Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 19/2021. (VI. 14.) (PM) önkormányzati rendeletének indokolása

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2021. évi költségvetéséről szóló 4/2021. (II.18.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 06. 14 13:00

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2021. évi költségvetéséről szóló 4/2021. (II.18.) önkormányzati rendelet módosításáról

Általános indokolás

A rendelet módosítás azokat az előirányzat módosításokat tartalmazza, amelyek a gazdálkodás során az intézményi és a hivatali hatáskörben javasolt előirányzat rendelkezésekkel függenek össze.

Jelen rendelet és az európai uniós jogból eredő kötelezettségek összhangban vannak, az Európai Unió alapját képező szerződések vagy uniós jogi aktus rendelkezései előzetes bejelentést vagy egyéb véleményezést a jogszabály megalkotása kapcsán nem írnak elő.

Részletes indokolás

Az 1–3. §-hoz

A rendelet 1. §‑ához

Az Államháztartásról szóló törvény előírásainak megfelelően a különböző feladatokra átvett pénzeszközök a saját hatáskörű előirányzat módosításokkal együtt teremtik meg azoknak a feladatoknak a fedezetét, melyek a céljellegű előirányzatok rendelkezésre állása miatt a 2021. évi költségvetésben módosításokat eredményeznek.

A rendelet 2. §‑ához

A költségvetés főösszegén belüli előirányzat átcsoportosítások meghatározott körét alkotják a céltartalékból (Fejlesztési feladatok céltartaléka, Általános tartalék) lebontásra kerülő előirányzat rendezések.

Egyéb átcsoportosítások könyveléstechnikai módosítások rendezése miatt szükségesek a szakmai tartalomnak megfelelően.

A rendelet 3. §‑ához

A rendelet hatálybalépéséről rendelkezik.