Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének 28/2015. (IX.30.) önkormányzati rendelete

Szolnok város helyi parkolási rendjéről szóló 17/2001. (V.24.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 10. 01- 2015. 10. 01

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 48. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 2. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. §

A Szolnok város helyi parkolási rendjéről szóló 17/2001. (V.24.) önkormányzati rendelet

4. § (5) bekezdése az első mondatot követően a következő szövegrésszel egészül ki:

„Amennyiben a tárgyidőszakot követő hónap 5. napja nem munkanap, úgy a megváltott bérletek az ezt követő munkanapig érvényesek.”

2. §

Ez a rendelet 2015. október 01-jén lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.

Kelt: Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2015. szeptember 24-i ülésén.



Szalay Ferenc s.k.

Dr. Sebestyén Ildikó s.k.

polgármester

jegyző



INDOKOLÁS

Szolnok város helyi parkolási rendjéről szóló 17/2001. (V. 24.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló önkormányzati rendelethez

Általános indokolás

A Szolnok város parkolási rendszerét üzemeltető NHSZ Zounok Zrt. (a továbbiakban: üzemeltető) – a parkolási rendszer üzemeltetési gyakorlata alapján – kezdeményezte a parkolási rendelet módosítását a hozzá érkezett lakossági megkeresésekre tekintettel. Az üzemeltetőnél a fizető parkolóhelyek igénybevételére feljogosító bérlet érvényessége az éves, féléves, és havi bérleteknél is a tárgyidőszakot követő hónap 5. napjáig szól. A beérkezett lakossági észrevételek szerint - melyeket az üzemeltető is megvizsgált és elfogadásra javasolt – azokban az esetekben, amikor a hónap 5. napja munkaszüneti napra esik, indokolt lehet az érvényességi idő meghosszabbítása a következő munkanapig.

Részletes indokolás

1.§ - hoz

A Rendelet bérletek érvényességét meghatározó szakasza kiegészül azzal a rendelkezéssel, hogy ha a hónap 5. napja munkaszüneti napra esik, a bérletek érvényességi ideje meghosszabbodik a következő munkanapig.

2.§ - hoz

A rendelet hatálybalépéséről rendelkezik.