását legalább 1, legfeljebb 2 gépelt oldal terjedelemben.

(4) A kitüntető díj a város címerével ellátott díszes oklevél, mely tartalmazza a díj megnevezését, a díjazott nevét, a díjat odaítélő határozat számát, a keltezést, a polgármester és a jegyző aláírását és bélyegző lenyomatát.

(5)14 A kitüntetettek Az Év Mezőtúri Vállalkozója, vállalkozás esetében Az Év Mezőtúri Vállalkozása felirattal ellátott 12 cm átmérőjű művészi munkával kivitelezett plakettet kapnak.

(6) A díjra a képviselő-testület az alábbi két kategóriát állapítja meg:

a) A mikro-vállalkozások kategóriájában díjat az- az egyéni, vagy társas vállalkozás kaphatja meg, aki, vagy amely 10 főnél kevesebbet a foglalkoztat.

b) A kis-, közép- és nagyvállalkozás kategóriájában az a vállalkozás kaphat, amely foglalkoztatottjainak száma a 10 főt eléri, vagy meghaladja.

(7) A díjból évenként kategóriánként egy-egy adható ki.

11. § (1)15 A Mezőtúr Város Díszpolgára kitüntetés és a Mezőtúr Városért díj adományozására az állami és társadalmi szervek, gazdasági társaságok, választópolgárok, a Mezőtúr Város Szolgálatáért díj adományozására pedig bármely választópolgár, vagy jogi személy évi egy alkalommal a meghirdetett időpontban tehetnek javaslatot.

(2)16 A javaslatokat tartalmazó ajánlásokat a polgármesterhez kell benyújtani. Az ajánlásnak részletesen kell tartalmaznia az ajánlott személy munkásságát, illetve a konkrét alkotás, eredmény ismertetését legalább 1, legfeljebb 2 gépelt oldal terjedelemben.

(3) Az ajánlások alapján az előterjesztést bizottság készíti el és terjeszti a képviselő-testület elé. A bizottság elnöke: a polgármester Tagjai: az alpolgármester, a jegyző, a képviselő-testület állandó bizottságainak elnökei. A bizottság ügyviteli teendőinek ellátásáról a jegyző gondoskodik.

12. § Az I. fejezetben szabályozott helyi kitüntetést, díjat a polgármester évenként október 23-án ünnepélyes keretek között adja át.

II. Fejezet

13. § (1) Mezőtúr Város Képviselő-testülete a városban kiemelkedő eredményes nevelő, oktató, sport és kulturális munka elismeréseként Mezőtúr neveléséért, oktatásáért, Mezőtúr sportjáért, Mezőtúr kultúrájáért kitüntető díjat alapít.

(2) E kitüntető díjak adományozásakor oklevelet kell átadni, mely tartalmazza a város címerét, a díj megnevezését, a díjazott nevét, a polgármester és a jegyző aláírását és bélyegző lenyomatát.

(3) Évenként az (1) bekezdés szerinti díjból:

a) Mezőtúr neveléséért, oktatásáért 1 db

b) Mezőtúr sportjáért 1 db

c) Mezőtúr kultúrájáért 1 db

adható ki.

(4) A 13. §-ban foglalt díjak adományozása esetén 40.000 forint bruttó összegű pénzjutalmat kell átadni díjazottakként.

14. § (1) A képviselő-testület a város gyermekei érdekében végzett kiemelkedő munka elismeréseként évente 1 fő részére Mezőtúr gyermekeiért díjat adományozhat.

(2) A kitüntető díj tokban elhelyezett 6 cm átmérőjű, kör alakú bronz érem, a szélén Mezőtúr gyermekeiért felirattal.

(3) A 14. §-ban foglalt díjak adományozása esetén 40.000 forint bruttó összegű pénzjutalmat kell átadni.

15. § (1) Mezőtúr Város Képviselő-testülete a nyugdíjba vonulók eredményes, Mezőtúron legalább 20 évi kiemelkedő munkájának elismeréséért legfeljebb 3 fő részére Életműért díjat adományozhat.

(2) A kitüntető díj fa talapzaton elhelyezett 7 cm átmérőjű, kör alakú bronzérem, körben az Életműért felirattal.

(3) Az Életműért díjjal együtt 50.000 forint bruttó összegű pénzjutalmat kell átadni.

16. § (1)17 A II. fejezetben szabályozott kitüntető díjak adományozására bármely mezőtúri választópolgár vagy jogi személy javaslatot tehet. A javaslatnak részletesen kell tartalmaznia a javasolt személy kiemelkedő munkásságának ismertetését legalább 1, legfeljebb 2 gépelt oldal terjedelemben.

(2)18 A javaslatot a 13. § (3) bek. a. pontja szerinti díjra – évenként április 10-ig – a 13. § (3) bek. b. és c. pontja szerinti díjra - évenként szeptember 10-ig - a képviselő-testület művelődési, oktatási és sport bizottságához kell benyújtani.

17. § (1) A beérkezett ajánlásokat a művelődési, oktatási és sport bizottság véleményezi. A kitüntető díjak odaítéléséről – a bizottság előterjesztése alapján – a képviselő-testület dönt.

(2)19 A 13. § (3) bek. a. pontja szerinti díjat a polgármester a Városi Pedagógusnapon, a 13. § (3) bek. b. és c. pontja szerinti díjat a polgármester október 23-án adja át.

III. Fejezet

18. § Mezőtúr Város Képviselő-testülete Badár Balázs (Mezőtúr, 1855. március 6. - 1939. május 14. születésének évfordulói alkalmával ötévenként emlékkiállítást rendez.

19. § (1) Mezőtúr város a Badár emlékkiállításhoz kötődően a fazekasok részére országos pályázatot hirdet.

(2) A Badár emlékkiállításhoz kötődő pályázaton résztvevő kiemelkedő tehetségek elismerésére a képviselő-testület Badár Balázs díjat alapít.

(3) A Badár Balázs díjat az emlékkiállításhoz kötődő pályázaton első helyezést elért fazekas kapja.

20. § (1) A díjjal emlékérem, oklevél és pénzjutalom jár.

(2) Az emlékérem 10 cm átmérőjű, kör alakú, bronzból készült érem, melynek egyik oldalán Badár Balázst ábrázoló portré és Badár Balázs díj felirat, a másik oldalán Badár Balázs egyik legjellegzetesebb alkotása található. Az érem díszdobozban van elhelyezve.

(3) Az adományozást művészeti kivitelű oklevél tanúsítja.

(4) A díjjal együtt 50.000 forintnak megfelelő bruttó összegű pénzjutalom kerül átadásra.

21. § (1) A pályaművek elbírálására szakmai zsűrit kell felkérni.

(2) Az oklevelet a polgármester és a zsűri elnöke írja alá.

22. § (1) Alkalmanként a „Badár Balázs” díj egy fő részére ítélhető oda.

(2) A díj átadására az emlékkiállítás megnyitóján kerül sor. A díjat a polgármester vagy megbízottja adja át.

(3) A Badár Balázs díj nem vonható vissza.

23. §20 A III. fejezetben szabályozott szervezési és egyéb teendőket a Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft. látja el

IV. Fejezet

24. § (1) Mezőtúr Város Képviselő-testülete az év során a város fejlődése érdekében,a közéletben, az egészségügyi, oktatási, sport, gazdasági, kulturális, közigazgatás, és művészeti életben kimagasló eredményeket elért személyek, közösségek munkájának elismerése céljából oklevelet adományoz.

(2) Az oklevél tartalmazza a város címerét, az elismert munka megnevezését, a polgármester és a jegyző aláírását és bélyegzőjének lenyomatát. Az oklevél adományozásáról a polgármester dönt.

24/A. §21 (1)22 Mezőtúr Város Önkormányzatának Képviselő-testülete mezőtúri általános iskolában tanulmányait befejező, középfokú oktatási intézménybe jelentkezett, állandó mezőtúri lakcímmel rendelkező diákok részéreBonus Discipulus díjatadományozhat.

(2)23 Évente négy díj adható ki.

(3) A díj az általános iskolai tanulmányok során a nyolc év alatt minden tanévben legalább 4,8-es átlagot elérő tanulóknak osztható ki.

(4) A díj leírása: A díj elismerő oklevélből és nettó 50.000 forintból áll.

(5) A jelöltekre az érintett általános iskolai intézmény igazgatója tesz javaslatot a ballagás előtt egy héttel. A javaslatnak részletesen kell tartalmaznia a javasolt személy kiemelkedő tanulmányainak ismertetését legfeljebb 1 gépelt oldal terjedelemben.

(6) A díj az általános iskolai ballagáson kerül kiosztásra a polgármester vagy az általa megbízott személy által.

(7) A képviselő-testület a díj adományozásának jogkörét a polgármesterre ruházza át.

V. Fejezet

Talentum díjat adományozhat

25. § (1)24 Mezőtúr Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a továbbtanulási szándékkal rendelkező, mezőtúri iskolában érettségiző, felsőoktatási intézménybe jelentkezett, állandó mezőtúri lakcímmel rendelkező diákok részére Talentum díjat adományozhat.

(2)25 Évente három díj adható ki, egy gimnáziumi és egy szakgimnáziumi hallgató részére.

(3) A díj a középiskolai tanulmányai során legalább 4,7-es átlagot elérő tanulóknak osztható ki.

(4)26 A díj leírása: A díj elismerő oklevélből és nettó 200.000 forintból áll.

(5)27 A jelöltekre az érintett középfokú oktatási intézmények igazgatói tesznek javaslatot a ballagás előtt egy héttel. A javaslatnak részletesen kell tartalmaznia a javasolt személy kiemelkedő tanulmányainak ismertetését legfeljebb 1 gépelt oldal terjedelemben.

(6) A díj a középiskolai ballagáson kerül kiosztásra a polgármester vagy az általa megbízott személy által.

(7) A képviselő-testület a díj adományozásának jogkörét a polgármesterre ruházza át.

26. § (1) Mezőtúr Város Képviselő-testülete a jeles (4,5-től), valamint a 9. évfolyamtól felfele a jó (4,2-től) tanulmányi munkája mellett, a sport területén jó eredményeket elérő mezőtúri tanulónak Mezőtúr város jó tanulója, jó sportolója kitüntető díjat adományozhat.

(2)28 Mezőtúr város jó tanulója, jó sportolója díj leírása: Mezőtúri kerámiából készült 30 cm magas serleg, oldalán középen Mezőtúr város címere, alatta Mezőtúr város jó tanulója, jó sportolója vésett, vagy gravírozott felirat, talapzatán a díjazott neve és az átadás éve vésett, vagy gravírozott felirat található

(3) A díjjal együtt 30.000 forint bruttó összegű pénzjutalmat kell átadni.

27. § (1) Mezőtúr Város Képviselő-testülete a város életében kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó sportolója számára Az év mezőtúri sportolója kitüntető díjat adományozhat.

(2)29 Az év mezőtúri sportolója díj leírása: Mezőtúri kerámiából készült 30 cm magas serleg, oldalán középen Mezőtúr város címere, alatta Az év mezőtúri sportolója vésett, vagy gravírozott felirat, talapzatán a díjazott neve és az átadás éve vésett, vagy gravírozott felirat található.

(3) A díjjal együtt 30.000 forint pénzjutalmat kell átadni.

28. § (1)30 A 26. - 27. §-ban megjelölt díjakra javaslatot tehet minden mezőtúri választópolgár, a városi diákbizottság, az iskolai diákbizottságok, a Városi Sportiskola és sportegyesületek, melyet Mezőtúr város művelődési, oktatási és sport bizottságához kell eljuttatni évenként szeptember 10-ig. A javaslatnak részletesen kell tartalmaznia a javasolt személy kiemelkedő tanulmányainak, illetve kiemelkedő sport eredményeinek ismertetését legfeljebb 1 gépelt oldal terjedelemben.

(2) A 26 - 27. §-ban megjelölt díjakból évenként egy - egy darab adható ki.

(3)31 A 26. és a 27. §-ban foglalt díjakra a beérkezett javaslatokat tartalmazó ajánlásokat a művelődési, oktatási és sport bizottság véleményezi. A kitüntető díjak odaítéléséről a bizottság előterjesztése alapján a képviselő-testület dönt.

(4) A díjakat a polgármester október 23-án adja át.

(5) A díjakkal a kitüntetettek oklevelet kapnak.

VI. Fejezet

29. § (1) Mezőtúr Város Képviselő-testülete június 16-a alkalmából megtartandó megemlékezésre Botyánszky János díjat alapít.

(2) A díjat azok a személyek kaphatják, akik a mezőtúri embertársukért, vagy embertársaikért való önzetlen emberségről, segítőkészségről tesznek tanúbizonyságot és ezzel kiemelkedő példát mutatnak.

(3) A kitüntető díj a város címerével ellátott díszes oklevél, mely tartalmazza a díj megnevezését, a díjazott nevét, a díjat odaítélő határozat számát, a keltezést, a polgármester és a jegyző aláírását és bélyegző lenyomatát.

(4) A kitüntetettek Botyánszky János díj felirattal ellátott 12 cm átmérőjű művészi munkával kivitelezett plakettet kapnak.

(5) A díjból évenként kategóriánként egy adható ki.

(6) A díjat a polgármester az Emberség Napja alkalmából tartott városi ünnepségen adja át.

(7) A díjazottra javaslatot tehet természetes személy, jogi személy, vagy jogi személyiség nélküli szervezet. A javaslat tartalmazza a díjazásra javasolt személy nevét, rövid életrajzát, valamint a (2) bekezdésben meghatározottak részletes indokolását legalább 1 legfeljebb 2 gépelt oldal terjedelemben.

(8) A díj odaítéléséről a képviselő-testület minden évben a májusi soros ülésén dönt. A képviselő-testületdöntése előtt a művelődési, oktatási és sport bizottság véleményezi a javaslatot. A díjra vonatkozójavaslatok bekéréséről hirdetményt kell közzétenni a díj átadását megelőző hónapban.

VII. Fejezet

30. § (1) A javaslattevő bizottság előterjesztése alapján a képviselő-testület a helyi kitüntetést (díjat) megvonhatja attól:

a) akit a bíróság a közügyek gyakorlásától jogerősen eltiltott,

b) aki a kitüntetésre utólag méltatlanná vált.

(2) A helyi kitüntetések odaítéléséről vagy visszavonásáról szóló képviselő-testületi határozatokat ki kell hirdetni.

VIII. Fejezet

31. § (1) A helyi kitüntetések (díjak) elkészítésével és adományozásával kapcsolatos költségekről az önkormányzat az éves költségvetésének összeállításakor gondoskodik.

(2) E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba. Hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti a 11/2011.(IV.15.) számú önkormányzati rendelet.

1

Az 1. § (3) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 2. § a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

A 4. § (4) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 4. § (5) bekezdését a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdése iktatta be.

5

A 8. § (1) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 8. § (4) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 8. § (5) bekezdését a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdése iktatta be.

8

A 9. § (1) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 9. § (5) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

10

A 9. § (6) bekezdését a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelete 4. § (3) bekezdése iktatta be.

11

A 10. § (1) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelete 5. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 10. § (2) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelete 5. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 10. § (3) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelete 5. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 10. § (5) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelete 5. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 11. § (1) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.

16

A 11. § (2) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.

17

A 16. § (1) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

18

A 16. § (2) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

19

A 17. § (2) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

20

A 23. § a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelete 9. §-ával megállapított szöveg.

21

A 24/A. §-t a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelete 10. §-a iktatta be.

22

A 24/A. § (1) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2020. (VI. 17.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

23

A 24/A. § (2) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2020. (VI. 17.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

24

A 25. § (1) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelete 11. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 25. § (1) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2020. (VI. 17.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

25

A 25. § (2) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2020. (VI. 17.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

26

A 25. § (4) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2020. (VI. 17.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

27

A 25. § (5) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelete 11. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

28

A 26. § (2) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelete 12. §-ával megállapított szöveg.

29

A 27. § (2) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelete 13. §-ával megállapított szöveg.

30

A 28. § (1) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelete 14. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

31

A 28. § (3) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelete 14. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.