Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2016.(V.27.) önkormányzati rendelete

a gyermekétkeztetési és egyéb étkezési térítési díjak megállapításáról szóló 11/2014 (VI.25) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 05. 27- 2016. 05. 26

Alattyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének

11/2016. (V.27.) önkormányzati rendelet-tervezete

a gyermekétkeztetés és egyéb étkezési díjak megállapításáról szóló

11/2014.(VI.25.) önkormányzati rendelet módosításáról


Alattyán Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében biztosított feladatkörében eljárva, a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 29. § (1) és 151. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja.


  1. §


A gyermekétkeztetési és egyéb étkezési díjak megállapításáról szóló 11/2014.(VI.25.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) kiegészül az alábbi 2/A. §-sal.


„2/A.  §


(1) Az önkormányzat az őszi, tavaszi és téli szünetekben és az azok időtartamára eső óvodai zárva tartási napokon (évközi szünet) túlmenően a szünidei étkeztetést az iskolai nyári szünetben és az erre az időtartamra eső óvodai zárva tartási napokon 43 munkanap időtartamban biztosítja.

(2)  Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetést az étel elvitelével biztosítja.

(3) A szünidei gyermekétkeztetés igénybevételére vonatkozó – jogszabályban meghatározott – nyilatkozatokat a Polgármesteri Hivatal szociális ügyintézőjéhez kell benyújtani

a.) a nyári szünet időtartamára vonatkozóan az adott évben május 1. és május 31. között,

b.) az évközi szünet időtartamára vonatkozóan az adott évközi szünetet megelőző hónap 1. napjától a hónap 20. napjáig. ”


  1. §


A R. 3. § (3) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

(3) Az ingyenes és kedvezményes intézményi gyermekétkeztetésre  a Gyvt. 21/B. §                 szabályai irányadók, egyéb kedvezményt, mentességet az önkormányzat nem biztosít.


A R. 3. § (5) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

(5) A köznevelési intézményekben a gyermekétkeztetés személyi térítési díját az étkezés igénybevételét megelőzően, egy havi időtartamra előre kell megfizetni.


  1. §


  1. E rendelet kihirdetésekor lép hatályba.



                        Koczkás Gábor                                              Tóth Ildikó

                         polgármester                                                     jegyző