Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 20/2021. (VI. 14.) (PM) önkormányzati rendeletének indokolása

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2014.(II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 06. 15

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2014.(II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Általános indokolás

A rendeletmódosítás Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában kezdeményezett szervezeti változások Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2014. (II.28.) önkormányzati rendeletben történő átvezetése érdekében szükséges, valamint a rendeletben a polgármesterre és a bizottságokra átruházott feladat- és hatásköröket pontosítja, egészíti ki a hatékonyabb feladatvégzés érdekében. Változik továbbá a veszélyhelyzet aktuális állapotának megfelelően az ügyfélfogadási rend.

Jelen rendelet és az európai uniós jogból eredő kötelezettségek összhangban vannak, az Európai Unió alapját képező szerződések vagy uniós jogi aktus rendelkezései előzetes bejelentést vagy egyéb véleményezést a jogszabály megalkotása kapcsán nem írnak elő.

Részletes indokolás

Az 1–4. §-hoz

az 1.-2. §-hoz

Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában kezdeményezett szervezeti változások Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2014. (II.28.) önkormányzati rendeletben történő átvezetése történik, és a veszélyhelyzet aktuális állapotának megfelelően az ügyfélfogadási rend változik.

A polgármesterre átruházott hatáskörök kibővülnek.

a 3. §-hoz

Az Oktatási, Kulturális és Ifjúsági Bizottság hatáskörébe tartozó feladatok csökkennek.

az 4. §-hoz

Hatályba léptető rendelkezést tartalmaz.