Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2018(X.1.) önkormányzati rendelete

a játszóterek és szabadidőparkok használati rendjéről

Hatályos: 2018. 10. 01

Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2018(X.1.) önkormányzati rendelete

a játszóterek és szabadidőparkok használati rendjéről

2018.10.01.

Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésének első fordulatában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 2. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet célja, hatálya

1. § (1) A rendelet célja, hogy biztosítsa a mezőtúri játszótereket, és szabadidőparkokat használók számára a kellemes időtöltést, hozzájáruljon a zavartalan kikapcsolódásukhoz, gondoskodjon egészségük védelméről, a hatósági rendelkezések érvényesítéséről, ezen szabályok betartásáról és betartatásáról.

(2) A rendelet területi hatálya Mezőtúr közigazgatási területén, az Önkormányzat tulajdonában, kezelésében lévő közterületen és magánterületen kialakított játszóterekre, szabadidőparkokra terjed ki.

(3) A rendelet személyi hatálya az (2) bekezdésben jelölt területeken tartózkodó természetes személyekre terjed ki.

2. Értelmező rendelkezések

2. § E rendelet alkalmazása szempontjából:

1. játszótér: a játszótéri eszközök biztonságáról szóló 78/2003. (XI.27.) GKM rendelet 2. §. a.) pontjában meghatározott tér.

2. játszótéri eszköz: a játszótéri eszközök biztonságáról szóló 78/2003. (XI.27.) GKM rendelet 2. §. b.) pontjában meghatározott eszköz vagy építmény, ideértve annak szerkezeti elemeit is,

3. szabadidőpark: Mezőtúr város önkormányzatának tulajdonában álló terület, mely az ott lévő épített és természetes környezet, valamint az elhelyezett sport és egyéb eszközök révén sport, pihenés céljára szolgál.

3. A játszóterek, szabadidőparkok használatának rendje

3. § A játszóterek és szabadidőparkok használati rendjét a rendelet 1. melléklete tartalmazza.

4. Záró rendelkezés

4. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.