Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2017. (IX.27.) önkormányzati rendelete

Jászladány Nagyközség Önkormányzata tulajdonában lévő önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről, a helyi lakbértámogatásról, az önkormányzat tulajdonában lévő helyiségek hasznosításának szabályairól szóló 17/2007. (XII. 2.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 10. 01- 2017. 10. 01


Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének
17/2017. (IX. 27.) önkormányzati rendelete

Jászladány Nagyközség Önkormányzata tulajdonában lévő
önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről,
a helyi lakbértámogatásról,
az önkormányzat tulajdonában lévő helyiségek hasznosításának
szabályairól szóló
17/2007. (XII. 2.) önkormányzati rendelet módosításáról


Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 80. § (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32 cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


(1)       Jászladány Nagyközség Önkormányzata tulajdonában lévő önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről, a helyi lakbértámogatásról, az önkormányzat tulajdonában lévő helyiségek hasznosításának szabályairól szóló 17/2007. (XII. 2.) önkormányzati rendelet 5. § (2) bekezdésében az „A lakások és helyiségek bérletére vonatkozó törvény hatályba lépésekor szolgálati bérlakásnak minősülő lakás az alábbiaknak adható bérbe: - aki Jászladány Nagyközségi Önkormányzatánál (Polgármesteri Hivatalánál és intézményeinél) áll munkaviszonyban” szövegrész helyébe az „A szolgálati bérlakásnak minősülő önkormányzati lakás a Jászladányi Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek, az Önkormányzatnál és intézményeinél foglalkoztatott közalkalmazottaknak, a közoktatási intézményekben foglalkoztatott közalkalmazottaknak és a rendőrségnél foglalkoztatott közalkalmazottaknak adható bérbe.” szövegrész kerül.


(2)       Jászladány Nagyközség Önkormányzata tulajdonában lévő önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről, a helyi lakbértámogatásról, az önkormányzat tulajdonában lévő helyiségek hasznosításának szabályairól szóló 17/2007. (XII. 2.) önkormányzati rendelet 5. § (10) bekezdésében az „a lakbérekből 50 % kedvezmény adható” szövegrész helyébe az „a lakbérekből a bérbevevő kérelmére a polgármester 100% kedvezményt adhat” szövegrész kerül.


2. §      Záró rendelkezések


  1. Jelen rendelet 2017. október 1. napján lép hatályba.
  2. Jelen rendelet kihirdetéséről az SZMSZ szerinti, - helyben szokásos módon - a jegyző gondoskodik.
  3. Jelen rendelet hatályba lépésével a Jászladány Nagyközség Önkormányzata tulajdonában lévő önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről, a helyi lakbértámogatásról, az önkormányzat tulajdonában lévő helyiségek hasznosításának szabályairól szóló 17/2007. (XII. 2.) önkormányzati rendelet 20.§, 21.§, 22. §, 23.§ és 24.§-a hatályát veszti.


Jászladány, 2017. szeptember 21.



                 Bertalanné Drávucz Katalin                                                    Lovász Imre

                            polgármester                                                                      jegyző


Ez a rendelet 2017. szeptember 27. napján került kihirdetésre.


                                                                                                                 Lovász Imre

                                                                                                                      jegyző