Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 14/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelete

a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint az ellátások térítési díjainak megállapításáról

Hatályos: 2020. 06. 01- 2021. 03. 31

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 14/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelete

a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint az ellátások térítési díjainak megállapításáról

(Egységes szerkezetben a 39/2011. (XI.28.), a 10/2012. (III.21.), 9/2013. (II.28.), a 24/2013. (V.30.), a 9/2014. (II.28.), a 6/2015. (II.27.), a 3/2016. (I.29.), a 18/2016. (V.31.), a 4/2017. (II.27.), 9/2018. (III. 21.), 5/2019. (II.28.), 9/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelet, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Polgármesterének 12/2020. (VI.17.) önkormányzati rendelete)
Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 92. §-a (1) bekezdés b) pontja alapján, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa 39/2011. (III.30.) számú határozatában kapott felhatalmazás alapján, a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 8. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § [1] (1) A rendelet hatálya kiterjed a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása (a továbbiakban: Társulás) társult települései: Szolnok, Szajol, Rákóczifalva, Rákócziújfalu, Besenyszög, Kőtelek, Hunyadfalva, Zagyvarékas, Szászberek, Újszász, Tiszajenő, Tiszavárkony, Vezseny, Nagykörű, Tiszasüly, Tószeg, Csataszög, Martfű települések (a továbbiakban: társult települések) közigazgatási területére.

(2) A rendelet hatálya kiterjed a társult településeken a Társulása által fenntartott a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben (a továbbiakban: Sztv.) szabályozott alapszolgáltatást és szakosított ellátásokat nyújtó intézményekre.

2. Személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások formái

2. § [2] (1) Szociális alapszolgáltatások körében:

  • a) étkeztetés
  • b) házi segítségnyújtás
  • c) jelzőrendszeres házi segítségnyújtás
  • d) család- és gyermekjóléti szolgáltatás
  • e) család- és gyermekjóléti központ
  • f) támogató szolgálat
  • g) utcai szociális munka
  • h) szenvedélybetegek közösségi ellátások
  • i) pszichiátriai betegek közösségi ellátása
  • j) alacsonyküszöbű ellátás
  • k) nappali ellátások
    • ka) idősek nappali intézménye
    • kb) hajléktalanok nappali intézménye
    • kc) pszichiátriai betegek nappali intézménye
    • kd) szenvedélybetegek nappali intézménye
    • ke) fogyatékosok nappali intézménye (Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata illetékességi területén a szociális alapszolgáltatások keretében fogyatékos személyek nappali intézményét ellátási szerződéssel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület útján is biztosítja.)
  • l) tanyagondnoki szolgáltatás

(2) Szociális szakosított ellátások körében

  • a) átmeneti ellátások körében:
    • aa) hajléktalan személyek éjjeli menedékhelye
    • ab) hajléktalan személyek átmeneti szállása
    • ac) időskorúak gondozóháza
  • b) ápolást, gondozást nyújtó ellátások körében: idősek otthona ellátás

3. Az ellátások igénybevétele

3. § [4] Az e rendeletben szabályozott személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás iránti kérelmet és annak mellékleteit, az ellátást biztosító intézmény vezetőjének kell benyújtani. A szóban előterjesztett kérelmet az intézményvezető írásba foglalja, melyet az ellátást igénylő aláír. A kérelemről az intézményvezető dönt, melyről írásban értesíti az ellátást igénylőt és/vagy törvényes képviselőjét.

4. § Az étkeztetés igénybevétele szempontjából rászorultnak kell tekinteni:

  • a) Életkora miatt rászoruló az a személy, aki személyi azonosításra alkalmas okmány bemutatásával igazolja, hogy a 65. életévét betöltötte,
  • b) Egészségi állapota miatt rászorulónak kell tekinteni azt a személyt, aki a háziorvos vagy kezelőorvos igazolása szerint önmaga ellátásáról részben vagy teljesen gondoskodni nem tud,
  • c) Fogyatékossága miatt rászorulónak kell tekinteni a súlyosan fogyatékos személyt, aki a súlyos fogyatékosságát az Sztv. 65/C. § (6) bekezdése szerint igazolja,
  • d) Pszichiátriai betegsége vagy szenvedélybetegsége miatt rászorulónak kell tekinteni azt a személyt, aki fekvőbeteg-gyógyintézeti kezelést nem igényel, és pszichiátriai- vagy szenvedélybetegségét a kezelőorvos által kiállított szakvéleménnyel igazolja,
  • e) Hajléktalan az a személy, aki bejelentett lakóhellyel nem rendelkezik, illetve azt, akinek bejelentett lakóhelye a hajléktalan szállás.

5. § (1) A tanyagondnoki szolgáltatás keretében az ellátás működési engedélyében szereplő ellátási terület külterületén élő lakosok részére, igénylés alapján étkezést, házi segítségnyújtást, iskoláskorú gyermekek részére szállítást, egészségügyi ellátáshoz való hozzájutás segítését biztosítják.

(2) Szociális étkeztetés keretében való közreműködés során a tanyagondnoki szolgálat biztosítja az étel házhozszállítását a szociális étkeztetésben részesülők részére.

(3) Házi segítségnyújtás keretében történő közreműködése során a tanya gondnoki szolgálat biztosítja a házi gondozó munkájába tartozó nem szakmai jellegű feladatok ellátását, pl.: takarítás (eseti, kisebb), bevásárlás.

(4) Egészségügyi ellátáshoz való hozzájutás biztosítása során a tanyagondnoki szolgálat feladata:

  • a) háziorvosi rendelésre szállítás,
  • b) egyéb egészségügyi intézménybe szállítás,
  • c) gyógyszerkiváltás és gyógyászati segédeszközhöz való hozzájutás biztosítása.

(5)[5] A tanyagondnoki szolgáltatás igénybevétele ingyenes, az ellátás keretében nyújtott étkezésért és házi segítségnyújtásért az e rendelet mellékletében szabályozott mértékű térítési díjat kell fizetni.

6. § [6] (1) Az idősek otthona ellátást biztosító intézmények elsősorban azoknak a nyugdíjkorhatárt betöltött személyeknek az ápolását, gondozását végzik, akiknek egészségi állapota rendszeres gyógyintézeti kezelést nem igényel, önmaguk ellátására szociális alapszolgáltatás igénybevételével sem képesek.

(2) Idősek Otthona ellátásban részesíthető az a 18. életévét betöltött személy is, aki betegsége miatt önmaga ellátására nem képes, nyugdíjszerű ellátásban részesül és ellátása más szociális szakellátást nyújtó intézményben nem biztosítható.

(3) Idősotthoni ellátás igénybevételének feltétele, hogy az ellátást igénylő külön jogszabály alapján megállapított gondozási szükséglete a napi 4 órát meghaladó mértékben, vagy a gondozási szükséglete a jogszabályban meghatározott egyéb körülményeken alapuló okok miatt került megállapításra.

(4) A soron kívüli elhelyezési igényről az intézmény vezetője dönt a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéről szóló 9/1999. (XI. 24.) SzCsM rendelet 15-16. §-aiban leírtak alapján, melyről írásban tájékoztatja az ellátást igénybe vevőt.

(5)[7]

6/A. § [8] Az időskorúak gondozóházába történő ellátás legfeljebb 9 hónapra vehető igénybe, mely ellátás egy alkalommal legfeljebb 6 hónappal meghosszabbítható.

7. § (1) Az e rendeletben szabályozott szociális ellátások igénybevételének megkezdése előtt az intézményvezető és az ellátást igénybe vevő, illetve törvényes képviselője megköti az ellátást nyújtó intézmény által külön jogszabály alapján elkészített Szakmai Program mellékletét képező megállapodást.

(2) Az e rendeletben szabályozott szociális ellátások esetén az intézményvezető külön eljárás nélkül köteles ellátást biztosítani az arra rászorulónak, ha ennek elmulasztása a rászoruló életét, testi épségét veszélyezteti.

(3) A külön eljárás nélkül biztosított ellátás határozott idejű ellátásnak minősül és a veszélyhelyzet fenn álltáig, de legfeljebb 6 hónapig vehető igénybe. Az időpont letelte után az ellátott kérheti az intézménybe történő felvételét. Ebben az esetben az intézmény vezetője a vonatkozó jogszabályokban meghatározottak szerint jár el.

(4)[9] Indokolt esetben a fogyatékosok nappali intézményébe legfeljebb napi 4 óra időtartamra az a személy is felvehető, aki után szülője, vagy más törvényes hozzátartozója gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban vagy ápolási díjban részesül.

(5) Rendkívül indokolt esetben a (4) bekezdés szerinti ellátás napi 8 óra időtartamra is igénybe vehető, két hónapot meg nem haladó időtartamig.

4. Térítési díjakra vonatkozó szabályok

8. § [10] (1) A Társulás intézményei által nyújtott a szociális alapszolgáltatások és szakosított ellátások körébe tartozó ellátások intézményi térítési díját e rendelet mellékletében foglaltak szerint határozza meg.

(2) Az e rendeletben szabályozott ellátásokért fizetendő térítési díjak megállapítását - az Sztv. 115/A. §-ában felsorolt szolgáltatások kivételével - valamint a térítési díj fizetésére kötelezettek körét a Sztv. vonatkozó szakaszai tartalmazzák.

(3) A 2011. január 1-e után keletkezett intézményi jogviszony esetében az idősek otthona szolgáltatásaiért fizetendő személyi térítési díjat az intézményvezető állapítja meg. Az igénybevétel előtt az intézményvezető vizsgálja az ellátást igénylő havi jövedelmét, jelentős pénzvagyonát és jelentős ingatlanvagyonát, továbbá jelzálog alapjául szolgáló vagyonát. A személyi térítési díj nem haladhatja meg az ellátást igénylő havi jövedelmének, jelentős pénzvagyonának és jelentős ingatlanvagyonának, továbbá jelzálog alapjául szolgáló vagyonának együttes összegének (vagyonigazolás alapján) 80%-át, melyet úgy kell megfizetni, hogy a gondozott rendszeres jövedelmének 80%-a erejéig kézpénzben fizet meg a fennmaradó részt a vagyonigazolásban figyelembe vett jelentős készpénz - ingatlan vagyon, illetve vagyonértékű jogra kell terhelni.

(4)[11]

9. § [13] (1) Házi segítségnyújtás ellátás esetében az ellátott kérelmére a fenntartó engedélyezheti, hogy az a jogosult, akinek rendszeres havi jövedelme - kiskorú gondozott esetén a család egy főre jutó jövedelme - a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 150%-át nem haladja meg, a szolgáltatást térítésmentesen vehesse igénybe.

(2) A fogyatékos személyek nappali ellátása esetén a kötelezett kérelmére:

  • a) azon jogosult esetében, akinek a havi jövedelme - kiskorú gondozott esetén a család egy főre jutó jövedelme - a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 150%-át nem haladja meg, a szolgáltatás térítésmentesen vehető igénybe.
  • b) azon jogosult esetében, akinek a havi jövedelme - a kiskorú gondozott esetén a család egy főre jutó jövedelme - a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 150%-át meghaladja, de a személyi térítési díj levonását követően megmaradt havi jövedelme - kiskorú gondozott esetén a család egy főre eső jövedelme - a mindenkori öregségi nyugdíjminimum összegét nem éri el, a személyi térítési díj legfeljebb 50%-os mértékig csökkenthető, amíg a fennmaradó jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíjminimum összegét nem haladja meg.

10. § (1) Idősek Otthona ellátás esetében kérelemre a személyi térítési díj, illetőleg a térítési díj-különbözet

  • a) maximum 30%-át kell megfizetnie annak a kötelezettnek, akinek a családjában a mindenkori hatályos szabályozás alapján - a tartási kötelezettség teljesítése nélkül - számított egy főre jutó havi jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 450%-át - egyedül álló esetén 550%-át - nem haladja meg, úgy, hogy az elengedést követően a család mindenkori hatályos szabályok alapján számított egy főre jutó jövedelme nem lehet kevesebb a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 350%-ánál, egyedül álló esetében 450%-ánál.
  • b) maximum 50%-át kell megfizetnie annak a kötelezettnek, akinek a családjában a mindenkori hatályos szabályozás alapján - a tartási kötelezettség teljesítése nélkül - számított egy főre jutó havi jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 550%-át - egyedül álló esetén 650%-át - nem haladja meg, úgy, hogy az elengedést követően a család mindenkori hatályos szabályok alapján számított egy főre jutó jövedelme nem lehet kevesebb a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 450%-ánál, egyedül álló esetében 550%-ánál.

(2) Az (1) bekezdés alkalmazásában kötelezett: a szülői felügyeleti joggal rendelkező törvényes képviselő, továbbá a jogosultnak az a házastársa, élettársa, egyeneságbeli rokona, örökbe fogadott gyermeke, örökbe fogadó szülője, akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem a tartási kötelezettség teljesítése mellett meghaladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének két és fél szeresét.

(3)[14] A térítési díj mérséklésére vonatkozó kérelmet a kötelezett az intézményvezető útján a fenntartóhoz nyújthatja be, melyről a fenntartó határozattal dönt. Az (1) bekezdés szerinti térítési díj csökkentésére vonatkozó kérelemhez a kötelezettnek a saját és vele közös háztartásban élők jövedelemigazolásait csatolni kell.

(4) Amennyiben az ellátást igénybe vevő, illetve hozzátartozója vállalja az intézményi térítési díjjal megegyező összegű személyi térítési díj megfizetését, abban az esetben az ellátás igénybevételének megkezdése előtt az intézményvezető és az ellátott, illetve hozzátartozója megköti az ellátást nyújtó intézmény által külön jogszabály alapján elkészített Szakmai Program mellékletét képező megállapodást.

10/A. § [15] (1) A hajléktalanok átmeneti szállása igénybevétele esetén a kórházban töltött napok után térítési díjat nem kell fizetni.

(2)[16] Ha az ellátást igénybe vevő havi jövedelme nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 350%-át, az intézményvezetőhöz benyújtott kérelmére a fenntartó határozatával

  • a) a térítési díjat elengedi, ha a kérelmező
  • a) munkaképességét legalább 67%-ban elvesztette, vagy
  • b) legalább 50%-os mértékű egészségkárosodást szenvedett, vagy
  • c) az egészségi állapota a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján nem haladja meg az 50%-os mértéket, vagy
  • b) vakok személyi járadékában részesül, vagy
  • c) fogyatékossági támogatásban részesül,

és ezt az állapotát egészségi állapot minősítését tartalmazó dokumentummal igazolja,

b) a térítési díjat legfeljebb 90%-kal csökkentheti, amennyiben a kérelmező a (2) bekezdés a) pontjában foglalt feltételeknek nem felel meg, de kérelméből megállapítható, hogy önmaga, vagy tartási kötelezettséggel érintett hozzátartozója létfenntartásához a térítési díj csökkentése méltányolható módon indokolt.

10/B. § [17] Az idősek otthonába belépési hozzájárulással betölthető férőhelyek megjelölését és számát, valamint a fizetendő belépési hozzájárulás összegét e rendelet melléklete tartalmazza.

11. § (1) A fenntartó a személyi térítési díj meg nem fizetéséből eredő díjhátralék összegét határozattal csökkentheti, elengedheti, vagy részletfizetési kedvezményt adhat, ha a kötelezett jövedelmi és vagyoni viszonyai ezt indokolttá teszik, és magasabb szintű jogszabály másként nem rendelkezik.

(2) A hátralékos kérelmére a díjhátralék teljes összegben elengedésre kerül, ha a hátralékos családjában az egy főre jutó havi jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíjminimumot nem haladja meg, és a bentlakásos intézményi ellátás igénybevétele esetén a jogosultnak a térítési díj alapjául szolgáló jelentős készpénz, vagy ingatlan, továbbá jelzálog alapjául szolgáló vagyona nincs.

(3) A hátralékos kérelmére a díjhátralék csökkenthető, ha a hátralékos családjában az egy főre jutó havi jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíjminimum kétszeresét nem haladja meg, és a bentlakásos intézményi ellátás igénybevétele esetén a jogosultnak a térítési díj alapjául szolgáló jelentős készpénz, vagy ingatlan, továbbá jelzálog alapjául szolgáló vagyona nincs.

(4) A csökkentés mértéke a díjhátralék

  • a) 30%-a, ha a díjhátralék a hátralékos családjában az egy főre jutó havi jövedelem kétszeresét meghaladja;
  • b) 40%-a, ha a díjhátralék a hátralékos családjában az egy főre jutó havi jövedelem háromszorosát meghaladja;
  • c) 50%-a, ha a díjhátralék a hátralékos családjában az egy főre jutó havi jövedelem négyszeresét meghaladja.

(5) A hátralékos kérelmére legfeljebb 12 hónapos időtartamra részletfizetés engedélyezhető.

(6) A díjhátralék csökkentéséről, behajthatatlanná minősítéséről, törléséről, valamint a részletfizetés engedélyezéséről - a hatályos jogszabályokra figyelemmel - a fenntartó határozatot hoz.

12. § [18]

5. Az ellátások megszüntetésének esetei és módjai

13. § (1) Az e rendeletben szabályozott ellátások megszűnnek vagy megszüntethetők a Sztv. 100-104. §-a szerinti esetekben és módon.

(2) Az intézményi jogviszony megszűnése/megszüntetése esetén az intézmény vezetője

  • a) gondoskodik az ellátott tárgyi eszközeinek kiadásáról,
  • b) szükség szerint az ellátott és személyes tárgyai elszállításának megszervezéséről,
  • c) az ellátott intézmény házipénztárában őrzött pénzösszegének kifizetéséről a pénzkezelési szabályzatban előírtaknak megfelelően.

6. Nyilvántartások vezetése, adatszolgáltatás

14. § (1) A szociális ellátást biztosító intézmény vezetője az igénybevételre várakozó személyekről, valamint az intézményi lakók létszámának alakulásáról minden hónap 5. napjáig a fenntartó részére jelentést teljesít a fenntartó által meghatározott adattartalommal és formában.

(2) Az intézmény vezetője a fenntartó, illetve az ellátott települések önkormányzatának megkeresésére évente kötelesek a szakmai munkájukról, végzett tevékenységükről a kérelmező által meghatározott szempontok és a Sztv.-ben foglaltak szerint beszámolót készíteni.

7. Érdekképviseleti fórum

15. § (1) Az e rendeletben meghatározott szociális szakellátások esetén érdekképviseleti fórumot kell működtetni.

(2) Az érdekképviseleti fórum tagjainak számát és összetételét szociális intézmény esetében a Sztv. 99. § (3) bekezdésében foglaltak szerint kell meghatározni.

(3) Az érdekképviseleti fórum vezetője a fenntartó képviselője.

8. Záró rendelkezések

16. § Ez a rendelet a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodása módosí-tásának a társult települések valamennyi képviselő-testülete által történő jóváhagyása napján lép hatályba.

17. § [19]

1. melléklet

Étkeztetés

SZOLNOK


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség Ft/év/fő

A szolgáltatás 2020. évi önköltsége (Ft/fő/adag)


ITD*
Ft/adag


Kiszállítás
Ft/adag*

jövedelme (0 -30.000-Ft/hó) között van

209 809

843

0

0

jövedelme (30.001 -35.625.-Ft/hó) között van

209 809

843

150

0

jövedelme a min. nyugdíj 125-150 %-a között (35.626 -42.750.-Ft/hó) van

209 809

843

260

59

jövedelme a min. nyugdíj 150-300 %-a között (42.751 -85.500.-Ft/hó) van

209 809

843

370

78

jövedelme a min. nyugdíj 300 %-a felett (85.501.-Ft/hó) van

209 809

843

470

98

* Az ITD, a kiszállítás nettóban értendő, az összeget áfa terheli.

TÓSZEG


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség Ft/év/fő

A szolgáltatás 2020. évi önköltsége (Ft/fő/adag)


ITD*
Ft/adag


Kiszállítás
Ft/adag*

jövedelme (0 -30.000-Ft/hó) között van

166 313

668

0

0

jövedelme (30.001 -35.625.-Ft/hó) között van

166 313

668

150

0

jövedelme a min. nyugdíj 125-150 %-a között (35.626-42.750.-Ft/hó) van

166 313

668

250

55

jövedelme a min. nyugdíj 150-300 %-a között (42.751 -85.500.-Ft/hó) van

166 313

668

340

55

jövedelme a min. nyugdíj 300 %-a felett (85.501.-Ft/hó) van

166 313

668

425

55

* Az ITD, a kiszállítás nettóban értendő, az összeget áfa terheli.

TISZAJENŐ


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség Ft/év/fő

A szolgáltatás 2020. évi önköltsége (Ft/fő/adag)


ITD*
Ft/adag


Kiszállítás
Ft/adag*

jövedelme (0 -30.000-Ft/hó) között van

184 863

742

0

0

jövedelme (30.001 -35.625.-Ft/hó) között van

184 863

742

110

0

jövedelme a min. nyugdíj 125-150 %-a között (35.626 -42.750.-Ft/hó) van

184 863

742

210

40

jövedelme a min. nyugdíj 150-300 %-a között (42.751 -85.500.-Ft/hó) van

184 863

742

275

40

jövedelme a min. nyugdíj 300 %-a felett (85.501.-Ft/hó) van

184 863

742

380

40

* Az ITD, a kiszállítás nettóban értendő, az összeget áfa terheli.

VEZSENY


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség Ft/év/fő

A szolgáltatás 2020. évi önköltsége (Ft/fő/adag)


ITD*
Ft/adag


Kiszállítás
Ft/adag*

jövedelme (0 -30.000-Ft/hó) között van

159 899

642

0

0

jövedelme (30.001 -35.625.-Ft/hó) között van

159 899

642

110

0

jövedelme a min. nyugdíj 125-150 %-a között (35.626 -42.750.-Ft/hó) van

159 899

642

210

40

jövedelme a min. nyugdíj 150-300 %-a között (42.751-85.500.-Ft/hó) van

159 899

642

275

40

jövedelme a min. nyugdíj 300 %-a felett (85.501.-Ft/hó) van

159 899

642

380

40

* Az ITD, a kiszállítás nettóban értendő, az összeget áfa terheli.

SZÁSZBEREK


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség Ft/év/fő

A szolgáltatás 2020. évi önköltsége (Ft/fő/adag)


ITD*
Ft/adag


Kiszállítás
Ft/adag*

jövedelme (0 -30.000-Ft/hó) között van

127 193

511

0

0

jövedelme (30.001 -35.625.-Ft/hó) között van

127 193

511

110

0

jövedelme a min. nyugdíj 125-150 %-a között (35.626 -42.750.-Ft/hó) van

127 193

511

210

40

jövedelme a min. nyugdíj 150-300 %-a között (42.751 -85.500.-Ft/hó) van

127 193

511

275

40

jövedelme a min. nyugdíj 300 %-a felett (85.501.-Ft/hó) van

127 193

511

380

40

* Az ITD, a kiszállítás nettóban értendő, az összeget áfa terheli.

BESENYSZÖG


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség Ft/év/fő

A szolgáltatás 2020. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)
2020. évi

Kiszállítás Ft/adag
2020. évi

-

228 444

917

770

0

* A meghatározott díj az áfát tartalmazza.

NAGYKÖRŰ


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség Ft/év/fő

A szolgáltatás 2020. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)
2020. évi

Kiszállítás Ft/adag
2020. évi

-

183 516

737

700

0

* A meghatározott díj az áfát tartalmazza.

KŐTELEK


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség Ft/év/fő

A szolgáltatás 2020. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)
2020. évi

Kiszállítás Ft/adag
2020. évi

-

191 940

771

670

0

* A meghatározott díj az áfát tartalmazza.

HUNYADFALVA


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség Ft/év/fő

A szolgáltatás 2020. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)
2020. évi

Kiszállítás Ft/adag
2020. évi

-

205 716

826

620

0

* A meghatározott díj az áfát tartalmazza.

SZAJOL


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség Ft/év/fő

A szolgáltatás 2020. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)
2020. évi

Kiszállítás Ft/adag
2020. évi

-

246 216

989

770

0

* A meghatározott díj az áfát tartalmazza.

TISZASÜLY


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség Ft/év/fő

A szolgáltatás 2020. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)
2020. évi

Kiszállítás Ft/adag
2020. évi

-

184 944

743

690

0

* A meghatározott díj az áfát tartalmazza.

CSATASZÖG


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség Ft/év/fő

A szolgáltatás 2020. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)
2020. évi

Kiszállítás Ft/adag
2020. évi

-

191 808

770

520

0

* A meghatározott díj az áfát tartalmazza.

ÚJSZÁSZ


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség Ft/év/fő

A szolgáltatás 2020. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)
2020. évi

Kiszállítás Ft/adag
2020. évi

0 Ft-tól, az öregségi nyugdíjmin. 100%-ig (28.500.-Ft/hó)

219 738

875

200

120

Az öregségi min. nyugdíj 100-200 %-a között (28.501-57.000.-Ft)

219 738

875

400

120

Az öregségi nyugdíjmin. 200-300%-a között (57.001-85.500.-Ft/hó)

219 738

875

540

120

Az öregségi nyugdíjmin.300%-a fölött (85.501.-Ft/hó)

219 738

875

550

120

* A meghatározott díj az áfát tartalmazza.

ZAGYVARÉKAS


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség Ft/év/fő

A szolgáltatás 2020. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)
2020. évi

Kiszállítás Ft/adag
2020. évi

0 Ft-tól, az öregségi nyugdíjmin. 100%-ig (28.500.-Ft/hó)

181 741

724

265

120

Az öregségi min. nyugdíj 100-200 %-a között (28.501-57.000.-Ft)

181 741

724

415

120

Az öregségi nyugdíjmin. 200-300%-a között (57.001-85.500.-Ft/hó)

181 741

724

515

120

Az öregségi nyugdíjmin.300%-a fölött (85.501.-Ft/hó)

181 741

724

555

120

* A meghatározott díj az áfát tartalmazza.

RÁKÓCZIFALVA


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség Ft/év/fő

A szolgáltatás 2020. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)
2020. évi

Kiszállítás Ft/adag
2020. évi

Akinek jövedelem 28.500,- Ft alatt van

259 985

1 044

300

100

Akinek jövedelem 28.501,- Ft és 57.000,- Ft között van

259 985

1 044

400

100

Akinek jövedelem 57.001,- Ft és 71.250,- Ft között van

259 985

1 044

500

100

Akinek jövedelem 71.250,- Ft és 85.500,- Ft között van

259 985

1 044

600

100

Akinek jövedelem 85.501,- Ft fölött van

259 985

1 044

720

100

* A meghatározott díj az áfát tartalmazza.

RÁKÓCZIÚJFALU


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség Ft/év/fő

A szolgáltatás 2020. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)
2020. évi

Kiszállítás Ft/adag
2020. évi

Akinek jövedelem 28.500,- Ft alatt van

185 791

746

300

100

Akinek jövedelem 28.501,- Ft és 57.000,- Ft között van

185 791

746

400

100

Akinek jövedelem 57.001,- Ft és 71.250,- Ft között van

185 791

746

500

100

Akinek jövedelem 71.250,- Ft és 85.500,- Ft között van

185 791

746

600

100

Akinek jövedelem 85.501,- Ft fölött van

185 791

746

700

100

* Az Intézményi térítési díj az áfát tartalmazza.

TISZAVÁRKONY


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség Ft/év/fő

A szolgáltatás 2020. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)
2020. évi

Kiszállítás Ft/adag
2020. évi

Akinek jövedelem 28.500,- Ft alatt van

176 900

710

300

100

Akinek jövedelem 28.501,- Ft és 57.000,- Ft között van

176 900

710

400

100

Akinek jövedelem 57.001,- Ft és 71.250,- Ft között van

176 900

710

500

100

Akinek jövedelem 71.250,- Ft és 85.500,- Ft között van

176 900

710

600

100

Akinek jövedelem 85.501,- Ft fölött van

176 900

710

700

100

* Az Intézményi térítési díj az áfát tartalmazza.

MARTFŰ


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség Ft/év/fő

A szolgáltatás 2020. évi önköltsége (Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)
2020. évi

Kiszállítás Ft/adag
2020. évi

Akinek jövedelem 28.500,- Ft alatt van

285 717

1 147

300

100

Akinek jövedelem 28.501,- Ft és 57.000,- Ft között van

285 717

1 147

400

100

Akinek jövedelem 57.001,- Ft és 71.250,- Ft között van

285 717

1 147

500

100

Akinek jövedelem 71.250,- Ft és 85.500,- Ft között van

285 717

1 147

600

100

Akinek jövedelem 85.501,- Ft fölött van

285 717

1 147

720

100

* Az Intézményi térítési díj az áfát tartalmazza.

Házi segítségnyújtás

SZOLNOK

személyi gondozás


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

ITD*
Ft/óra

jövedelme a min. nyugdíj 0 -125 % között (0 - 35.625.-Ft/hó) van

738 806

2 967

0

jövedelme a min. nyugdíj 125 % - 150 %-a között (35.626- 42.750.-Ft/hó) van

738 806

2 967

130

jövedelme a min. nyugdíj 150 %-a és 300% között (42.751.-Ft/hó 85.500.-Ft/hó) van

738 806

2 967

150

jövedelme a min. nyugdíj 300 %-a felett (85.501.-Ft/hó) van

738 806

2 967

170

szociálisan nem rászorult

738 806

2 967

1 000

szociális segítés


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

ITD*
Ft/óra

jövedelme a min. nyugdíj 0 -125 % között (0 - 35.625.-Ft/hó) van

738 806

2 967

0

jövedelme a min. nyugdíj 125 % - 150 %-a között (35.626- 42.750.-Ft/hó) van

738 806

2 967

170

jövedelme a min. nyugdíj 150 %-a és 300% között (42.751.-Ft/hó 85.500.-Ft/hó) van

738 806

2 967

220

jövedelme a min. nyugdíj 300 %-a felett (85.501.-Ft/hó) van

738 806

2 967

270

szociálisan nem rászorult

738 806

2 967

1 000

TÓSZEG

személyi gondozás


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

ITD*
Ft/óra

jövedelme a min. nyugdíj 0 -125 % között (0 - 35.625.-Ft/hó) van

642 772

2581

0

jövedelme a min. nyugdíj 125 % - 150 %-a között (35.626- 42.750.-Ft/hó) van

642 772

2581

130

jövedelme a min. nyugdíj 150 %-a és 300% között (42.751.-Ft/hó 85.500.-Ft/hó) van

642 772

2581

150

jövedelme a min. nyugdíj 300 %-a felett (85.501.-Ft/hó) van

642 772

2581

170

szociálisan nem rászorult

642 772

2581

1 000

szociális segítés


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

ITD*
Ft/óra

jövedelme a min. nyugdíj 0 -125 % között (0 - 35.625.-Ft/hó) van

642 772

2581

0

jövedelme a min. nyugdíj 125 % - 150 %-a között (35.626- 42.750.-Ft/hó) van

642 772

2581

150

jövedelme a min. nyugdíj 150 %-a és 300% között (42.751.-Ft/hó 85.500.-Ft/hó) van

642 772

2581

210

jövedelme a min. nyugdíj 300 %-a felett (85.501.-Ft/hó) van

642 772

2581

230

szociálisan nem rászorult

642 772

2581

1 000

TISZAJENŐ

személyi gondozás


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

ITD*
Ft/óra

jövedelme a min. nyugdíj 0 -125 % között (0 - 35.625.-Ft/hó) van

721 807

2 899

0

jövedelme a min. nyugdíj 125 % - 150 %-a között (35.626- 42.750.-Ft/hó) van

721 807

2 899

130

jövedelme a min. nyugdíj 150 %-a és 300% között (42.751.-Ft/hó 85.500.-Ft/hó) van

721 807

2 899

150

jövedelme a min. nyugdíj 300 %-a felett (85.501.-Ft/hó) van

721 807

2 899

170

szociálisan nem rászorult

721 807

2 899

1 000

szociális segítés


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

ITD*
Ft/óra

jövedelme a min. nyugdíj 0 -125 % között (0 - 35.625.-Ft/hó) van

721 807

2 899

0

jövedelme a min. nyugdíj 125 % - 150 %-a között (35.626- 42.750.-Ft/hó) van

721 807

2 899

150

jövedelme a min. nyugdíj 150 %-a és 300% között (42.751.-Ft/hó 85.500.-Ft/hó) van

721 807

2 899

210

jövedelme a min. nyugdíj 300 %-a felett (85.501.-Ft/hó) van

721 807

2 899

230

szociálisan nem rászorult

721 807

2 899

1 000

VEZSENY

személyi gondozás


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

ITD*
Ft/óra

jövedelme a min. nyugdíj 0 -125 % között (0 - 35.625.-Ft/hó) van

580 705

2 332

0

jövedelme a min. nyugdíj 125 % - 150 %-a között (35.626- 42.750.-Ft/hó) van

580 705

2 332

130

jövedelme a min. nyugdíj 150 %-a és 300% között (42.751.-Ft/hó 85.500.-Ft/hó) van

580 705

2 332

150

jövedelme a min. nyugdíj 300 %-a felett (85.501.-Ft/hó) van

580 705

2 332

170

szociálisan nem rászorult

580 705

2 332

1 000

szociális segítés


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

ITD*
Ft/óra

jövedelme a min. nyugdíj 0 -125 % között (0 - 35.625.-Ft/hó) van

580 705

2 332

0

jövedelme a min. nyugdíj 125 % - 150 %-a között (35.626- 42.750.-Ft/hó) van

580 705

2 332

150

jövedelme a min. nyugdíj 150 %-a és 300% között (42.751.-Ft/hó 85.500.-Ft/hó) van

580 705

2 332

210

jövedelme a min. nyugdíj 300 %-a felett (85.501.-Ft/hó) van

580 705

2 332

230

szociálisan nem rászorult

580 705

2 332

1 000

SZÁSZBEREK

személyi gondozás


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

ITD*
Ft/óra

jövedelme a min. nyugdíj 0 -125 % között (0 - 35.625.-Ft/hó) van

468 175

1 880

0

jövedelme a min. nyugdíj 125 % - 150 %-a között (35.626- 42.750.-Ft/hó) van

468 175

1 880

130

jövedelme a min. nyugdíj 150 %-a és 300% között (42.751.-Ft/hó 85.500.-Ft/hó) van

468 175

1 880

150

jövedelme a min. nyugdíj 300 %-a felett (85.501.-Ft/hó) van

468 175

1 880

170

szociálisan nem rászorult

468 175

1 880

1 000

szociális segítés


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

ITD*
Ft/óra

jövedelme a min. nyugdíj 0 -125 % között (0 - 35.625.-Ft/hó) van

468 175

1 880

0

jövedelme a min. nyugdíj 125 % - 150 %-a között (35.626- 42.750.-Ft/hó) van

468 175

1 880

150

jövedelme a min. nyugdíj 150 %-a és 300% között (42.751.-Ft/hó 85.500.-Ft/hó) van

468 175

1 880

210

jövedelme a min. nyugdíj 300 %-a felett (85.501.-Ft/hó) van

468 175

1 880

230

szociálisan nem rászorult

468 175

1 880

1 000

BESENYSZÖG


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2020. évi

Személyi gondozás

458 898

230

0

Szociális segítés

458 898

230

0

NAGYKÖRŰ


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2020. évi

Személyi gondozás

399 936

201

0

Szociális segítés

399 936

201

0

KŐTELEK


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2020. évi

Személyi gondozás

445 008

223

0

Szociális segítés

445 008

223

0

HUNYADFALVA


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2020. évi

Személyi gondozás

528 156

265

0

Szociális segítés

528 156

265

0

SZAJOL


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2020. évi

Személyi gondozás

501 324

252

0

Szociális segítés

501 324

252

0

TISZASÜLY


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2020. évi

Személyi gondozás

467 964

235

0

Szociális segítés

467 964

235

0

CSATASZÖG


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2020. évi

Személyi gondozás

0

0

0

Szociális segítés

0

0

0

ÚJSZÁSZ


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2020. évi

Személyi gondozás

499 616

249

0

Szociális segítés

499 616

249

0

ZAGYVARÉKAS


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2020. évi

Személyi gondozás

546 257

272

0

Szociális segítés

546 257

272

0

RÁKÓCZIFALVA

személyi gondozás


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2020. évi

gondozáshoz tart. tev.

805 404

462

0

segítéshez tart. tev.

805 404

462

450

szociális segítés


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2020. évi

805 404

462

450

RÁKÓCZIÚJFALU

személyi gondozás


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2020. évi

gondozáshoz tart. tev.

457 269

262

0

segítéshez tart. tev.

457 269

262

250

szociális segítés


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2020. évi

457 269

262

250

TISZAVÁRKONY

személyi gondozás


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2020. évi

gondozáshoz tart. tev.

462 411

265

0

segítéshez tart. tev.

462 411

265

250

szociális segítés


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2020. évi

462 411

265

250

MARTFŰ

személyi gondozás


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2020. évi

gondozáshoz tart. tev.

793 065

455

0

segítéshez tart. tev.

793 065

455

450

szociális segítés


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2020. évi

793 065

455

450

Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

SZOLNOK


Kategóriák

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/készülék/év)

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/készülék/nap)

ITD*
Ft/készülék/nap

jövedelme a min. nyugdíj 300 % alatt (85.500.-Ft/hó) van

69 998

281

0

jövedelme a min. nyugdíj 300 % felett (85.501.-Ft/hó) van

69 998

281

30

szociálisan nem rászorult

69 998

281

120

TÓSZEG


Kategóriák

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/készülék/év)

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/készülék/nap)

ITD*
Ft/készülék/nap

jövedelme a min. nyugdíj 300 % alatt (85.500.-Ft/hó) van

46 401

186

0

jövedelme a min. nyugdíj 300 % felett (85.501.-Ft/hó) van

46 401

186

30

szociálisan nem rászorult

46 401

186

120

TISZAJENŐ


Kategóriák

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/készülék/év)

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/készülék/nap)

ITD*
Ft/készülék/nap

jövedelme a min. nyugdíj 300 % alatt (85.500.-Ft/hó) van

53 113

213

0

jövedelme a min. nyugdíj 300 % felett (85.501.-Ft/hó) van

53 113

213

30

szociálisan nem rászorult

53 113

213

120

VEZSENY


Kategóriák

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/készülék/év)

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/készülék/nap)

ITD*
Ft/készülék/nap

jövedelme a min. nyugdíj 300 % alatt (85.500.-Ft/hó) van

43 632

175

0

jövedelme a min. nyugdíj 300 % felett (85.501.-Ft/hó) van

43 632

175

30

szociálisan nem rászorult

43 632

175

120

SZÁSZBEREK


Kategóriák

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/készülék/év)

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/készülék/nap)

ITD*
Ft/készülék/nap

jövedelme a min. nyugdíj 300 % alatt (85.500.-Ft/hó) van

39 843

160

0

jövedelme a min. nyugdíj 300 % felett (85.501.-Ft/hó) van

39 843

160

30

szociálisan nem rászorult

39 843

160

120

ZAGYVARÉKAS


Kategóriák

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/készülék/év)

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/készülék/nap)

ITD*
Ft/készülék/nap

jövedelme a min. nyugdíj 300 % alatt (85.500.-Ft/hó) van

40 339

162

0

jövedelme a min. nyugdíj 300 % felett (85.501.-Ft/hó) van

40 339

162

30

szociálisan nem rászorult

40 339

162

120

BESENYSZÖG, HUNYADFALVA, KŐTELEK, NAGYKÖRŰ, SZAJOL, TISZASÜLY, CSATASZÖG


Kategóriák

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/készülék/év)

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/készülék/nap)

ITD*
Ft/készülék/nap

-

54.708

149

0

RÁKÓCZIFALVA, RÁKÓCZIÚJFALU, TISZAVÁRKONY, MARTFŰ


Kategóriák

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/készülék/év)

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/készülék/nap)

ITD*
Ft/készülék/nap

Szociálisan rászorult

59 572

163

30

Szociálisan nem rászorult

59 572

163

100

ÁFA nem kerül felszámításra

Idősek nappali ellátása

SZOLNOK


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/nap/ellátott)

ITD*
Ft/nap

Nappali ellátás, jövedelme a min. nyugdíj 28.500.- Ft/hó alatt van, Demens nappali ellátás is

770 159

3 093

0

Nappali ellátás, jövedelme a min. nyugdíj 28.501.- Ft/hó felett van, Demens nappali ellátás is

770 159

3 093

0

TÓSZEG


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/nap/ellátott)

ITD*
Ft/nap

Nappali ellátás, jövedelme a min. nyugdíj 28.500.- Ft/hó alatt van, Demens nappali ellátás is

373 839

1 501

0

Nappali ellátás, jövedelme a min. nyugdíj 28.501.- Ft/hó felett van, Demens nappali ellátás is

373 839

1 501

0

BESENYSZÖG


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap) 2020. évi

151 752

609

0

TISZASÜLY


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap) 2020. évi

187 692

754

0

KŐTELEK


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap) 2020. évi

262 992

1 056

0

SZAJOL


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap) 2020. évi

312 312

1 254

0

ÚJSZÁSZ


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap) 2020. évi

359 142

1 431

0

ZAGYVARÉKAS


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap) 2020. évi

330 341

1 316

0

RÁKÓCZIFALVA


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap) 2020. évi

Időskorúak nappali intézményi ellátása

463 000

1 859

0

Demens személyek nappali intézményi ellátása

463 000

1 859

0

MARTFŰ


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap) 2020. évi

Időskorúak nappali intézményi ellátása

555 971

2 233

0

Demens személyek nappali intézményi ellátása

555 971

2 233

0

Idősek Otthona

SZOLNOK

Az I.-II.-III sz. Idősek Otthona bentlakásos ellátás térítési díj összege:


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség Ft/fő/év

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége összege Ft/fő/hó

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/fő/nap)

ITD
Ft/fő/nap

átlagos ápolást igénylő, bentlakásos otthoni ellátás

2 788 068

232 339

7 618

3 800

demens ellátottak, bentlakásos otthoni ellátás

2 788 068

232 339

7 618

3 800

I-II-III. sz. Idősek Otthonában az egyszeri, belépési hozzájárulás összege egyágyas elhelyezés esetén:

2 000 000 Ft (10 szoba)

Az IV. sz. Idősek Otthona bentlakásos ellátás térítési díj összege:


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség Ft/fő/év

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége összege Ft/fő/hó

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/fő/nap)

ITD
Ft/fő/nap

átlagos ápolást igénylő, bentlakásos otthoni ellátás

2 573 074

214 423

9 357

4 500

demens ellátottak, bentlakásos otthoni ellátás

2 573 074

214 423

9 357

4 500

3 000 000 Ft (10 szoba)

BESENYSZÖG


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap) 2020. évi

-

2 659 224

7 266

3 130

NAGYKÖRŰ


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap) 2020. évi

-

2 813 124

7 686

3 670

RÁKÓCZIFALVA


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap) 2020. évi

-

3 149 292

8 605

3 400

Egyszeri hozzájárulás összege emelt színvonalú bentlakásos ellátás esetén:

egy ágyas szobában: 2020. évben: 2 100 000,- Ft

két ágyas szobában: 2020. évben: 1 500 000,- Ft

Idősek átmeneti ellátása

Átmeneti elhelyezést nyújtó intézményi ellátás Időskorúak Gondozóháza Térítési díj összege:


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltség Ft/fő/év

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége összege Ft/fő/hó

A szolgáltatás 2020.évi önköltsége (Ft/fő/nap)

ITD
Ft/fő/nap

átmeneti elhelyezést nyújtó intézményi ellátás Időskorúak Gondozóháza

3 913 346

326 112

10 692

5 000

Hajléktalanok átmeneti szállása

SZOLNOK


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltsége
(Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj
(Ft/nap)
2020. évi

0 Ft/hó jövedelemtől 9999 Ft/hó jövedelemig

3 510

0

10 000 Ft/hó jövedelemtől 28 500 Ft/hó jövedelemig

3 510

200

28 501 Ft/hó jövedelemtől 57000 Ft/hó jövedelemig

3 510

400

57 001 Ft/hó jövedelemtől 85500 Ft/hó jövedelemig

3 510

620

85 501 Ft/hó jövedelemtől 114 000 Ft/hó jövedelemig

3 510

800

114 001 Ft/hó jövedelemtől

3 510

935

Fogyatékosok nappali intézménye

SZOLNOK


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltsége
(Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj
(Ft/nap)
2020. évi

Fogyatékosok nappali intézménye étkezéssel
(ebéd 645.-Ft/adag)

4 220

1.050

étkezés nélkül

3 575

405

Támogató szolgálat

RÁKÓCZIFALVA

Szociálisan rászorultakra vonatkozó térítési díjak

2020. év

A szolgáltatás önköltsége

23 341 380

Személyi segítés 1 órára jutó önköltsége

5 732

1 km-re jutó szállítás önköltsége

939

Elfogadásra javasolt ITD személyi segítés óradíjra (lakáson belül végzett tevékenység)

380

1 km-re javasolt intézményi térítési díj

80

Szociálisan nem rászorultakra vonatkozó térítési díjak

2020. év

személyi segítés

1500,- Ft/óra

szállítás

130,- Ft/km

szállítás gépkocsivezetővel

170,- Ft/km

Szenvedélybetegek nappali ellátása

SZOLNOK

Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltsége (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap)
2020. évi

Szenvedélybetegek nappali ellátása

1 240

0

Pszichiátriai betegek nappali ellátása

SZOLNOK

Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltsége (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap) 2020. évi

Pszichiátriai betegek nappali ellátása

1 510

0


[15] Megállapította: Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 5/2019. (II.28.) önkormányzati rendelete 1. §. Hatályos: 2019. III. 1-től.
[16] Megállapította: Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének 9/2019. (III.29.) önkormányzati rendelete 2. §. Hatályos: 2019. IV. 1-től.
[19] Hatályon kívül helyezte a 9/2013. (II.28.) önkormányzati rendelet 7:§-a