Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2017. (V.2.) önkormányzati rendelete

A képviselő-testület által odaítélhető díjak adományozásáról, és a közszférában tevékenykedők elismeréséről szóló 20/2009. (VI. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 05. 02- 2017. 05. 02

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat

Képviselő-testületének

9/2017. (V. 2.) önkormányzati rendelete

a képviselő-testület által odaítélhető díjak adományozásáról,

és a közszférában tevékenykedők elismeréséről szóló

20/2009. (VI. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról



Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 42. § (3) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el.


1. §


  1. A képviselő-testület által odaítélhető díjak adományozásáról, és a közszférában tevékenykedők elismeréséről szóló 20/2009. (VI. 28.) önkormányzati rendelet 1. § (1) bekezdésében az „A képviselő-testület döntése alapján Jászladány Nagyközségben a következő díjak adományozhatók évente egy alkalommal:” szövegrész helyébe az „A képviselő-testület döntése alapján Jászladány Nagyközségben a következő díjak adományozhatók:” szövegrész kerül.


  1. A képviselő-testület által odaítélhető díjak adományozásáról, és a közszférában tevékenykedők elismeréséről szóló 20/2009. (VI. 28.) önkormányzati rendelet 1. § (3) bekezdésében az „A településen szolgálatot teljesítő rendőröket a képviselő-testület minden év április 24. –én, Szent György napi ünnepség keretében látja vendégül, részükre előzetes döntés alapján meghatározott mértékű tárgyjutalmat ad át.” szövegrész helyébe az „Minden évben a Szent György napi ünnepség keretében az Önkormányzat nevében a polgármester a képviselő-testület előzetes döntése alapján köszönti vendéglátással egybekötött ünnepség keretében a Jászladányi Rendőrőrs dolgozóit, vagy a Jászladányi Rendőrőrs részére meghatározott mértékű támogatást nyújt.” szövegrész kerül.


  1. A képviselő-testület által odaítélhető díjak adományozásáról, és a közszférában tevékenykedők elismeréséről szóló 20/2009. (VI. 28.) önkormányzati rendelet 1. § (4) bekezdésében a „Június első hetében tart megemlékezést a képviselő-testület a településen dolgozó pedagógusok és a közművelődésért tevékenykedők munkájának elismeréséül.” szövegrész helyébe a „Minden év június első hetében az Önkormányzat nevében a polgármester köszönti vendéglátással egybekötött ünnepség keretében a településen dolgozó pedagógusokat a munkájuk elismeréséül.” szövegrész kerül.


  1. A képviselő-testület által odaítélhető díjak adományozásáról, és a közszférában tevékenykedők elismeréséről szóló 20/2009. (VI. 28.) önkormányzati rendelet 1. § (5) bekezdésében a „Minden év július elsején az Önkormányzat nevében a polgármester köszönti vendéglátással egybekötött ünnepség keretében a Jászladányi Polgármesteri Hivatal dolgozóit, az egészségügyben dolgozókat, a NÜVI és a napközi konyha dolgozóit.” szövegrész helyébe a „Minden év július első hetében az Önkormányzat nevében a polgármester köszönti vendéglátással egybekötött ünnepség keretében a Jászladányi Polgármesteri Hivatal dolgozóit, az egészségügyben dolgozókat, a NÜVI és a napközi konyha dolgozóit és a Művelődési Ház és Könyvtár dolgozóit a munkájuk elismeréséül.” szövegrész kerül.


  1. A képviselő-testület által odaítélhető díjak adományozásáról, és a közszférában tevékenykedők elismeréséről szóló 20/2009. (VI. 28.) önkormányzati rendelet 1. § (6) bekezdésében az „A Szociális munka napján, minden év november 12-én ismeri el a Jászladány lakosságáért tevékenykedő szociális dolgozók érdemeit ünnepi megemlékezés keretében.” szövegrész helyébe az „Minden évben a Szociális munka napján az Önkormányzat nevében a polgármester köszönti vendéglátással egybekötött ünnepség keretében a Jászladány lakosságáért tevékenykedő szociális dolgozókat munkájuk elismeréséül.” szövegrész kerül.


  1. A képviselő-testület által odaítélhető díjak adományozásáról, és a közszférában tevékenykedők elismeréséről szóló 20/2009. (VI. 28.) önkormányzati rendelet 3. § (4) bekezdésében az „A Képviselő-testület évente egy főnek adományoz Az Év Embere Jászladányon Díj-at.” szövegrész helyébe az „A Képviselő-testület évente egy főnek, vagy egy közösségnek adományozhat Az Év Embere Jászladányon Díj-at.” szövegrész kerül.


  1. A képviselő-testület által odaítélhető díjak adományozásáról, és a közszférában tevékenykedők elismeréséről szóló 20/2009. (VI. 28.) önkormányzati rendelet 4. § (1) bekezdésében az „A Jászladány Közszolgálatáért Díjjal az önkormányzat azok érdemeit ismeri el, akik a település közszolgálatában kiemelkedő tevékenységükkel a közbiztonság, az oktatás, az egészségügy, a közművelődés, az önkormányzat, a szociális ellátás területén kimagasló eredményt értek el, illetve munkájuk a közösség számára példaértékűnek tekinthető.” szövegrész helyébe az „A Jászladány Közszolgálatáért Díjjal az önkormányzat azok érdemeit ismeri el, akik a település közszolgálatában kiemelkedő tevékenységükkel kimagasló eredményt értek el, illetve munkájuk a közösség számára példaértékűnek tekinthető.” szövegrész kerül.


  1. A képviselő-testület által odaítélhető díjak adományozásáról, és a közszférában tevékenykedők elismeréséről szóló 20/2009. (VI. 28.) önkormányzati rendelet 4. § (4) bekezdésében az „A (2) bekezdés szerinti kezdeményezést minden év március 1.-ig kell benyújtani a polgármesterhez.” szövegrész helyébe a „A (2) bekezdés szerinti kezdeményezést minden év április 30-ig kell benyújtani a polgármesterhez.” szövegrész kerül.


  1. A képviselő-testület által odaítélhető díjak adományozásáról, és a közszférában tevékenykedők elismeréséről szóló 20/2009. (VI. 28.) önkormányzati rendelet 4. § (5) bekezdésében az „A Képviselő-testület minden évben négy Jászladány Közszolgálatáért Díjat adományoz.” szövegrész helyébe a „A Képviselő-testület minden évben négy Jászladány Közszolgálatáért Díjat adományozhat.” szövegrész kerül.


10. A képviselő-testület által odaítélhető díjak adományozásáról, és a közszférában tevékenykedők elismeréséről szóló 20/2009. (VI. 28.) önkormányzati rendelet 5. § (3) bekezdésében az „A megvonásra vonatkozó határozatot az almanachba be kell vezetni, és a megvonás tényét az érintettel közölni kell.” szövegrész helyébe az „A Díszpolgári díj megvonásának tényét az érintettel közölni kell.” szövegrész kerül.



2. §      Záró rendelkezések


  1. Ez a rendelet a kihirdetés napján lép hatályba.
  2. E rendelet kihirdetéséről az SZMSZ szerinti, - helyben szokásos módon - a jegyző gondoskodik.
  3. E rendelet hatályba lépésével a képviselő-testület által odaítélhető díjak adományozásáról, és a közszférában tevékenykedők elismeréséről szóló 20/2009. (VI. 28.) önkormányzati rendelet 2. § „Egyéb szabályok” rendelkezései hatályát veszítik.



Jászladány, 2017. április 27.




                 Bertalanné Drávucz Katalin                                                    Lovász Imre

                            polgármester                                                                      jegyző




Ez a rendelet 2017. május 2. napján került kihirdetésre.





                                                                                                                 Lovász Imre

                                                                                                                      jegyző