Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének 7/2017. (III.6.) önkormányzati rendelete rendeletének indokolása

a Szolnok Megyei Jogú Város vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló 25/2003. (VII. 9.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 03. 07
a Szolnok Megyei Jogú Város vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló 25/2003. (VII. 9.) önkormányzati rendelet módosításáról
Általános indokolás
A jelen rendelet célja, hogy az önkormányzati vagyoni kör rendeleti úton módosításra kerüljön a törvényi előírásoknak megfelelően, az egyes vagyontárgyak átminősítésre kerülnek korlátozottan forgalomképes vagyoni körből üzleti vagyontárggyá, így ezen módosítás is érinti a vagyonrendelet mellékletét. A Modern Városok Program Tiszaligeti Termál és Strandfürdő fejlesztése projekt kivitelezéséhez, az ahhoz szükséges pályázatok lefolytatásához szükséges az üzleti vagyonba sorolása a 9725/2 hrsz-ú ingatlannak.
Részletes indokolás
Az 1–3. §-hoz
Az 1. §-hoz
A Modern Városok Program Tiszaligeti Termál és Strandfürdő fejlesztése projekt kivitelezéséhez, az ahhoz szükséges pályázatok lefolytatásához szükséges az üzleti vagyonba sorolása a 9725/2 hrsz-ú ingatlannak és a rajta álló építményeknek.
A 2. §-hoz
Szükséges a vagyontárgy átminősítése, így ezen módosítás is érinti a vagyonrendelet mellékletét. A 9725/1 hrszú ingatlanon elhelyezkedő Vízilabda Aréna nem kerül ki a korlátozottan forgalomképes vagyoni körből. Tekintettel arra, hogy az eddig egy sorban nyilvántartott két helyrajzi szám a vagyonrendelet módosítással elkülönül, így a 9725/1 hrszú ingatlan bruttó értéke megváltozik.
A 3. §-hoz
Hatályba léptető rendelkezést tartalmaz.