Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2016.(VII.28.) önkormányzati rendelete

a települési köztisztasággal, a zöldterület és parkfenntartással, a települési szilárd hulladékkal összefüggő feladatok végrehajtásáról szóló 9/2013.(III.19.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2016. 07. 28- 2016. 07. 28

Alattyán Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében biztosított jogalkotói hatáskörében eljárva, a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 35. §-ában kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja.



1. §      A települési köztisztasággal, a zöldterület és parkfenntartással, a települési szilárd         hulladékkal összefüggő feladatok végrehajtásáról szóló 9/2013.(III.19.) önkormányzati           rendelet (továbbiakban: R.)  címe az alábbiak szerint módosul:

            „az önkormányzati hulladékgazdálkodási közfeladat végrehajtásáról…”


2. §      (1) A R. 1. § (1) bekezdés g) pontja az alábbiak szerint módosul:

            „g) a község köztisztaságával és az önkormányzati hulladékgazdálkodási közfeladat     végrehajtásával kapcsolatos helyi szabályok megállapítása.”

           

            (2) A R. 1. § (2) bekezdés a) pontja az alábbiak szerint módosul:

            „a) A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás rendszeres gyűjtéssel Alattyán       belterületére vonatkozik.”

           

            (3) A R. 1. § (3) bekezdés első fordulata az alábbiak szerint módosult:

            „A rendelet személyi hatálya: valamennyi ingatlan tulajdonosára, birtokosára,   vagyonkezelőjére vagy használójára (továbbiakban: ingatlanhasználó) kiterjed,        függetlenül attól, hogy az ingatlanhasználó természetes vagy jogi személy, illetve   nem jogi személyiségű gazdasági társaság.”


3. §      (1) A R. 2. § (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

            „(1) Alattyán Község Önkormányzata a rendelet 1. § (2) bekezdés a) pontjában         meghatározott területen a települési hulladék átvételét, összegyűjtését, elszállítását és       kezelését is magában foglaló     önkormányzati hulladékgazdálkodási közfeladatait       közszolgáltatás útján látja el.”


            (2) A R. 2. § (3) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

            Alattyán Község Önkormányzata a rendelet 2. § (1) bekezdésében rögzített    önkormányzati hulladékgazdálkodási közfeladat ellátásával  a REGIO-KOM Térségi           Kommunális Szolgáltató Társulást        bízza meg, amely a hulladékgazdálkodási   közszolgáltatást az általa kiválasztott alvállalkozóval teljesítheti.”


            (3) A R. 2. § (4) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

            „Az (1) bekezdésben felsorolt hulladékgazdálkodási közszolgáltatást az           ingatlanhasználók a       rendeletben meghatározott módon kötelesek igénybe venni.”






            (4) A R. 2. § (5) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

            „Az önkormányzati hulladékgazdálkodási közfeladat ellátásához kapcsolódó   hulladékgazdálkodási közszolgáltató igénybevételéért az ingatlanhasználó a Nemzeti             Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (továbbiakban: koordináló       szerv) részére közvetlenül, vagy a koordináló szerv által megbízott díjbeszedő útján             közszolgáltatási díjat fizet.”



4. §      (1) A R. IV. fejezetcíme az alábbiak szerint módosul:

            „Az önkormányzati hulladékgazdálkodási közfeladat tartalma”


            (2) A R. 9. § (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

            „Települési hulladékot csak az erre a célra megépített, illetve kijelölt helyen (REGIO-  KOM Kft. jászteleki telephelyén) a vonatkozó üzemeltetési szabályok és előírások   szigorú betartásával szabad elhelyezni”



5. §      A R. 10. § (3) bekezdésének b) pontja az alábbiak szerint módosul:

            „az ingatlanhasználó előzetesen írásban a hulladékgazdálkodási közszolgáltatónak        bejelenti, hogy az ingatlan nem lakott, melyet hatósági bizonyítvánnyal igazol,”.


6. §      A R. 12. § (1) bekezdése hatályát veszíti.



7. §      A Rendeletben használt „háztartási hulladék” kifejezés „települési hulladék” kifejezésre, a „szolgáltató” kifejezés „hulladékgazdálkodási közszolgáltató” kifejezésre módosul.


8. §      A rendelet kihirdetésekor lép hatályba.




                        Koczkás Gábor                                                          Tóth Ildikó

                          polgármester                                                                  jegyző