Rákóczifalva Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2021. (III. 10.) önkormányzati rendelete

Rákóczifalva Városi Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 03. 10- 2021. 05. 27

Rákóczifalva Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2021. (III. 10.) önkormányzati rendelete

Rákóczifalva Városi Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Rákóczifalva Városi Önkormányzat Polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendeletalapján, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében meghatározott jogkörében eljárva, Rákóczifalva Városi Önkormányzat Képviselő-testületének az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja:

1. Általános rendelkezések

1. § A rendelet hatálya a Képviselő-testületre és szerveire, valamint az önkormányzati intézményekre terjed ki.

2. § Rákóczifalva Városi Önkormányzat és irányítása alatt álló költségvetési szervek (továbbiakban: intézmények) az alábbi címet alkotják:

  • a) Rákóczifalva Városi Önkormányzat
  • b) Rákóczifalvai Polgármesteri Hivatal
  • c) Virágoskert Óvoda és Bölcsőde
  • d) Varsány Közösségi Ház és Könyvtár

2. A költségvetés főösszegei

3. § (1) A Képviselő-testület Rákóczifalva Városi Önkormányzatának 2021. évi összevont költségvetésének kiadási és bevételi fő összegét 1.245.071.157 Ft-ban határozza meg. Az adatok részletezését az alábbi táblázat tartalmazza.

kép: /download/1716/resources/EJR_793414-base64img.png

(2) Az önkormányzati bevételi és kiadási fő összeg forrásonkénti megbontását az 1. melléklet szerinti mérleg, az 1/a. melléklet szerinti összevont bevételek, az 1/b. melléklet szerinti összevont kiadások, az intézményenként részletezett bevételeket és kiadásokat a 2/a., 2/b., 2/c., 2/d., valamint a 2/e. melléklet tartalmazza.

(3) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az alábbiakra:

a) Az önkormányzat 2021. évben hitel felvételét nem tervezi, de szükség esetén az esetleges keletkező likviditási nehézségek áthidalása érdekében 15.000.000 Ft, azaz tizenötmillió forint folyószámla-hitel felvételről intézkedjen

b) A 2021. évben induló közútfejlesztés és csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésének folytatása érdekében kezdeményezze 85.000.000 Ft, azaz nyolcvanöt millió forint összegű, 10 év futamidejű hitel felvételét. Az ügylet feltételeinek meghatározásában törekedni kell a következő feltételek teljesítésére:

ba) a hitelszerződés megkötésének időpontja 2021. évre esedékes, az összeg folyósítása és felhasználása 2022. évben történjen és

bb) a hiteltárgyalásokról a polgármester köteles a Képviselő-testületnek beszámolni és a hitelszerződés megkötésére külön képviselő-testületi határozat meghozatalát kezdeményezni.

c) 2021. évben a „Közművelődési érdekeltség növelő támogatásra” történő pályázat során a pályázati kiírás megjelenésekor legfeljebb 1.500.000 Ft, azaz egymillió-ötszázezer forint összeget az általános tartalék terhére pályázati önerőként biztosítson.

d) A 2019-2020. években a köztisztviselői illetményalap megemeléséből eredő cafetéria többletjuttatást állapítsa meg és gondoskodjon annak kifizetéséről.

(4) A Képviselő-testület a kiadások és bevételek összevont előirányzatait önkormányzat és intézményei bontásban, előirányzat csoportok és kiemelt előirányzatok szerint az 1., 1/a., valamint 1/b. melléklet szerint hagyja jóvá.

(5) A Képviselő-testület az önkormányzati intézmények költségvetési támogatását a 2/a., 2/b., 2/c., 2/d., valamint a 2/e. melléklet szerinti részletezettségben határozza meg.

4. § A Képviselő-testület az Önkormányzat 2021. évben felhasználni kívánt pályázati forrásokat projektek szerinti bontásban az 5. melléklet szerint hagyja jóvá.

3. A gazdálkodás sajátos szabályai

5. § (1) A Képviselő-testület a köztisztviselők Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló 2020. évi XC. törvény 61. § (4) bekezdése szerinti cafetéria juttatását - az Szja tv. 71. § (1) bekezdésében meghatározott juttatások figyelembevételével – 231.900 Ft összegben hagyja jóvá. A keretösszeg tartalmazza a munkaadó által fizetendő járulékok összegét is.

(2) A Rákóczifalvai Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott közszolgálati tisztviselők illetményalapja 2019. január 1-től 46.380,- Ft, mely 2021-ben is változatlan marad.

(3) A 2021. évi központi költségvetéséről szóló 2020. évi XC törvény 61. § (5) bekezdése szerinti fizetési számlához kapcsolódóan törvény alapján az egy foglalkoztatottnak havonta adható bankszámla-hozzájárulás mértéke 2021. évben legfeljebb 1000 forint. Az önkormányzat a dolgozók részére kifizetendő összegről a törvényi keretek között 2021. év novemberében fog dönteni.

4. Rákóczifalva Városi Önkormányzat 2021. évi költségvetésének alapelvei

6. § Általánosságban a koncepcióval és a költségvetés készítéssel kapcsolatos követelmény, hogy a jogszabályban a helyi önkormányzatok számára előírt kötelező feladatellátás biztosított legyen. A kötelező feladatok ellátásához a mindenkori költségvetési törvény biztosítja a működési költségeket a feladatfinanszírozás útján. Az önként vállalt helyi közügyek megoldása nem veszélyeztetheti a törvény által kötelezően előírt önkormányzati feladat- és hatáskörök ellátását, finanszírozása a saját bevételek, vagy az erre a célra biztosított külön források terhére lehetséges. A kiadási oldal tervezetét mindenképpen a rendelkezésre álló bevételek határozzák meg. Alapvető cél az önkormányzati gazdálkodás egyensúlyának megtartása, így előtérbe kell helyezni az alábbi szempontokat:

  • a) a közfeladatokat ellátó intézményrendszer és a hivatal működésének biztosítása, különös tekintettel az alapfeladatokra,
  • b) a gazdálkodás során folyamatosan ügyelni kell a bevételek és kiadások egyensúlyára, költségvetési előirányzatok betartása
  • c) az önkormányzat valamennyi területén racionális, hatékony, eredményes gazdálkodást kell folytatni,
  • d) törekedni kell a tervezett bevételek teljes körű beszedésére,
  • e) a megnyert pályázatok megvalósítása,
  • f) az új pályázatok felkutatására,
  • g) a jelenlegi intézményrendszer költséghatékony működtetésére.

A feladatok költségeinek tervezésekor a maximális hatékonyság elve érvényesüljön, hogy az önkormányzat a rendelkezésre álló forrásokból a lehető legtöbb kötelező feladatot tudja ellátni.

7. § (1) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert és a jegyzőt,

  • a) hogy az önkormányzat 2021. évi elemi költségvetésének, és a havi pénzforgalmi jelentéseknek a Magyar Államkincstárhoz történő benyújtásakor az egyezőségek érdekében a szükséges intézkedéseket megtegyék,
  • b) a kiadási előirányzatok intézményen belüli átcsoportosításra.

(2) A polgármester az (1) bekezdés szerinti előirányzat-módosításról, előirányzat átcsoportosításról szóló döntéséről a költségvetési rendelet soron következő módosítása alkalmával tájékoztatja a Képviselő-testületet.

(3) A többletbevételek felosztásáról a Képviselő-testület dönt.

8. § (1) A költségvetési rendelet módosítására az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 34. § (4) bekezdése alapján, valamint szükség szerint kerül sor.

9. § (1) A polgármester az Önkormányzat várható bevételei, és az időszak elején rendelkezésre álló pénzkészlet együttes összegének alapulvételével a teljesíthető kiadásokról havi ütemezésű finanszírozási tervet készít a költségvetési rendelet elfogadásával egy időben, melyet minden előirányzat-módosítás alkalmával aktualizál.

(2) A tartalék felhasználására a polgármester jogosult azzal, hogy utólag köteles arról beszámolni a Képviselő-testületnek.

5. Intézmények előirányzatának módosítása

10. § (1) A harmadik negyedév után felül kell vizsgálni az intézmények működési kiadásainak teljesítését, különös tekintettel az áremelkedésekre és a jogszabályi módosításokból származó többletkiadásokra. Ennek megfelelően az intézménynek kezdeményeznie kell a szükséges előirányzat módosítást.

(2) Az intézmények a személyi juttatások, a munkaadókat terhelő járulékok és a szociális hozzájárulási adó előirányzatain jelentkező maradvány összegének más kiemelt előirányzatra való átcsoportosítását kezdeményezhetik, azonban a megtakarítások a hatályos jogszabályokat figyelembe véve csak együtt, egymással arányosan módosíthatóak.

(3) Az intézmények a főelőirányzatokon - személyi juttatások, munkaadókat terhelő járulékok, dologi kiadások és felhalmozási kiadások – belül az átcsoportosítást saját hatáskörben jogosultak végrehajtani a polgármester és jegyző előzetes egyetértésével, azzal, hogy arról utólag kötelesek a Képviselő-testületet tájékoztatni és a tájékoztatással egyidejűleg kezdeményezni a rendelet módosítását.

(4) Az intézményi keretek módosítására – bevételek és kiadási előirányzatok – a Képviselő-testület jogosult jelen rendelet módosításával.

6. Záró rendelkezések

11. § A 2021-as költségvetési évben komoly pénzügyi és gazdasági fegyelem betartására lesz szükség. A működési kiadásaink tervezettnek megfelelő szinten tartása, szigorú költségtakarékos, szellemi és anyagi javakkal való ésszerű gazdálkodást követel meg, mind az önkormányzat, mind az önkormányzati intézmények részéről, az önkormányzat gazdálkodásának fentiekben ismertetett lehetőségei alapján.

12. § E rendelet mellékletei:

  • a) 1. melléklet: Rákóczifalva Városi Önkormányzat 2021. évi összevont mérlege
  • b) 1/a. melléklet: Rákóczifalva Városi Önkormányzat 2021. évi összevont bevételei
  • c) 1/b. melléklet: Rákóczifalva Városi Önkormányzat 2021. évi összevont kiadásai
  • d) 2/a. melléklet: Rákóczifalva Városi Önkormányzat 2021. évi bevételei
  • e) 2/b. melléklet: Rákóczifalva Városi Önkormányzat 2021. évi kiadásai
  • f) 2/c. melléklet: Rákóczifalvai Polgármesteri Hivatal 2021. évi bevételei és kiadásai
  • g) 2/d. melléklet: Varsány Közösségi Ház és Könyvtár 2021. évi bevételei és kiadásai
  • h) 2/e. melléklet: Virágoskert Óvoda és Bölcsőde 2021. évi bevételei és kiadásai
  • i) 3. melléklet: Rákóczifalva Városi Önkormányzat működési és közhatalmi bevételeinek részletezése
  • j) 4. melléklet: Rákóczifalva Városi Önkormányzat működési támogatásainak részletezése
  • k) 5. melléklet: Fejlesztési ráfordítások részletezése
  • l) 6. melléklet: Rákóczifalva Városi Önkormányzat által folyósított ellátások részletezése
  • m) 7. melléklet: Rákóczifalva Városi Önkormányzat és fenntartása alatt működő intézményeknek 2021. évi engedélyezett létszámkerete,
  • n) 8. melléklet: Rákóczifalva Városi Önkormányzat 2021. évi előirányzat – felhasználási ütemterve,
  • o) 9. melléklet: Az államháztartásról szóló 2011.évi CXCV. törvény 24. § (4) bekezdés d) pontja alapján a költségvetési évet követő 3 év tervezett előirányzatainak keretszámai.

13. § (1) E rendelet a kihirdetés napján lép hatályba, rendelkezéseit 2021. január 1. napjától kell alkalmazni a 2021. évi költségvetés végrehajtása során.

1. melléklet

Rákóczifalva Városi Önkormányzat 2021. évi összevont mérlege

adatok Ft-ban

Költségvetési bevételek

Költségvetési kiadások

Rovat megnevezése

Rovat száma

2020. Eredeti
előirányzat

2021. terv

Rovat megnevezése

Rovat száma

2020. Eredeti
előirányzat

2021. terv

Működési bevételek

B4

57 530 500

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

293 080 760

- Intézményi tevékenység bevétele

B402

8 860 000

Munkadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K21

47 868 209

- Közvetített szolgáltatások

B403

6 302 000

Külső személyi juttatások

K12

22 763 016

- Ellátási díjak

B405

10 550 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

19 085 000

- Kiszámlázott Áfa

B406

8 618 500

Dologi kiadások

K3

189 612 475

- ÁFA visszatérítése

B407

9 500 000

ÁH-n belüli működési célú támogatás

K506

38 000 000

- Egyéb működési bevételek

B411

13 700 000

Közhatalmi bevételek

B36

77 500 000

Egyéb civil, nonprofit szervnek támogatás

K512

240 000

- Vagyoni tip. adók (építmény, komm.)

B34

22 500 000

513

- Iparűzési adó

B351

52 900 000

- Gépjármű adó

B354

0

- Egyéb közhatalmi bev. (talajterh.,bírság, pótlék)

B36

2 100 000

Központi költségvetésből kapott támogatás

B11

478 692 250

- Normatív állami hozzájárulás

B11

424 254 250

Egyéb műk. célú tám. ÁH-belül

B16

54 438 000

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

613 722 750

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

610 649 460

Önkormányzatok sajátos felhalmozási bevétele

Beruházások

K6

7 684 136

Felhalmozási célú ÁFA bevétel

B73

0

Felújítások

K7

Felhalmozási és tőke jellegű bevételek

B52

15 000 000

Felújítások koncessziós díj terhére

K7

7 500 000

- Tárgyi eszköz értékesítéséből származó bevétel

B52

15 000 000

Pályázati beruházások

K6

84 467 680

Központi költségvetésből kapott támogatás

Pályázati beruházások önerő

K6

11 510 129

Hitel, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

B811

0

Pályázati felújítás

K7

505 271 334

Pénzeszköz átvétel

B25

0

Pályázati felújítás önerő

K7

0

Támogatási megtérülése

B72

0

Játszótér újjáépítés

K7

5 000 000

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK

15 000 000

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

621 433 279

Előző évi költségvetési maradvány

B813

616 348 407

ÁLTALÁNOS TARTALÉK

K502

12 988 418

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK MŰKÖDÉSI

0

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK MŰKÖDÉSI

0

Felhalmozási célú hitelfelvétel

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK FELHALMOZÁSI

0

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK FELHALMOZÁSI

0

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 245 071 157

KIADÁSOK ÖSSZESEN

1 245 071 157

1.a. melléklet 1.a. melléklet

Rákóczifalva Városi Önkormányzat 2021. évi összevont bevételei

kötelező feladat

önként vállalt feladat

államig-i feladat

Ft

Forrás megnevezése

rovat szám

Önkormányzat

Intézményei

önkormányzat

intézményei

önkormányzat

intézményei

2021. évi terv

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

212 798 575

212 798 575

2.

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

142 468 620

142 468 620

3.

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

B113

34 585 775

34 585 775

4.

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

11 804 800

11 804 800

5.

Működési célú központosított előirányzatok gyermek étkeztetés tám.

B115

22 596 480

22 596 480

6.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

B116

0

7.

Önkormányzatok működési támogatásai (=09+…+14)

B11

424 254 250

424 254 250

8.

Területalapú támogatás (zöldítés)

B16

850 000

850 000

9.

Egyéb műk.célú támogatások ÁH- belülről Adómérséklés visszapótlás

B16

0

10

TB alap működési támog. (OEP)

B16/4

13 250 000

13 250 000

11

Elk.állami pénzalaptól működési tám.(Munkaügyi kp., közfogl.)

B16/5

40 338 000

40 338 000

12

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (7+….11)

B1

478 692 250

0

478 692 250

13

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

0

0

14

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

0

0

15

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

0

0

0

16

Vagyoni tipusú adók (építmény, kommunális)

B34

22 500 000

22 500 000

17.

Termékek és szolgáltatások adói (=18+19)

B35

52 900 000

52 900 000

18.

Értékesítési és forgalmi adók (iparüzési)

B351

52 900 000

52 900 000

19.

Gépjárműadók

B354

0

0

20.

Egyéb közhatalmi bevételek (bírság, pótlék) (21+22)

B36

2 100 000

2 100 000

21.

Fogyasztási adók (talajterhelési)

B352

600 000

600 000

22.

Késedelmi pótlék, bírság

1 500 000

1 500 000

23.

Közhatalmi bevételek (=16+17+20)

B3

77 500 000

0

77 500 000

24.

Szolgáltatások ellenértéke

B402

8 260 000

600 000

8 860 000

25.

Közvetített szolgáltatások értéke

B403

6 302 000

6 302 000

26.

Tulajdonosi bevételek

B404

0

0

27.

Ellátási díjak

B405

9 000 000

1 550 000

10 550 000

28.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

8 200 000

418 500

8 618 500

29.

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

6 500 000

3 000 000

9 500 000

30.

Egyéb működési bevétel

B411

13 700 000

13 700 000

31.

Működési bevételek (=24+…+30)

B4

51 962 000

5 568 500

57 530 500

32.

Tárgyi eszköz értékesítése

B52

15 000 000

15 000 000

33.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

0

0

34.

Felhalmozási bevételek

B5

15 000 000

15 000 000

35.

Működési célú átvett pénzeszközök (bértámogatás)

B6

0

0

36.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

0

0

37.

Költségvetési bevételek

B1-B7

623 154 250

5 568 500

628 722 750

38.

Hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

B811

0

0

39.

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

B8131

616 348 407

0

616 348 407

40.

Központi, irányítószervi támogatás

B8161

0

0

41.

Finanszírozási bevételek

B8

0

0

42.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

B1-B8

1 239 502 657

5 568 500

1 245 071 157

1.b. melléklet 1.b. melléklet

Rákóczifalva Városi Önkormányzat 2021. évi összevont kiadásai

kötelező feladat

önként vállalt feladat

államigazg-i feladat

Ft

Sor sz.

Forrás megnevezése

rovat szám

Önkormányzat

Intézményei

Önkormányzat

Intézményei

Önkormányzat

Intézményei

2021. évi terv

A

B

C

D

F

G

H

E

F

1.

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

66 084 624

226 996 136

293 080 760

2.

Külső személyi juttatások

K12

22 333 016

430 000

22 763 016

3.

Személyi juttatások összesen:

K1

88 417 640

227 426 136

315 843 776

4.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

14 735 484

33 132 725

47 868 209

5.

Dologi kiadások

K3

118 567 183

71 045 292

189 612 475

6.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

19 085 000

0

0

19 085 000

9.

Egyéb működési célú kiadások, Kistérségi hozzájárulás

K506

38 000 000

0

38 000 000

10.

Önkormányzat általános tartalék

K502

12 988 418

0

12 988 418

11.

Civil szervezetek támogatása

K512

240 000

0

240 000

12.

Beruházási kiadások ÁFÁ-val ( Pl:Okostanterem)

K6

7 684 136

0

7 684 136

13.

Pályázati beruházások

K6

84 467 680

0

84 467 680

14.

Pályázati beruházások önerő

K6

11 510 129

0

11 510 129

15.

Felújítási kiadások ÁFÁ-val

K7

497 429 084

7 842 250

505 271 334

16.

Játszótér újjáépítés

K7

5 000 000

0

5 000 000

17.

VCSM koncessziós díj terhére felújítésok

K7

7 500 000

7 500 000

18.

Egyéb felhalmozási célú támogatások

K8

0

19.

Költségvetési kiadások

K1-K8

905 624 754

339 446 403

1 245 071 157

20.

Fejlesztési célú hitelek törlesztése

K911

0

0

21.

Intézmény finanszírozás

K915/2

0

0

22.

Finanszírozási kiadások

K9

0

23.

KIADÁSOK ÖSSZESEN

905 624 754

339 446 403

1 245 071 157

2.a. melléklet 2.a. melléklet

Rákóczifalva Városi Önkormányzat 2020. évi bevételei

Sor sz.

Forrás megnevezése

rovat szám

kötelező feladat

önként vállalt
feladat

államigazgatási
feladat

2021. évi terv

A

B

C

D

E

G

1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

212 798 575

212 798 575

2.

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

142 468 620

142 468 620

3.

Települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása

B113

34 585 775

34 585 775

4.

Gyermekétkeztetés támogatása

B113

22 049 280

22 049 280

5.

Rászoruló gyermekek intézményen kívüli szünidei étkezésének támogatása

B113

547 200

547 200

6.

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

11 804 800

11 804 800

7.

Működési célú központosított előirányzatok

B115

0

8.

B116

0

9.

Önkormányzatok működési támogatásai (=01+…+08)

B11

424 254 250

424 254 250

10.

Területalapú támogatás (zöldítés)

B16/331

850 000

850 000

11.

TB alap működési támog (OEP)

B16/4

13 250 000

13 250 000

12.

Elk állami p.alapok működ támog( Munkaügyi kp. , közf) + adómérséklés kompenzáció Ebből adómérséklés 15.000.000 Ft + nyári diákmunka + kistérség gazd vez.visszatér.

B16/5

40 338 000

40 338 000

13.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

54 438 000

54 438 000

14.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (=09+13)

B1

478 692 250

478 692 250

15.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

0

0

16.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

0

0

17.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

0

0

18.

Vagyoni tipusú adók (építmény, telek, komm.adó)

B34

22 500 000

22 500 000

19.

HIPA és gépjárműadó

B35

52 900 000

52 900 000

20.

Értékesítési és forgalmi adók (iparűzési)

B351/21

52 900 000

52 900 000

21.

Gépjárműadók

B354/21

0

0

22.

Egyéb közhatalmi bevételek (23+24)

B36

2 100 000

2 100 000

23.

Talajterhelési díj

B355

600 000

600 000

24.

Késedelmi díj, pótlék

B36

1 500 000

1 500 000

25.

Közhatalmi bevételek összesen:

B3

77 500 000

77 500 000

27.

Szolgáltatások ellenértéke (bérleti díj, Tanker)

B402

8 260 000

8 260 000

28.

Közvetített szolgáltatások értéke (+Tanker)

B403/2

6 302 000

6 302 000

29.

Tulajdonosi bevételek, bérleti díjak

B404

0

30.

Ellátási díjak,óvoda, iskola

B405

9 000 000

9 000 000

31.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

8 200 000

8 200 000

32.

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

6 500 000

6 500 000

33.

Egyéb működési bevétel (konc. díj, esküvői díj, növényterm.,állatteny.)

B411

13 700 000

13 700 000

34.

Működési bevételek (=34+…+40)

B4

51 962 000

51 962 000

26.

Tárgyi eszköz értékesítés ellenértéke

B52

15 000 000

15 000 000

35.

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

0

0

36.

Költségvetési bevételek (=22+33+41+42+43)

B1-B7

623 154 250

623 154 250

37.

Hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

B811

0

38.

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

B8913

616 348 407

616 348 407

39.

Finanszírozási bevételek

B8

0

40.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

B1-B8

1 239 502 657

1 239 502 657

2.b. melléklet 2.b. melléklet

Rákóczifalva Városi Önkormányzat 2021. évi kiadásai

Forrás megnevezése

rovat szám

kötelező feladat

önként vállalt
feladat

államigazgatási
feladat

2021. évi terv

A

B

C

D

E

1.

Közalkalmazottak bére

17 908 000

17 908 000

2.

Munka törvénykönyv alapján teljes v részm idős

24 663 624

24 663 624

3.

Hagyományos közfogl. (25 fő 3 havi bére -10 % önerővel)

20 000 000

20 000 000

4.

Képzéses közfogl.(19 fő 7 havi bére)

0

5.

Alapilletményre átvettből

0

6.

Törvény szerinti illetmények munkabérek

K1101

62 571 624

62 571 624

7.

Normatív jutalmak

K1102

0

8.

Jubileumi jutalom (polgármester)

K1106

0

9.

Béren kívüli juttatások (Cafetéria polg.m.)

K1107

400 000

400 000

10.

Béren kívüli juttatások munkavállalók (cafetéria)

K1107

2 750 000

2 750 000

11.

Közlekedési költségtérítés

K1109

200 000

200 000

12.

Egyéb költségtérítések(bankszla ktgtér.)

K1110

163 000

163 000

13.

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

66 084 624

66 084 624

14.

Polgármester, Alpolgármester

K121/3

14 028 710

14 028 710

15.

Költségtérítés (polgármester, alpolgármester)

K121/3

2 104 306

2 104 306

16.

Képviselők

K121/3

6 000 000

6 000 000

17.

Állományba nem tartozók megbízási díja

K122/1

0

0

18.

Reprezentáció

K123/8

200 000

200 000

19.

Külső személyi juttatások

K12

22 333 016

22 333 016

20.

Személyi juttatások összesen:

K1

88 417 640

88 417 640

21.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

14 735 484

14 735 484

22.

Szociális hozzájárulási adó (15,5%)

13 185 484

13 185 484

23.

Közfoglalkoztatás járuléka (7,75 %)

1 550 000

1 550 000

24.

Szakmai anyagok beszerzése

K311

400 000

400 000

25.

Pendrive, vérvételhez kellék, névadóra ajándék

K311

400 000

400 000

26.

Egyéb üzemelétetési anyagbeszerzés

K312

11 850 000

11 850 000

27.

Üzemanyag

K312

600 000

600 000

28.

Tisztítószer, irodaszer

K312

750 000

750 000

29.

Izzó, festék, takarmány

K312

10 500 000

10 500 000

30.

Informatikai szolgáltatás

K321

1 544 100

1 544 100

31.

Magyar Telekom Nyrt.-mobilinternet (4800Ft/hó)

57 600

57 600

32.

Telenor Zrt.- mobilinternet díj (32.169Ft/hó)

236 000

236 000

33.

UPC Kft. -internet előfizetés 6 egység (28.800Ft/hó)

120 000

120 000

34.

MM MAX Kft.-havi alap és klikk díj (nyomatszám függő)

450 000

450 000

35.

OPTEN Kft.-Cégtár Online

56 000

56 000

36.

Compnet Kft..-informatikai szolg.(12.000Ft/hó,36.000Ft/hó)

168 000

168 000

37.

Compnet Kft..-inform.biztos felelős 25.000 Ft/hó

275 000

275 000

38.

Mankó szoftver felügyelet (28.800Ft/negyedév)

115 200

115 200

39.

Egyéb - frekvencis haszn.díj,Office irodai prgcsomag licence

66 300

66 300

40.

Egyéb kommunikációs szolgáltatás

K322

1 240 000

1 240 000

41.

Telenor Zrt.- mobiltelefondíj

840 000

840 000

42.

UPC Mo. Kft. - telefon előfizetés

0

0

43.

UPC Mo. Kft. - telefondíj forgalom

400 000

400 000

44.

Közüzemi díjak

K331

19 500 000

19 500 000

45.

ELMÜ-ÉMÁSZ - áramdíj (515.000Ft/hó)

9 500 000

9 500 000

46.

E.ON Energiaker. Kft. - közvilágítás (885.000Ft/hó)

4 000 000

4 000 000

47.

NKM Energia Zrt. - gázdíj (475.000Ft/hó)

5 000 000

5 000 000

48.

VCSM Zrt. - vízdíj (70.000Ft/hó)

1 000 000

1 000 000

49.

Vásárolt élelmezés - gyerekétkeztetés

K332

15 000 000

15 000 000

50.

Bérleti és lízing díjak

K333

1 840 000

1 840 000

51.

Csüllög és Fia Kft. - bérleti díj iskola étkező (61.070 Ft/hó)

732 000

732 000

52.

0

53.

MM MAX Kft.- fénymásoló bérlés

552 000

552 000

54.

Magyar Közigazgatásfejlesztési Zrt. Polisz szoftver bérleti díja

456 000

456 000

55.

Egyéb bérlet (mobil wc, sörpad stb.)

100 000

100 000

56.

Karbantartás és kisjavítás

K334

14 905 500

14 905 500

57.

"Lángmester" Kft. - kazán javítás, karbantartás

110 000

110 000

58.

E-ON Zrt - közvilágítás aktív elemek karbantartása

700 500

700 500

59.

Nemzeti Energiagazd. Zrt. - közvilágítás karbantartás

495 000

495 000

60.

Rfalvai kereskedelmi Szoc. Szöv. - zöldterület karbantartás

13 000 000

13 000 000

61.

Egyéb karbantartás

600 000

600 000

62.

Közvetitett szolgáltatások

K335

1 715 600

1 715 600

63.

Design Kft. - veszélyes hulladék elszállítása

90 000

90 000

64.

Villamos energia

470 000

470 000

65.

Gázdíj

996 000

996 000

66.

Víz- és csatornadíj

159 600

159 600

67.

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

3 559 680

3 559 680

68.

Járóbeteg ellátás (Liver08 Kft. - központi ügyelet)

2 609 280

2 609 280

69.

Iskola egészségügyi ellátás (Bona-Vita Bt., Dr.Bányai Eszter)

158 400

158 400

70.

Ügyvédi munkadíj (Dr.Mosonyi Balázs Bálint)

600 000

600 000

71.

Védelmi Igazgatási tevékenység (Tatár Pál)

192 000

192 000

72.

Egyéb szolgáltatások

K337

14 445 500

14 445 500

73.

Bankköltség (számlavetetés, likvid hitel)

2 500 000

2 500 000

74.

0

75.

0

76.

Vagyonbiztosítás (267.360 Ft/negyedév)

900 000

900 000

77.

Állati tetem elszállítás, kóvor állat befogás

180 000

180 000

78.

Hulladákszállítás, kommunális hulladék szállításgördülő tartály

1 200 000

1 200 000

79.

Közvilágítással kapcs.szolgáltatás (Nemzeti Energiagazd.Zrt)

2 000 000

2 000 000

80.

Rágcsálóírtás, légi kémiai szúnyogírtás

300 000

300 000

81.

NHSZ Szolnok (díjkompenzáció)

6 000 000

6 000 000

82.

Foglalkozás eü. szolgálat

200 000

200 000

83.

Kémény ellenőrzés,riasztó távfelügyelet,közbeszerzési feladat

151 500

151 500

84.

Tűz- és munkavédelmi feladat (Magyar Tűzvédelmi Bt.)

264 000

264 000

85.

Egyéb szolgáltatás (Városnap, karácsonyi díszvilágítás stb.)

750 000

750 000

86.

Kiküldetés

K341

100 000

100 000

87.

Reklám- és propaganda költség (Rákóczi Tükör)

K342

210 000

210 000

88.

Működési célú előzetesen felszámított Áfa

K351

23 276 803

23 276 803

89.

Fizetendő Áfa

K352

8 200 000

8 200 000

90.

Kamatkiadások

K353

70 000

70 000

91.

Késedelmi kamat

70 000

70 000

92.

0

93.

Egyéb dologi kiadások

K355

710 000

710 000

94.

0

95.

Magyar Révhajósok Egyesülete (éves tagdíj)

20 000

20 000

96.

Közbeszerzési díj (Turisztika, Zöldváros, Órvosi r.)

150 000

150 000

97.

Szakhatósági díjak

100 000

100 000

98.

Igazgatásszolgáltatási díj

140 000

140 000

99.

Parkolási díj, behajtási költségátalány, stb.

300 000

300 000

100

Dologi kiadások

K3

118 567 183

118 567 183

101.

Ellátottak pénzbeli juttatásai (Szoc.ellátás))

K4

19 085 000

19 085 000

102.

Egyéb elvonások,befizetések

K5023

0

103.

0

104.

ÁHT-n belüli működési célú pe. Átadás

K506

38 000 000

38 000 000

105.

Kistérség

20 000 000

20 000 000

106.

Kistérség 2019.-2020. évi

18 000 000

18 000 000

107.

Ellátotttak pénzbeni juttatásaiban szerepel a Bursa Hungarika tám.

450 000

450 000

108.

Egyéb civil, nonprofit szerv.-nek (27 x 20.000)

K512

240 000

240 000

109.

Önkormányzati általános tartalék

K513

12 988 418

12 988 418

110.

Beruházási kiadások ÁFÁ-val (Okos Tanterem)

K6

7 684 136

7 684 136

111.

Pályázati beruházások

K6

84 467 680

84 467 680

112.

Pályázati beruházások önerő

K6

11 510 129

11 510 129

113.

Felújítási kiadások ÁFÁ-val (önerő)

K7

497 429 084

497 429 084

114.

Játszótér

5 000 000

5 000 000

115.

VCSM koncessziós köt,

K7

7 500 000

7 500 000

116.

Sportcsarnok felújítás önerő (hőszigetelés)

K7

0

117.

Költségvetési kiadások

K1-K8

905 624 754

905 624 754

118.

Finanszírozási kiadások

K915/2

333 877 903

333 877 903

119.

Önkormányzati Hivatal

100 159 644

100 159 644

120.

Varsány közösségi Ház és Könyvtár

36 374 765

36 374 765

121.

Virágoskert Óvoda és Bölcsöde

197 343 494

197 343 494

122.

KIADÁSOK ÖSSZESEN

K8-K9

1 239 502 657

1 239 502 657

2.c. melléklet 2.c. melléklet

Rákóczifalvai Polgármesteri Hivatal 2021. évi bevételei

Rákóczifalván Működő Hivatal( 011130 Cofog)

Sor sz.

Forrás megnevezése

rovat szám

kötelező feladat

önként vállalt feladat

államigazgatási
feladat

2021. évi terv

A

B

C

D

E

F

1.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről (bértámogatás)

B16

0

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

0

0

3.

Szolgáltatások ellenértéke

B402

0

0

4.

Közvetített szolgáltatások értéke

B403

0

5.

Tulajdonosi bevételek

B404

0

6.

Ellátási díjak

B405

0

7.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

0

8.

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

0

9.

Kamatbevételek

B408

0

10.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409

0

11.

Egyéb működési bevételek

B410

0

12.

Működési bevételek (=3+…+11)

B4

0

13.

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

0

14.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

0

15.

Intézmény finanszírozás

B816

100 159 644

100 159 644

16.

Ebből állami támogatás

0

17.

Ebből önkormányzati

100 159 644

100 159 644

18.

Előző évi kv-i maradvány igénybevétele

B8

0

19.

Költségvetési bevételek (=12+13+14 )

B1-B8

100 159 644

100 159 644

Rákóczifalvai Polgármesteri Hivatal

2021. évi kiadásai

Rákóczifalván Működő Hivatal( 011130 Cofog)

Sor sz.

Forrás megnevezése

rovat szám

kötelező feladat

önként vállalt
feladat

államigazgatási
feladat

2021. évi terv

A

B

C

D

E

F

1.

Törvény szerinti munkabérek

K1101

69 236 400

69 236 400

Szabadság megváltás (Domány K., Kissné P.Mária)

K1101

0

0

2.

Normatív jutalmak

K1102

500 000

500 000

3.

Jubileumi jutalom

K1106

1 280 000

1 280 000

4.

Béren kívüli juttatások (cafetéria)

K1107

5 000 000

5 000 000

5.

Szabadidő megváltás

K1101

200 000

200 000

5.

Ruházati költségtérítés

K1108

0

6.

Közlekedési költségtérítés (munkábajárás)

K1109

150 000

150 000

7.

Egyéb költségtérítések (szemüveg, bankszámla)

K1110

470 000

470 000

8.

Lakhatási támogatás

K1111

0

9.

Szociális támogatás

K1112

120 000

120 000

10.

Foglalkoztatottak személyi jutatásai

K11

76 956 400

76 956 400

11.

Reprezentációs kiadások

K123/8

150 000

150 000

12.

Külső személyi juttatások

K12

150 000

150 000

13.

Személyi juttatások összesen:

K1

77 106 400

77 106 400

14.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

11 153 242

11 153 242

15.

Szakmai anyagok beszerzése

K311

220 000

220 000

16.

Szakkönyvek

20 000

20 000

17.

Folyóirat beszerzés - HVG Adó különszám , Költsgvet. Levelek

150 000

150 000

18.

Egyéb szakmai anyagok

50 000

50 000

19.

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

595 000

595 000

20.

Irodaszer

150 000

150 000

21.

Szakmai nyomtatvány (anyakönyvi kivonatok)

50 000

50 000

22.

Nyomtató tonerek

75 000

75 000

23.

Munkaruha - anyakönyvvezető 3 fő

120 000

120 000

24.

Karbantartási anyag

150 000

150 000

25.

Tisztítószer

50 000

50 000

26.

Informatikai szolg igénybevétele

K321

2 032 600

2 032 600

27.

Rendszerhasználati díj Közig Zrt.

200 000

200 000

28.

Rendszer karbantartási díjak - Compnet Kft.

540 000

540 000

29.

Rendszer karbantartási díjak - Magó Software Zrt.

235 000

235 000

30.

750 000

750 000

31.

Verziókövetés DMS One

0

32.

Internet havidíj - Magyar Telekom, UPC

57 600

57 600

33.

Egyéb informatikai szolgáltatások, jiogtár

250 000

250 000

34.

Bérleti és lízing díjak (Postafiók)

K333

25 000

25 000

35.

Egyéb kommunikációs szolgáltatás (telefon)

K322

250 000

250 000

36.

Közüzemi díjak

K331

3 100 000

3 100 000

37.

Villany

1 400 000

1 400 000

38.

Gáz

1 350 000

1 350 000

39.

Víz

350 000

350 000

40.

Karbantartás

K334

450 000

450 000

41.

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatás

K336

510 000

510 000

42.

Vásárolt közszolgáltatás

0

43.

Mérlegképes könyvelő Tóthné TM, Angéla

100 000

100 000

44.

Könyvvizsgálói képzés, költségvetési minősítés

50 000

50 000

45.

Mérlegképes továbbképzés Csirke Zsné, Angéla;

60 000

60 000

46.

Önkormányzati költségvetési és adókonferencia

100 000

100 000

47.

Számviteli tanácsadás - Saldo

200 000

200 000

48.

Egyéb szolgáltatások

K337

2 030 000

2 030 000

49.

Közigazgatási alapvizsgadíj

100 000

100 000

50.

Közigazgatási szakvizsga

100 000

100 000

51.

Probónó képzés

300 000

300 000

52.

Biztosítási díjak

0

53.

Szemétszállítás

200 000

200 000

54.

Pénzügyi szolg díj (bankköltség)

450 000

450 000

55.

Postai szolgáltatások díja

700 000

700 000

56.

Távfelügyelet - Riasztó

80 000

80 000

57.

Egyéb üzemeltetési szolg díj

100 000

100 000

58.

Kiküldetések kiadásai

K341

100 000

100 000

59.

Belföldi

100 000

100 000

60.

Külföldi

0

61.

Működési célú előzetesen felszámított ÁFA

K351

2 487 402

2 487 402

62.

Egyéb dologi kiadások

K355

100 000

100 000

63.

Dologi kiadások összesen

K3

11 900 002

11 900 002

64.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

0

65.

Működési célú támogatások

K511

0

66.

Egyéb működési célú kiadások

K5

0

67.

Beruházási kiadások ÁFÁ-val

K6

0

68.

Felújítási kiadások ÁFÁ-val

K7

0

69.

Felhalmozási célú támogatások

K8

0

70.

Költségvetési kiadások

K1-K8

100 159 644

100 159 644

2.d. melléklet 2.d. melléklet

Varsány Közösségi Ház és Könyvtár 2021. évi bevételei

Kötelező feladat ellátás

Ft

Sor sz.

Forrás megnevezése

rovat szám

Művelődési Ház
(082092)

Könyvtári
állomány
gyarapítása (082042)

Könyvtári szolgáltatások (082044)

2021. évi terv

A

B

C

D

E

F

I

1.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

-

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

3.

Szolgáltatások ellenértéke

B402

4.

Közvetített szolgáltatások értéke

B403

400 000

200 000

600 000

5.

Tulajdonosi bevételek

B404

-

6.

Ellátási díjak

B405

-

7.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

-

8.

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

-

9.

Kamatbevételek

B408

-

10.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409

-

11.

Egyéb működési bevételek

B410

-

12.

Működési bevételek (=3+…+11)

B4

400 000

200 000

600 000

13.

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

-

16.

Intézmény finanszírozás

B816/2

23 111 385

1 995 000

11 268 380

36 374 765

17.

ebből: állami támogatás

7 673 120

1 000 000

3131680

11 804 800

20.

Költségvetési bevételek

B1-B8

23 511 385

1 995 000

11 468 380

36 974 765

Varsány Közösségi Ház és Könyvtár

2021. évi kiadásai

Kötelező feladat ellátás

Sor sz.

Forrás megnevezése

rovat szám

Művelődési Ház ( 082092)

Könyvtári
állomány
gyarapítása (082042)

Könyvtári
szolgáltatások (082044)

2021. évi terv

A

B

C

D

E

F

I

1.

Törvény szerinti munkabérek

K1101

11 707 000

6 774 000

18 481 000

2.

Normatív jutalmak

K1102

-

3.

Jubileumi jutalom

K1106

-

4.

Béren kívüli juttatások

K1107

450 000

300 000

750 000

5.

Ruházati költségtérítés

K1108

-

6.

Közlekedési költségtérítés

K1109

144 000

144 000

7.

Egyéb költségtérítések

K1110

36 000

24 000

60 000

8.

Lakhatási támogatás

K1111

-

9.

Szociális támogatás

K1113

-

10.

Foglalkoztatottak személyi jutatásai

K11

12 193 000

-

7 242 000

19 435 000

11.

Reprezentációs kiadások

K123/8

150 000

30 000

180 000

12.

Külső személyi juttatások

K12

150 000

30 000

180 000

13.

Személyi juttatások összesen:

K1

12 343 000

-

7 272 000

19 615 000

14.

Munkaadót terhelő járulékok

K2

1 814 585

-

1 049 970

2 864 555

15.

Szakmai anyagok beszerzése

K311

90 000

1 900 000

55 000

2 045 000

16.

Könyvbeszerzés

1 800 000

1 800 000

17.

folyóirat beszerzés

100 000

100 000

18.

Egyéb szakmai anyag

90 000

55 000

145 000

19.

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

320 000

-

270 000

590 000

20.

Irodaszer

100 000

150 000

250 000

21.

Egyéb üzemeltetési anyagok

120 000

70 000

190 000

22.

Tisztítószer

100 000

50 000

150 000

23.

Informatikai szolg igénybevétele

K321

66 000

-

162 000

228 000

24.

Rendszer karbantartási díjak

66 000

162 000

228 000

25.

Egyéb kommunikációs díjak

84 000

84 000

168 000

25.

Közüzemi díjak

K331

1 940 000

-

470 000

2 410 000

26.

Villany

330 000

100 000

430 000

27.

Gáz

1 500 000

350 000

1 850 000

28.

Víz

110 000

20 000

130 000

29.

Karbantartás

K334

315 000

130 000

445 000

30.

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatás

K336

2 164 000

-

210 000

2 374 000

31.

Vásárolt közszolgáltatás: fogl eü

25 000

10 000

35 000

32.

Egyéb szakmai szolgáltatás (rendezvények és klubok működése)

2 139 000

200 000

2 339 000

34.

Egyéb szolgáltatások

K337

1 095 000

-

166 000

1 261 000

35.

Szemétszállítás

110 000

110 000

220 000

36.

pénzügyi szolg díj

130 000

130 000

37.

Egyéb üzemeltetési szolg díj

855 000

56 000

911 000

38.

Kiküldetések kiadásai, reklám propaganda

K341

340 000

-

20 000

360 000

39.

Kiküldetés

40 000

20 000

60 000

40.

Reklám és propaganda

300 000

300 000

41.

Működési célú előzetesen felszámított ÁFA

K351

1 617 300

95 000

395 010

2 107 310

42.

Egyéb dologi kiadások (jogdíj, egyéb adó)

K355

200 000

100 000

300 000

43.

Dologi kiadások ÁFÁ-val

K3

8 147 300

1 995 000

1 978 010

12 120 310

44.

Informatikai eszközök beszerzése

K63

200 000

200 000

45.

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése (2020. évi érdekeltségnövelő támogatással megvalósuló beszerzések)

K64

950 000

720 000

1 670 000

46.

Beruházási célú előzetesen felszámított ÁFA

K67

256 500

248 400

504 900

47.

Beruházási kiadások ÁFÁ-val

K6

1 206 500

-

1 168 400

2 374 900

48.

Felújítási kiadások (2019. évi érdekeltségnövelő támogatással megvalósuló épület-homlokzati felújítás)

K71

-

49.

Felújítási célú előzetesen felszámolt ÁFA

-

50.

Felújítási kiadások ÁFA-val

K7

-

51.

Költségvetési kiadások

K1-K8

23 511 385

1 995 000

11 468 380

36 974 765

52.

-

2.e. melléklet 2.e. melléklet

Rákóczifalvai Virágoskert Óvoda és Bölcsőde 2021. évi bevételei

Sor sz.

Forrás megnevezése

rovat szám

Általános
feladatok
(096110)

Óvodai
nevelés,
szakmai
feladatok
(091110)

Óvodai
nevelés,
működési
feladatok
(091140)

Óvodai
intézményi
gyermek
étkeztetés (096015)

Óvoda
összesen

Bölcsődei gyermek
étkeztetés

Bölcsőde
általános
(104031)

Bölcsőde
összesen

Mindösszesen 2021. évi
terv

A

B

1.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

2.

Működési célú támogatások ÁH-on belülről

B1

0

0

0

0

0

0

0

0

0

3.

Szolgáltatások ellenértéke, ágazati pótlék

B402

0

0

0

4.

Közvetített szolgáltatások értéke, dajkák pótlék

B403

0

0

0

5.

Tulajdonosi bevételek

B404

0

0

0

6.

Ellátási díjak

B405

1 200 000

1 200 000

350 000

350 000

1 550 000

7.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

324 000

324 000

94 500

94 500

418 500

8.

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

2 500 000

2 500 000

500 000

500 000

3 000 000

9.

Kamatbevételek

B408

0

0

0

10.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409

0

0

0

11.

Egyéb működési bevételek

B410

0

0

0

12.

Működési bevételek (=3+…+11)

B4

4 024 000

0

0

4 024 000

944 500

944 500

4 968 500

13.

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

0

0

0

0

0

0

0

0

14.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

0

0

0

0

0

0

0

0

15.

Intézményi finanszírozás

B816

0

0

0

16.

ebből állami normatíva

108 006 328

10 000 000

10 000 000

128 006 328

34 705 000

34 705 000

162 711 328

17.

ebből önkormányzati támogatás

3 619 453

2 391 940

14 130 000

20 141 393

4 191 000

10 299 773

14 490 773

34 632 166

18.

Finanszírozási bevétel

B8

111 625 781

12 391 940

24 130 000

148 147 721

4 191 000

45 004 773

49 195 773

197 343 494

19.

Előző évi kv-i maradvány igénybevétele

B8

0

0

0

20.

Költségvetési bevételek (=12+13+14+18)

B1-B7

115 649 781

12 391 940

24 130 000

152 171 721

4 191 000

45 949 273

50 140 273

202 311 994

Rákóczifalvai Virágoskert Óvoda és Bölcsőde

2021. évi kiadásai

Sor sz.

Forrás megnevezése

rovat szám

Általános feladatok (096110)

Óvodai
nevelés,
szakmai
feladatok
(091110)

Óvodai
nevelés,
működési
feladatok
(091140)

Óvodai
intézményi gyermek
étkeztetés (096015)

Óvoda
összesen

Bölcsődei
gyermekétkeztetés

Bölcsőde
általános (104030)

Bölcsőde
összesen

2021. évi
terv

A

B

1.

Törvény szerinti munkabérek

K1101

90 705 406

90 705 406

30 945 007

30 945 007

121 650 413

2.

Normatív jutalmak

K1102

0

0

0

3.

Jubileumi jutalom

K1106

1 671 705

1 671 705

0

1 671 705

4.

Béren kívüli juttatások (cafetéria)

K1107

4 600 000

4 600 000

1 900 000

1 900 000

6 500 000

5.

Ruházati költségtérítés

K1108

0

0

0

6.

Közlekedési költségtérítés

K1109

695 678

695 678

86 940

86 940

782 618

7.

Egyéb költségtérítések

K1110

0

0

0

8.

Szociális támogatás

K1113

0

0

0

9.

Foglalkoztatottak személyi jutatásai

K11

97 672 789

97 672 789

32 931 947

32 931 947

130 604 736

10.

Reprezentációs kiadások

K123/8

100 000

100 000

0

100 000

12.

Külső személyi juttatások

K12

100 000

100 000

0

100 000

13.

Személyi juttatások összesen:

K1

97 772 789

97 772 789

32 931 947

32 931 947

130 704 736

14.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

14 318 452

14 318 452

4 796 476

4 796 476

19 114 928

15.

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

17.

Szociális hozzájárulási adó

0

0

0

18.

Szakmai anyagok beszerzése

K311

500 000

50 000

0

550 000

220 000

220 000

770 000

19.

könyvbeszerzés

200 000

200 000

100 000

100 000

300 000

20.

gyógyszerbeszerzés - vegyszer

50 000

50 000

20 000

20 000

70 000

21.

egyéb szakmai anyag beszerzés (rajzlap, festék)

300 000

300 000

100 000

100 000

400 000

22.

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

750 000

1 000 000

0

1 750 000

2 065 000

2 065 000

3 815 000

23.

Irodaszer

400 000

200 000

600 000

20 000

20 000

620 000

24.

Munkaruha, védőruha beszerzés

250 000

20 000

270 000

240 000

240 000

510 000

25.

Egyéb üzemeltetési anyagok

100 000

40 000

140 000

100 000

100 000

240 000

26.

Karbantartási anyag

400 000

400 000

700 000

700 000

1 100 000

27.

Számítástechnikai anyag

40 000

40 000

5 000

5 000

45 000

28.

Tisztítószer

300 000

300 000

1 000 000

1 000 000

1 300 000

29.

Informatikai szolg igénybevétele

K321

500 000

372 000

0

872 000

110 000

110 000

982 000

30.

Rendszer karbantartási díjak

500 000

122 000

622 000

30 000

30 000

652 000

31.

Egyéb kommunikációs szolgáltatás (telefon,internet)

K322

250 000

250 000

80 000

80 000

330 000

32.

Közüzemi díjak

K331

4 200 000

0

4 200 000

2 100 000

2 100 000

6 300 000

33.

Villany

600 000

600 000

400 000

400 000

1 000 000

34.

Gáz

3 000 000

3 000 000

1 500 000

1 500 000

4 500 000

35.

Víz

600 000

600 000

200 000

200 000

800 000

36.

Vásárolt élelmezés

K332

500 000

19 000 000

19 500 000

3 300 000

300 000

3 600 000

23 100 000

37.

Karbantartás - kis javítási szolgáltatás

K334

400 000

400 000

120 000

120 000

520 000

38.

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatás

K336

1 040 000

0

0

1 040 000

460 000

460 000

1 500 000

39.

Vásárolt közszolgáltatás (munkaorvosi,orvosi)

200 000

200 000

360 000

360 000

560 000

40.

Egyéb szakmai szolgáltatás -képzési költségek

0

100 000

100 000

100 000

41.

Számlázott szellemi tevékenység (logopédia)

840 000

840 000

0

840 000

42.

Egyéb szolgáltatások

K337

12 000

675 000

0

687 000

300 000

300 000

987 000

43.

postai szolgáltatás

12000

10 000

22 000

0

22 000

44.

Szemétszállítás

120 000

120 000

100 000

100 000

220 000

45.

pénzügyi szolg díj

25 000

25 000

0

25 000

46.

Egyéb üzemeltetési szolgáltatási díjak

520 000

520 000

200 000

200 000

720 000

47.

Szolgáltatások összesen

0

0

0

48.

Kiküldetések kiadásai

K341

0

0

0

0

0

0

0

49.

Belföldi

0

0

0

0

0

50.

Külföldi

0

0

0

0

0

51.

Működési célú előzetesen felszámított ÁFA

K351

756 540

701 190

5 130 000

6 587 730

891 000

1 532 250

2 423 250

9 010 980

52.

Egyéb dologi kiadások

K355

20 000

20 000

20 000

20 000

40 000

53.

Dologi kiadások összesen

K3

3 558 540

7 918 190

24 130 000

35 606 730

4 191 000

7 227 250

11 418 250

47 024 980

54.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

0

0

0

55.

Működési célú támogatások

K511

0

0

0

56.

Tartalékok

K512

0

0

0

57.

Egyéb működési célú kiadások

K5

0

0

0

58.

Beruházási kiadások ÁFÁ-val

K6

4 473 750

4 473 750

993 600

993 600

5 467 350

59.

Felújítási kiadások ÁFÁ-val

K7

0

0

0

60.

Költségvetési kiadások

K1-K8

115 649 781

12 391 940

24 130 000

152 171 721

4 191 000

45 949 273

50 140 273

202 311 994

3. melléklet

Rákóczifalva Városi Önkormányzat működési és közhatalmi bevételeinek részletezése 2021. év

A

D

2020. évi előirányzat

2021. évi előirányzat

1. Tárgyi eszköz értékesítés ellenértéke B52

14000000

15 000 000

2. Szolgáltatások ellenértéke B402

6 072 000

8 260 000

- Bérleti díjak (Fodafon, Pietas, stb)

2 700 000

3 500 000

- Pietas (sírhelyek, fenntartás)

876 000

2 000 000

- Maci Múzeum bevétele

0

250 000

- Zánka bevétele

1 000 000

1 000 000

- Sportcsarnok bevétele

1 200 000

1 200 000

- Tanker

296 000

310 000

3. Közvetített szolgáltatások ellenértéke B403/2

6 224 000

6 302 000

- Orvosi Rendelők (3 körzet)

921 000

950 000

- Fogorvos

189 000

190 000

- Alkotóház

315 000

315 000

- Simon György

47 000

47 000

- Egyéb,bérleti díjak ( stb)

- Tanker (önköltség alapján)

4 752 000

4 800 000

4. Ellátási díjak B405, gyermekélelmezés iskola

8 900 000

9 000 000

5. Kiszámlázott működési célú általános forgalmi adó B406

8 016 000

8 200 000

6. Általános forgalmi adó visszatérítés B407

6 500 000

7. Egyéb működési bevétel B411

12 554 000

13 700 000

- Esküvői díj

100 000

200 000

- VCSM Koncessziós Zrt (koncessziós díj)

7 454 000

7 500 000

- Növényterm., állat ért., egyéb

5 000 000

6 000 000

Működési bevételek összesen:

41 766 000

51 962 000

8. Közhatalmi bevételek

-Vagyoni típusú adók B34

22 000 000

22 500 000

- építményadó

3 000 000

3 000 000

- kommunális adó

19 000 000

19 500 000

- telekadó

-Értékesítési és forgalmi adók

81 900 000

52 900 000

-Helyi iparűzési adó B351

67 900 000

52 900 000

- Gépjármű adó B354/21

14 000 000

0

- Egyéb közhatalmi bevételek B36

2 100 000

2 100 000

- Késedelmi díj, bírság

1 500 000

1 500 000

- Talajterhelési díj

600000

600 000

Közhatalmi bevételek összesen:

106 000 000

77 500 000

Bevételek összesen

147 766 000

129 462 000

Tárgyi eszköz értékesítéssel

161 766 000

144 462 000

4. melléklet

Rákóczifalva Városi Önkormányzat működési támogatásainak részletezése

A

B

C

Jogcím

2020. évi eredeti előirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

I. A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK MŰKÖDÉSÉNEK ÁLTALÁNOS TÁMOGATÁSA

212 798 575

I.1.a) Önkormányzati hivatal működésének támogatása - hivtali létszám alapján

107 634 750

I.1.a) Önkormányzati hivatal működésének támogatása - beszámítás és kiegészítés

48 377 002

I.1.b.)Település üzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás támogatása összesen

35 376 989

I.1.ba) A zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása

11 135 573

I.1.bb) Közvilágítás fenntartásának támogatása

13 763 766

I.1.bc) Köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok támogatása

145 310

I.1.bd) Közutak fenntartásának támogatása

10 332 340

I.1.c) Egyéb kötelező önkormányzati feladatok támogatása

21 343 137

I.1.d) Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása.

66 697

I.1. kiegészítés

I.6 Polgármesteri illetmény támogatása

II. A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK EGYES KÖZNEVELÉSI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA

108 964 620

II.1. Óvodapedagógusok, és az óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők bértámogatása

II.1. (1) 1 óvodapedagógusok elismert létszáma

64 171 800

II.1. (2) 1 óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők száma a Köznev. tv. 2. számú melléklete szerint

26 271 000

II.1. (1) 2 óvodapedagógusok elismert létszáma

II.1.(2).2óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők száma a Köznev. tv. 2. számú melléklete szerint

II.2. Óvoda működtetési támogatás

14 541 820

II.2(1) 1 Óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát. ( 8 hónap)

II.2(1)2 Óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát ( 4 hónap)

II.4.a (1) Alapfokú végzettségű pedagógus II kategóriába sorolt óvoda pedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2016 12.31 ig szerezték meg.

2 160 000

II.4.a (4) Mesterfokozatú végzettségű m,esterpedagógus kategóriába sorolt óvoda pedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2016.12.31 ig szerezték meg.

1 820 000

III. A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA

90 686 255

III.2. A települési Ömkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása

34 585 775

III.5. Gyermekétkeztetés támogatása

22 596 480

III.5. a.) Finanszírozás szempotjából elismert dolgozók bértámogatása

22 049 280

III.5. b.) Gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatása

547 200

III.6. A rászoruló gyerekek intézményen kívüli szünidei étkeztetésének támogatása

III.7.a (1) Felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók

5 100 000

III.7.a (1) Bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók

17 040 000

III.7.b Bölcsődei üzemeltetési támogatás

11 364 000

IV. HELYI ÖNKORMÁNYZATOK KŐZMŰVELŐDÉSI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA

11 804 800

IV.I.d. Könyvtári, közművelődési és múzeumi feladatok támogatása

11 804 800

ÖSSZESEN:

424 254 250

5. melléklet

Fejlesztési ráfordítások részletezése

Projekt azonosítószáma

Projekt címe

2021. évben felhasználni kívánt önerő

2021. évben felhasználni kívánt
pályázati forrás

Egyenleg 2020. december 31.
elkülönített számlán

Fizikai befejezési határidő
(utolsó TSZ. Szerint)

Megjegyzés

TOP-1.2.1-15-JN1-2016-00020

Tiszakanyar

66 695 020 HUF

66 695 020 HUF

2021.05.31

Felújítás

TOP-1.4.1-15-JN1-2016-00027

Rákóczifalva Virágoskert Óvoda és Bölcsőde intézmény fejlesztése

1 151 467 HUF

31 636 057 HUF

23 821 849 HUF

2021.01.31

Felújítás

TOP-1.4.1-15-JN1-2016-00027

Kiegészítő támogatás

370 548 HUF

10 805 226 HUF

- HUF

TOP-2.1.2-15-JN1-2016-00019

Rákóczifalva, Zöld város

59 807 939 HUF

54 593 841 HUF

2021.07.29

Forrásemelésre beadott költség, felújítás

TOP-4.1.1-15-JN1-2016-00024

Rákóczifalva Orvosi rendelő fejlesztése

257 240 HUF

12 060 433 HUF

12 060 433 HUF

2021.01.31

Felújítás

442084;BMÖFT/5-8/2019

Sportcsarnok hőszigetelése

4 530 874 HUF

11 424 409 HUF

11 424 409 HUF

2021.05.05

Felújítás

Zsidőtemető felújítás

5 000 000 HUF

- HUF

2021.06.30

Felújítás

BM támogatás közutak felújítása

300 000 000 HUF

300 000 000 HUF

2021.12.31

Felújítások összesen:

6 310 129 HUF

497 429 084 HUF

468 595 552 HUF

458976;BMÖGYF/852-1/2019

Tűzoltószertár létrehozása I.

51 317 680 HUF

51 317 680 HUF

2020.06.30

Beruházás

Tűzoltószertár létrehozása II.-III. ütem

33 150 000 HUF

30 000 000 HUF

2020.06.30

Ovi sportpálya

5 200 000 HUF

- HUF

Beruházások összesen

5 200 000 HUF

84 467 680 HUF

81 317 680 HUF

Összesen

11 510 129 HUF

581 896 764 HUF

549 913 232 HUF

6. melléklet

Rákóczifalva városi Önkormányzat által folyósított ellátások részletezése

Sorszám

Megnevezés

2021. évi terv

1.

Gyermekek beiskolázásához nyújtandó támogatás

500 000

2.

Bursa Hungarica

450 000

3.

Gyermekek gondozásához nyújtandó támogatás

1 000 000

4.

Újszülött támogatás

500 000

5.

Temetési segély

1 200 000

Köztemetés

300 000

6.

Közgyógyellátás

250 000

7.

Rendkívüli települési támogatás

4 735 000

8.

Egyszeri fűtéstámogatás

3 000 000

9.

Lakásfenntartási támogatás

7 500 000

10.

Letelepedési támogatás

100 000

11.

Összesen:

19 535 000

12.

SZKTT Gyermekjóléti és Szociális Központ feladataihoz hjárulás (Kistérség)

15 050 775

13.

Szociális feladatok támogatása összesen:

34 585 775

7. melléklet

Rákóczifalva Városi Önkormányzat és fenntartása alatt működő intézményeknek 2021. évi engedélyezett létszámkerete

Rákóczifalva Városi Önkormányzat és fenntartása alatt működő intézményeknek 2021. évi engedélyezett létszámkerete

Intézmény/szakfeladat

Engedélyezett létszám
összesen

Engedélyezett létszám

Szakmai létszám

Egyéb létszám

Összesen

Közfoglalkoztatottak
létszáma

Teljes
munkaidős

Választott
köztisztviselő

Részm.idős

Teljes
munkaidős

Részm.idős

Önkormányzat Igazgatási
tevékenység

2021. január 01.

2

2

2,00

-

-

-

-

Polgármesteri Hivatal

2021. január 01.

18,75

17

0,75

1,00

18,75

-

-

-

-

Varsány Közösségi Ház és Könyvtár

2021. január 01.

5

4

1,00

5,00

-

-

-

-

Rákóczi-gyűjtemény

2021. január 01.

1

1

1,00

-

-

-

-

Sport feladatok

2021. január 01.

1,5

1

0,50

1,50

-

-

-

-

Virágoskert Óvoda

2021. január 01.

23

23

23,00

-

-

-

-

Bölcsőde

2021. január 01.

9,5

5

3,00

1,50

9,50

-

-

-

-

Egészségügyi Szolgálat

2021. január 01.

2

2

2,00

-

-

-

-

Város és községgazdálkodás-intézmény

2021. január 01.

3

2

1,00

3,00

-

-

-

-

Város és községgazdálkodás-üzemeltetés

2021. január 01.

6,5

3

0,50

3,00

6,50

-

-

-

-

Közfoglakoztatás

2021. január 01.

21

21

21,00

-

-

-

-

Összesen

2021. január 01.

93,25

81

0

1,25

6

5

93,25

-

-

-

-

8. melléklet

Rákóczifalva Városi Önkormányzat 2021. évi előirányzat – felhasználási ütemterve

Megnevezés

január

február

március

április

május

június

július

augusztus

szeptember

október

november

december

Összesen

1

Bevételei előirányzatok

2

Önkormányzat
működési
támogatása

17 023 886

17 023 886

17 023 886

17 023 886

17 023 886

17 023 886

17 023 886

17 023 886

17 023 886

17 023 886

17 023 886

25 535 829

212 798 575

3

Működési célú"
egyéb" támogatások

21 271 494

21 271 494

21 271 494

21 271 494

21 271 494

21 271 494

21 271 494

21 271 494

21 271 494

21 271 494

21 271 494

31 907 241

265 893 675

4

Felhalmozási célú
támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

5

Közhatalmi
bevételek

1 000 000

1 000 000

25 000 000

5 000 000

13 500 000

1 000 000

500 000

500 000

26 000 000

2 000 000

1 000 000

1 000 000

77 500 000

6

Működési bevételek

5 000 000

5 000 000

5 000 000

5 000 000

5 000 000

4 000 000

4 000 000

4 530 500

5 000 000

5 000 000

5 000 000

5 000 000

57 530 500

7

Felhalmozási
bevételek

0

0

15 000 000

0

0

0

0

0

0

0

0

0

15 000 000

8

Működési célú átvett
pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

9

Hitel, kölcsön
felvétele Áh-on
kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

10

Hitel felvétel

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

11

Előző évi maradvány
igénybevétele

50 000 000

60 000 000

2 000 000

21 000 000

12 000 000

51 000 000

58 000 000

58 000 000

142 000 000

57 000 000

105 000 000

348 407

616 348 407

12

Bevételek összesen
( 2+3...+9)

94 295 380

104 295 380

85 295 380

69 295 380

68 795 380

94 295 380

100 795 380

101 325 880

211 295 380

102 295 380

149 295 380

63 791 477

1 245 071 157

13

Kiadási
előirányzatok

14

Személyi juttatások

26 320 315

26 320 315

26 320 315

26 320 315

26 320 315

26 320 315

26 320 315

26 320 315

26 320 315

26 320 315

26 320 315

26 320 315

315 843 776

15

Munkaadókat terhelő
járulékok szoc.hj.a.

3 989 017

3 989 017

3 989 017

3 989 017

3 989 017

3 989 017

3 989 017

3 989 017

3 989 017

3 989 017

3 989 017

3 989 017

47 868 209

16

Dologi jellegű
kiadások

15 801 040

15 801 040

15 801 040

15 801 040

15 801 040

15 801 040

15 801 040

15 801 040

15 801 040

15 801 040

15 801 040

15 801 040

189 612 475

17

Ellátottak pénzbeli
juttatásai

1 590 417

1 590 417

1 590 417

1 590 417

1 590 417

1 590 417

1 590 417

1 590 417

1 590 417

1 590 417

1 590 417

1 590 417

19 085 000

18

Egyéb működési
célú támogatások

3 166 667

3 166 667

3 166 667

3 166 667

3 166 667

3 166 667

3 166 667

3 166 667

3 166 667

3 166 667

3 166 667

3 166 667

38 000 000

19.

Civil szervezetek
támogatása

0

0

0

0

120 000

0

120 000

0

240 000

20.

Beruházások

20 000 000

30 000 000

10 000 000

10 000 000

10 000 000

18 461 945

5 200 000

103 661 945

21.

Felújítások

20 000 000

25 000 000

20 350 000

10 000 000

4 500 000

25 000 000

50 000 000

45 000 000

150 000 000

50 000 000

105 000 000

12 921 334

517 771 334

22.

Egyéb felhalmozási
célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

24.

Önkormányzati
általános tartalék

0

0

3 000 000

500 000

2 500 000

500 000

0

0

3 500 000

1 000 000

200 418

0

11 200 418

25.

Kiadások összesen
( 12+13...+24)

90 867 455

105 867 455

84 217 455

71 367 455

67 987 455

94 829 400

100 867 455

95 867 455

209 687 455

101 867 455

156 067 873

63 788 789

1 243 283 157

26.

Egyenleg ( havi záró
pénzállomány ( 12-24)

3 427 925

-1 572 075

1 077 925

-2 072 075

807 925

-534 020

-72 075

5 458 425

1 607 925

427 925

-6 772 493

2 688

1 788 000

27.

Halmozott pénzforgalmi
egyenleg

3 427 925

1 855 850

2 933 775

861 700

1 669 625

1 135 605

1 063 530

6 521 955

8 129 880

8 557 805

1 785 312

1 788 000

28.

Hiteligény

9. melléklet

Az államháztartásról szóló 2011.évi CXCV.törvény 24. § (4) bekezdés d) pontja alapján a költségvetési évet követő három év tervezett előirányzatainak keretszámai

Megnevezés

2021.évi tervezett előirányzat

2022.évi tervezett előirányzat

2023.évi tervezett előirányzat

2024.évi tervezett előirányzat

BEVÉTELEK

2

Önkormányzatok működési támogatásai

424 254 250

441 224 420

463 285 641

486 449 923

Egyéb működési célú tám. bevételei ÁH belülről

41 188 000

42 835 520

44 977 296

47 226 161

OEP finanszírozás

13 250 000

13 780 000

14 469 000

15 192 450

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

Közhatalmi bevételek

0

0

0

-Vagyoni típusú adók (építmény, telek, kommunális)

22 500 000

23 400 000

24 570 000

25 798 500

-Termékek és szolgáltatások adó (iparűzési, gépjárműadó)

52 900 000

55 016 000

87 000 000

91 350 000

- Egyéb közhatalmi bevételek

2 100 000

2 184 000

2 293 200

2 407 860

Önkormányzat működési bevételei

57 530 500

59 831 720

62 823 306

65 964 471

- ebből tulajdonosi bevételek

13 700 000

14 248 000

14 960 400

15 708 420

Felhalmozási bevételek

15 000 000

15 600 000

16 380 000

17 199 000

- tárgyi eszköz értékesítése

15 000 000

15 600 000

16 380 000

17 199 000

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

Bevételek

0

0

0

Külső finanszírozási bevétel (Hitel)

0

85 000 000

0

0

Belső finanszírozási bevétel(pénzmaradvány)

616 348 407

50 000 000

52 500 000

55 125 000

Finanszírozási bevételek összesen

616 348 407

135 000 000

141 750 000

148 837 500

Mindösszesen:

1 245 071 157

873 871 660

857 548 443

900 425 865

KIADÁSOK

0

0

0

Személyi juttatások

315 843 776

328 477 527

344 901 403

362 146 474

Munkaadót terhelő járulékok

47 868 209

49 782 938

52 272 085

54 885 689

Dologi és egyéb folyó kiadások

189 612 475

197 196 974

207 056 822

217 409 663

Ellátottak pénzbeli juttatásai

19 085 000

19 848 400

20 840 820

21 882 861

Egyéb működési célú kiadások Kistérség részére ktg.hozzájárulás, + civil szervezetek

38 240 000

39 769 600

41 758 080

43 845 984

Visszafizetési kötelezettség

0

0

0

0

Beruházások

103 661 945

107 808 423

102 432 040

107 978 642

Felújítások

517 771 334

117 479 844

65 603 840

68 884 032

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

Tartalékok

12 988 418

13 507 955

14 183 352

14 892 520

Kiadások

1 245 071 157

873 871 660

849 048 443

891 925 865

Finanszírozási kiadások

0

0

8 500 000

8 500 000

Mindösszesen:

1 245 071 157

873 871 660

857 548 443

900 425 865