Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének 38/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2014. (II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 12. 01- 2015. 12. 01

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2014. (II.28.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: SZMSZ) 3/e. számú melléklete (VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS ÜZEMELTETÉSI BIZOTTSÁG FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÖK) II. pontja a következő 16. ponttal egészül ki:

(II. Dönt:)

„16. a Nemzetgazdasági Minisztérium és Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata között megkötött, a 2014-2020 közötti időszak Terület- és Településfejlesztési Operatív Programja 6. Fenntartható városfejlesztés prioritásának végrehajtási feladatairól szóló megállapodás II.2.2. pontjában meghatározott értékelési feladatokkal kapcsolatban.”

2.§

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.

Kelt: Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2015. november 25-i ülésén.



 Szalay Ferenc s.k.

 dr. Sebestyén Ildikó s.k.

polgármester

jegyző





INDOKOLÁS

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2014. (II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló önkormányzati rendelethez (a továbbiakban: Rendelet)

Általános indokolás

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2015. szeptember 24-i ülésén döntött a Nemzetgazdasági Minisztérium és Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata között a 2014-2020 időszak Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 6. prioritásának végrehajtásáról szóló megállapodás jóváhagyásáról. A Megállapodás rögzíti, hogy a TOP hatékony és eredményes végrehajtása érdekében a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata által elkészített és a kormány által elfogadott Integrált Területi Program (ITP) megvalósítása kapcsán a városnak alapvetően kétféle végrehajtási feladatköre keletkezik: egy program végrehajtási, azaz programmenedzsment feladatköre, és egy projekt kiválasztási, azaz értékelési feladatköre. A Megállapodás keretében az önkormányzat vállalta, hogy szervezeti felépítése kialakításával, ellenőrzési nyomvonalával és belső eljárásrendjei révén biztosítja e két feladatkör funkcionális elkülönítését, melynek megfelelően az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása szükséges. A módosítással az értékelési feladatkör a Városfejlesztési és Üzemeltetési Bizottság hatáskörébe kerül.

Részletes indokolás

1.§-hoz

A Városfejlesztési és Üzemeltetési Bizottság feladata- és hatásköre kiegészül a Nemzetgazdasági Minisztérium és Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata között megkötött, a 2014-2020 közötti időszak Terület- és Településfejlesztési Operatív Programja 6. Fenntartható városfejlesztés prioritásának végrehajtási feladatairól szóló megállapodás II.2.2. pontjában meghatározott értékelési feladatokkal kapcsolatos döntési hatáskörrel.

2.§-hoz

A rendelet hatálybalépéséről rendelkezik.