Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 14/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelete

a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint az ellátások térítési díjainak megállapításáról

Hatályos: 2014. 03. 01- 2015. 02. 28

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 92. §-a (1) bekezdés b) pontja alapján, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa 39/2011. (III.30.) számú határozatában kapott felhatalmazás alapján, a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 8. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. §

[1](1) A rendelet hatálya kiterjed a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása (a továbbiakban: Társulás) társult települései: Szolnok, Szajol, Rákóczifalva, Rákócziújfalu, Besenyszög, Kőtelek, Hunyadfalva, Zagyvarékas, Szászberek, Újszász, Tiszajenő, Tiszavárkony, Vezseny, Nagykörű, Tiszasüly, Tószeg, Csataszög települések (a továbbiakban: társult települések) közigazgatási területére.

(2) A rendelet hatálya kiterjed a társult településeken a Társulása által fenntartott a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben (a továbbiakban: Sztv.) szabályozott alapszolgáltatást és szakosított ellátásokat nyújtó intézményekre.

 2. Személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások formái

2. §

(1) Szociális alapszolgáltatások körében:

a) étkeztetés

b) házi segítségnyújtás

c) jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

d) családsegítés

e) támogató szolgálat

f) utcai szociális munka

g) szenvedélybetegek közösségi ellátások

h) pszichiátriai betegek közösségi ellátása

i) alacsonyküszöbű ellátás

j) nappali ellátások

ja) idősek nappali intézménye

jb) hajléktalanok nappali intézménye

jc) pszichiátriai betegek nappali intézménye

jd) szenvedélybetegek nappali intézménye

[2]je) fogyatékosok nappali intézménye (Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata illetékességi területén a szociális alapszolgáltatások keretében fogyatékos személyek nappali intézményét ellátási szerződéssel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület útján is biztosítja.)


k) tanyagondnoki szolgáltatás

(2) Szociális szakosított ellátások körében

a) átmeneti ellátások körében:

aa) hajléktalan személyek éjjeli menedékhelye

ab) hajléktalan személyek átmeneti szállása

b) ápolást, gondozást nyújtó ellátások körében: idősek otthona ellátás

3. Az ellátások igénybevétele

3. §

Az e rendeletben szabályozott személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás iránti kérelmet és annak mellékleteit, az ellátást biztosító intézmény vezetőjének kell benyújtani személyesen, vagy postai úton. A szóban előterjesztett kérelmet az intézményvezető írásba foglalja, melyet az ellátást igénylő aláír. A kérelemről az intézményvezető dönt, melyről írásban értesíti az ellátást igénylőt és/vagy törvényes képviselőjét.

4. §

Az étkeztetés igénybevétele szempontjából rászorultnak kell tekinteni:

a) Életkora miatt rászoruló az a személy, aki személyi azonosításra alkalmas okmány bemutatásával igazolja, hogy a 65. életévét betöltötte,

b) Egészségi állapota miatt rászorulónak kell tekinteni azt a személyt, aki a háziorvos vagy kezelőorvos igazolása szerint önmaga ellátásáról részben vagy teljesen gondoskodni nem tud,

c) Fogyatékossága miatt rászorulónak kell tekinteni a súlyosan fogyatékos személyt, aki a súlyos fogyatékosságát az Sztv. 65/C. § (6) bekezdése szerint igazolja,

d) Pszichiátriai betegsége vagy szenvedélybetegsége miatt rászorulónak kell tekinteni azt a személyt, aki fekvőbeteg-gyógyintézeti kezelést nem igényel, és pszichiátriai- vagy szenvedélybetegségét a kezelőorvos által kiállított szakvéleménnyel igazolja,

e) Hajléktalan az a személy, aki bejelentett lakóhellyel nem rendelkezik, illetve azt, akinek bejelentett lakóhelye a hajléktalan szállás.

5. §

(1) A tanyagondnoki szolgáltatás keretében az ellátás működési engedélyében szereplő ellátási terület külterületén élő lakosok részére, igénylés alapján étkezést, házi segítségnyújtást, iskoláskorú gyermekek részére szállítást, egészségügyi ellátáshoz való hozzájutás segítését biztosítják.

(2) Szociális étkeztetés keretében való közreműködés során a tanyagondnoki szolgálat biztosítja az étel házhozszállítását a szociális étkeztetésben részesülők részére.

(3) Házi segítségnyújtás keretében történő közreműködése során a tanya gondnoki szolgálat biztosítja a házi gondozó munkájába tartozó nem szakmai jellegű feladatok ellátását, pl.: takarítás (eseti, kisebb), bevásárlás.

(4) Egészségügyi ellátáshoz való hozzájutás biztosítása során a tanyagondnoki szolgálat feladata:

a) háziorvosi rendelésre szállítás,

b) egyéb egészségügyi intézménybe szállítás,

c) gyógyszerkiváltás és gyógyászati segédeszközhöz való hozzájutás biztosítása.

[3](5) A tanyagondnoki szolgáltatás igénybevétele ingyenes, az ellátás keretében nyújtott étkezésért és házi segítségnyújtásért az e rendelet mellékletében szabályozott mértékű térítési díjat kell fizetni.

6. §

[4](1) Az idősek otthona ellátást biztosító intézmények elsősorban azoknak a nyugdíjkorhatárt betöltött személyeknek az ápolását, gondozását végzik, akiknek egészségi állapota rendszeres gyógyintézeti kezelést nem igényel, önmaguk ellátására szociális alapszolgáltatás igénybevételével sem képesek.

 (2) Idősek Otthona ellátásban részesíthető az a 18. életévét betöltött személy is, aki betegsége miatt önmaga ellátására nem képes, nyugdíjszerű ellátásban részesül és ellátása más szociális szakellátást nyújtó intézményben nem biztosítható.

(3) Idősotthoni ellátás igénybevételének feltétele, hogy az ellátást igénylő külön jogszabály alapján megállapított gondozási szükséglete a napi 4 órát meghaladó mértékben, vagy a gondozási szükséglete a jogszabályban meghatározott egyéb körülményeken alapuló okok miatt került megállapításra.

(4) A soron kívüli elhelyezési igényről az intézmény vezetője dönt a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéről szóló 9/1999. (XI. 24.) SzCsM rendelet
15-16. §-aiban leírtak alapján, melyről írásban tájékoztatja az ellátást igénybe vevőt.

(5) [5]

7. §

(1)  Az e rendeletben szabályozott szociális ellátások igénybevételének megkezdése előtt az intézményvezető és az ellátást igénybe vevő, illetve törvényes képviselője megköti az ellátást nyújtó intézmény által külön jogszabály alapján elkészített Szakmai Program mellékletét képező megállapodást.

 (2) Az e rendeletben szabályozott szociális ellátások esetén az intézményvezető külön eljárás nélkül köteles ellátást biztosítani az arra rászorulónak, ha ennek elmulasztása a rászoruló életét, testi épségét veszélyezteti.

(3) A külön eljárás nélkül biztosított ellátás határozott idejű ellátásnak minősül és a veszélyhelyzet fenn álltáig, de legfeljebb 6 hónapig vehető igénybe. Az időpont letelte után az ellátott kérheti az intézménybe történő felvételét. Ebben az esetben az intézmény vezetője a vonatkozó jogszabályokban meghatározottak szerint jár el.

[6](4) Indokolt esetben a fogyatékosok nappali intézményébe legfeljebb napi 4 óra időtartamra az a személy is felvehető, aki után szülője, vagy más törvényes hozzátartozója gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban vagy ápolási díjban részesül.

(5) Rendkívül indokolt esetben a (4) bekezdés szerinti ellátás napi 8 óra időtartamra is igénybe vehető, két hónapot meg nem haladó időtartamig.


4. Térítési díjakra vonatkozó szabályok

8. §

[7](1) A Társulás intézményei által nyújtott a szociális alapszolgáltatások és szakosított ellátások körébe tartozó ellátások intézményi térítési díját e rendelet mellékletében foglaltak szerint határozza meg.

 (2) Az e rendeletben szabályozott ellátásokért fizetendő térítési díjak megállapítását – az Sztv. 115/A. §-ában felsorolt szolgáltatások kivételével - valamint a térítési díj fizetésére kötelezettek körét a Sztv. vonatkozó szakaszai tartalmazzák.

(3) A 2011. január 1-e után keletkezett intézményi jogviszony esetében az idősek otthona szolgáltatásaiért fizetendő személyi térítési díjat az intézményvezető állapítja meg. Az igénybevétel előtt az intézményvezető vizsgálja az ellátást igénylő havi jövedelmét, jelentős pénzvagyonát és jelentős ingatlanvagyonát, továbbá jelzálog alapjául szolgáló vagyonát. A személyi térítési díj nem haladhatja meg az ellátást igénylő havi jövedelmének, jelentős pénzvagyonának és jelentős ingatlanvagyonának, továbbá jelzálog alapjául szolgáló vagyonának együttes összegének (vagyonigazolás alapján) 80%-át, melyet úgy kell megfizetni, hogy a gondozott rendszeres jövedelmének 80%-a erejéig kézpénzben fizet meg a fennmaradó részt a vagyonigazolásban figyelembe vett jelentős készpénz - ingatlan vagyon, illetve vagyonértékű jogra kell terhelni.

[8](4)


9. §[9]

[10](1) Házi segítségnyújtás ellátás esetében az ellátott kérelmére a fenntartó engedélyezheti, hogy az a jogosult, akinek rendszeres havi jövedelme – kiskorú gondozott esetén a család egy főre jutó jövedelme – a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 150%-át nem haladja meg, a szolgáltatást térítésmentesen vehesse igénybe.

 (2) A fogyatékos személyek nappali ellátása esetén a kötelezett kérelmére:

a./ azon jogosult esetében, akinek a havi jövedelme – kiskorú gondozott esetén a család egy főre jutó jövedelme – a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 150 %-át nem haladja meg, a szolgáltatás térítésmentesen vehető igénybe.

b./  azon jogosult esetében, akinek a havi jövedelme – a kiskorú gondozott esetén a család egy főre jutó jövedelme - a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 150 %-át meghaladja, de a személyi térítési díj levonását követően megmaradt havi jövedelme – kiskorú gondozott esetén a család egy főre eső jövedelme – a mindenkori öregségi nyugdíjminimum összegét nem éri el, a személyi térítési díj legfeljebb 50 %-os mértékig csökkenthető, amíg a fennmaradó jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíjminimum összegét nem haladja meg.

10. §

(1) Idősek Otthona ellátás esetében kérelemre a személyi térítési díj, illetőleg a térítési díj-különbözet

a) maximum 30%-át kell megfizetnie annak a kötelezettnek, akinek a családjában a mindenkori hatályos szabályozás alapján – a tartási kötelezettség teljesítése nélkül – számított egy főre jutó havi jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 450%-át – egyedül álló esetén 550%-át – nem haladja meg, úgy, hogy az elengedést követően a család mindenkori hatályos szabályok alapján számított egy főre jutó jövedelme nem lehet kevesebb a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 350%-ánál, egyedül álló esetében 450%-ánál.

b) maximum 50%-át kell megfizetnie annak a kötelezettnek, akinek a családjában a mindenkori hatályos szabályozás alapján – a tartási kötelezettség teljesítése nélkül – számított egy főre jutó havi jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 550%-át – egyedül álló esetén 650%-át – nem haladja meg, úgy, hogy az elengedést követően a család mindenkori hatályos szabályok alapján számított egy főre jutó jövedelme nem lehet kevesebb a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 450%-ánál, egyedül álló esetében 550%-ánál.

(2) Az (1) bekezdés alkalmazásában kötelezett: a szülői felügyeleti joggal rendelkező törvényes képviselő, továbbá a jogosultnak az a házastársa, élettársa, egyeneságbeli rokona, örökbe fogadott gyermeke, örökbe fogadó szülője, akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem a tartási kötelezettség teljesítése mellett meghaladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének két és fél szeresét.

[11](3) A térítési díj mérséklésére vonatkozó kérelmet a kötelezett az intézményvezető útján a fenntartóhoz nyújthatja be, melyről a fenntartó határozattal dönt. Az (1) bekezdés szerinti térítési díj csökkentésére vonatkozó kérelemhez a kötelezettnek a saját és vele közös háztartásban élők jövedelemigazolásait csatolni kell.

 (4)  Amennyiben az ellátást igénybe vevő, illetve hozzátartozója vállalja az intézményi térítési díjjal megegyező összegű személyi térítési díj megfizetését, abban az esetben az ellátás igénybevételének megkezdése előtt az intézményvezető és az ellátott, illetve hozzátartozója megköti az ellátást nyújtó intézmény által külön jogszabály alapján elkészített Szakmai Program mellékletét képező megállapodást.

[12]10/A.§

A hajléktalanok átmeneti szállása esetén a kórházban töltött napok után térítési díjat nem kell fizetni.


11. §

(1) A fenntartó a személyi térítési díj meg nem fizetéséből eredő díjhátralék összegét határozattal csökkentheti, elengedheti, vagy részletfizetési kedvezményt adhat, ha a kötelezett jövedelmi és vagyoni viszonyai ezt indokolttá teszik, és magasabb szintű jogszabály másként nem rendelkezik.

(2) A hátralékos kérelmére a díjhátralék teljes összegben elengedésre kerül, ha a hátralékos családjában az egy főre jutó havi jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíjminimumot nem haladja meg, és a bentlakásos intézményi ellátás igénybevétele esetén a jogosultnak a térítési díj alapjául szolgáló jelentős készpénz, vagy ingatlan, továbbá jelzálog alapjául szolgáló vagyona nincs.

(3) A hátralékos kérelmére a díjhátralék csökkenthető, ha a hátralékos családjában az egy főre jutó havi jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíjminimum kétszeresét nem haladja meg, és a bentlakásos intézményi ellátás igénybevétele esetén a jogosultnak a térítési díj alapjául szolgáló jelentős készpénz, vagy ingatlan, továbbá jelzálog alapjául szolgáló vagyona nincs.

(4) A csökkentés mértéke a díjhátralék

a) 30%-a, ha a díjhátralék a hátralékos családjában az egy főre jutó havi jövedelem kétszeresét meghaladja;

b) 40%-a, ha a díjhátralék a hátralékos családjában az egy főre jutó havi jövedelem háromszorosát meghaladja;

c) 50%-a, ha a díjhátralék a hátralékos családjában az egy főre jutó havi jövedelem négyszeresét meghaladja.

(5) A hátralékos kérelmére legfeljebb 12 hónapos időtartamra részletfizetés engedélyezhető.

(6) A díjhátralék csökkentéséről, behajthatatlanná minősítéséről, törléséről, valamint a részletfizetés engedélyezéséről - a hatályos jogszabályokra figyelemmel - a fenntartó határozatot hoz.

[13]12. §

5. Az ellátások megszüntetésének esetei és módjai

13. §

(1) Az e rendeletben szabályozott ellátások megszűnnek vagy megszüntethetők a Sztv. 100-104. §-a szerinti esetekben és módon.

(2) Az intézményi jogviszony megszűnése/megszüntetése esetén az intézmény vezetője

a) gondoskodik az ellátott tárgyi eszközeinek kiadásáról,

b) szükség szerint az ellátott és személyes tárgyai elszállításának megszervezéséről,

c) az ellátott intézmény házipénztárában őrzött pénzösszegének kifizetéséről a pénzkezelési szabályzatban előírtaknak megfelelően.

6. Nyilvántartások vezetése, adatszolgáltatás

14. §

(1) A szociális ellátást biztosító intézmény vezetője az igénybevételre várakozó személyekről, valamint az intézményi lakók létszámának alakulásáról minden hónap 5. napjáig a fenntartó részére jelentést teljesít a fenntartó által meghatározott adattartalommal és formában.

(2) Az intézmény vezetője a fenntartó, illetve az ellátott települések önkormányzatának megkeresésére évente kötelesek a szakmai munkájukról, végzett tevékenységükről a kérelmező által meghatározott szempontok és a Sztv.-ben foglaltak szerint beszámolót készíteni.

7. Érdekképviseleti fórum

15. §

(1) Az e rendeletben meghatározott szociális szakellátások esetén érdekképviseleti fórumot kell működtetni.

(2) Az érdekképviseleti fórum tagjainak számát és összetételét szociális intézmény esetében a Sztv. 99. § (3) bekezdésében foglaltak szerint kell meghatározni.

(3) Az érdekképviseleti fórum vezetője a fenntartó képviselője.

8. Záró rendelkezések

16. §

Ez a rendelet a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodása módosí-tásának a társult települések valamennyi képviselő-testülete által történő jóváhagyása napján lép hatályba.

[14]17. §

Kelt: Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2011. április 28-i ülésén.


Szalay Ferenc s.k.

Dr.Sebestyén Ildikó s.k.

polgármester

jegyző


Megjegyzés:

A 39/2011. (XI.28.) önkormányzati rendelet 2011. november 29-én lépett hatályba.

A 10/2012. (III.21.) önkormányzati rendelet 2012. március 22-én lépett hatályba.

A 9/2013. (II.28.) önkormányzati rendelet 2013. március 01. napján lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.

A 24/2013. (V.30.) önkormányzati rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

A 9/2014. (II.28.) önkormányzati rendelet 2014. március 1-jén lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.

[15]Melléklet a 14/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelethez

Étkeztetés

SZOLNOK

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/fő/év)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)

Kiszállítás*
(Ft/adag)

jövedelme a nyugdíj min. 0-105 %-a között (0 - 30.000-Ft/hó) van

237 527

55 360

182 167

726

0

0

jövedelme a nyugdíj min. 105-125 %-a között (30.000-35.625.-Ft/hó) van

237 527

55 360

182 167

726

150

0

jövedelme a nyugdíj min. 125-150 %-a között (35.625 -42.750.-Ft/hó) van

237 527

55 360

182 167

726

256

59

jövedelme a nyugdíj min. 150-300 %-a között (42.750 -85.500.-Ft/hó) van

237 527

55 360

182 167

726

358

78

jövedelme a nyugdíj min. 300 %-a felett 85.500.-Ft/hó) van

237 527

55 360

182 167

726

440

98

*Az Intézményi térítési díj és a kiszállítás nettóban értendő, az összeget a hatályos ÁFA terheli.


TÓSZEG

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/fő/év)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)

Kiszállítás* (Ft/adag)

jövedelme a nyugdíj min. 0-105 %-a között (0 - 30.000-Ft/hó) van

206 727

55 360

151 367

603

0

0

jövedelme a nyugdíj min. 105-125 %-a között (30.000-35.625.-Ft/hó) van

206 727

55 360

151 367

603

150

0

jövedelme a nyugdíj min. 125-150 %-a között (35.625 -42.750.-Ft/hó) van

206 727

55 360

151 367

603

250

55

jövedelme a nyugdíj min. 150-300 %-a között (42.750 -85.500.-Ft/hó) van

206 727

55 360

151 367

603

350

78

jövedelme a nyugdíj min. 300 %-a felett 85.500.-Ft/hó) van

206 727

55 360

151 367

603

430

86

*Az Intézményi térítési díj és a kiszállítás nettóban értendő, az összeget a hatályos ÁFA terheli.

TISZAJENŐ (étkeztetés)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/fő/év)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)

Kiszállítás* (Ft/adag)

jövedelme a nyugdíj min. 0-105 %-a között (0 - 30.000-Ft/hó) van

181 627

55 360

126 267

503

0

0

jövedelme a nyugdíj min. 105-125 %-a között (30.000-35.625.-Ft/hó) van

181 627

55 360

126 267

503

110

0

jövedelme a nyugdíj min. 125-150 %-a között (35.625 -42.750.-Ft/hó) van

181 627

55 360

126 267

503

210

39

jövedelme a nyugdíj min. 150-300 %-a között (42.750 -85.500.-Ft/hó) van

181 627

55 360

126 267

503

270

47

jövedelme a nyugdíj min. 300 %-a felett 85.500.-Ft/hó) van

181 627

55 360

126 267

503

370

55

*Az Intézményi térítési díj és a kiszállítás nettóban értendő, az összeget a hatályos ÁFA terheli.


TISZAVÁRKONY (étkeztetés)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/fő/év)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)

Kiszállítás* (Ft/adag)

jövedelme a nyugdíj min. 0-105 %-a között (0 - 30.000-Ft/hó) van

181 376

55 360

126 016

502

0

0

jövedelme a nyugdíj min. 105-125 %-a között (30.000-35.625.-Ft/hó) van

181 376

55 360

126 016

502

110

0

jövedelme a nyugdíj min. 125-150 %-a között (35.625 -42.750.-Ft/hó) van

181 376

55 360

126 016

502

210

39

jövedelme a nyugdíj min. 150-300 %-a között (42.750 -85.500.-Ft/hó) van

181 376

55 360

126 016

502

270

47

jövedelme a nyugdíj min. 300 %-a felett 85.500.-Ft/hó) van

181 376

55 360

126 016

502

370

55

*Az Intézményi térítési díj és a kiszállítás nettóban értendő, az összeget a hatályos ÁFA terheli.



VEZSENY (étkeztetés)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/fő/év)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)

Kiszállítás* (Ft/adag)

jövedelme a nyugdíj min. 0-105 %-a között (0 - 30.000-Ft/hó) van

178 866

55 360

123 506

492

0

0

jövedelme a nyugdíj min. 105-125 %-a között (30.000-35.625.-Ft/hó) van

178 866

55 360

123 506

492

110

0

jövedelme a nyugdíj min. 125-150 %-a között (35.625 -42.750.-Ft/hó) van

178 866

55 360

123 506

492

210

39

jövedelme a nyugdíj min. 150-300 %-a között (42.750 -85.500.-Ft/hó) van

178 866

55 360

123 506

492

270

47

jövedelme a nyugdíj min. 300 %-a felett 85.500.-Ft/hó) van

178 866

55 360

123 506

492

370

55

*Az Intézményi térítési díj és a kiszállítás nettóban értendő, az összeget a hatályos ÁFA terheli.



SZÁSZBEREK (étkeztetés)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/fő/év)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)

Kiszállítás* (Ft/adag)

jövedelme a nyugdíj min. 0-105 %-a között (0 - 30.000-Ft/hó) van

179 117

55 360

123 757

493

0

0

jövedelme a nyugdíj min. 105-125 %-a között (30.000-35.625.-Ft/hó) van

179 117

55 360

123 757

493

110

0

jövedelme a nyugdíj min. 125-150 %-a között (35.625 -42.750.-Ft/hó) van

179 117

55 360

123 757

493

210

39

jövedelme a nyugdíj min. 150-300 %-a között (42.750 -85.500.-Ft/hó) van

179 117

55 360

123 757

493

270

47

jövedelme a nyugdíj min. 300 %-a felett 85.500.-Ft/hó) van

179 117

55 360

123 757

493

370

55

*Az Intézményi térítési díj és a kiszállítás nettóban értendő, az összeget a hatályos ÁFA terheli.




BESENYSZÖG (étkeztetés)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/fő/év)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj (Ft/adag)

Kiszállítás (Ft/adag)


180 860

55 360

125 500

500

500

0



NAGYKÖRŰ (étkeztetés)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/fő/év)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj (Ft/adag)

Kiszállítás (Ft/adag)


205 960

55 360

150 600

600

600

0



KŐTELEK (étkeztetés)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/fő/év)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj (Ft/adag)

Kiszállítás (Ft/adag)


183 370

55 360

128 010

510

510

0



HUNYADFALVA (étkeztetés)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/fő/év)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj (Ft/adag)

Kiszállítás (Ft/adag)


195 920

55 360

140 560

560

560

0



SZAJOL (étkeztetés)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/fő/év)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj (Ft/adag)

Kiszállítás (Ft/adag)


202 195

55 360

146 835

585

585

0




TISZASÜLY (étkeztetés)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/fő/év)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj (Ft/adag)

Kiszállítás (Ft/adag)


205 960

55 360

150 600

600

600

0

ÚJSZÁSZ (étkeztetés)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/fő/év)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)

Kiszállítás* (Ft/adag)

0 Ft-tól, az öregségi nyugdíjmin. 100%-ig (28.500,-Ft/hó)

203 218

55 360

147 858

589

270

120

Az öregségi min. nyugdíj 100-200 %-a között (28.501-57.000,-Ft)

203 218

55 360

147 858

589

390

120

Az öregségi nyugdíjmin. 200-300%-a között (57.001-85.500,-Ft/hó)

203 218

55 360

147 858

589

540

120

Az öregségi nyugdíjmin.300%-a fölött (85.501,-Ft/hó )

203 218

55 360

147 858

589

580

120

* A meghatározott díjak az ÁFA-t tartalmazzák.

ZAGYVARÉKAS (étkeztetés)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/fő/év)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)

Kiszállítás* (Ft/adag)

0 Ft-tól, az öregségi nyugdíjmin. 100%-ig (28.500,-Ft/hó)

187 450

55 360

132 090

526

240

120

Az öregségi min. nyugdíj 100-200 %-a között (28.501-57.000,-Ft)

187 450

55 360

132 090

526

380

120

Az öregségi nyugdíjmin. 200-300%-a között (57.001-85.500,-Ft/hó)

187 450

55 360

132 090

526

450

120

Az öregségi nyugdíjmin.300%-a fölött
(85.501,-Ft/hó )

187 450

55 360

132 090

526

490

120

* A meghatározott díjak az ÁFA-t tartalmazzák.

RÁKÓCZIFALVA (étkeztetés)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/fő/év)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)

Kiszállítás* (Ft/adag)

Akinek a jövedelme 28.500,- Ft alatt van

178 963

55 360

123 603

492

100

50

Akinek a jövedelme 28.501,- Ft és 57.000,- Ft között van

178 963

55 360

123 603

492

230

50

Akinek a jövedelme 57.001,- Ft és 71.250,- Ft között van

178 963

55 360

123 603

492

350

50

Akinek a jövedelme 71.250,- Ft és 85.500,- Ft között van

178 963

55 360

123 603

492

420

50

Akinek a jövedelme 85.501,- Ft fölött van 

178 963

55 360

123 603

492

470

50

* Az intézményi térítési díj az ÁFA-t tartalmazza.


RÁKÓCZIÚJFALU (étkeztetés)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/fő/év)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)

Kiszállítás* (Ft/adag)

Akinek a jövedelme 28.500,- Ft alatt van

178 963

55 360

123 603

492

100

50

Akinek a jövedelme 28.501,- Ft és 57.000,- Ft között van

178 963

55 360

123 603

492

230

50

Akinek a jövedelme 57.001,- Ft és 71.250,- Ft között van

178 963

55 360

123 603

492

350

50

Akinek a jövedelme 71.250,- Ft és 85.500,- Ft között van

178 963

55 360

123 603

492

420

50

Akinek a jövedelme 85.501,- Ft fölött van

178 963

55 360

123 603

492

470

50

* Az intézményi térítési díj az ÁFA-t tartalmazza.






Házi segítségnyújtás



SZOLNOK

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)

jövedelme a min. nyugdíj 0 -125 % között (0 - 35.625.-Ft/hó) van

534 379

145 000

389 379

1 551

0

jövedelme a min. nyugdíj 125 % - 150 %-a között (35.625 - 42.750.-Ft/hó) van

534 379

145 000

389 379

1 551

170

jövedelme a min. nyugdíj 150 %-a és 300% között (42.750.-Ft/hó 85.500.-Ft/hó) van

534 379

145 000

389 379

1 551

220

jövedelme a min. nyugdíj 300 %-a felett (85.500.-Ft/hó) van

534 379

145 000

389 379

1 551

270



TÓSZEG (házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)

jövedelme a min. nyugdíj 0 -125 % között (0 - 35.625.-Ft/hó) van

272 837

145 000

127 837

509

0

jövedelme a min. nyugdíj 125 % - 150 %-a között (35.625 - 42.750.-Ft/hó) van

272 837

145 000

127 837

509

150

jövedelme a min. nyugdíj 150 %-a és 300% között (42.750.-Ft/hó 85.500.-Ft/hó) van

272 837

145 000

127 837

509

210

jövedelme a min. nyugdíj 300 %-a felett (85.500.-Ft/hó) van

272 837

145 000

127 837

509

230



TISZAJENŐ (házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)

jövedelme a min. nyugdíj 0 -125 % között (0 - 35.625.-Ft/hó) van

273 088

145 000

128 088

510

0

jövedelme a min. nyugdíj 125 % - 150 %-a között (35.625 - 42.750.-Ft/hó) van

273 088

145 000

128 088

510

150

jövedelme a min. nyugdíj 150 %-a és 300% között (42.750.-Ft/hó 85.500.-Ft/hó) van

273 088

145 000

128 088

510

210

jövedelme a min. nyugdíj 300 %-a felett (85.500.-Ft/hó) van

273 088

145 000

128 088

510

230



TISZAVÁRKONY (házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)

jövedelme a min. nyugdíj 0 -125 % között (0 - 35.625.-Ft/hó) van

273 590

145 000

128 590

512

0

jövedelme a min. nyugdíj 125 % - 150 %-a között (35.625 - 42.750.-Ft/hó) van

273 590

145 000

128 590

512

150

jövedelme a min. nyugdíj 150 %-a és 300% között (42.750.-Ft/hó 85.500.-Ft/hó) van

273 590

145 000

128 590

512

210

jövedelme a min. nyugdíj 300 %-a felett (85.500.-Ft/hó) van

273 590

145 000

128 590

512

230




VEZSENY (házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)

jövedelme a min. nyugdíj 0 -125 % között (0 - 35.625.-Ft/hó) van

272 335

145 000

127 335

507

0

jövedelme a min. nyugdíj 125 % - 150 %-a között (35.625 - 42.750.-Ft/hó) van

272 335

145 000

127 335

507

150

jövedelme a min. nyugdíj 150 %-a és 300% között (42.750.-Ft/hó 85.500.-Ft/hó) van

272 335

145 000

127 335

507

210

jövedelme a min. nyugdíj 300 %-a felett (85.500.-Ft/hó) van

272 335

145 000

127 335

507

230



SZÁSZBEREK (házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)

jövedelme a min. nyugdíj 0 -125 % között (0 - 35.625.-Ft/hó) van

300 196

145 000

155 196

618

0

jövedelme a min. nyugdíj 125 % - 150 %-a között (35.625 - 42.750.-Ft/hó) van

300 196

145 000

155 196

618

150

jövedelme a min. nyugdíj 150 %-a és 300% között (42.750.-Ft/hó 85.500.-Ft/hó) van

300 196

145 000

155 196

618

210

jövedelme a min. nyugdíj 300 %-a felett (85.500.-Ft/hó) van

300 196

145 000

155 196

618

230





BESENYSZÖG (házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)


194 756

145 000

49 756

198

0



NAGYKÖRŰ (házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)


183 167

145 000

38 167

152

0



KŐTELEK (házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)


179 615

145 000

34 615

138

0



HUNYADFALVA (házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)


184 300

145 000

39 300

157

0



SZAJOL (házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)


193 125

145 000

48 125

192

0




TISZASÜLY (házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)


165 963

145 000

20 963

84

0


ÚJSZÁSZ (házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj* (Ft/óra)

0 Ft-tól, az öregségi nyugdíjmin. 100%-ig (28.500,-Ft/hó)

228 218

145 000

83 218

331

0

Az öregségi min. nyugdíj 100-200%-a között (28.501-57.000,-Ft)

228 218

145 000

83 218

331

200

Az öregségi nyugdíjmin. 200-300%-a között (57.001-85.500,-Ft/hó)

228 218

145 000

83 218

331

300

Az öregségi nyugdíjmin. 300%-a fölött (85.501,-Ft/hó- )

228 218

145 000

83 218

331

330

* A meghatározott díjak az ÁFA-t tartalmazzák.


ZAGYVARÉKAS (házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj* (Ft/óra)

0 Ft-tól, az öregségi nyugdíjmin. 100%-ig (28.500,-Ft/hó)

237 276

145 000

92 276

368

0

Az öregségi min. nyugdíj 100-200%-a között (28.501-57.000,-Ft)

237 276

145 000

92 276

368

200

Az öregségi nyugdíjmin. 200-300%-a között (57.001-85.500,-Ft/hó)

237 276

145 000

92 276

368

250

Az öregségi nyugdíjmin. 300%-a fölött (85.501,-Ft/hó- )

237 276

145 000

92 276

368

300

* A meghatározott díjak az ÁFA-t tartalmazzák.

RÁKÓCZIFALVA (házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)


180 720

145 000

35 720

142

0



RÁKÓCZIÚJFALU (házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

2014. évi normatív támogatás összege (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)


180 720

145 000

35 720

142

0



Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás


SZÁSZBEREK, SZOLNOK, TISZAJENŐ, TISZAVÁRKONY, TÓSZEG, VEZSENY

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/készülék/év)

A 2014. évi normatív támogatás összege (Ft/készülék/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/készülék/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/készülék/nap)

Intézményi térítési díj (Ft/készülék/nap)

Jövedelme a nyugdíjmin. 300%-a alatt (85.500,-Ft/hó)

51 455

26 606

24 849

99

0

Jövedelme a nyugdíjmin.
300 %-a felett (85.00,-Ft/hó) van

51 455

26 606

24 849

99

30

Szociálisan nem rászorult





120



BESENYSZÖG, HUNYADFALVA, KŐTELEK, NAGYKÖRŰ, SZAJOL, TISZASÜLY

(jelzőrendszeres házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/készülék/év)

A 2014. évi normatív támogatás összege (Ft/készülék/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/készülék/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/készülék/nap)

Intézményi térítési díj (Ft/készülék/nap)


7915

6866

1049

3

0




RÁKÓCZIFALVA, RÁKÓCZIÚJFALU,

(jelzőrendszeres házi segítségnyújtás)


Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/készülék/év)

A 2014. évi normatív támogatás összege (Ft/készülék/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/készülék/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/készülék/nap)

Intézményi térítési díj* (Ft/készülék/nap)

Szociálisan rászorult

50 005

34 310

15 695

43

20

Szociálisan nem rászorult

50 005

34 310

15 695

43

25

* ÁFA nem kerül felszámításra



Idősek nappali ellátása


SZOLNOK


Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi normatíva összege (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap)

jövedelme a min. nyugdíj 28.500 Ft/hó van, Demens nappali ellátás is

448 035

109 000

339 035

1 350

0

jövedelme 28.500 Ft/hó felett van, Demens nappali ellátás is

448 035

109 000

339 035

1 350

0



TÓSZEG (idősek nappali ellátása)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi normatíva összege (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap)

jövedelme a nyugdíj min. 0-100 %-a között (0 – 28.500,-Ft/hó) van

235 438

109 000

126 438

504

0

Nappali ellátás  28.500,-Ft/hó felett van

235 438

109 000

126 438

504

0




BESENYSZÖG (idősek nappali ellátása)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi normatíva összege (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap)

Nappali szociális ellátás ebéd nélkül

207 500

109 000

98 500

392

0

Nappali szociális ellátás ebéddel





500



TISZASÜLY (idősek nappali ellátása)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi normatíva összege (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap)

Nappali szociális ellátás ebéd nélkül

212 520

109 000

103 520

412

0

Nappali szociális ellátás ebéddel





600



KŐTELEK (idősek nappali ellátása)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi normatíva összege (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap)

Nappali szociális ellátás ebéd nélkül

246 211

109 000

137 211

547

0

Nappali szociális ellátás ebéddel





510





SZAJOL (idősek nappali ellátása)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi normatíva összege (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap)

Nappali szociális ellátás ebéd nélkül

141 767

109 000

32 767

131

0

Nappali szociális ellátás ebéddel





585



ÚJSZÁSZ (idősek nappali ellátása)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi normatíva összege (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj* (Ft/nap)

0 Ft-tól, az öregségi nyugdíjmin. 100%-ig (28.500,-Ft/hó)

152 075

109 000

43 075

172

0

Az öregségi nyugdíj min. 100-200 %-a között
(28.501-57.000,-Ft)

152 075

109 000

43 075

172

0

Az öregségi nyugdíjmin. 200-300%-a között (57.001-85.500,-Ft/hó)

152 075

109 000

43 075

172

0

Az öregségi nyugdíjmin. 300%-a fölött
(85.501,-Ft/hó- )

152 075

109 000

43 075

172

0

* A meghatározott díjak az ÁFA-t tartalmazzák.



ZAGYVARÉKAS (idősek nappali ellátása)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi normatíva összege (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj* (Ft/nap)

0 Ft-tól, az öregségi nyugdíjmin. 100%-ig (28.500,-Ft/hó)

142 432

109 000

33 432

133

0

Az öregségi nyugdíj min. 100-200 %-a között
(28.501-57.000,-Ft)

142 432

109 000

33 432

133

0

Az öregségi nyugdíjmin. 200-300%-a között (57.001-85.500,-Ft/hó)

142 432

109 000

33 432

133

0

Az öregségi nyugdíjmin.300%-a fölött (85.501,-Ft/hó- )

142 432

109 000

33 432

133

0

* A meghatározott díjak az ÁFA-t tartalmazzák.


RÁKÓCZIFALVA (idősek nappali ellátása)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi normatíva összege (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/év/ellátott)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap)

Időskorúak nappali intézményi ellátása

268 319

109 000

159 319

635

0

Demens személyek nappali intézményi ellátása

268 319

500 000

-231 681

-923

0




Idősek Otthona


SZOLNOK

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/fő/év)

A 2014. évi normatíva összege (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/nap)

Intézményi térítési díj (Ft/fő/hó)

Intézményi térítési díj (Ft/fő/nap)

átlagos ápolást igénylő, bentlakásos otthoni ellátás

2 420 475

1 030 920

1 389 555

3 807

111 000

3 700

demens ellátottak, bentlakásos otthoni ellátás

2 420 475

1 030 920

1 389 555

3 807

111 000

3 700



BESENYSZÖG

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/fő/év)

A 2014. évi normatíva összege (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/nap)

Intézményi térítési díj (Ft/fő/hó)

Intézményi térítési díj (Ft/fő/nap)


2 062 250

985 500

1 076 750

2 950

88 500

2 950





NAGYKÖRŰ

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/fő/év)

A 2014. évi normatíva összege (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/nap)

Intézményi térítési díj (Ft/fő/hó)

Intézményi térítési díj (Ft/fő/nap)


2 424 904

1 032 429

1 392 475

3 815

114 450

3 815



RÁKÓCZIFALVA (idősek otthona)

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/fő/év)

A 2014. évi normatíva összege (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/év)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/fő/nap)

Intézményi térítési díj (Ft/fő/hó)

Intézményi térítési díj (Ft/fő/nap)


2 276 505

1 036 600

1 239 905

3 397

89 100

2 970


Egyszeri hozzájárulás összege emelt színvonalú bentlakásos ellátás esetén:

- egy ágyas szobában: 1.700.000,-Ft

- kétágyas szobában :  1.200.000,-Ft



Hajléktalanok átmeneti szállása


SZOLNOK

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/fő/ellátott)

A 2014. évi normatíva összege (Ft/hó)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/hó/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/hó)

Intézményi térítési díj (Ft/nap)

28 500 Ft/hó jövedelemig

67 696

39 029

28 667

6 000

200

28 501 Ft/hó jövedelemtől 57000 Ft/hó jövedelemig

67 696

39 029

28 667

12 000

400

57 001 Ft/hó jövedelemtől 85500 Ft/hó jövedelemig

67 696

39 029

28 667

18 000

600

85 501 Ft/hó jövedelemtől 114 000 Ft/hó jövedelemig

67 696

39 029

28 667

24 000

800

114 001 Ft/hó jövedelemtől

67 696

39 029

28 667

28 650

955





Fogyatékosok nappali intézménye:


SZOLNOK

Kategóriák

A szolgáltatás 2014. évi önköltsége (Ft/hó/ellátott)

A 2014. évi normatíva összege (Ft/hó)

A 2014. évi önköltség és a 2014. évi normatív támogatás különbözete (Ft/hó/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap)

Fogyatékosok nappali intézménye étkezéssel (reggeli 203 Ft/adag ebéd 565 Ft/adag)

65 417

41 667

23 750

790

étkezés nélkül




225



Támogató szolgálat


RÁKÓCZIFALVA

A teljes szolgáltatás 2013. évi tervezett költsége

14.030.000,-Ft

ebből személyi segítésre jutó önköltség

  8.303.000,-Ft

             szállításra jutó önköltség

  5.727.000,-Ft

Személyi segítés 1 órára jutó önköltsége

         4.135,-Ft

1 km-re jutó szállítás önköltsége

           325,-Ft

2013. évi állami támogatás összege

ebből alaptámogatás

          személyi segítésre jutó támogatás

          szállításra jutó támogatás

12.090.500,-Ft

  3.000.000,-Ft

  6.548.000,-Ft

  2.542.500,-Ft

Személyi segítés 1 órára jutó támogatása

       2.000,-Ft

Szállítás 1 km-re jutó támogatása

          300,-Ft

Egy feladategységre (órára) jutó intézményi térítési díj

       2.135,-Ft

Intézményi térítési díj személyi segítés óradíjra (lakáson belül végzett tevékenység)

           220,-Ft

Lakáson kívül végzett tevékenység óradíja

               0 Ft

1 km-re jutó intézményi térítési díj

              25,-Ft

Intézményi térítési díj 1 szállítási kilométerre

 Fogyatékossági támogatással rendelkezők

 18 év alatti tanulók



             25,-Ft

             20,-Ft


Szociálisan nem rászorultakra vonatkozó térítési díjak

Személyi segítés: 450,-Ft/óra

Szállítás: 100,-Ft/Km

Köznevelési intézménybe szállítása:        20,-Ft/Km



[1]

Az (1), (2) bekezdést módosította a 9/2014. (II.28.) önkormányzati rendelet 1.§-a

[2]

Beemelte a 9/2013. (II.28.) önkormányzati rendelet 1.§-a

[3]

Módosította a 9/2014. (II.28.) önkormányzati rendelet 2.§-a

[4]

Módosította a 9/2014. (II.28.) önkormányzati rendelet 3.§-a

[5]

Hatályon kívül helyezte a 9/2014. (II.28.) önkormányzati rendelet 7.§-a

[6]

A 4,5. bekezdést beemelte a 9/2013. (II.28.) önkormányzati rendelet 2.§-a

[7]

Módosította a 9/2014. (II.28.) önkormányzati rendelet 4.§-a

[8]

HHHatályon kívül helyezte a 9/2013. (II.28.) önkormányzati rendelet 7.§-a. Beemelte a 24/2013. (V.30.) önkormányzati rendelet 1.§. Hatályon kívül helyezte a 9/2014. (II.28.) önkormányzati rendelet 7.§-a

[9]

Módosította a 39/2011. (XI.28.) önkormányzati rendelet, a 9/2013. (II.28.) önkormányzati rendelet 2.§-a

[10]

Módosította a 9/2014. (II.28.) önkormányzati rendelet 5.§-a

[11]

Módosította a 9/2013. (II.28.) önkormányzati rendelet 4.§-a

[12]

Beemelte a 9/2013. (II.28.) önkormányzati rendelet 5.§-a

[13]

Hatályon kívül helyezte a 24/2013. (V.30.) önkormányzati rendelet 2.§-a

[14]

Hatályon kívül helyezte a 9/2013. (II.28.) önkormányzati rendelet 7:§-a

[15]

Módosította a 39/2011. (XI.28.), a 10/2012. (III.21.) önkormányzati rendelet, a 9/2013. (II.28.) önkormányzati rendelet 6.§-a, a 9/2014. (II.28.) önkormányzati rendelet 6.§-a