Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 14/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelete

a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint az ellátások térítési díjainak megállapításáról

Hatályos: 2015. 03. 01- 2016. 01. 31

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 92. §-a (1) bekezdés b) pontja alapján, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa 39/2011. (III.30.) számú határozatában kapott felhatalmazás alapján, a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 8. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. §

[1](1) A rendelet hatálya kiterjed a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása (a továbbiakban: Társulás) társult települései: Szolnok, Szajol, Rákóczifalva, Rákócziújfalu, Besenyszög, Kőtelek, Hunyadfalva, Zagyvarékas, Szászberek, Újszász, Tiszajenő, Tiszavárkony, Vezseny, Nagykörű, Tiszasüly, Tószeg, Csataszög települések (a továbbiakban: társult települések) közigazgatási területére.

(2) A rendelet hatálya kiterjed a társult településeken a Társulása által fenntartott a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben (a továbbiakban: Sztv.) szabályozott alapszolgáltatást és szakosított ellátásokat nyújtó intézményekre.

 2. Személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások formái

2. §

(1) Szociális alapszolgáltatások körében:

a) étkeztetés

b) házi segítségnyújtás

c) jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

d) családsegítés

e) támogató szolgálat

f) utcai szociális munka

g) szenvedélybetegek közösségi ellátások

h) pszichiátriai betegek közösségi ellátása

i) alacsonyküszöbű ellátás

j) nappali ellátások

ja) idősek nappali intézménye

jb) hajléktalanok nappali intézménye

jc) pszichiátriai betegek nappali intézménye

jd) szenvedélybetegek nappali intézménye

[2]je) fogyatékosok nappali intézménye (Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata illetékességi területén a szociális alapszolgáltatások keretében fogyatékos személyek nappali intézményét ellátási szerződéssel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület útján is biztosítja.)


k) tanyagondnoki szolgáltatás

(2) Szociális szakosított ellátások körében

a) átmeneti ellátások körében:

aa) hajléktalan személyek éjjeli menedékhelye

ab) hajléktalan személyek átmeneti szállása

b) ápolást, gondozást nyújtó ellátások körében: idősek otthona ellátás

3. Az ellátások igénybevétele

3. §

Az e rendeletben szabályozott személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás iránti kérelmet és annak mellékleteit, az ellátást biztosító intézmény vezetőjének kell benyújtani személyesen, vagy postai úton. A szóban előterjesztett kérelmet az intézményvezető írásba foglalja, melyet az ellátást igénylő aláír. A kérelemről az intézményvezető dönt, melyről írásban értesíti az ellátást igénylőt és/vagy törvényes képviselőjét.

4. §

Az étkeztetés igénybevétele szempontjából rászorultnak kell tekinteni:

a) Életkora miatt rászoruló az a személy, aki személyi azonosításra alkalmas okmány bemutatásával igazolja, hogy a 65. életévét betöltötte,

b) Egészségi állapota miatt rászorulónak kell tekinteni azt a személyt, aki a háziorvos vagy kezelőorvos igazolása szerint önmaga ellátásáról részben vagy teljesen gondoskodni nem tud,

c) Fogyatékossága miatt rászorulónak kell tekinteni a súlyosan fogyatékos személyt, aki a súlyos fogyatékosságát az Sztv. 65/C. § (6) bekezdése szerint igazolja,

d) Pszichiátriai betegsége vagy szenvedélybetegsége miatt rászorulónak kell tekinteni azt a személyt, aki fekvőbeteg-gyógyintézeti kezelést nem igényel, és pszichiátriai- vagy szenvedélybetegségét a kezelőorvos által kiállított szakvéleménnyel igazolja,

e) Hajléktalan az a személy, aki bejelentett lakóhellyel nem rendelkezik, illetve azt, akinek bejelentett lakóhelye a hajléktalan szállás.

5. §

(1) A tanyagondnoki szolgáltatás keretében az ellátás működési engedélyében szereplő ellátási terület külterületén élő lakosok részére, igénylés alapján étkezést, házi segítségnyújtást, iskoláskorú gyermekek részére szállítást, egészségügyi ellátáshoz való hozzájutás segítését biztosítják.

(2) Szociális étkeztetés keretében való közreműködés során a tanyagondnoki szolgálat biztosítja az étel házhozszállítását a szociális étkeztetésben részesülők részére.

(3) Házi segítségnyújtás keretében történő közreműködése során a tanya gondnoki szolgálat biztosítja a házi gondozó munkájába tartozó nem szakmai jellegű feladatok ellátását, pl.: takarítás (eseti, kisebb), bevásárlás.

(4) Egészségügyi ellátáshoz való hozzájutás biztosítása során a tanyagondnoki szolgálat feladata:

a) háziorvosi rendelésre szállítás,

b) egyéb egészségügyi intézménybe szállítás,

c) gyógyszerkiváltás és gyógyászati segédeszközhöz való hozzájutás biztosítása.

[3](5) A tanyagondnoki szolgáltatás igénybevétele ingyenes, az ellátás keretében nyújtott étkezésért és házi segítségnyújtásért az e rendelet mellékletében szabályozott mértékű térítési díjat kell fizetni.

6. §

[4](1) Az idősek otthona ellátást biztosító intézmények elsősorban azoknak a nyugdíjkorhatárt betöltött személyeknek az ápolását, gondozását végzik, akiknek egészségi állapota rendszeres gyógyintézeti kezelést nem igényel, önmaguk ellátására szociális alapszolgáltatás igénybevételével sem képesek.

 (2) Idősek Otthona ellátásban részesíthető az a 18. életévét betöltött személy is, aki betegsége miatt önmaga ellátására nem képes, nyugdíjszerű ellátásban részesül és ellátása más szociális szakellátást nyújtó intézményben nem biztosítható.

(3) Idősotthoni ellátás igénybevételének feltétele, hogy az ellátást igénylő külön jogszabály alapján megállapított gondozási szükséglete a napi 4 órát meghaladó mértékben, vagy a gondozási szükséglete a jogszabályban meghatározott egyéb körülményeken alapuló okok miatt került megállapításra.

(4) A soron kívüli elhelyezési igényről az intézmény vezetője dönt a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéről szóló 9/1999. (XI. 24.) SzCsM rendelet
15-16. §-aiban leírtak alapján, melyről írásban tájékoztatja az ellátást igénybe vevőt.

(5) [5]

7. §

(1)  Az e rendeletben szabályozott szociális ellátások igénybevételének megkezdése előtt az intézményvezető és az ellátást igénybe vevő, illetve törvényes képviselője megköti az ellátást nyújtó intézmény által külön jogszabály alapján elkészített Szakmai Program mellékletét képező megállapodást.

 (2) Az e rendeletben szabályozott szociális ellátások esetén az intézményvezető külön eljárás nélkül köteles ellátást biztosítani az arra rászorulónak, ha ennek elmulasztása a rászoruló életét, testi épségét veszélyezteti.

(3) A külön eljárás nélkül biztosított ellátás határozott idejű ellátásnak minősül és a veszélyhelyzet fenn álltáig, de legfeljebb 6 hónapig vehető igénybe. Az időpont letelte után az ellátott kérheti az intézménybe történő felvételét. Ebben az esetben az intézmény vezetője a vonatkozó jogszabályokban meghatározottak szerint jár el.

[6](4) Indokolt esetben a fogyatékosok nappali intézményébe legfeljebb napi 4 óra időtartamra az a személy is felvehető, aki után szülője, vagy más törvényes hozzátartozója gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban vagy ápolási díjban részesül.

(5) Rendkívül indokolt esetben a (4) bekezdés szerinti ellátás napi 8 óra időtartamra is igénybe vehető, két hónapot meg nem haladó időtartamig.


4. Térítési díjakra vonatkozó szabályok

8. §

[7](1) A Társulás intézményei által nyújtott a szociális alapszolgáltatások és szakosított ellátások körébe tartozó ellátások intézményi térítési díját e rendelet mellékletében foglaltak szerint határozza meg.

 (2) Az e rendeletben szabályozott ellátásokért fizetendő térítési díjak megállapítását – az Sztv. 115/A. §-ában felsorolt szolgáltatások kivételével - valamint a térítési díj fizetésére kötelezettek körét a Sztv. vonatkozó szakaszai tartalmazzák.

(3) A 2011. január 1-e után keletkezett intézményi jogviszony esetében az idősek otthona szolgáltatásaiért fizetendő személyi térítési díjat az intézményvezető állapítja meg. Az igénybevétel előtt az intézményvezető vizsgálja az ellátást igénylő havi jövedelmét, jelentős pénzvagyonát és jelentős ingatlanvagyonát, továbbá jelzálog alapjául szolgáló vagyonát. A személyi térítési díj nem haladhatja meg az ellátást igénylő havi jövedelmének, jelentős pénzvagyonának és jelentős ingatlanvagyonának, továbbá jelzálog alapjául szolgáló vagyonának együttes összegének (vagyonigazolás alapján) 80%-át, melyet úgy kell megfizetni, hogy a gondozott rendszeres jövedelmének 80%-a erejéig kézpénzben fizet meg a fennmaradó részt a vagyonigazolásban figyelembe vett jelentős készpénz - ingatlan vagyon, illetve vagyonértékű jogra kell terhelni.

[8](4)


9. §[9]

[10](1) Házi segítségnyújtás ellátás esetében az ellátott kérelmére a fenntartó engedélyezheti, hogy az a jogosult, akinek rendszeres havi jövedelme – kiskorú gondozott esetén a család egy főre jutó jövedelme – a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 150%-át nem haladja meg, a szolgáltatást térítésmentesen vehesse igénybe.

 (2) A fogyatékos személyek nappali ellátása esetén a kötelezett kérelmére:

a./ azon jogosult esetében, akinek a havi jövedelme – kiskorú gondozott esetén a család egy főre jutó jövedelme – a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 150 %-át nem haladja meg, a szolgáltatás térítésmentesen vehető igénybe.

b./  azon jogosult esetében, akinek a havi jövedelme – a kiskorú gondozott esetén a család egy főre jutó jövedelme - a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 150 %-át meghaladja, de a személyi térítési díj levonását követően megmaradt havi jövedelme – kiskorú gondozott esetén a család egy főre eső jövedelme – a mindenkori öregségi nyugdíjminimum összegét nem éri el, a személyi térítési díj legfeljebb 50 %-os mértékig csökkenthető, amíg a fennmaradó jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíjminimum összegét nem haladja meg.

10. §

(1) Idősek Otthona ellátás esetében kérelemre a személyi térítési díj, illetőleg a térítési díj-különbözet

a) maximum 30%-át kell megfizetnie annak a kötelezettnek, akinek a családjában a mindenkori hatályos szabályozás alapján – a tartási kötelezettség teljesítése nélkül – számított egy főre jutó havi jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 450%-át – egyedül álló esetén 550%-át – nem haladja meg, úgy, hogy az elengedést követően a család mindenkori hatályos szabályok alapján számított egy főre jutó jövedelme nem lehet kevesebb a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 350%-ánál, egyedül álló esetében 450%-ánál.

b) maximum 50%-át kell megfizetnie annak a kötelezettnek, akinek a családjában a mindenkori hatályos szabályozás alapján – a tartási kötelezettség teljesítése nélkül – számított egy főre jutó havi jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 550%-át – egyedül álló esetén 650%-át – nem haladja meg, úgy, hogy az elengedést követően a család mindenkori hatályos szabályok alapján számított egy főre jutó jövedelme nem lehet kevesebb a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 450%-ánál, egyedül álló esetében 550%-ánál.

(2) Az (1) bekezdés alkalmazásában kötelezett: a szülői felügyeleti joggal rendelkező törvényes képviselő, továbbá a jogosultnak az a házastársa, élettársa, egyeneságbeli rokona, örökbe fogadott gyermeke, örökbe fogadó szülője, akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem a tartási kötelezettség teljesítése mellett meghaladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének két és fél szeresét.

[11](3) A térítési díj mérséklésére vonatkozó kérelmet a kötelezett az intézményvezető útján a fenntartóhoz nyújthatja be, melyről a fenntartó határozattal dönt. Az (1) bekezdés szerinti térítési díj csökkentésére vonatkozó kérelemhez a kötelezettnek a saját és vele közös háztartásban élők jövedelemigazolásait csatolni kell.

 (4)  Amennyiben az ellátást igénybe vevő, illetve hozzátartozója vállalja az intézményi térítési díjjal megegyező összegű személyi térítési díj megfizetését, abban az esetben az ellátás igénybevételének megkezdése előtt az intézményvezető és az ellátott, illetve hozzátartozója megköti az ellátást nyújtó intézmény által külön jogszabály alapján elkészített Szakmai Program mellékletét képező megállapodást.

[12]10/A.§

A hajléktalanok átmeneti szállása esetén a kórházban töltött napok után térítési díjat nem kell fizetni.


11. §

(1) A fenntartó a személyi térítési díj meg nem fizetéséből eredő díjhátralék összegét határozattal csökkentheti, elengedheti, vagy részletfizetési kedvezményt adhat, ha a kötelezett jövedelmi és vagyoni viszonyai ezt indokolttá teszik, és magasabb szintű jogszabály másként nem rendelkezik.

(2) A hátralékos kérelmére a díjhátralék teljes összegben elengedésre kerül, ha a hátralékos családjában az egy főre jutó havi jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíjminimumot nem haladja meg, és a bentlakásos intézményi ellátás igénybevétele esetén a jogosultnak a térítési díj alapjául szolgáló jelentős készpénz, vagy ingatlan, továbbá jelzálog alapjául szolgáló vagyona nincs.

(3) A hátralékos kérelmére a díjhátralék csökkenthető, ha a hátralékos családjában az egy főre jutó havi jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíjminimum kétszeresét nem haladja meg, és a bentlakásos intézményi ellátás igénybevétele esetén a jogosultnak a térítési díj alapjául szolgáló jelentős készpénz, vagy ingatlan, továbbá jelzálog alapjául szolgáló vagyona nincs.

(4) A csökkentés mértéke a díjhátralék

a) 30%-a, ha a díjhátralék a hátralékos családjában az egy főre jutó havi jövedelem kétszeresét meghaladja;

b) 40%-a, ha a díjhátralék a hátralékos családjában az egy főre jutó havi jövedelem háromszorosát meghaladja;

c) 50%-a, ha a díjhátralék a hátralékos családjában az egy főre jutó havi jövedelem négyszeresét meghaladja.

(5) A hátralékos kérelmére legfeljebb 12 hónapos időtartamra részletfizetés engedélyezhető.

(6) A díjhátralék csökkentéséről, behajthatatlanná minősítéséről, törléséről, valamint a részletfizetés engedélyezéséről - a hatályos jogszabályokra figyelemmel - a fenntartó határozatot hoz.

[13]12. §

5. Az ellátások megszüntetésének esetei és módjai

13. §

(1) Az e rendeletben szabályozott ellátások megszűnnek vagy megszüntethetők a Sztv. 100-104. §-a szerinti esetekben és módon.

(2) Az intézményi jogviszony megszűnése/megszüntetése esetén az intézmény vezetője

a) gondoskodik az ellátott tárgyi eszközeinek kiadásáról,

b) szükség szerint az ellátott és személyes tárgyai elszállításának megszervezéséről,

c) az ellátott intézmény házipénztárában őrzött pénzösszegének kifizetéséről a pénzkezelési szabályzatban előírtaknak megfelelően.

6. Nyilvántartások vezetése, adatszolgáltatás

14. §

(1) A szociális ellátást biztosító intézmény vezetője az igénybevételre várakozó személyekről, valamint az intézményi lakók létszámának alakulásáról minden hónap 5. napjáig a fenntartó részére jelentést teljesít a fenntartó által meghatározott adattartalommal és formában.

(2) Az intézmény vezetője a fenntartó, illetve az ellátott települések önkormányzatának megkeresésére évente kötelesek a szakmai munkájukról, végzett tevékenységükről a kérelmező által meghatározott szempontok és a Sztv.-ben foglaltak szerint beszámolót készíteni.

7. Érdekképviseleti fórum

15. §

(1) Az e rendeletben meghatározott szociális szakellátások esetén érdekképviseleti fórumot kell működtetni.

(2) Az érdekképviseleti fórum tagjainak számát és összetételét szociális intézmény esetében a Sztv. 99. § (3) bekezdésében foglaltak szerint kell meghatározni.

(3) Az érdekképviseleti fórum vezetője a fenntartó képviselője.

8. Záró rendelkezések

16. §

Ez a rendelet a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodása módosí-tásának a társult települések valamennyi képviselő-testülete által történő jóváhagyása napján lép hatályba.

[14]17. §

Kelt: Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2011. április 28-i ülésén.


Szalay Ferenc s.k.

Dr.Sebestyén Ildikó s.k.

polgármester

jegyző


Megjegyzés:

A 39/2011. (XI.28.) önkormányzati rendelet 2011. november 29-én lépett hatályba.

A 10/2012. (III.21.) önkormányzati rendelet 2012. március 22-én lépett hatályba.

A 9/2013. (II.28.) önkormányzati rendelet 2013. március 01. napján lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.

A 24/2013. (V.30.) önkormányzati rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

A 9/2014. (II.28.) önkormányzati rendelet 2014. március 1-jén lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.

[15]Melléklet a 14/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelethez


Étkeztetés


SZOLNOK


Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/év)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)

Kiszállítás* (Ft/adag)

jövedelme a nyugdíj min. 0-105 %-a között (0 - 30.000-Ft/hó) van

241 954

964

0

0

jövedelme a nyugdíj min. 105-125 %-a között (30.000-35.625.-Ft/hó) van

241 954

964

150

0

jövedelme a nyugdíj min. 125-150 %-a között (35.625 -42.750.-Ft/hó) van

241 954

964


260

59

jövedelme a nyugdíj min. 150-300 %-a között (42.750 -85.500.-Ft/hó) van

241 954

964

370

78

jövedelme a nyugdíj min. 300 %-a felett (85.500.-Ft/hó) van

241 954

964

470

98

*Az Intézményi térítési díj és a kiszállítás nettóban értendő, az összeget a hatályos ÁFA terheli.



TÓSZEG


Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/év)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)

Kiszállítás* (Ft/adag)

jövedelme a nyugdíj min. 0-105 %-a között (0 - 30.000-Ft/hó) van

230 027

916

0

0

jövedelme a nyugdíj min. 105-125 %-a között (30.000-35.625.-Ft/hó) van

230 027

916

150

0

jövedelme a nyugdíj min. 125-150 %-a között (35.625 -42.750.-Ft/hó) van

230 027

916

250

55

jövedelme a nyugdíj min. 150-300 %-a között (42.750 -85.500.-Ft/hó) van

230 027

916

360

78

jövedelme a nyugdíj min. 300 %-a felett (85.500.-Ft/hó) van

230 027

916

440

86

*Az Intézményi térítési díj és a kiszállítás nettóban értendő, az összeget a hatályos ÁFA terheli.



TISZAJENŐ (étkeztetés)


Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/év)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)

Kiszállítás* (Ft/adag)

jövedelme a nyugdíj min. 0-105 %-a között (0 - 30.000-Ft/hó) van

195 089

777

0

0

jövedelme a nyugdíj min. 105-125 %-a között (30.000-35.625.-Ft/hó) van

195 089

777

110

0

jövedelme a nyugdíj min. 125-150 %-a között (35.625 -42.750.-Ft/hó) van

195 089

777

210

39

jövedelme a nyugdíj min. 150-300 %-a között (42.750 -85.500.-Ft/hó) van

195 089

777

275

47

jövedelme a nyugdíj min. 300 %-a felett (85.500.-Ft/hó) van

195 089

777

380

55


*Az Intézményi térítési díj és a kiszállítás nettóban értendő, az összeget a hatályos ÁFA terheli.





VEZSENY (étkeztetés)


Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/év)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)

Kiszállítás* (Ft/adag)

jövedelme a nyugdíj min. 0-105 %-a között (0 - 30.000-Ft/hó) van

195 496

779

0

0

jövedelme a nyugdíj min. 105-125 %-a között (30.000-35.625.-Ft/hó) van

195 496

779

110

0

jövedelme a nyugdíj min. 125-150 %-a között (35.625 -42.750.-Ft/hó) van

195 496

779

210

39

jövedelme a nyugdíj min. 150-300 %-a között (42.750 -85.500.-Ft/hó) van

195 496

779

275

47

jövedelme a nyugdíj min. 300 %-a felett (85.500.-Ft/hó) van

195 496

779

380

55

*Az Intézményi térítési díj és a kiszállítás nettóban értendő, az összeget a hatályos ÁFA terheli.




SZÁSZBEREK (étkeztetés)


Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/év)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)

Kiszállítás* (Ft/adag)

jövedelme a nyugdíj min. 0-105 %-a között (0 - 30.000-Ft/hó) van

194 988

777

0

0

jövedelme a nyugdíj min. 105-125 %-a között (30.000-35.625.-Ft/hó) van

194 988

777

110

0

jövedelme a nyugdíj min. 125-150 %-a között (35.625 -42.750.-Ft/hó) van

194 988

777

210

39

jövedelme a nyugdíj min. 150-300 %-a között (42.750 -85.500.-Ft/hó) van

194 988

777

275

47

jövedelme a nyugdíj min. 300 %-a felett (85.500.-Ft/hó) van

194 988

777

380

55

*Az Intézményi térítési díj és a kiszállítás nettóban értendő, az összeget a hatályos ÁFA terheli.



BESENYSZÖG (étkeztetés)


Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/év)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag))

Kiszállítás (Ft/adag)


193 410

771

550

0

A meghatározott díjak az ÁFA-t tartalmazzák.


NAGYKÖRŰ (étkeztetés)


Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/év)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag))

Kiszállítás (Ft/adag)


205 458

818

600

0

A meghatározott díjak az ÁFA-t tartalmazzák.


KŐTELEK (étkeztetés)


Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/év)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)

Kiszállítás (Ft/adag)


183 370

730

510

0

A meghatározott díjak az ÁFA-t tartalmazzák.





HUNYADFALVA (étkeztetés)

Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/év)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)

Kiszállítás (Ft/adag)


245 000

976

560

0

A meghatározott díjak az ÁFA-t tartalmazzák.




SZAJOL (étkeztetés)


Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/év)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)

Kiszállítás (Ft/adag)


207 968

829

610

0

A meghatározott díjak az ÁFA-t tartalmazzák


TISZASÜLY (étkeztetés)


Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/év)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj *(Ft/adag)

Kiszállítás (Ft/adag)


210 729

840

620

0

A meghatározott díjak az ÁFA-t tartalmazzák.




ÚJSZÁSZ (étkeztetés)


Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/év)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)

Kiszállítás* (Ft/adag)

jövedelme az öregségi nyugdíj min. 0-100%-ig (0-28.500,-Ft/hó)

204 150

813

270

120

Az öregségi nyugdíj min. 100-200 %-a között (28.501-57.000,-Ft)

204 150

813

390

120

Az öregségi nyugdíj min. 200-300%-a között (57.001-85.500,-Ft/hó)

204 150

813

540

120

Az öregségi nyugdíj min.300%-a fölött (85.501,-Ft/hó )

204 150

813

580

120


* A meghatározott díjak az ÁFA-t tartalmazzák.


ZAGYVARÉKAS (étkeztetés)


Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/év)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)

Kiszállítás* (Ft/adag)

jövedelme az öregségi nyugdíj min. 0-100%-ig (0-28.500,-Ft/hó)

189 175

753

250

120

Az öregségi nyugdíj min. 100-200 %-a között (28.501-57.000,-Ft)

189 175

753

400

120

Az öregségi nyugdíj min. 200-300%-a között (57.001-85.500,-Ft/hó)

189 175

753

470

120

Az öregségi nyugdíj min.300%-a fölött (85.501,-Ft/hó )

189 175

753

520

120


* A meghatározott díjak az ÁFA-t tartalmazzák.




RÁKÓCZIFALVA (étkeztetés)


Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/év)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)

Kiszállítás* (Ft/adag)

Akinek jövedelem 28.500,- Ft alatt van


180 817

720

150

50

Akinek jövedelem 28.501,- Ft és 57.000,- Ft között van

180 817

720

230

50

Akinek jövedelem 57.001,- Ft és 71.250,- Ft között van

180 817

720

350

50

Akinek jövedelem 71.250,- Ft és 85.500,- Ft között van

180 817

720

420

50

Akinek jövedelem 85.501,- Ft fölött van

180 817

720

470

50


* Az intézményi térítési díj az ÁFA-t tartalmazza.





RÁKÓCZIÚJFALU (étkeztetés)


Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/év)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)

Kiszállítás* (Ft/adag)

Akinek jövedelem 28.500,- Ft alatt van


180 817

720

150

50

Akinek jövedelem 28.501,- Ft és 57.000,- Ft között van

180 817

720

230

50

Akinek jövedelem 57.001,- Ft és 71.250,- Ft között van

180 817

720

350

50

Akinek jövedelem 71.250,- Ft és 85.500,- Ft között van

180 817

720

420

50

Akinek jövedelem 85.501,- Ft fölött van

180 817

720

470

50


* Az intézményi térítési díj az ÁFA-t tartalmazza.




TISZAVÁRKONY (étkeztetés)


Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/év)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)

Kiszállítás* (Ft/adag)

Akinek jövedelem 28.500,- Ft alatt van


180 817

720

150

0

Akinek jövedelem 28.501,- Ft és 57.000,- Ft között van

180 817

720

230

0

Akinek jövedelem 57.001,- Ft és 71.250,- Ft között van

180 817

720

350

50

Akinek jövedelem 71.250,- Ft és 85.500,- Ft között van

180 817

720

420

50

Akinek jövedelem 85.501,- Ft fölött van

180 817

720

470

50



*Az Intézményi térítési díj az ÁFA-t tartalmazza.



Házi segítségnyújtás

SZOLNOK


Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége

 (Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)

jövedelme a nyugdíj min. 0 -125 % között (0 - 35.625.-Ft/hó) van

550 944

2 192

0

jövedelme a nyugdíj min. 125 % - 150 %-a között (35.625 - 42.750.-Ft/hó) van

550 944


2 192

170

jövedelme a nyugdíj min. 150 %-a és 300% között (42.750.-Ft/hó 85.500.-Ft/hó) van

550 944


2 192

220

jövedelme a nyugdíj min. 300 %-a felett (85.500.-Ft/hó) van

550 944


2 192

270



TÓSZEG (házi segítségnyújtás)


Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége

 (Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)

jövedelme a nyugdíj min. 0 -125 % között (0 - 35.625.-Ft/hó) van

281 250

1 125

0

jövedelme a nyugdíj min. 125 % - 150 %-a között (35.625 - 42.750.-Ft/hó) van

281 250


1 125

150

jövedelme a nyugdíj min. 150 %-a és 300% között (42.750.-Ft/hó 85.500.-Ft/hó) van

281 250


1 125

210

jövedelme a nyugdíj min. 300 %-a felett (85.500.-Ft/hó) van

281 250


1 125

230




TISZAJENŐ (házi segítségnyújtás)


Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége

 (Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)

jövedelme a nyugdíj min. 0 -125 % között (0 - 35.625.-Ft/hó) van

281 554

1 139

0

jövedelme a nyugdíj min. 125 % - 150 %-a között (35.625 - 42.750.-Ft/hó) van

281 554


1 139

150

jövedelme a nyugdíj min. 150 %-a és 300% között (42.750.-Ft/hó 85.500.-Ft/hó) van

281 554


1 139

210

jövedelme a nyugdíj min. 300 %-a felett (85.500.-Ft/hó) van

281 554


1 139

230




VEZSENY (házi segítségnyújtás)


Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége

 (Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)

jövedelme a nyugdíj min. 0 -125 % között (0 - 35.625.-Ft/hó) van

280 777

1 136

0

jövedelme a nyugdíj min. 125 % - 150 %-a között (35.625 - 42.750.-Ft/hó) van

280 777


1 136

150

jövedelme a nyugdíj min. 150 %-a és 300% között (42.750.-Ft/hó 85.500.-Ft/hó) van

280 777


1 136

210

jövedelme a nyugdíj min. 300 %-a felett (85.500.-Ft/hó) van

280 777


1 136

230




SZÁSZBEREK (házi segítségnyújtás)


Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége

 (Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)

jövedelme a nyugdíj min. 0 -125 % között (0 - 35.625.-Ft/hó) van

280 813

1 112

0

jövedelme a nyugdíj min. 125 % - 150 %-a között (35.625 - 42.750.-Ft/hó) van

280 813


1 112

150

jövedelme a nyugdíj min. 150 %-a és 300% között (42.750.-Ft/hó 85.500.-Ft/hó) van

280 813


1 112

210

jövedelme a nyugdíj min. 300 %-a felett (85.500.-Ft/hó) van

280 813


1 112

230


BESENYSZÖG (házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége

 (Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)


190 756

95

0


NAGYKÖRŰ (házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége

 (Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)


222 167

111

0


KŐTELEK (házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége

 (Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)


196 684

98

0


HUNYADFALVA (házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége

 (Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)


214 500

107

0



SZAJOL (házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége

 (Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)


218 475

109

0


TISZASÜLY (házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége

 (Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)


203 963

102

0


ÚJSZÁSZ (házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége

 (Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)

jövedelme az öregségi nyugdíj min. 0-100%-ig (0-28.500,-Ft/hó)

186 710

833

0

Az öregségi nyugdíj min. 100-200 %-a között (28.501-57.000,-Ft)

186 710

833

200

Az öregségi nyugdíj min. 200-300%-a között (57.001-85.500,-Ft/hó)

186 710

833

300

Az öregségi nyugdíj min.300%-a fölött (85.501,-Ft/hó )

186 710

833

340


ZAGYVARÉKAS (házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége

 (Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)

jövedelme az öregségi nyugdíj min. 0-100%-ig (0-28.500,-Ft/hó)

201 520

861

0

Az öregségi nyugdíj min. 100-200 %-a között (28.501-57.000,-Ft)

201 520

861

200

Az öregségi nyugdíj min. 200-300%-a között (57.001-85.500,-Ft/hó)

201 520

861

250

Az öregségi nyugdíj min.300%-a fölött (85.501,-Ft/hó )

201 520

861

300

RÁKÓCZIFALVA (házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége

 (Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)


186 480

93

0


RÁKÓCZIÚJFALU (házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége

 (Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)


186 480

93

0


TISZAVÁRKONY (házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége

 (Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)


186 480

93

0


Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás


SZÁSZBEREK, SZOLNOK, TISZAJENŐ, TÓSZEG, VEZSENY, ZAGYVARÉKAS

Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/készülék/év)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/készülék/nap)

Intézményi térítési díj (Ft/készülék/nap)

Jövedelme a nyugdíj min. 300%-a alatt (85.500,-Ft/hó)

52 998

211

0

Jövedelme a nyugdíj min.
300 %-a felett (85.00,-Ft/hó) van

52 998

211

30

Szociálisan nem rászorult

52 998

211

120


BESENYSZÖG, HUNYADFALVA, KŐTELEK, NAGYKÖRŰ, SZAJOL, TISZASÜLY

(jelzőrendszeres házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/készülék/év)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/készülék/nap)

Intézményi térítési díj (Ft/készülék/nap)


7 915

22

0


RÁKÓCZIFALVA, RÁKÓCZIÚJFALU, TISZAVÁRKONY,

(jelzőrendszeres házi segítségnyújtás)

Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/készülék/év)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/készülék/nap)

Intézményi térítési díj (Ft/készülék/nap)

Szociálisan rászorult

49 755

136

20

Szociálisan nem rászorult

49 755

136

25

Idősek nappali ellátása



SZOLNOK


Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége

 (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap)

jövedelme a nyugdíj min. 28.500 Ft/hó van, Demens nappali ellátás is. Ebéd nélkül

456 996

1 821

0

jövedelme a nyugdíj min. 28.500 Ft/hó felett van, Demens nappali ellátás is, ebéd nélkül

456 996

1 821

0

Nappali szociális ellátás ebéddel, demens ellátott esetén,  jövedelme a nyugdíj min. 0-105 %-a között (0 - 30.000-Ft/hó) v

698 950

2 785

0

Nappali szociális ellátás ebéddel, demens ellátott esetén jövedelme a nyugdíj min. 105-125 %-a között (30.000-35.625.-Ft/hó) van

698 950

2 785

150*

Nappali szociális ellátás ebéddel, demens ellátott esetén jövedelme a nyugdíj min. 125-150 %-a között (35.625 -42.750.-Ft/hó) van

698 950

2 785

260*

Nappali szociális ellátás ebéddel, demens ellátott esetén jövedelme a nyugdíj min. 150-300 %-a között (42.750 -85.500.-Ft/hó) van

698 950

2 785

370*

Nappali szociális ellátás ebéddel, demens ellátott esetén jövedelme a nyugdíj min. 300 %-a felett (85.500.-Ft/hó) van

698 950

2 785

470*



* Az Intézményi térítési díj nettóban értendő, az összeget a hatályos ÁFA terheli.




TÓSZEG (idősek nappali ellátása)


Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége

 (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap)

jövedelme a nyugdíj min. 0-100 %-a között (0 – 28.500,-Ft/hó) van

240 147

957

0

Nappali ellátás a nyugdíj min. 28.500,-Ft/hó felett van

240 147

957

0

Nappali szociális ellátás ebéddel, demens ellátott esetén,  jövedelme a nyugdíj min. 0-105 %-a között (0 - 30.000-Ft/hó) v

470 174

1 866

0

Nappali szociális ellátás ebéddel, demens ellátott esetén jövedelme a nyugdíj min. 105-125 %-a között (30.000-35.625.-Ft/hó) van

470 174

1 866

150*

Nappali szociális ellátás ebéddel, demens ellátott esetén jövedelme a nyugdíj min. 125-150 %-a között (35.625 -42.750.-Ft/hó) van

470 174

1 866

250*

Nappali szociális ellátás ebéddel, demens ellátott esetén jövedelme a nyugdíj min. 150-300 %-a között (42.750 -85.500.-Ft/hó) van

470 174

1 866

360*

Nappali szociális ellátás ebéddel, demens ellátott esetén jövedelme a nyugdíj min. 300 %-a felett (85.500.-Ft/hó) van

470 174

1 866

440*

*Az Intézményi térítési díj nettóban értendő, az összeget a hatályos ÁFA terheli.



BESENYSZÖG (idősek nappali ellátása)

Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége

 (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj* (Ft/nap)

Nappali szociális ellátás ebéd nélkül

208 898

832

0

Nappali szociális ellátás ebéddel



550

A meghatározott díjak az ÁFA-t tartalmazzák.

TISZASÜLY (idősek nappali ellátása)

Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége

 (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj* (Ft/nap)

Nappali szociális ellátás ebéd nélkül

173 407

691

0

Nappali szociális ellátás ebéddel



620

A meghatározott díjak az ÁFA-t tartalmazzák.


KŐTELEK (idősek nappali ellátása)

Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége

 (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj* (Ft/nap)

Nappali szociális ellátás ebéd nélkül

237 368

946

0

Nappali szociális ellátás ebéddel



510

A meghatározott díjak az ÁFA-t tartalmazzák.


SZAJOL (idősek nappali ellátása)

Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége

 (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj* (Ft/nap)

Nappali szociális ellátás ebéd nélkül

189 964

757

0

Nappali szociális ellátás ebéddel



610

A meghatározott díjak az ÁFA-t tartalmazzák.


ÚJSZÁSZ (idősek nappali ellátása)

Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége

 (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap)

jövedelme az öregségi nyugdíj min. 0-100%-ig (0-28.500,-Ft/hó)

210 100

837

0

Az öregségi nyugdíj min. 100-200 %-a között (28.501-57.000,-Ft)

210 100

837

0

Az öregségi nyugdíj min. 200-300%-a között (57.001-85.500,-Ft/hó)

210 100

837

0

Az öregségi nyugdíj min.300%-a fölött (85.501,-Ft/hó )

210 100

837

0

.






ZAGYVARÉKAS (idősek nappali ellátása)

Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége

 (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap)

jövedelme az öregségi nyugdíj min. 0-100%-ig (0-28.500,-Ft/hó)

204 700

815

0

Az öregségi nyugdíj min. 100-200 %-a között (28.501-57.000,-Ft)

204 700

815

0

Az öregségi nyugdíj min. 200-300%-a között (57.001-85.500,-Ft/hó)

204 700

815

0

Az öregségi nyugdíj min.300%-a fölött (85.501,-Ft/hó )

204 700

815

0



RÁKÓCZIFALVA (idősek nappali ellátása)


Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/év/ellátott)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége

 (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap)

Időskorúak nappali intézményi ellátása

307 520

1 225

0

Demens személyek nappali intézményi ellátása

565 826

2 254

0



Idősek Otthona

SZOLNOK (idősek otthona)

Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/év)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/hó)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/nap)

ITD (Ft/fő/hó) 2015. év

ITD (Ft/fő/nap) 2015. év

átlagos ápolást igénylő, bentlakásos otthoni ellátás

2 391 490

199 291

6 552

111 000

3 700

demens ellátottak, bentlakásos otthoni ellátás

2 391 490

199 291

6 552

111 000

3 700


BESENYSZÖG (idősek otthona)


Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/év)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/hó)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/nap)

ITD (Ft/fő/hó) 2015. év

ITD (Ft/fő/nap) 2015. év


2 063 680

171 973

5 732

90 450

3 015

NAGYKÖRŰ (idősek otthona)

Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/év)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/hó)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/nap)

ITD (Ft/fő/hó) 2015. év

ITD (Ft/fő/nap) 2015. év


2 351 680

195 973

6 532

114 450

3 815


RÁKÓCZIFALVA (idősek otthona)

Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/év)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/hó)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/fő/nap)

ITD (Ft/fő/hó) 2015. év

ITD (Ft/fő/nap) 2015. év


2 436 040

203 003

6 767

93 000

3 100


Egyszeri hozzájárulás összege emelt színvonalú bentlakásos ellátás esetén:

                        egy ágyas szobában:                                                              1 700 000,- Ft

két ágyas szobában:                                                              1 200 000,- Ft





Hajléktalanok átmeneti szállása



SZOLNOK

Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/hó/ellátott)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/hó)

Intézményi térítési díj (Ft/nap)

0 Ft/hó jövedelemtől 9999 Ft/hó jövedelemig

73 895

2 429

0

0

10 000 Ft/hó jövedelemtől 28 500 Ft/hó jövedelemig

73 895

2 429

6 000

200

28 501 Ft/hó jövedelemtől 57000 Ft/hó jövedelemig

73 895

2 429

12 000

400

57 001 Ft/hó jövedelemtől 85500 Ft/hó jövedelemig

73 895

2 429

18 000

600

85 501 Ft/hó jövedelemtől 114 000 Ft/hó jövedelemig

73 895

2 429

24 000

800

114 001 Ft/hó jövedelemtől

73 895

2 429

28 000

935





Fogyatékosok nappali intézménye:


SZOLNOK


Kategóriák

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/hó/ellátott)

A szolgáltatás 2015. évi önköltsége (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap)

Fogyatékosok nappali intézménye étkezéssel (reggeli 203 Ft/adag ebéd 565 Ft/adag)

65 370

3 125

790

étkezés nélkül



225




Támogató szolgálat


RÁKÓCZIFALVA


Szociálisan rászorultakra vonatkozó térítési díjak

2015. év

A teljes szolgáltatás tervezett költsége

15 197 000

ebből személyi segítésre jutó önköltség

10 638 000

ebből szállításra jutó önköltség

4 559 000

Személyi segítés 1 órára jutó önköltsége

5 298

1 km-re jutó szállítás önköltsége

461

Elfogadásra javasolt ITD személyi segítés óradíjra (lakáson belül végzett tevékenység)

220

Lakáson kívül végzett tevékenység óradíja

0

1 km-re jutó intézményi térítési díj

40





Szociálisan nem rászorultakra vonatkozó térítési díjak

2015. év

személyi segítés

450,-Ft/óra

szállítás

100,-Ft/km

szállítás gépkocsivezetővel

130,-Ft/óra


INDOKOLÁS

A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint az ellátások intézményi és személyi térítési díjainak megállapításáról szóló önkormányzati rendelethez

Általános indokolás

A rendelet módosításának célja, a társult településeken a szociális ellátásokat érintő jogszabályok változása és a rendelet, továbbá a magasabb szintű jogszabályok közötti összhang megteremtése.

Részletes indokolás

1. §-hoz

Tekintette arra, hogy a rendelet hatálya SZKTT társult településeire is kiterjed, ezért szükséges annak szabályozása. Továbbá szükséges annak meghatározása, hogy az egyes ellátások igénybevétele esetén a jogosultsági és igénybevételi feltételeket a fenntartó határozza meg.

2. §-hoz

A rendeletben felsorolásra kerültek mindazok az alapszolgáltatások és szakellátások, amelyeket a SZKTT intézményei biztosítják.

3. -7. §-hoz

A rendelet ezen szakaszai a szociális alapszolgáltatások és a szakosított ellátások igénybevételére vonatkozó szabályokat tartalmazza, valamint az ellátás iránti kérelmek benyújtásának feltételeit, az ellátás igénybevételéről való döntés szabályozását, a döntéssel egyet nem értés esetén az eljárási szabályokat, továbbá az ellátások megszűnéséről, megszüntetéséről szóló rendelkezéseket foglalja össze. A soron kívüli elhelyezésre vonatkozó Sztv.-ben található szabályok változása értelmében az erre vonatkozó eljárást az eddigiekkel ellentétben az intézményvezető végzi. Ez számos ponton ellentétes a meglévő szabályozással, ezért ezzel összhangban szükségessé vált a régi szabályok aktualizálása.

A bentlakásos szociális intézményi ellátás igénybevételének alapját képező megállapodás tartalmi elemei a Sztv. ide vonatkozó szakaszainak módosulása értelmében, jelentős mértékben megváltoztak. Tekintve, hogy a megállapodás az ellátás biztosításának alapján képezi, ezért elengedhetetlen annak naprakészen történő használata. A megállapodás az intézmény külön jogszabály alapján elkészített Szakmai Programját, - melynek kötelező mellékletét képezi a megállapodás – minden módosítás alkalmával a fenntartó hagyja jóvá. Leírtak érdekében a megállapodás megkötésére vonatkozó szabályozás megmarad, de a továbbiakban az intézmény Szakmai Programjának mellékletében található megállapodás mintát kell majd használnia az intézménynek.

8. §-hoz

A rendelet együttesen tartalmazza a személyes gondoskodást igénybevételéről és az ellátásokért fizetendő térítési díjak megállapításáról szóló rendelkezéseket. Az ellátásokért fizetendő térítési díjak megállapítását és a fizetésre kötelezettek körét az Sztv. szabályozza. Ezen rendeletben szabályozásra került a 2008. január 1-ét megelőzően, valamint a 2011. január 1-ét követően keletkezett intézményi jogviszony esetében a térítési díjak megállapítására jogosult személy továbbá az eljárás szabályai.

9. §- hoz

Az alapszolgáltatások közül a házi segítségnyújtás térítési díjának megállapítására vonatkozó, illetve a kedvezményt adó szabályokat egységesen tartalmazza.

10. §-hoz

Az idősek otthona ellátásért fizetendő térítési díjak mérsékléséről szól ez a rendelkezés. Ezen szakasz azt tartalmazza, hogy az ellátásért fizetendő térítési díjra kötelezett a leírt szabályok figyelembe vételével mikor és milyen feltételekkel kérheti az általa fizetendő összeg mérséklését.

11. §-hoz

A személyi térítési díj meg nem fizetéséből eredő díjhátralékról való tájékoztatással kapcsolatos egységes szabályozást tartalmazza ezen szakasz, mely részletezi az elengedést, csökkentést.

12. §- hoz

Az átmeneti szállás igénybevételéért fizetendő térítési díjak megállapításáról rendelkezik ez a szakasz.

13. §- hoz

Az intézményi jogviszony megszűntetésének, megszűnésének szabályait tartalmazza az Sztv., így csak az eljárás módjáról volt szükséges rendelkezni.

14. §-hoz

A szakasz az SZKTT fenntartásában működő intézmények jelentési és beszámolási kötelezettségeit, nyilvántartás vezetéséről szóló rendelkezést határozza meg.

15. §-hoz

Az érdekképviseleti fórum működésére vonatkozó alapvető szabályokat határozza meg ezen szakasz.

16. §-hoz

E szakasz szabályozza, hogy mikor lép hatályba a rendelet.

17. § -hoz

Ebben a szakaszban került meghatározásra, hogy a mely önkormányzati rendeletek vesztik hatályukat e rendelet hatálybalépésével.




[1]

Az (1), (2) bekezdést módosította a 9/2014. (II.28.) önkormányzati rendelet 1.§-a

[2]

Beemelte a 9/2013. (II.28.) önkormányzati rendelet 1.§-a

[3]

Módosította a 9/2014. (II.28.) önkormányzati rendelet 2.§-a

[4]

Módosította a 9/2014. (II.28.) önkormányzati rendelet 3.§-a

[5]

Hatályon kívül helyezte a 9/2014. (II.28.) önkormányzati rendelet 7.§-a

[6]

A 4,5. bekezdést beemelte a 9/2013. (II.28.) önkormányzati rendelet 2.§-a

[7]

Módosította a 9/2014. (II.28.) önkormányzati rendelet 4.§-a

[8]

HHHatályon kívül helyezte a 9/2013. (II.28.) önkormányzati rendelet 7.§-a. Beemelte a 24/2013. (V.30.) önkormányzati rendelet 1.§. Hatályon kívül helyezte a 9/2014. (II.28.) önkormányzati rendelet 7.§-a

[9]

Módosította a 39/2011. (XI.28.) önkormányzati rendelet, a 9/2013. (II.28.) önkormányzati rendelet 2.§-a

[10]

Módosította a 9/2014. (II.28.) önkormányzati rendelet 5.§-a

[11]

Módosította a 9/2013. (II.28.) önkormányzati rendelet 4.§-a

[12]

Beemelte a 9/2013. (II.28.) önkormányzati rendelet 5.§-a

[13]

Hatályon kívül helyezte a 24/2013. (V.30.) önkormányzati rendelet 2.§-a

[14]

Hatályon kívül helyezte a 9/2013. (II.28.) önkormányzati rendelet 7:§-a

[15]

Módosította a 39/2011. (XI.28.), a 10/2012. (III.21.) önkormányzati rendelet, a 9/2013. (II.28.) önkormányzati rendelet 6.§-a, a 9/2014. (II.28.) önkormányzati rendelet 6.§-a, a 6/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet 1.§-a