Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2015. (XI.3.) önkormányzati rendelete

a Rotavírus elleni védőoltás biztosításáról szóló 8/2015. (IV.1.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 11. 04- 2015. 11. 04

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 4. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. §

A Rotavírus elleni védőoltás biztosításáról szóló 8/2015. (IV.1.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban R.) 2.§- a következő (1a) bekezdéssel egészül ki:

„(1a) Az (1) bekezdésben foglaltaktól eltérően a megkezdett oltási sorozat folytatását is térítésmentesen biztosítja Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata, amennyiben Szolnok Megyei Jogú Város közigazgatási területén az (1) bekezdés szerinti újszülött vonatkozásában bejelentett lakóhelyet, ennek hiányában tartózkodási helyet az oltási sorozat megkezdését követően létesítenek.”

2.§

Hatályát veszti az R. 2.§ (2) bekezdésében a „legkésőbb a csecsemő születésétől számított 10. hét utolsó napján” szövegrész.

3. §

(1)Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.

(2)E rendelet rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

Kelt: Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2015. október 29-i ülésén.





Szalay Ferenc s.k.




dr. Sebestyén Ildikó s.k.

polgármester

jegyző



INDOKOLÁS

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata díjairól szóló 15/2010. (IV.30.) önkormányzati rendelet módosításához

Általános indokolás

A térítésmentes védőoltás biztosítását szükséges kiterjeszteni azokra az újszülöttekre is, akik lakóhely változás miatt nem a teljes oltási sorozatot veszik igénybe, illetve az oltások kezdete későbbi időpontban van, mint a normaszövegben az rögzítésre került.

Részletes indokolás

1.§-hoz

A Rotavírus elleni védőoltás biztosítását kibővíti azon újszülöttek vonatkozásában is, akik Szolnok Megyei Jogú Város közigazgatási területén bejelentett lakóhelyet, ennek hiányában tartózkodási helyet az oltási sorozat megkezdését követően létesítenek.

2.§-hoz

Az oltóanyag biztosításával kapcsolatos eljárás megkezdésére vonatkozó határidő törlésre kerül.

3. §-hoz

A rendelet hatálybalépéséről és hatályon kívül helyezéséről rendelkezik, továbbá rendelkezést tartalmaz a folyamatban lévő ügyekben történő alkalmazásra.