Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2018(IV.3.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati képviselők képviselői keretének felhasználásáról

Hatályos: 2018. 04. 04

Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2018(IV.3.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati képviselők képviselői keretének felhasználásáról

2018.04.04.

Mezőtúr Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (1) bekezdésének a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja:

1. A rendelet hatálya​

1. § A rendelet hatálya kiterjed Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének tagjaira.

2. A képviselői keret

2. § (1) Mezőtúr Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a képviselő – testület tagjainak részére a mindenkori önkormányzati költségvetésben megállapított összeghatár terhére képviselő keretet biztosít melyet jelen rendelet előírásai alapján lehet felhasználni.

(2) A képviselői keret összegét a mindenkori költségvetés állapítja meg figyelemmel az önkormányzat teherbíró képességére.

(3) Az önkormányzati képviselő képviselői keretét kizárólag településfejlesztési és településrendezési feladatokra használhatja fel.

(4) A képviselői keret felhasználása a költségvetési évvel időarányosan, a bevételi források rendelkezésre állásával párhuzamosan lehetséges.

(5) A képviselői keretet a hatályos költségvetési rendelet céltartalék előirányzata tartalmazza.

(6) A képviselői keretről történő rendelkezés elmulasztása esetén a fel nem használt keret az önkormányzat költségvetésének általános tartalékába olvad bele.

(7) A képviselői keretet a polgármesterhez benyújtott kérelemmel lehet felhasználni polgármesteri jóváhagyást követően. A polgármester nem tagadhatja meg a jóváhagyást, ha a felhasználás a (3) bekezdés szerinti célra irányul.

3. Záró rendelkezések

3. § A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.