Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 14/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelete

a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint az ellátások térítési díjainak megállapításáról

Hatályos: 2021. 04. 01- 2021. 12. 21

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 14/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelete

a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint az ellátások térítési díjainak megállapításáról

(Egységes szerkezetben a 39/2011. (XI.28.), a 10/2012. (III.21.), 9/2013. (II.28.), a 24/2013. (V.30.), a 9/2014. (II.28.), a 6/2015. (II.27.), a 3/2016. (I.29.), a 18/2016. (V.31.), a 4/2017. (II.27.), 9/2018. (III. 21.), 5/2019. (II.28.), 9/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelet, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Polgármesterének 12/2020. (VI.17.) önkormányzati rendelete, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Polgármesterének 8/2021. (III 31.) önkormányzati rendelete)
Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 92. §-a (1) bekezdés b) pontja alapján, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa 39/2011. (III.30.) számú határozatában kapott felhatalmazás alapján, a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 8. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § (1)[1] A rendelet hatálya kiterjed a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása (a továbbiakban: Társulás) társult települései: Szolnok, Szajol, Rákóczifalva, Rákócziújfalu, Besenyszög, Kőtelek, Hunyadfalva, Zagyvarékas, Szászberek, Újszász, Tiszajenő, Tiszavárkony, Vezseny, Nagykörű, Tiszasüly, Tószeg, Csataszög, Martfű települések (a továbbiakban: társult települések) közigazgatási területére.

(2) A rendelet hatálya kiterjed a társult településeken a Társulása által fenntartott a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben (a továbbiakban: Sztv.) szabályozott alapszolgáltatást és szakosított ellátásokat nyújtó intézményekre.

2. Személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások formái

2. § (1)[2] Szociális alapszolgáltatások körében:

  • a) étkeztetés
  • b) házi segítségnyújtás
  • c) jelzőrendszeres házi segítségnyújtás
  • d) család- és gyermekjóléti szolgáltatás
  • e) család- és gyermekjóléti központ
  • f) támogató szolgálat
  • g) utcai szociális munka
  • h) szenvedélybetegek közösségi ellátások
  • i) pszichiátriai betegek közösségi ellátása
  • j) alacsonyküszöbű ellátás
  • k) nappali ellátások
    • ka) idősek nappali intézménye
    • kb) hajléktalanok nappali intézménye
    • kc) pszichiátriai betegek nappali intézménye
    • kd) szenvedélybetegek nappali intézménye
    • ke) fogyatékosok nappali intézménye (Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata illetékességi területén a szociális alapszolgáltatások keretében fogyatékos személyek nappali intézményét ellátási szerződéssel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület útján is biztosítja.)
  • l) tanyagondnoki szolgáltatás

(2) Szociális szakosított ellátások körében

  • a) átmeneti ellátások körében:
    • aa) hajléktalan személyek éjjeli menedékhelye
    • ab) hajléktalan személyek átmeneti szállása
    • ac) időskorúak gondozóháza
  • b) ápolást, gondozást nyújtó ellátások körében: idősek otthona ellátás

3. Az ellátások igénybevétele

3. § [4] Az e rendeletben szabályozott személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás iránti kérelmet és annak mellékleteit, az ellátást biztosító intézmény vezetőjének kell benyújtani. A szóban előterjesztett kérelmet az intézményvezető írásba foglalja, melyet az ellátást igénylő aláír. A kérelemről az intézményvezető dönt, melyről írásban értesíti az ellátást igénylőt és/vagy törvényes képviselőjét.

4. § Az étkeztetés igénybevétele szempontjából rászorultnak kell tekinteni:

  • a) Életkora miatt rászoruló az a személy, aki személyi azonosításra alkalmas okmány bemutatásával igazolja, hogy a 65. életévét betöltötte,
  • b) Egészségi állapota miatt rászorulónak kell tekinteni azt a személyt, aki a háziorvos vagy kezelőorvos igazolása szerint önmaga ellátásáról részben vagy teljesen gondoskodni nem tud,
  • c) Fogyatékossága miatt rászorulónak kell tekinteni a súlyosan fogyatékos személyt, aki a súlyos fogyatékosságát az Sztv. 65/C. § (6) bekezdése szerint igazolja,
  • d) Pszichiátriai betegsége vagy szenvedélybetegsége miatt rászorulónak kell tekinteni azt a személyt, aki fekvőbeteg-gyógyintézeti kezelést nem igényel, és pszichiátriai- vagy szenvedélybetegségét a kezelőorvos által kiállított szakvéleménnyel igazolja,
  • e) Hajléktalan az a személy, aki bejelentett lakóhellyel nem rendelkezik, illetve azt, akinek bejelentett lakóhelye a hajléktalan szállás.

5. § (1) A tanyagondnoki szolgáltatás keretében az ellátás működési engedélyében szereplő ellátási terület külterületén élő lakosok részére, igénylés alapján étkezést, házi segítségnyújtást, iskoláskorú gyermekek részére szállítást, egészségügyi ellátáshoz való hozzájutás segítését biztosítják.

(2) Szociális étkeztetés keretében való közreműködés során a tanyagondnoki szolgálat biztosítja az étel házhozszállítását a szociális étkeztetésben részesülők részére.

(3) Házi segítségnyújtás keretében történő közreműködése során a tanya gondnoki szolgálat biztosítja a házi gondozó munkájába tartozó nem szakmai jellegű feladatok ellátását, pl.: takarítás (eseti, kisebb), bevásárlás.

(4) Egészségügyi ellátáshoz való hozzájutás biztosítása során a tanyagondnoki szolgálat feladata:

  • a) háziorvosi rendelésre szállítás,
  • b) egyéb egészségügyi intézménybe szállítás,
  • c) gyógyszerkiváltás és gyógyászati segédeszközhöz való hozzájutás biztosítása.

(5)[5] A tanyagondnoki szolgáltatás igénybevétele ingyenes, az ellátás keretében nyújtott étkezésért és házi segítségnyújtásért az e rendelet mellékletében szabályozott mértékű térítési díjat kell fizetni.

6. § (1)[6] Az idősek otthona ellátást biztosító intézmények elsősorban azoknak a nyugdíjkorhatárt betöltött személyeknek az ápolását, gondozását végzik, akiknek egészségi állapota rendszeres gyógyintézeti kezelést nem igényel, önmaguk ellátására szociális alapszolgáltatás igénybevételével sem képesek.

(2) Idősek Otthona ellátásban részesíthető az a 18. életévét betöltött személy is, aki betegsége miatt önmaga ellátására nem képes, nyugdíjszerű ellátásban részesül és ellátása más szociális szakellátást nyújtó intézményben nem biztosítható.

(3) Idősotthoni ellátás igénybevételének feltétele, hogy az ellátást igénylő külön jogszabály alapján megállapított gondozási szükséglete a napi 4 órát meghaladó mértékben, vagy a gondozási szükséglete a jogszabályban meghatározott egyéb körülményeken alapuló okok miatt került megállapításra.

(4) A soron kívüli elhelyezési igényről az intézmény vezetője dönt a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéről szóló 9/1999. (XI. 24.) SzCsM rendelet 15-16. §-aiban leírtak alapján, melyről írásban tájékoztatja az ellátást igénybe vevőt.

(5)[7]

6/A. § [8] Az időskorúak gondozóházába történő ellátás legfeljebb 9 hónapra vehető igénybe, mely ellátás egy alkalommal legfeljebb 6 hónappal meghosszabbítható.

7. § (1) Az e rendeletben szabályozott szociális ellátások igénybevételének megkezdése előtt az intézményvezető és az ellátást igénybe vevő, illetve törvényes képviselője megköti az ellátást nyújtó intézmény által külön jogszabály alapján elkészített Szakmai Program mellékletét képező megállapodást.

(2) Az e rendeletben szabályozott szociális ellátások esetén az intézményvezető külön eljárás nélkül köteles ellátást biztosítani az arra rászorulónak, ha ennek elmulasztása a rászoruló életét, testi épségét veszélyezteti.

(3) A külön eljárás nélkül biztosított ellátás határozott idejű ellátásnak minősül és a veszélyhelyzet fenn álltáig, de legfeljebb 6 hónapig vehető igénybe. Az időpont letelte után az ellátott kérheti az intézménybe történő felvételét. Ebben az esetben az intézmény vezetője a vonatkozó jogszabályokban meghatározottak szerint jár el.

(4)[9] Indokolt esetben a fogyatékosok nappali intézményébe legfeljebb napi 4 óra időtartamra az a személy is felvehető, aki után szülője, vagy más törvényes hozzátartozója gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban vagy ápolási díjban részesül.

(5) Rendkívül indokolt esetben a (4) bekezdés szerinti ellátás napi 8 óra időtartamra is igénybe vehető, két hónapot meg nem haladó időtartamig.

4. Térítési díjakra vonatkozó szabályok

8. § (1)[10] A Társulás intézményei által nyújtott a szociális alapszolgáltatások és szakosított ellátások körébe tartozó ellátások intézményi térítési díját e rendelet mellékletében foglaltak szerint határozza meg.

(2) Az e rendeletben szabályozott ellátásokért fizetendő térítési díjak megállapítását - az Sztv. 115/A. §-ában felsorolt szolgáltatások kivételével - valamint a térítési díj fizetésére kötelezettek körét a Sztv. vonatkozó szakaszai tartalmazzák.

(3) A 2011. január 1-e után keletkezett intézményi jogviszony esetében az idősek otthona szolgáltatásaiért fizetendő személyi térítési díjat az intézményvezető állapítja meg. Az igénybevétel előtt az intézményvezető vizsgálja az ellátást igénylő havi jövedelmét, jelentős pénzvagyonát és jelentős ingatlanvagyonát, továbbá jelzálog alapjául szolgáló vagyonát. A személyi térítési díj nem haladhatja meg az ellátást igénylő havi jövedelmének, jelentős pénzvagyonának és jelentős ingatlanvagyonának, továbbá jelzálog alapjául szolgáló vagyonának együttes összegének (vagyonigazolás alapján) 80%-át, melyet úgy kell megfizetni, hogy a gondozott rendszeres jövedelmének 80%-a erejéig kézpénzben fizet meg a fennmaradó részt a vagyonigazolásban figyelembe vett jelentős készpénz - ingatlan vagyon, illetve vagyonértékű jogra kell terhelni.

(4)[11]

9. § [12] (1)[13] Házi segítségnyújtás ellátás esetében az ellátott kérelmére a fenntartó engedélyezheti, hogy az a jogosult, akinek rendszeres havi jövedelme - kiskorú gondozott esetén a család egy főre jutó jövedelme - a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 150%-át nem haladja meg, a szolgáltatást térítésmentesen vehesse igénybe.

(2) A fogyatékos személyek nappali ellátása esetén a kötelezett kérelmére:

  • a) azon jogosult esetében, akinek a havi jövedelme - kiskorú gondozott esetén a család egy főre jutó jövedelme - a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 150%-át nem haladja meg, a szolgáltatás térítésmentesen vehető igénybe.
  • b) azon jogosult esetében, akinek a havi jövedelme - a kiskorú gondozott esetén a család egy főre jutó jövedelme - a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 150%-át meghaladja, de a személyi térítési díj levonását követően megmaradt havi jövedelme - kiskorú gondozott esetén a család egy főre eső jövedelme - a mindenkori öregségi nyugdíjminimum összegét nem éri el, a személyi térítési díj legfeljebb 50%-os mértékig csökkenthető, amíg a fennmaradó jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíjminimum összegét nem haladja meg.

10. § (1) Idősek Otthona ellátás esetében kérelemre a személyi térítési díj, illetőleg a térítési díj-különbözet

  • a) maximum 30%-át kell megfizetnie annak a kötelezettnek, akinek a családjában a mindenkori hatályos szabályozás alapján - a tartási kötelezettség teljesítése nélkül - számított egy főre jutó havi jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 450%-át - egyedül álló esetén 550%-át - nem haladja meg, úgy, hogy az elengedést követően a család mindenkori hatályos szabályok alapján számított egy főre jutó jövedelme nem lehet kevesebb a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 350%-ánál, egyedül álló esetében 450%-ánál.
  • b) maximum 50%-át kell megfizetnie annak a kötelezettnek, akinek a családjában a mindenkori hatályos szabályozás alapján - a tartási kötelezettség teljesítése nélkül - számított egy főre jutó havi jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 550%-át - egyedül álló esetén 650%-át - nem haladja meg, úgy, hogy az elengedést követően a család mindenkori hatályos szabályok alapján számított egy főre jutó jövedelme nem lehet kevesebb a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 450%-ánál, egyedül álló esetében 550%-ánál.

(2) Az (1) bekezdés alkalmazásában kötelezett: a szülői felügyeleti joggal rendelkező törvényes képviselő, továbbá a jogosultnak az a házastársa, élettársa, egyeneságbeli rokona, örökbe fogadott gyermeke, örökbe fogadó szülője, akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem a tartási kötelezettség teljesítése mellett meghaladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének két és fél szeresét.

(3)[14] A térítési díj mérséklésére vonatkozó kérelmet a kötelezett az intézményvezető útján a fenntartóhoz nyújthatja be, melyről a fenntartó határozattal dönt. Az (1) bekezdés szerinti térítési díj csökkentésére vonatkozó kérelemhez a kötelezettnek a saját és vele közös háztartásban élők jövedelemigazolásait csatolni kell.

(4) Amennyiben az ellátást igénybe vevő, illetve hozzátartozója vállalja az intézményi térítési díjjal megegyező összegű személyi térítési díj megfizetését, abban az esetben az ellátás igénybevételének megkezdése előtt az intézményvezető és az ellátott, illetve hozzátartozója megköti az ellátást nyújtó intézmény által külön jogszabály alapján elkészített Szakmai Program mellékletét képező megállapodást.

10/A. § [15] (1) A hajléktalanok átmeneti szállása igénybevétele esetén a kórházban töltött napok után térítési díjat nem kell fizetni.

(2)[16] Ha az ellátást igénybe vevő havi jövedelme nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 350%-át, az intézményvezetőhöz benyújtott kérelmére a fenntartó határozatával

  • a) a térítési díjat elengedi, ha a kérelmező
  • a) munkaképességét legalább 67%-ban elvesztette, vagy
  • b) legalább 50%-os mértékű egészségkárosodást szenvedett, vagy
  • c) az egészségi állapota a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján nem haladja meg az 50%-os mértéket, vagy
  • b) vakok személyi járadékában részesül, vagy
  • c) fogyatékossági támogatásban részesül,

és ezt az állapotát egészségi állapot minősítését tartalmazó dokumentummal igazolja,

a térítési díjat legfeljebb 90%-kal csökkentheti, amennyiben a kérelmező a (2) bekezdés a) pontjában foglalt feltételeknek nem felel meg, de kérelméből megállapítható, hogy önmaga, vagy tartási kötelezettséggel érintett hozzátartozója létfenntartásához a térítési díj csökkentése méltányolható módon indokolt.

10/B. § [17] Az idősek otthonába belépési hozzájárulással betölthető férőhelyek megjelölését és számát, valamint a fizetendő belépési hozzájárulás összegét e rendelet melléklete tartalmazza.

11. § (1) A fenntartó a személyi térítési díj meg nem fizetéséből eredő díjhátralék összegét határozattal csökkentheti, elengedheti, vagy részletfizetési kedvezményt adhat, ha a kötelezett jövedelmi és vagyoni viszonyai ezt indokolttá teszik, és magasabb szintű jogszabály másként nem rendelkezik.

(2) A hátralékos kérelmére a díjhátralék teljes összegben elengedésre kerül, ha a hátralékos családjában az egy főre jutó havi jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíjminimumot nem haladja meg, és a bentlakásos intézményi ellátás igénybevétele esetén a jogosultnak a térítési díj alapjául szolgáló jelentős készpénz, vagy ingatlan, továbbá jelzálog alapjául szolgáló vagyona nincs.

(3) A hátralékos kérelmére a díjhátralék csökkenthető, ha a hátralékos családjában az egy főre jutó havi jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíjminimum kétszeresét nem haladja meg, és a bentlakásos intézményi ellátás igénybevétele esetén a jogosultnak a térítési díj alapjául szolgáló jelentős készpénz, vagy ingatlan, továbbá jelzálog alapjául szolgáló vagyona nincs.

(4) A csökkentés mértéke a díjhátralék

  • a) 30%-a, ha a díjhátralék a hátralékos családjában az egy főre jutó havi jövedelem kétszeresét meghaladja;
  • b) 40%-a, ha a díjhátralék a hátralékos családjában az egy főre jutó havi jövedelem háromszorosát meghaladja;
  • c) 50%-a, ha a díjhátralék a hátralékos családjában az egy főre jutó havi jövedelem négyszeresét meghaladja.

(5) A hátralékos kérelmére legfeljebb 12 hónapos időtartamra részletfizetés engedélyezhető.

(6) A díjhátralék csökkentéséről, behajthatatlanná minősítéséről, törléséről, valamint a részletfizetés engedélyezéséről - a hatályos jogszabályokra figyelemmel - a fenntartó határozatot hoz.

12. § [18]

5. Az ellátások megszüntetésének esetei és módjai

13. § (1) Az e rendeletben szabályozott ellátások megszűnnek vagy megszüntethetők a Sztv. 100-104. §-a szerinti esetekben és módon.

(2) Az intézményi jogviszony megszűnése/megszüntetése esetén az intézmény vezetője

  • a) gondoskodik az ellátott tárgyi eszközeinek kiadásáról,
  • b) szükség szerint az ellátott és személyes tárgyai elszállításának megszervezéséről,
  • c) az ellátott intézmény házipénztárában őrzött pénzösszegének kifizetéséről a pénzkezelési szabályzatban előírtaknak megfelelően.

6. Nyilvántartások vezetése, adatszolgáltatás

14. § (1) A szociális ellátást biztosító intézmény vezetője az igénybevételre várakozó személyekről, valamint az intézményi lakók létszámának alakulásáról minden hónap 5. napjáig a fenntartó részére jelentést teljesít a fenntartó által meghatározott adattartalommal és formában.

(2) Az intézmény vezetője a fenntartó, illetve az ellátott települések önkormányzatának megkeresésére évente kötelesek a szakmai munkájukról, végzett tevékenységükről a kérelmező által meghatározott szempontok és a Sztv.-ben foglaltak szerint beszámolót készíteni.

7. Érdekképviseleti fórum

15. § (1) Az e rendeletben meghatározott szociális szakellátások esetén érdekképviseleti fórumot kell működtetni.

(2) Az érdekképviseleti fórum tagjainak számát és összetételét szociális intézmény esetében a Sztv. 99. § (3) bekezdésében foglaltak szerint kell meghatározni.

(3) Az érdekképviseleti fórum vezetője a fenntartó képviselője.

8. Záró rendelkezések

16. § Ez a rendelet a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodása módosí-tásának a társult települések valamennyi képviselő-testülete által történő jóváhagyása napján lép hatályba.

17. § [19]

1. melléklet [20]

Étkeztetés

SZOLNOK


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/fő

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/fő/adag)


ITD* Ft/adag

Kiszállítás
Ft/adag*

jövedelme (0-30 000,- Ft/hó) között van

247 989

996

0

0

jövedelme (30 001-35 625,- Ft/hó) között van

247 989

996

150

0

jövedelme a min. nyugdíj 125-150%-a között
(35 626-42 750,- Ft/hó) van

247 989

996

260

59

jövedelme a min. nyugdíj 150-300%-a között
(42 751-85 500,- Ft/hó) van

247 989

996

370

78

jövedelme a min. nyugdíj 300%-a felett
(85 501,- Ft/hó) van

247 989

996

470

98

*Az ITD, a kiszállítás nettóban értendő, az összeget áfa terheli.

TÓSZEG


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/fő

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/fő/adag)


ITD* Ft/adag

Kiszállítás
Ft/adag*

jövedelme (0-30 000,- Ft/hó) között van

174 096

699

0

0

jövedelme (30 001-35 625,- Ft/hó) között van

174 096

699

150

0

jövedelme a min. nyugdíj 125-150%-a között
(35 626-42 750,- Ft/hó) van

174 096

699

250

55

jövedelme a min. nyugdíj 150-300%-a között
(42 751-85 500,- Ft/hó) van

174 096

699

340

55

jövedelme a min. nyugdíj 300%-a felett
(85 501,- Ft/hó) van

174 096

699

425

55

*Az ITD, a kiszállítás nettóban értendő, az összeget áfa terheli.

TISZAJENŐ


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/fő

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/fő/adag)


ITD* Ft/adag

Kiszállítás
Ft/adag*

jövedelme (0-30 000,- Ft/hó) között van

165 430

664

0

0

jövedelme (30 001-35 625,- Ft/hó) között van

165 430

664

110

0

jövedelme a min. nyugdíj 125-150%-a között
(35 626-42 750,- Ft/hó) van

165 430

664

210

40

jövedelme a min. nyugdíj 150-300%-a között
(42 751-85 500,- Ft/hó) van

165 430

664

275

40

jövedelme a min. nyugdíj 300%-a felett
(85 501,- Ft/hó) van

165 430

664

380

40

* Az ITD, a kiszállítás nettóban értendő, az összeget áfa terheli.

VEZSENY


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/fő

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/fő/adag)


ITD* Ft/adag

Kiszállítás
Ft/adag*

jövedelme (0-30 000,- Ft/hó) között van

158 610

637

0

0

jövedelme (30 001-35 625,- Ft/hó) között van

158 610

637

110

0

jövedelme a min. nyugdíj 125-150%-a között
(35 626-42 750,- Ft/hó) van

158 610

637

210

40

jövedelme a min. nyugdíj 150-300%-a között
(42 751-85 500,- Ft/hó) van

158 610

637

275

40

jövedelme a min. nyugdíj 300%-a felett
(85 501,- Ft/hó) van

158 610

637

380

40

* Az ITD, a kiszállítás nettóban értendő, az összeget áfa terheli.

SZÁSZBEREK


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/fő

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/fő/adag)


ITD* Ft/adag

Kiszállítás
Ft/adag*

jövedelme (0-30 000,- Ft/hó) között van

128 066

514

0

0

jövedelme (30 001-35 625,- Ft/hó) között van

128 066

514

110

0

jövedelme a min. nyugdíj 125-150%-a között
(35 626-42 750,- Ft/hó) van

128 066

514

210

40

jövedelme a min. nyugdíj 150-300%-a között
(42 751-85 500,- Ft/hó) van

128 066

514

275

40

jövedelme a min. nyugdíj 300%-a felett
(85 501,- Ft/hó) van

128 066

514

380

40

* Az ITD, a kiszállítás nettóban értendő, az összeget áfa terheli.

BESENYSZÖG


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/fő

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)
2021. évi

Kiszállítás
Ft/adag
2021. évi

-

230 388

925

770

0

* A meghatározott díj az áfa-t tartalmazza.

NAGYKÖRŰ


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/fő

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)
2021. évi

Kiszállítás
Ft/adag
2021. évi

-

202 476

813

700

0

* A meghatározott díj az áfa-t tartalmazza.

KŐTELEK


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/fő

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)
2021. évi

Kiszállítás
Ft/adag
2021. évi

-

203 064

816

670

0

* A meghatározott díj az áfa-t tartalmazza.

HUNYADFALVA


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/fő

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)
2021. évi

Kiszállítás
Ft/adag
2021. évi

-

208 396

837

620

0

* A meghatározott díj az áfa-t tartalmazza.

SZAJOL


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/fő

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)
2021. évi

Kiszállítás
Ft/adag
2021. évi

-

269 988

1 084

770

0

* A meghatározott díj az áfa-t tartalmazza.

TISZASÜLY


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/fő

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)
2021. évi

Kiszállítás
Ft/adag
2021. évi

-

180 180

724

690

0

* A meghatározott díj az áfa-t tartalmazza.

CSATASZÖG


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/fő

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)
2021. évi

Kiszállítás
Ft/adag
2021. évi

-

196 200

788

520

0

* A meghatározott díj az áfa-t tartalmazza.

ÚJSZÁSZ


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/fő

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)
2021. évi

Kiszállítás
Ft/adag
2021. évi

0 Ft-tól, az öregségi nyugdíjmin. 100%-ig (28 500,- Ft/hó)

247 640

995

200

120

Az öregségi min. nyugdíj 100-200%-a között (28 501-57 000,- Ft)

247 640

995

400

120

Az öregségi nyugdíjmin. 200-300%-a között (57 001-85 500,- Ft/hó)

247 640

995

540

120

Az öregségi nyugdíjmin 300%-a fölött (85 501,- Ft/hó)

247 640

995

550

120

* A meghatározott díj az áfa-t tartalmazza.

ZAGYVARÉKAS


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/fő

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)
2021. évi

Kiszállítás
Ft/adag
2021. évi

0 Ft-tól, az öregségi nyugdíjmin. 100%-ig (28 500,- Ft/hó)

197 141

792

265

120

Az öregségi min. nyugdíj 100-200%-a között (28 501-57 000,- Ft)

197 141

792

415

120

Az öregségi nyugdíjmin. 200-300%-a között (57 001-85 500,- Ft/hó)

197 141

792

515

120

Az öregségi nyugdíjmin 300%-a fölött (85 501,- Ft/hó)

197 141

792

555

120

* A meghatározott díj az áfa-t- tartalmazza.

RÁKÓCZIFALVA


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/fő

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)
2021. évi

Kiszállítás
Ft/adag
2021. évi

Akinek jövedelem 28 500,- Ft alatt van

250 174

1 005

300

100

Akinek jövedelem 28 501,- Ft és 57 000,- Ft között van

250 174

1 005

400

100

Akinek jövedelem 57 001,- Ft és 71 250,- Ft között van

250 174

1 005

500

100

Akinek jövedelem 71 250,- Ft és 85 500,- Ft között van

250 174

1 005

600

100

Akinek jövedelem 85 501,- Ft fölött van

250 174

1 005

720

100

* Az Intézményi térítési díj az áfa-t tartalmazza.

RÁKÓCZIÚJFALU


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/fő

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)
2021. évi

Kiszállítás
Ft/adag
2021. évi

Akinek jövedelem 28 500,- Ft alatt van

206 375

829

300

100

Akinek jövedelem 28 501,- Ft és 57 000,- Ft között van

206 375

829

400

100

Akinek jövedelem 57 001,- Ft és 71 250,- Ft között van

206 375

829

500

100

Akinek jövedelem 71 250,- Ft és 85 500,- Ft között van

206 375

829

600

100

Akinek jövedelem 85 501,- Ft fölött van

206 375

829

700

100

* Az Intézményi térítési díj az áfa-t tartalmazza.

TISZAVÁRKONY


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/fő

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)
2021. évi

Kiszállítás
Ft/adag
2021. évi

Akinek jövedelem 28 500,- Ft alatt van

178 608

717

300

100

Akinek jövedelem 28 501,- Ft és 57 000,- Ft között van

178 608

717

400

100

Akinek jövedelem 57 001,- Ft és 71 250,- Ft között van

178 608

717

500

100

Akinek jövedelem 71 250,- Ft és 85 500,- Ft között van

178 608

717

600

100

Akinek jövedelem 85 501,- Ft fölött van

178 608

717

700

100

* Az Intézményi térítési díj az áfa-t tartalmazza.

MARTFŰ


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/fő

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/fő/adag)

Intézményi térítési díj* (Ft/adag)
2021. évi

Kiszállítás
Ft/adag
2021. évi

Akinek jövedelem 28 500,- Ft alatt van

288 861

1160

300

100

Akinek jövedelem 28 501,- Ft és 57 000,- Ft között van

288 861

1160

400

100

Akinek jövedelem 57 001,- Ft és 71 250,- Ft között van

288 861

1160

500

100

Akinek jövedelem 71 250,- Ft és 85 500,- Ft között van

288 861

1160

600

100

Akinek jövedelem 85 501,- Ft fölött van

288 861

1160

720

100

* Az Intézményi térítési díj az áfa-t tartalmazza.

Házi segítségnyújtás

SZOLNOK

személyi gondozás


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)


ITD* Ft/óra

jövedelme a min. nyugdíj 0-125% között
(0-35 625,- Ft/hó) van

959 191

3 852

0

jövedelme a min. nyugdíj 125% - 150%-a között (35 626- 42 750,- Ft/hó) van

959 191

3 852

130

jövedelme a min. nyugdíj 150%-a és 300% között (42 751,- Ft/hó 85 500,- Ft/hó) van

959 191

3 852

150

jövedelme a min. nyugdíj 300%-a felett
(85 501,- Ft/hó) van

959 191

3 852

170

szociálisan nem rászorult

959 191

3 852

1 000

szociális segítés


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)


ITD* Ft/óra

jövdelme a min. nyugdíj 0-125% között
(0- 35 625,- Ft/hó) van

959 191

3 852

0

jövedelme a min. nyugdíj 125% - 150%-a között (35 626- 42 750,- Ft/hó) van

959 191

3 852

170

jövedelme a min. nyugdíj 150%-a és 300% között (42 751,- Ft/hó 85 500,- Ft/hó) van

959 191

3 852

220

jövedelme a min. nyugdíj 300%-a felett (85 501,- Ft/hó) van

959 191

3 852

270

szociálisan nem rászorult

959 191

3 852

1 000

TÓSZEG

személyi gondozás


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)


ITD* Ft/óra

jövedelme a min. nyugdíj 0-125% között
(0-35 625,- Ft/hó) van

689 902

2 771

0

jövedelme a min. nyugdíj 125% - 150%-a között (35 626-42 750,- Ft/hó) van

689 902

2 771

130

jövedelme a min. nyugdíj 150%-a és 300% között (42 751,- Ft/hó 85 500,- Ft/hó) van

689 902

2 771

150

jövedelme a min. nyugdíj 300%-a felett (85 501,- Ft/hó) van

689 902

2 771

170

szociálisan nem rászorult

689 902

2 771

1 000

szociális segítés


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)


ITD* Ft/óra

jövedelme a min. nyugdíj 0-125% között
(0-35 625,- Ft/hó) van

689 902

2 771

0

jövedelme a min. nyugdíj 125% - 150%-a között (35 626- 42 750,- Ft/hó) van

689 902

2 771

150

jövedelme a min. nyugdíj 150%-a és 300% között (42 751,- Ft/hó 85 500,- Ft/hó) van

689 902

2 771

210

jövedelme a min. nyugdíj 300%-a felett (85 501,- Ft/hó) van

689 902

2 771

230

szociálisan nem rászorult

689 902

2 771

1 000

TISZAJENŐ

személyi gondozás


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott


ITD* Ft/óra

jövedelme a min. nyugdíj 0-125% között
(0-35 625,- Ft/hó) van

582 080

2 338

0

jövedelme a min. nyugdíj 125% - 150%-a között (35 626-42 750,- Ft/hó) van

582 080

2 338

130

jövedelme a min. nyugdíj 150%-a és 300% között (42 751,- Ft/hó 85 500,- Ft/hó) van

582 080

2 338

150

jövedelme a min. nyugdíj 300%-a felett
(85 501,- Ft/hó) van

582 080

2 338

170

szociálisan nem rászorult

582 080

2 338

1 000

szociális segítés


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott


ITD* Ft/óra

jövedelme a min. nyugdíj 0-125% között
(0-35 625,- Ft/hó) van

582 080

2 338

0

jövedelme a min. nyugdíj 125% - 150%-a között (35 626-42 750,- Ft/hó) van

582 080

2 338

150

jövedelme a min. nyugdíj 150%-a és 300% között (42 751,- Ft/hó 85 500,- Ft/hó) van

582 080

2 338

210

jövedelme a min. nyugdíj 300%-a felett
(85 501,- Ft/hó) van

582 080

2 338

230

szociálisan nem rászorult

582 080

2 338

1 000

VEZSENY

személyi gondozás


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)


ITD* Ft/óra

jövedelme a min. nyugdíj 0-125% között
(0-35 625,- Ft/hó) van

158 610

637

0

jövedelme a min. nyugdíj 125% - 150%-a között (35 626-42 750,- Ft/hó) van

158 610

637

130

jövedelme a min. nyugdíj 150%-a és 300% között (42 751,- Ft/hó 85 500,- Ft/hó) van

158 610

637

150

jövedelme a min. nyugdíj 300%-a felett
(85 501,- Ft/hó) van

158 610

637

170

szociálisan nem rászorult

158 610

637

1 000

szociális segítés


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)


ITD* Ft/óra

jövedelme a min. nyugdíj 0-125% között
(0-35 625,- Ft/hó) van

565 712

2 272

0

jövedelme a min. nyugdíj 125% - 150%-a között (35 626-42 750,- Ft/hó) van

565 712

2 272

150

jövedelme a min. nyugdíj 150%-a és 300% között (42 751,- Ft/hó 85 500,- Ft/hó) van

565 712

2 272

210

jövedelme a min. nyugdíj 300%-a felett
(85 501,- Ft/hó) van

565 712

2 272

230

szociálisan nem rászorult

565 712

2 272

1 000

SZÁSZBEREK

személyi gondozás


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott


ITD* Ft/óra

jövedelme a min. nyugdíj 0-125% között
(0-35 625,- Ft/hó) van

535 824

2 152

0

jövedelme a min. nyugdíj 125% - 150%-a között (35 626-42 750,- Ft/hó) van

535 824

2 152

130

jövedelme a min. nyugdíj 150%-a és 300% között (42 751,- Ft/hó 85 500,- Ft/hó) van

535 824

2 152

150

jövedelme a min. nyugdíj 300%-a felett
(85 501,- Ft/hó) van

535 824

2 152

170

szociálisan nem rászorult

535 824

2 152

1 000

szociális segítés


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)


ITD* Ft/óra

jövedelme a min. nyugdíj 0-125% között
(0-35 625,- Ft/hó) van

535 824

2 152

0

jövedelme a min. nyugdíj 125% - 150%-a között (35 626- 42 750,- Ft/hó) van

535 824

2 152

150

jövedelme a min. nyugdíj 150%-a és 300% között (42 751,- Ft/hó 85 500,- Ft/hó) van

535 824

2 152

210

jövedelme a min. nyugdíj 300%-a felett (85 501,- Ft/hó) van

535 824

2 152

230

szociálisan nem rászorult

535 824

2 152

1 000

BESENYSZÖG


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2021. évi

Személyi gondozás

516 012

259

0

Szociális segítés

516 012

259

0

NAGYKÖRŰ


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2021. évi

Személyi gondozás

407 088

204

0

Szociális segítés

407 088

204

0

KŐTELEK


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2021. évi

Személyi gondozás

421 776

212

0

Szociális segítés

421 776

212

0

HUNYADFALVA


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2021. évi

Személyi gondozás

545 844

274

0

Szociális segítés

545 844

274

0

SZAJOL


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2021. évi

Személyi gondozás

520 164

261

0

Szociális segítés

520 164

261

0

TISZASÜLY


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2021. évi

Személyi gondozás

491 172

247

0

Szociális segítés

491 172

247

0

CSATASZÖG


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2021. évi

Személyi gondozás

0

0

0

Szociális segítés

0

0

0

ÚJSZÁSZ


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2021. évi

Személyi gondozás

516 459

259

0

Szociális segítés

516 459

259

0

ZAGYVARÉKAS


Kategória

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2021. évi

Személyi gondozás

621 257

312

0

Szociális segítés

621 257

312

0

RÁKÓCZIFALVA

személyi gondozás


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2021. évi

gondozáshoz tart. tev.

525 779

302

0

segítéshez tart. tev.

525 779

302

300

szociális segítés


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2021. évi

525 779

302

300

RÁKÓCZIÚJFALU

személyi gondozás


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2021. évi

gondozáshoz tart. tev.

473 109

271

0

segítéshez tart. tev.

473 109

271

250

szociális segítés


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2021. évi

473 109

271

250

TISZAVÁRKONY

személyi gondozás


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2021. évi

gondozáshoz tart. tev.

471 741

271

0

segítéshez tart. tev.

471 741

271

250

szociális segítés


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2021. évi

471 741

271

250

MARTFŰ

személyi gondozás


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2021. évi

gondozáshoz tart. tev.

448 603

257

0

segítéshez tart. tev.

448 603

257

250

szociális segítés


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
(Ft/óra/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/óra)
2021. évi

448 603

257

250

Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

SZOLNOK


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/készülék/év)

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/készülék/nap)

ITD* Ft/készülék/nap

jövedelme a min. nyugdíj 300% alatt (85 500,- Ft/hó) van

61 117

167

0

jövedelme a min. nyugdíj 300% felett (85 501,- Ft/hó) van

61 117

167

30

szociálisan nem rászorult

61 117

167

120

TÓSZEG


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/készülék/év)

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/készülék/nap)

ITD* Ft/készülék/nap

jövedelme a min. nyugdíj 300% alatt
(85 500,- Ft/hó) van

61 117

167

0

jövedelme a min. nyugdíj 300% felett
(85 501,- Ft/hó) van

61 117

167

30

szociálisan nem rászorult

61 117

167

120

TISZAJENŐ


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/készülék/év)

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/készülék/nap)

ITD* Ft/készülék/nap

jövedelme a min. nyugdíj 300% alatt
(85 500,- Ft/hó) van

61 117

167

0

jövedelme a min. nyugdíj 300% felett
(85 501,- Ft/hó) van

61 117

167

30

szociálisan nem rászorult

61 117

167

120

VEZSENY


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/készülék/év)

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/készülék/nap)

ITD* Ft/készülék/nap

jövedelme a min. nyugdíj 300% alatt
(85 500,- Ft/hó) van

61 117

167

0

jövedelme a min. nyugdíj 300% felett
(85 501,- Ft/hó) van

61 117

167

30

szociálisan nem rászorult

61 117

167

120

SZÁSZBEREK


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/készülék/év)

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/készülék/nap)

ITD* Ft/készülék/nap

jövedelme a min. nyugdíj 300% alatt
(85 500,- Ft/hó) van

61 117

167

0

jövedelme a min. nyugdíj 300% felett
(85 501,- Ft/hó) van

61 117

167

30

szociálisan nem rászorult

61 117

167

120

ZAGYVARÉKAS


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/készülék/év)

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/készülék/nap)

ITD* Ft/készülék/nap

jövedelme a min. nyugdíj 300% alatt (85 500,- Ft/hó) van

61 117

167

0

jövedelme a min. nyugdíj 300% felett (85 501,- Ft/hó) van

61 117

167

30

szociálisan nem rászorult

61 117

167

120

BESENYSZÖG, HUNYADFALVA, KŐTELEK, NAGYKÖRŰ, SZAJOL, TISZASÜLY, CSATASZÖG


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/készülék/év)

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/készülék/nap)

Intézményi térítési díj (Ft/készülék/nap)
2021. évi

-

65 508

179

0

RÁKÓCZIFALVA, RÁKÓCZIÚJFALU, TISZAVÁRKONY, MARTFŰ

Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/készülék/év)

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/készülék/nap)

Intézményi térítési díj (Ft/készülék/nap)
2021. évi

Szociálisan rászorult

54 674

150

30

Szociálisan nem rászorult

54 674

150

100

Áfa nem kerül felszámításra

Idősek nappali ellátása

SZOLNOK


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/nap/ellátott)


ITD* Ft/nap

Nappali ellátás, jövedelme a min. nyugdíj 28 500,- Ft/hó alatt van, Demens nappali ellátás is

953 957

3 831

0

Nappali ellátás, jövedelme a min. nyugdíj 28 501,- Ft/hó felett van, Demens nappali ellátás is

953 957

3 831

0

TÓSZEG


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/nap/ellátott)


ITD* Ft/nap

Nappali ellátás, jövedelme a min. nyugdíj 28 500,- Ft/hó alatt van, Demens nappali ellátás is

375 130

1 507

0

Nappali ellátás, jövedelme a min. nyugdíj 28 501,- Ft/hó felett van, Demens nappali ellátás is

375 130

1 507

0

BESENYSZÖG


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap)
2021. évi

157 144

631

0

TISZASÜLY


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap)
2021. évi

273 249

1 097

0

KŐTELEK


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap)
2021. évi

352 347

1 415

0

SZAJOL


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap)
2021. évi

411 748

1 654

0

ÚJSZÁSZ


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap)
2021. évi

-

358 877

1 441

0

ZAGYVARÉKAS


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap)
2021. évi

363 045

1 458

0

RÁKÓCZIFALVA


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap)
2021. évi

Időskorúak nappali intézményi ellátása

727 575

2 922

0

Demens személyek nappali intézményi ellátása

727 575

2 922

0

MARTFŰ


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/év/ellátott

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap)
2021. évi

Időskorúak nappali intézményi ellátása

1 092 415

4 387

0

Demens személyek nappali intézményi ellátása

1 092 415

4 387

0

Idősek Otthona

SZOLNOK

Az I,-II,-III sz. Idősek Otthona bentlakásos ellátás Térítési díj összege:


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/fő/év

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége összege
Ft/fő/hó

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/fő/nap)


ITD Ft/fő/nap

átlagos ápolást igénylő, bentlakásos otthoni ellátás

3 163 405

263 617

8 667

3800

demens ellátottak, bentlakásos otthoni ellátás

3 163 405

263 617

8 667

3800

I-II-III. sz. Idősek Otthonában az egyszeri, belépési hozzájárulás összege egyágyas elhelyezés esetén: 2 000 000 Ft

Az IV. sz. Idősek Otthona bentlakásos ellátás Térítési díj összege:


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/fő/év

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége összege Ft/fő/hó

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/fő/nap)


ITD Ft/fő/nap

átlagos ápolást igénylő, bentlakásos otthoni ellátás

3 163 405

263 617

8 667

4 500

demens ellátottak, bentlakásos otthoni ellátás

3 163 405

263 617

8 667

4 500

IV. RÉSZ sz. Idősek Otthonában egyszeri, belépési hozzájárulás összege egyágyas elhelyezés esetén: 3 000 000 Ft

BESENYSZÖG


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/fő/év)

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/fő/nap)

Intézményi térítési díj (Ft/fő/nap)
2021. évi

-

2 670 072

7 315

3130

NAGYKÖRŰ


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/fő/év)

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége
(Ft/fő/nap)

Intézményi térítési díj (Ft/fő/nap)
2021. évi

-

2 933 520

8 037

3670

RÁKÓCZIFALVA


Kategóriák

A szolgáltatás 2020. évi önköltsége
(Ft/fő/év)

A szolgáltatás 2020. évi önköltsége
(Ft/fő/nap)

Intézményi térítési díj (Ft/fő/nap)
2020. évi

-

3 487 825

9 556

3400

Egyszeri hozzájárulás összege emelt színvonalú bentlakásos ellátás esetén:

egy ágyas szobában: 2021. évben: 2 100 000,- Ft

két ágyas szobában: 2021. évben: 1 500 000,- Ft

Idősek átmeneti ellátása

Átmeneti elhelyezést nyújtó intézményi ellátás Időskorúak Gondozóháza Térítési díj összege:


Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltség
Ft/fő/év

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
Ft/fő/hó

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége
(Ft/fő/nap)

ITD Ft/fő/nap

átmeneti elhelyezést nyújtó intézményi ellátás Időskorúak Gondozóháza

4 860 827

405 069

13 317

5000

Hajléktalanok átmeneti szállása

SZOLNOK


Kategóriák

A szolgáltatás
2021. évi önköltsége
(Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj
(Ft/nap)
2021. évi

0 Ft/hó jövedelemtől 9999 Ft/hó jövedelemig

3915

0

10 000 Ft/hó jövedelemtől 28 500 Ft/hó jövedelemig

3915

200

28 501 Ft/hó jövedelemtől 57000 Ft/hó
jövedelemig

3915

400

57 001 Ft/hó jövedelemtől 85500 Ft/hó jövedelemig

3915

620

85 501 Ft/hó jövedelemtől 114 000 Ft/hó jövedelemig

3915

800

114 001 Ft/hó jövedelemtől

3915

935

Fogyatékosok nappali intézménye

SZOLNOK

Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap)
2021. évi

Fogyatékosok nappali intézménye étkezéssel

3960

1 050

étkezés nélkül

3315

405

Támogató szolgálat

RÁKÓCZIFALVA

Szociálisan rászorultakra vonatkozó térítési díjak

2021. év

A szolgáltatás önköltsége

22 194 924

Személyi segítés 1 órára jutó önköltsége

4 903

1 km-re jutó szállítás önköltsége

736

Elfogadásra javasolt ITD személyi segítés óradíjra (lakáson belül végzett tevékenység)

380

1 km-re javasolt intézményi térítési díj

80

Szociálisan nem rászorultakra vonatkozó térítési díjak

2021. év

személyi segítés

1500,- Ft/óra

szállítás

130,- Ft/km

szállítás gépkocsivezetővel

170,- Ft/km

Szenvedélybetegek nappali ellátása

SZOLNOK

Kategóriák

A szolgáltatás 2021.évi önköltsége (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap)
2021. évi

Szenvedélybetegek nappali ellátása

1650

0

Pszichiátriai betegek nappali ellátása

SZOLNOK

Kategóriák

A szolgáltatás 2021. évi önköltsége (Ft/nap/ellátott)

Intézményi térítési díj (Ft/nap)
2021. évi

Pszichiátriai betegek nappali ellátása

1230

0


[15] Megállapította: Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 5/2019. (II.28.) önkormányzati rendelete 1. §. Hatályos: 2019. III. 1-től.
[16] Megállapította: Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének 9/2019. (III.29.) önkormányzati rendelete 2. §. Hatályos: 2019. IV. 1-től.
[19] Hatályon kívül helyezte a 9/2013. (II.28.) önkormányzati rendelet 7:§-a
[20] Megállapította: Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Polgármesterének 8/2021. (III 31.) önkormányzati rendelete 1. §, Melléklet. Hatályos: 2021. IV. 1-től.