Rákóczifalva Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2021 (II.27..) önkormányzati rendeletének indokolása

a gyermekvédelem helyi szabályairól szóló 7/2007. (IV. 02.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 03. 01

Rákóczifalva Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2021 (II.27..) önkormányzati rendeletének indokolása

2021.03.01.
a gyermekvédelem helyi szabályairól szóló 7/2007. (IV. 02.) önkormányzati rendelet módosításáról
Általános indokolás
Magyarország Kormánya a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelettel az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó SARS-CoV-2 koronavírus világjárvány (a továbbiakban: koronavírus világjárvány) következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.
A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény (a továbbiakban: Kat.) 46. § (4) bekezdése szerint veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja.
Rákóczifalva Városi Önkormányzat bölcsődei feladata tekintetében javasolt a gondozási intézményi térítési díj 2021. április 1-jétől történő felülvizsgálata a Virágoskert Óvoda és Bölcsőde bölcsődei intézményegységénél, melyre tekintettel szükséges a gyermekvédelem helyi szabályairól szóló 7/2007. (IV. 02.) önkormányzati rendelet módosítása.
A koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges gazdasági intézkedésről szóló 603/2020. (XII. 18.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) rendelkezéseiből adódóan szükségessé vált az 1. mellékletben meghatározott gyermekétkeztetéssel összefüggő díjak 2021. február 1. előtti időállapotban meghatározott mértékére történő módosítása.
Jelen rendelet és az európai uniós jogból eredő kötelezettségek összhangban vannak, az Európai Unió alapját képező szerződések vagy uniós jogi aktus rendelkezései előzetes bejelentést vagy egyéb véleményezést a jogszabály megalkotása kapcsán nem írnak elő.
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz
Az önkormányzati rendelethez annak címét követően, szükséges bevezető részt írni, mely tartalmazza érvényességi kellékeket, összefoglalja a szabályozás célját, valamint a szabályozási aktusra utaló kifejezést.
A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 8. § (2) bekezdés b) pontja értelmében nem lehet módosítani vagy - a jogszabály egészének hatályon kívül helyezése nélkül - hatályon kívül helyezni - az önkormányzati rendelet kivételével - a rendelet bevezető részét. Tekintettel arra, hogy az idézett jogszabályi rendelkezés lehetőséget ad önkormányzati rendeletek bevezető részének módosítására, a bevezető rendelkezés módosítására kerül sor.
A rendelet megalkotására átruházott hatáskörben, törvény felhatalmazása alapján kerül sort, ezért a módosuló bevezető rendelkezésben a feladatkört megállapító, az Alaptörvény megfelelő rendelkezésére történő hivatkozás mellett a jogalkotásra felhatalmazást adó törvényi jogszabályhelyre történő merev hivatkozás került feltüntetésre.
A 2. §-hoz
2021. évben a számított intézményi térítési díj egy ellátottra jutó napi összegét határozza meg, valamint az alkalmazandó napi intézményi térítési díj összegét.
A 3. §-hoz
A Korm. rendelet 1. §-ának e) pontjában foglaltak szerint a rendelet hatálybalépésének napjától 2021. december 31. napjáig - a (3) és (4) bekezdésben foglalt kivétellel - a képviselő-testület feladatkörébe tartozó közszolgáltatás ellátására szerződéssel rendelkező, a polgári perrendtartásról szóló törvény szerinti gazdálkodó szervezet által nyújtott szolgáltatásért, végzett tevékenységéért megállapított díj mértéke nem lehet magasabb, mint az ugyanazon díjnak az e rendelet hatálybalépését megelőző napon hatályos és alkalmazandó mértéke.
A Korm. rendelet 1. § (3) és (4) bekezdése 2 kivételt szabályoz:
(3) Nem kell alkalmazni az (1) bekezdésben foglaltakat abban az esetben, ha a felek az e rendelet hatálybalépése előtt - legalább kétéves időtartamra vagy határozatlan időre - megkötött szerződésükben számszerűsíthető módon meghatározták a díjemelés mértékét az (1) bekezdés szerinti időszak vonatkozásában.
(4) Nem kell alkalmazni az (1) bekezdésben foglaltakat abban az esetben, ha a díjemelés mértékét a díjfizetési kötelezettséget előíró jogszabály 2020. október 31. napjáig számszerűsíthető módon meghatározta.
Tekintettel arra, hogy Rákóczifalva Városi Önkormányzat 2021. február 1. napjától hatályos gyermekétkeztetéssel összefüggő díjai a fenti kivételek alá nem sorolhatóak, 2021. március 1. napjától szükséges a gyermekétkeztetéssel összefüggő díjak 2021. január 31. napján hatályos mértékben történő megállapítása.
A 2021. február havi gyermekétkeztetés a gyermekétkeztetést igénybe vevő szülők részére a 2021. január 31. napján hatályos díjakon kerül kiszámlázásra, a különbözet Rákóczifalva Városi Önkormányzat költségvetését terheli.
A gyermekek napközbeni ellátása keretében biztosított étkeztetés térítési díjának mértékét tartalmazó melléklet módosítását tartalmazza.
A 4. §-hoz
Hatályba léptető és hatályon kívül helyező rendelkezések.