Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének 27/2017. (X.3.) önkormányzati rendelete

a Szolnoki Építési Szabályzatról és Szabályozási Tervről szóló 12/2016.(V.2.). önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 10. 04- 2017. 10. 05

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62.§ (6) bekezdés 6. pontjában foglalt felhatalmazás alapján, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 13.§ (1) bekezdésben meghatározott feladatkörében eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint az egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 9. mellékletében biztosított véleményezési jogkörében eljáró államigazgatási szervek és a településfejlesztéssel és a településrendezéssel összefüggő partnerségi egyeztetési szabályzat megalkotásáról szóló 135/2017.(IV.27.) sz. közgyűlési határozatban meghatározott partnerek véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1.§ A Szolnoki Építési Szabályzatról és Szabályozási Tervről szóló 12/2016. (V.2.) önkormányzati rendelet 8 sz. rajzi melléklete e rendelet melléklete szerint módosul.

2. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az 1.§ - 2.§ (1) bekezdése azt követő napon hatályát veszti.

(2)

Kelt: Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2017. szeptember 28-i ülésén





Szalay Ferenc s.k.




dr. Sebestyén Ildikó s.k.

polgármester

jegyző




27/2017.(X.3. önkormányzati rendelet melléklete

8 sz. rajzi melléklet: Szabályozási terv

terv

INDOKLÁS

Szolnok Építési Szabályzatról és Szabályozási Tervről szóló 12/2016.(V.2.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló önkormányzati rendelethez

Általános indoklás

A Szolnoki Építési Szabályzatot és Szabályozási Tervet (továbbiakban: SZÉSZ) a 12/2016.(V.2.) önkormányzati rendeletével fogadta el a Közgyűlés.

 A hatályban lévő szabályozási tervlapon szereplő övezeti jel a Tiszaligeti Strandfürdő területét magába foglaló területszerkezeti egységre tévesen került feltüntetésre, nem felel meg a vonatkozó építési övezeti előírásoknak. Ennek korrekciója szükséges a fejlesztés részeként több ütemben megvalósítandó szálloda épületek építési engedélyezési eljárásának sikeres lefolytatásához.

A dokumentáció a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint az egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (továbbiakban: Kormányrendelet) 32. § (6/a) bekezdés b) pontja szerinti, elírás javítása, rajzi feldolgozásból, méretarányból adódó pontatlanság javítása érdekében készült.

Részletes indoklás

1.§-hoz

Az előírás a rajzi pontatlanság javítása érdekében a rendelet vonatkozó rajzi mellékletét módosítja.

2.§-hoz

Az előírás hatályba léptető rendelkezéseket tartalmaz az egységes szerkezetbe foglalás érdekében a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI.08.) Korm. rendeletvonatkozó rendelkezése figyelembe vételével. Rendelkezést tartalmaz a rendelet folyamatban lévő I. fokú építés hatósági ügyek esetében történő alkalmazására.

2.§

(2) E rendelet rendelkezéseit az I. fokú határozattal el nem bírált, folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.