Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2021. (II.25.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 02. 26- 2021. 06. 28

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2021. (II.25.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének hatáskörében eljáró Jászladány Nagyközség Polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetben a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § (1) Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületére (a továbbiakban: Képviselő-testület),

(2) Képviselő-testület bizottságaira,

(3) az önkormányzat költségvetési szerveire,

(4) a nem önkormányzati szervek, közösségi szolgáltatások átadott-átvett pénzeszközeire,

(5) a támogatásban részesített magánszemélyekre, jogi személyekre, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetekre.

2. A költségvetés előirányzatai

2. § (1) A Képviselő-testület a költségvetési bevételek és kiadások egyenlegét 1 759 376 540 Ft költségvetési bevétellel, 1 759 376 540 Ft költségvetési kiadással állapítja meg. A költségvetési egyenleg

  • a) működési cél szerint 41 908 591 Ft többletet,
  • b) felhalmozási cél szerint 41 908 591 Ft szerint hiányt,
  • c) a rendelet 60 104 956 Ft finanszírozási bevételt tartalmaz.

(2) A Képviselő-testület a költségvetés bevételeit és kiadásait az 1. melléklet és 2. melléklet szerinti részletezésben

(3) A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatok mérlegszerű bemutatását a 3. melléklet részletezi.

(4) A Képviselő-testület a költségvetési évet követő további három év költségvetésére készült prognózist

  • a) 2022. évre 1 102 000 000 Ft
  • b) 2023. évre 1 122 000 000 Ft
  • c) 2024. évre 1 137 000 000 Ft

bevételi és kiadási főösszeggel a 4. melléklet szerint hagyja jóvá.

(5) A Képviselő-testület döntéseiből származó többéves kihatással járó feladatok előirányzatait éves bontásban és összesítve az 5. melléklet szerint fogadja el azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen az adott évi költségvetés elfogadásakor állapítja meg. 2021. évre a táblázat nem tartalmaz adatot, jelenleg nincs ilyen kiadásunk.

(6) Jászladány Nagyközségi Önkormányzat által Európai Uniós támogatással megvalósuló beruházások kiadásait és azok forrásait a 6. melléklet tartalmazza. 2021. évben 8 ismert nyertes uniós pályázat 202 274 855 Ft összegben.

3. § A költségvetés évközi folyamatos végrehajtása biztosítása, az átmenetileg jelentkező likviditási gondok kezelése, a pénzügyi egyensúly fenntartása érdekében a Képviselő-testület folyószámlahitel és munkabérhitel felvételéről külön határozattal dönt.

4. § A Képviselő-testület az önkormányzat költségvetését, bevételi és kiadási előirányzatát, valamint a költségvetési szervek költségvetését – rendeletének módosításával – képviselő-testületi döntéssel megváltoztathatja.

5. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2020. évi pénzmaradványát a 2021. évi költségvetés feladatai finanszírozásába 60 104 956 Ft összegben bevonja az eredeti előirányzatok tervezésénél.

(2) Az intézményi pénzmaradvány-elszámolás során az Önkormányzatot illeti meg

  • a) a végleges feladatelmaradás miatti összeg,
  • b) meghatározott célra rendelkezésre bocsátott – áthúzódó, pénzügyi teljesítés nélküli – összegek maradványa.

(3) A Képviselő-testület a 2020. évi gazdálkodás intézményi pénzmaradványát, beleértve az intézményi alul finanszírozást is – a gazdálkodási helyzetének ismeretében – az intézményétől elvonhatja.

(4) Az intézmények a 20120. évi bérmegtakarításuk a 2020. évi költségvetési beszámoló elfogadását követően – a Képviselő-testület dönt.

6. § (1) A Jászladányi Polgármesteri Hivatal költségvetését a 7. melléklet,

(2) A Jászladányi Óvoda és Bölcsőde költségvetését a 8. melléklet,

(3) Az Ozoróczky Mária Szociális Központ költségvetését a 9. melléklet,

(4) A Nagyközségi József Attila Művelődési Ház és Könyvtár költségvetését a 10. melléklet,

(5) Nagyközség Üzemeltetési és Vagyonkezelő Intézmény költségvetését a 11. melléklet,

(6) Jászladány Nagyközségi Önkormányzat saját költségvetését a 12. melléklet tartalmazza.

7. § (1) A Képviselő-testület az előre nem látható feladatok, az évközi többletigények, valamint elmaradó bevételek pótlására az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (Áht.) 23. § (3) bekezdése alapján általános tartalékot, a várható feladatok évközi biztosítására céltartalékot képez.

(2) A Képviselő-testület

  • a) az általános tartalék összegét 1 500 000 Ft-ban
  • b) a céltartalék összegét 0 Ft-ban határozza meg.

8. § A Képviselő-testület a felhalmozási célú kiadások összegét 224 082 597 Ft-ban határozza meg a 13. melléklet szerinti bontásban. A felhalmozási célú bevételek szintén ezen mellékletben szerepelnek.

3. A költségvetés végrehajtásával kapcsolatos feladatok

9. § A Képviselő-testület elrendelheti az átmenetileg szabad pénzeszközök kamatozó betétbe történő helyezését.

10. § (1) Az éves költségvetést

  • a) az alapító okiratokban előírt, vagy engedélyezett, valamint az intézményi költségvetési alapokmányokban és a szervezeti és működési szabályzatban részletezett feladatkörökben és kötelezettségek mellett,
  • b) a szakmai hatékonyság és gazdaságosság, a vagyon rendeltetésszerű használata következményeinek érvényesítésével,
  • c) a gazdálkodási és számviteli, továbbá a belső ellenőrzési előírások betartásával kell végrehajtani.

(2) Az éves költségvetés végrehajtása során a rendelet hatálya alá tartozó szervek az árubeszerzéseik, építési beruházásaik és szolgáltatásaik megrendelése során kötelesek a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.), valamint az önkormányzat közbeszerzési és beszerzési szabályzatainak előírásait alkalmazni.

(3) A költségvetési szervek minden pénzmozgásról kötelesek elszámolni. A költségvetési szervek minden költségvetési bevétele és költségvetési kiadása költségvetésük részét képezi.

(4) A költségvetés végrehajtása során tárgyévi fizetési kötelezettség a módosított kiadási előirányzatoknak az azokat terhelő korábbi kötelezettségvállalásokkal csökkentett összege mértékéig – a saját bevételek teljesülési ütemére figyelemmel – vállalható, és kifizetések is ezen összeghatáráig rendelhetők el, kivéve a jogszabályon, bírósági, vagy államigazgatási jogerős határozaton alapuló kötelezettségeket és járandóságokat.

(5) Tárgyéven túli fizetési kötelezettség csak olyan mértékben vállalható, amely a kötelezettségvállalás időpontjában ismert feltételek mellett az esedékesség időpontjában, a rendeltetésszerű működés veszélyeztetése nélkül finanszírozható, kivéve a jogszabályon, bírósági vagy államigazgatási jogerős határozaton alapuló kötelezettségeket.

(6) A költségvetési intézményeknél a tervezett saját bevételek elmaradása nem vonja maga után a költségvetési támogatás növekedését.

11. § (1) A Képviselő-testület irányítása alá tartozó költségvetési szerv fizetési számláján lévő szabad pénzeszközeit betétként nem kötheti le.

(2) A költségvetési szerv vezetője felelős az alapító okiratban előírt tevékenységek jogszabályban meghatározott követelményeknek megfelelő ellátásáért, a költségvetési szerv gazdálkodásában a szakmai hatékonyság és a gazdaságosság követelményeinek érvényesítéséért, a tervezési, beszámolási, információszolgáltatási kötelezettség teljesítéséért, annak teljességéért és hitelességéért, a gazdálkodási lehetőségek és a kötelezettségek összhangjáért, az intézményi számviteli rendért, a folyamatba épített, előzetes és utólagos vezetői ellenőrzés, valamint a belső ellenőrzés megszervezéséért és hatékony működéséért.

(3) Az intézményvezetőt fegyelmi felelősség terheli az intézmény gazdálkodásáért. A rendelet mellékleteiben foglalt kiemelt kiadási előirányzatok túllépése, vagy a rendelet szabályainak be nem tartása munkáltatói fegyelmi intézkedést vonhat maga után.

(4) A költségvetés végrehajtását az önállóan működő költségvetési szerveknél a Polgármesteri Hivatal által megbízott belső ellenőr ellenőrizheti, az éves ellenőrzési munkatervben foglaltak szerint.

(5) Az intézmények a részükre engedélyezett létszám – álláshely – keretet a tényleges foglalkoztatás során kötelesek betartani. Az intézményeknél nyugdíjas tovább foglalkoztatás és üres állás betöltése csak az intézményvezető írásbeli előterjesztésére, a Polgármester előzetes véleményének kikérését követően történhet.

(6) Az intézmények az egyes foglalkoztatási formákra állás helyenként tervezett előirányzatot túlléphetik, mely nem eredményezheti a költségvetésben tervezett összes személyi juttatás kiemelt előirányzat túllépését.

(7) Az intézményeknél rendkívüli munkavégzés, készenléti, helyettesítési díj elszámolására, kifizetésére átalány alkalmazásával jogszabály eltérő rendelkezése hiányában nem kerülhet sor.

(8) A tartósan távol lévő dolgozó helyettesítésére olyan dolgozó vehető fel, akinek bérét az intézmény saját költségvetése terhére biztosítja. Megbízási díj saját dolgozó részére történő fizetésére az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) 51. § (2) bekezdésében foglalt szabályainak megfelelően kerülhet sor.

(9) Az önkormányzati forrásból megvalósuló intézményi felújítási és felhalmozási kiadásokat csak a pénzügyi teljesítéssel összhangban, írásbeli kérelem alapján lehet lehívni.

(10) A költségvetési szerv a dologi kiadások körében megtervezett részelőirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre úgy, hogy az az egyes tételekhez kapcsolódó éves fizetési kötelezettségét nem veszélyeztetheti.

(11) A Képviselő-testület az e rendeletben meghatározott bevételeket és kiadásokat bemutató mérlegek és kimutatások tartalmát az e rendelethez tartozó táblázatokban, mellékletekben az alábbiakban meghatározott tartalommal állapítja meg:

  • a) Az önkormányzat költségvetési mérlegét közgazdasági tagolásban, az önkormányzat 2021. évi tervezett bevételei-kiadásait: 3. melléklet
  • b) A 2021. évre tervezett közvetett támogatások az Ávr. 28. §-ában foglalt részletezettséggel: 14. melléklet
  • c) A többéves kihatással járó döntések: 5. melléklet
  • d) Az előirányzat felhasználási és likviditási ütemterv: 15. melléklet

(12) A több éves kihatással járó döntések számszerűsítésénél be kell mutatni:

  • a) a feladat tárgyévi, valamint a következő évet vagy éveket terhelő önkormányzati forrásigényét évenként és összesítve,
  • b) a feladathoz kapcsolódó bevételeket, átvett pénzeszközöket, évenként és összesítve.

(13) A költségvetési szerv köteles a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályzatokat a mindenkor hatályos központi szabályozás figyelembe vételével elkészíteni, vagy a szükséges módosításokat végrehajtani.

(14) A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatain belüli rovatokon belül, illetve a rovatok között átcsoportosítást hajthat végre, valamint az ismert többletbevételt beépíti a költségvetésében, és a Képviselő-testületet tájékoztatja a soron következő költségvetési rendelet módosítás kapcsán.

4. Finanszírozás

12. § A költségvetési szervek a részükre jóváhagyott költségvetési irányszámokra építve a következő hónaptól likviditási tervet kötelesek készíteni, melyet a Pénzügyi Osztályára február 28-ig kell eljuttatni.

5. Információ – szolgáltatás

13. § A 2020. évi költségvetés végrehajtásáról szóló beszámoló és a 2020. évi pénzmaradvány jóváhagyáshoz kapcsolódó információ-szolgáltatási határidőt a képviselő-testület 2021. április 30-ban határozza meg.

14. § (1) A költségvetés kiadási előirányzatai között nem tervezett, év közben felmerülő kiadási szükségletek a pénzügyi fedezet megteremtéséig ideiglenesen sem finanszíroztathatók. Az Ávr. 36. § (1)-(3) bekezdésében szabályozott különleges esetek e szabály alól kivételt képeznek.

(2) A költségvetésben nem tervezett bevételek teljesülése esetén azok felhasználásáról a Képviselő-testület dönt. Döntése meghozatalakor elsőbbséget biztosít a hitelállomány csökkentésének, a fejlesztések, felújítások folytatásának. A nem tervezett bevételek csak abban az esetben képezik a költségvetési előirányzat módosítás alapját, ha a tervezett bevételek a feladatellátással arányosan, vagy maradéktalanul teljesültek.

15. § A költségvetésben szereplő fejlesztési, felújítási feladatok tekintetében a beruházó köteles a Kbt.-ben és végrehajtási szabályaiban, valamint az önkormányzat közbeszerzési és beszerzési szabályzatban foglaltak szerint eljárni.

16. § A Képviselő-testület az intézményi létszámokat 176 fő teljes munkaidős, 11 fő részmunkaidős és 57 átlag közfoglalkoztatott főben hagyja jóvá, a 16. mellékletben foglaltaknak megfelelően.

17. § A Képviselő-testület a Jászladányi Polgármesteri Hivatalban dolgozó köztisztviselők illetményalapját a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 43. §-a és 59. §-a alapján 2020. évben 38.650 Ft-ban állapítja meg.

18. § A bevételek és kiadások várható teljesítését bemutató előirányzat felhasználási és likviditási – finanszírozási – ütemtervet 15. melléklet tartalmazza. A likviditási terv szükség szerinti aktualizálásáról a jegyző gondoskodik.

19. § (1) Jászladány Nagyközségi Önkormányzatnak állami támogatásait a 17. mellékletben mutatjuk be.

(2) Az Önkormányzat szociálpolitikai kiadásai a 18. mellékletben szerepelnek.

(3) A működési bevételek szervezeti egységenkénti megoszlását a 19. melléklet tartalmazza.

(4) A működési kiadások szervezeti egységenkénti megoszlását a 20. melléklet tartalmazza.

(5) A költségvetési intézmények finanszírozásának 2021. évi ütemezését a 21. melléklet tartalmazza.

6. Átmeneti és vegyes rendelkezések

20. § A költségvetés előirányzatai között szereplő EU-s forrásból finanszírozott, még el nem bírált, vagy tartaléklistán szereplő fejlesztési feladatokra a támogatási szerződés megkötéséig kiadás nem teljesíthető.

7. Záró rendelkezés

21. § (1) Jelen rendelet rendelkezéseit 2021. január 1-től kell alkalmazni.

(2) Jelen rendelet kihirdetéséről a helyben szokásos módon a jegyző gondoskodik.

22. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 2021. évi költségvetés összesített bevételei

adatok Forintban

Bevételek

ÖSSZESEN

Megnevezés

Kötelező

Önk. váll.

Állami

Összesen

Jövedelemadók

0

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

Vagyoni típusú adók

5 000 000

0

0

5 000 000

Értékesítési és forgalmi adók, iparűzési adó

60 000 000

0

0

60 000 000

Fogyasztási adók

0

0

0

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

Gépjárműadók

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, termőföld bérbeadása

0

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék-birság, szabsért, környezetvéd birság

5 000 000

0

0

5 000 000

Közhatalmi bevételek összesen:

70 000 000

0

0

70 000 000

Készletértékesítés ellenértéke

0

2 150 000

0

2 150 000

Szolgáltatások ellenértéke

15 000

51 412 000

0

51 427 000

Közvetített szolg ellenértéke AHB

547 000

18 000 000

0

18 547 000

Közvetített szolg ellenértéke AHK

8 050 404

0

0

8 050 404

Tulajdonosi bevételek

10 000 000

0

0

10 000 000

Ellátási díjak

14 500 000

189 800 000

0

204 300 000

Kiszámlázott ÁFA

6 377 596

14 994 000

0

21 371 596

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

Kamatbevételek

0

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

Egyéb működési bevételek

50 000

10 200 000

0

10 250 000

Működési bevételek összesen:

39 540 000

286 556 000

0

326 096 000

Önkormányzatok működési támogatásai:

766 392 444

0

0

766 392 444

REKI Működési célú támogatások, igénybevétele államháztartáson belülről:

58 419 612

0

0

58 419 612

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

146 793 314

45 774 732

0

192 568 046

Működési célú támogatások államháztartáson belülről: (pótlékok)

50 547 489

0

0

50 547 489

Működési célú támogatások államháztartáson belülről:

1 022 152 859

45 774 732

0

1 067 927 591

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök:

0

60 092 000

0

60 092 000

Működési célú átvett pénzeszközök:

0

60 092 000

0

60 092 000

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 131 692 859

392 422 732

0

1 524 115 591

hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele működési célra

30 655 698

22 431 245

0

53 086 943

előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási célra (közp ir sz erv mc tám)

0

7 018 013

0

7 018 013

pénzforgalom nélküli bevételek összesen

30 655 698

29 449 258

0

60 104 956

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

30 655 698

29 449 258

0

60 104 956

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

200 000

0

0

200 000

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

200 000

0

0

200 000

Önkormányzatok felhalmozási támogatásai

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

174 955 993

0

174 955 993

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről:

0

174 955 993

0

174 955 993

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

200 000

174 955 993

0

175 155 993

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

1 162 548 557

596 827 983

0

1 759 376 540

2. melléklet

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 2021. évi költségvetés összesített kiadásai

adatok Forintban

KIADÁSOK

ÖSSZESEN

Megnevezés

Kötelező

Önk.váll.

Állami

Összesen

Alapilletmények

180 149 747

223 075 980

0

403 225 727

Kereset kiegészítések

58 743 438

99 755 005

0

158 498 443

Pótlékok (Nyelv-, műszak-, kult.-, pótlék, )

9 725 856

17 656 894

0

27 382 750

Egyéb kötelező illetménypótlékok (szoc ágazati)

12 176 966

36 691 573

0

48 868 539

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások (képzettségi)

5 583 660

13 994 252

0

19 577 912

Egyéb pótlék (vezetői)

4 718 976

6 108 000

0

10 826 976

Illetménykompenzáció

10 087 167

1 697 423

0

11 784 590

Egyéb juttatás

5 140 804

7 349 900

0

12 490 704

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

286 326 614

406 329 027

0

692 655 641

Normatív jutalmak

0

0

0

0

Céljuttatás, projektprémium

50 000

0

0

50 000

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

480 000

1 076 076

0

1 556 076

Végkielégítés

0

0

0

0

Jubileumi jutalom

1 013 985

1 946 835

0

2 960 820

Széchenyi Pihenő Kártya kiadásai

5 193 130

2 927 826

0

8 120 956

Egyéb béren kívüli juttatások

347 826

0

0

347 826

Béren kívüli juttatások

5 540 956

2 927 826

0

8 468 782

Ruházati költségtérítés

136 500

0

0

136 500

Közlekedési költségtérítés

2 734 260

3 293 064

0

6 027 324

Egyéb költségtérítés

0

0

0

0

Lakhatási támogatások

0

0

0

0

Szociális támogatások

0

0

0

0

Belföldi napidíj

0

0

0

0

Külföldi napidíj

0

0

0

0

Biztosítási díjak

0

0

0

0

Távolléti díj, szabadságmegváltás

0

0

0

0

Foglalkoztatottak nem munkakörébe tartozó munkavégzése miatti díjazása

0

0

0

0

Beteg szabadság

0

0

0

0

Egyéb sajátos juttatások (Bérkompenzáció)

0

433 200

0

433 200

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

433 200

0

433 200

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

296 282 315

416 006 028

0

712 288 343

Választott tisztségviselők juttatásai

13 255 824

0

0

13 255 824

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

4 018 524

0

0

4 018 524

Prémiumévek programban résztvevők juttatásai

0

0

0

0

Egyszerűsített foglakoztatás alá tartozó munkavállalók juttatásai

0

0

0

0

Állományba nem tartozók juttatásai, tiszteletdíjak, megbízási díj

1 500 000

0

0

1 500 000

Cégtelefon kiadások

0

Reprezentációs kiadások áfa nélküli

0

0

0

0

Egyéb különféle külső személyi juttatások

0

0

0

0

Egyéb külső személyi juttatások

1 500 000

0

0

1 500 000

Külső személyi juttatások összesen:

18 774 348

0

0

18 774 348

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK

315 056 663

416 006 028

0

731 062 691

Szociális hozzájárulási adó

47 327 415

64 226 276

0

111 553 691

Egészségügyi hozzájárulás

86 800

384 400

0

471 200

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

0

Rehabilitációs hozzájárulás

0

1 990 800

0

1 990 800

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

988 750

475 174

0

1 463 924

Egyéb munkaadókat terhelő egyéb járulékok

34 800

95 160

0

129 960

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK

48 437 765

67 171 810

0

115 609 575

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

363 494 428

483 177 838

0

846 672 266

Gyógyszerbeszerzés

167 000

10 032 000

0

10 199 000

Vegyszerbeszerzés

0

0

0

0

Könyv beszerzés

1 228 880

80 000

0

1 308 880

Folyóirat, kiadvány beszerzése

280 000

265 000

0

545 000

Egyéb információhordozó beszerzése

0

200 000

0

200 000

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

1 825 000

37 347 000

0

39 172 000

Szakmai anyagok beszerzése

3 500 880

47 924 000

0

51 424 880

Élelmiszer-beszerzés

0

103 000 000

0

103 000 000

Irodaszer-, nyomtatványbeszerzés

3 020 000

1 940 000

0

4 960 000

Tüzelőanyagbeszerzés

0

150 000

0

150 000

Hajtó-és kenőanyagbeszerzés

250 000

5 520 000

0

5 770 000

Munkaruha, védőruha, formaruha,egyenruha beszerzés

482 000

2 434 500

0

2 916 500

Egy éven b elhaszn üzemeltetési fenntart anyagbeszerzés

0

0

0

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási anyagbeszerzés

3 600 000

13 754 539

0

17 354 539

Üzemeltetési anyagok

7 352 000

126 799 039

0

134 151 039

Árubeszerzés

0

1 000 000

0

1 000 000

Készletbeszerzés összesen:

10 852 880

175 723 039

0

186 575 919

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (internet) adat átvitel

1 930 000

1 540 000

0

3 470 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások(telefon) nem adat átvitel

2 301 000

1 460 000

0

3 761 000

Kommunikációs szolgáltatások

4 231 000

3 000 000

0

7 231 000

Gázenergia-szolgáltatás díja

8 030 000

15 550 000

0

23 580 000

Villamosenergia-szolgálatás díja

10 702 000

6 550 000

0

17 252 000

Víz és csatornadíjak

2 082 000

5 369 527

0

7 451 527

Közüzemi díjak

20 814 000

27 469 527

0

48 283 527

Vásárolt élelmezés

16 099 646

640 000

0

16 739 646

Bérleti és lízing díjak

4 500 000

0

0

4 500 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások kiadásai

1 616 000

7 450 000

0

9 066 000

Közvetített szolgáltatások ÁH belülre

967 000

0

0

967 000

Közvetített szolgáltatások ÁH kívülre

6 910 000

11 000 000

0

17 910 000

Közvetített szolgáltatások

7 877 000

11 000 000

0

18 877 000

Vásárolt közszolgáltatások

42 302 800

7 120 000

0

49 422 800

Számlázott szellemi tevékenység

541 000

0

0

541 000

Egyéb Szakmai szolgáltatások kiadásai

4 450 000

5 652 000

0

10 102 000

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

47 293 800

12 772 000

0

60 065 800

Biztosítási szolgáltatási díjak

1 555 000

1 130 000

0

2 685 000

Pénzügyi,befektetési szolgáltatási díjak

5 410 000

2 650 000

0

8 060 000

Szállítási szolgáltatási díjak

870 000

170 000

0

1 040 000

Postai szolg díjak

3 050 000

495 000

3 545 000

Mosás vegytisztítás

0

0

0

Közig vizsgáért, továbbképzés díja

100 000

0

100 000

Egyéb üzemeltetési, fenntartási szolgáltatások,

9 020 000

22 635 611

0

31 655 611

Egyéb szolgáltatások

20 005 000

27 080 611

0

47 085 611

Szolgáltatási kiadások összesen:

118 205 446

86 412 138

0

204 617 584

Kiküldetések kiadásai

680 000

720 000

0

1 400 000

Reklám és propagandakiadások

400 000

400 000

0

800 000

Kiküldetések kiadásai Reklám és propagandakiadások összesen

1 080 000

1 120 000

0

2 200 000

Működési célú előzetesen felszámított áfa ( levonható)

1 892 000

44 070 750

0

45 962 750

Működési célú előzetesen felszámított áfa (le nem vonható)

15 993 234

9 988 915

25 982 149

Fizetendő áfa

1 803 000

31 899 207

0

33 702 207

Kamatkiadások

0

0

0

0

Egyéb pénzügy műveletek kiadásai

0

0

0

0

Helyi adók, egyéb vám, illeték és adójellegű befizetések

0

0

0

0

Díjak, egyéb befizetések

50 000

870 000

0

920 000

Késedelmi kamathoz,pótlékhoz,kötbérhez,perköltséghez,egyéb szankcióhoz kapcsolódó kiadások

3 000

1 000

0

4 000

Előző évekhez kapcsolódó működési bevétel utólagos visszafizetéséhez kapcsolódó kiadásai

0

0

0

0

Egyéb különféle dologi kiadások

1 772 000

5 000 000

0

6 772 000

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

21 513 234

91 829 872

0

113 343 106

DOLOGI KIADÁSOK

155 882 560

358 085 049

0

513 967 609

Társadalombiztosítási ellátások

0

0

0

0

Családi támogatások Erzsébet utalvány

0

0

0

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

0

0

0

Betegséggel kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Foglalkoztatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

300 000

0

300 000

Egyéb nem intézményi ellátások Település tám

92 108 000

0

0

92 108 000

Ellátottak pénzbeni juttatásai

92 108 000

300 000

0

92 408 000

Előző évi elszámolásból származó kiadások

0

0

0

0

A helyi önk tv-i előíráson alapuló befizetése

0

0

0

0

Egyéb elvonások és befizetések 0 havi

0

0

0

0

Elvonások és befizetések

0

0

0

0

Fejezeti kezelésű e műk c végleges tám

0

0

0

0

Önkorm. e műk c végleges tám

0

0

0

0

Elkülönített állami pénzalapok e műk c végleges tám

0

0

0

0

Társulásnak és költségvetési szervének e műk c végleges tám

47 590 370

0

0

47 590 370

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHB összesen

47 590 370

0

0

47 590 370

Háztartásoknak e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb civil. Nonprofit szervezetek e műk c támogatásai

2 500 000

0

0

2 500 000

Egyéb műk.c támogatások ÁHK

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHK összesen

2 500 000

0

0

2 500 000

Tartalékok

1 500 000

0

0

1 500 000

Egyéb működési célú kiadások összesen

51 590 370

0

0

51 590 370

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

663 075 358

841 562 887

0

1 504 638 245

Immateriális javak beszerzése

18 800 575

0

0

18 800 575

Ingatlanok beszerzése, létesítése

0

165 085 692

0

165 085 692

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

0

0

0

0

Részesedések beszerzése

0

0

0

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

0

0

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

36 386 330

0

36 386 330

Beruházások

18 800 575

201 472 022

0

220 272 597

Ingatlanok felújítása

0

0

0

0

Informatikai eszközök felújítása

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

3 000 000

0

0

3 000 000

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

810 000

0

0

810 000

Felújítások

3 810 000

0

0

3 810 000

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

22 610 575

201 472 022

0

224 082 597

ÁH-n belüli megelőlegezések visszafizetése

30 655 698

0

0

30 655 698

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

0

Hitelek visszafizetése, egyéb támogatások

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

30 655 698

0

0

30 655 698

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

716 341 631

1 043 034 909

0

1 759 376 540

3. melléklet

Működési célú bevételek és kiadások mérlege 2019-2021

adatok Ft-ban

Bevételek

2019

2020

2021

Kiadások

2 019

2020

2021

Intézményi működési bevétel

409 034 000

459 396 800

396 096 000

Személyi jellegű kiadások

610 070 130

628 813 734

731 062 691

Önkormányzat költségvetési támogatása

609 491 708

681 912 894

766 392 444

Munkaadókat terhelő járulékok

119 116 276

111 585 421

115 609 575

Támogatásértékű működési bevétel

229 195 544

166 504 266

301 535 147

Dologi kiadások

430 578 740

431 689 433

513 967 609

Működési célú pénzeszköz átvétel

6 808 000

6 500 000

60 092 000

Egyéb működési célú kiadások

0

50 487 774

51 590 370

Működési pénzmaradvány

62 000 651

43 451 964

53 086 943

Ellátottak pénzbeli juttatásai

70 478 000

75 901 000

92 408 000

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

Működési célú finanszírozási kiadások

33 303 164

0

30 655 698

Összesen

1 316 529 903

1 357 765 924

1 577 202 534

Összesen

1 263 546 310

1 298 477 362

1 535 293 943

Felhalmozási jellegű bevételek és kiadások mérlege 2019-2021

Bevételek

2019

2020

2021

Kiadások

2 019

2020

2021

Felhalmozási és tőkejellegű bevételek

0

300 000

200 000

Felhalm.célú költségvetési támogatás

0

0

0

Felújítások

0

28 420 106

3 810 000

Felhalmozási célú támogatásértékű bevételek

377 071 345

0

174 955 993

Beruházások

407 736 246

69 539 133

220 272 597

Felhalmozási célú pénzeszköz átvétel

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

Felhalmozási pénzmaradvány

0

65 065 356

7 018 013

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások

0

0

0

Felhalmozási célú hitelfelvétele

0

0

0

Felhalmozási célútámogatás (Társulás)

22 318 692

26 694 679

0

Összesen

377 071 345

65 365 356

182 174 006

Összesen

430 054 938

124 653 918

224 082 597

Mindösszesen bevétel

1 693 601 248

1 423 131 280

1 759 376 540

Mindösszesen kiadás

1 693 601 248

1 423 131 280

1 759 376 540

4. melléklet

JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2021-2024.ÉVI GÖRDÜLŐ TERVEZÉSE

Ft-ban

BEVÉTELEK

2021. év

2022. év

2023. év

2024. év

Intézményi működési bevételek

396 096 000

375 000 000

377 000 000

379 000 000

Közhatalmi bevételek

70 000 000

125 000 000

126 000 000

127 000 000

Intézményi műk.kapcs.bevételek

326 096 000

250 000 000

251 000 000

252 000 000

Központi költségvetésből kapott támogatás

0

570 000 000

575 000 000

580 000 000

Támogatásértékű bevételek

1 067 927 591

97 000 000

98 000 000

99 000 000

Működési célú

1 067 927 591

97 000 000

98 000 000

99 000 000

Felhalmozási célú

0

0

0

0

Véglegesen átvett pénzeszköz

60 092 000

25 000 000

26 000 000

27 000 000

Működési célú

60 092 000

25 000 000

26 000 000

27 000 000

Felhalmozási célú

0

0

0

0

Felhalmozási és tőkejellegű bevételek

175 155 993

0

0

0

Támogatási kölcsönök

0

0

0

0

Pénzforgalom nélküli bevételek

60 104 956

35 000 000

46 000 000

52 000 000

Működési célra

53 086 943

10 000 000

20 000 000

25 000 000

Felhalmozási célra

7 018 013

25 000 000

26 000 000

27 000 000

Államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

Működési célú

0

0

0

0

Felhalmozási célú

0

0

0

0

TÁRGYÉVI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

1 759 376 540

1 102 000 000

1 122 000 000

1 137 000 000

KIADÁSOK

2021. év

2022. év

2023. év

2024. év

Személyi jellegű kiadások

731 062 691

562 000 000

570 000 000

571 000 000

Munkaadókat terhelő járulékok

115 609 575

115 000 000

114 000 000

115 000 000

Dologi kiadások

513 967 609

340 000 000

333 000 000

330 000 000

Egyéb működési célú kiadások

51 590 370

35 000 000

40 000 000

40 000 000

Ellátottak pénzbeli juttatása

92 408 000

50 000 000

55 000 000

55 000 000

Felhalmozási kiadások

224 082 597

0

10 000 000

26 000 000

Finanszírozási kiadások

30 655 698

0

0

0

TÁRGYÉVI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

1 759 376 540

1 102 000 000

1 122 000 000

1 137 000 000

5. melléklet

Az önkormányzat által vállalt több éves kihatással járó kötelezettségek, feladatok előirányzatai és a felvett hitelállomány alakulása lejárat és eszköz szerinti bontásban

adatok Ft-ban

Kötelezettségvállalás, hitel jellege

Döntés, ill. felvétel éve

Lejárat éve

Kötelezettségvállalás, ill. felvett hitel összege

Lejárat szerinti ütem

2021. év

2022. év

2023. év

2024. év

0

0

0

0

Összesen

0

0

0

0

6. melléklet

2021. évi Európai Uniós projektek

adatok Ft-ban

Kedvezményezett

Projekt

Bevétel

Kiadás

Támogatást biztosító

Támogatás összege

2021. év Önkormányzati hozzájárulás

2021. év

Jászladány Nagyközségi
Önkormányzat

EFOP-1.1.3-17-2017-00026 Roma nő 5405

Európai Szolidalitási Alap

0

371 910

371 910

EFOP-3.9.2-16-2017-00019 Humán kap fejl 5408

Európai Szolidalitási Alap

11 507 320

5 930 105

EFOP 153-16-2017-00032 Humán szolgáltatás 5407

Európai Szolidalitási Alap

9 810 892

4 418 645

TOP 531 Helyi közösségek fejlesztése 5409

Európai Szolidalitási Alap

875 000

1 348 241

2 223 241

TOP-3.1.1-15-JN1-2016-00020 Kerékpárút építés

Európai Szolidalitási Alap

0

2 430 000

2 430 000

TOP-4.2.1-15-JN1-2016-00013 Szoc.alapellátás ber

Európai Szolidalitási Alap

7 018 013

28 403 703

35 421 716

EFOP-1.6.2-16-2017-000035 Komplex telep program

Európai Szolidalitási Alap

76 523 245

76 523 245

EFOP-2.4.1-16-2017-000065 Komlex telep program építés II.

Európai Szolidalitási Alap

74 955 993

74 955 993

Összesen

180 690 463

32 553 854

202 274 855

7. melléklet

Jászladányi Polgármesteri Hivatal költségvetés

adatok Ft-ban

KIADÁSOK

Polgármesteri Hivatal

Megnevezés

Kötelező

Önk.váll.

Állami

Összesen

Alapilletmények

35 313 593

2 118 026

37 431 619

Kereset kiegészítések

21 427 543

2 683 174

24 110 717

Pótlékok (Nyelv,-műszak-, kult.-,pótlék, )

1 530 516

1 530 516

Egyéb kötelező illetménypótlékok (szoc ágazati)

0

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások (képzettségi)

1 638 760

1 638 760

Egyéb pótlék (vezetői)

718 896

718 896

Illetménykompenzáció

5 097 676

5 097 676

Egyéb juttatás

0

Törvény szerinti illetmények,munkabérek

65 726 984

4 801 200

0

70 528 184

Normatív jutalmak

0

Céljuttatás, projektprémium

50 000

50 000

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

Végkielégítés

0

Jubileumi jutalom

0

0

Széchenyi Pihenő Kártya kiadásai

3 608 130

347 826

3 955 956

Egyéb béren kívüli juttatások

0

Béren kívüli juttatások

3 608 130

347 826

0

3 955 956

Ruházati költségtérítés

0

Közlekedési költségtérítés

494 760

494 760

Egyéb költségtérítés

0

Lakhatási támogatások

0

Szociális támogatások

0

Belföldi napidíj

0

Külföldi napidíj

0

Biztosítási díjak

0

Távolléti díj, szabadságmegváltás

0

Foglalkoztatottak nem munkakörébe tartozó munkavégzése miatti díjazása

0

Beteg szabadság

0

Egyéb sajátos juttatások (Bérkompenzáció)

0

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

0

0

0

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

69 879 874

5 149 026

0

75 028 900

Választott tisztségviselők juttatásai

0

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

0

Prémiumévek programban résztvevők juttatásai

0

Egyszerűsített foglakoztatás alá tartozó munkavállalók juttatásai

0

Állományba nem tartozók juttatásai, tiszteletdíjak, megbízási díj

0

Cégtelefon kiadások

0

Reprezentációs kiadások áfa nélküli

0

Egyéb különféle külső személyi juttatások

0

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

0

Külső személyi juttatások összesen:

0

0

0

0

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK

69 879 874

5 149 026

0

75 028 900

Szociális hozzájárulási adó

10 831 380

798 100

11 629 480

Egészségügyi hozzájárulás

0

Táppénz hozzájárulás

0

Rehabilitációs hozzájárulás

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

541 870

52 174

594 044

Egyéb munkaadókat terhelő egyéb járulékok

0

0

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK

11 373 250

850 274

0

12 223 524

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

81 253 124

5 999 300

0

87 252 424

Gyógyszerbeszerzés

0

0

Vegyszerbeszerzés

0

Könyv beszerzés

0

Folyóirat, kiadvány beszerzése

40 000

40 000

Egyéb információhordozó beszerzése

0

0

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

80 000

80 000

Szakmai anyagok beszerzése

120 000

0

0

120 000

Élelmiszer-beszerzés

0

Irodaszer-, nyomtatványbeszerzés

2 500 000

2 500 000

Tüzelőanyagbeszerzés

0

Hajtó-és kenőanyagbeszerzés

0

Munkaruha, védőruha, formaruha,egyenruha beszerzés

175 000

175 000

Egy éven b elhaszn üzemeltetési fenntart anyagbeszerzés

0

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási anyagbeszerzés

190 000

190 000

Üzemeltetési anyagok

2 690 000

175 000

0

2 865 000

Árubeszerzés

0

0

0

0

Készletbeszerzés összesen:

2 810 000

175 000

0

2 985 000

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (internet) adat átvitel

700 000

700 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások(telefon) nem adat átvitel

1 236 000

1 236 000

Kommunikációs szolgáltatások

1 936 000

0

0

1 936 000

Gázenergia-szolgáltatás díja

1 600 000

1 600 000

Villamosenergia-szolgálatás díja

600 000

600 000

Víz és csatornadíjak

150 000

150 000

Közüzemi díjak

2 350 000

0

0

2 350 000

Vásárolt élelmezés

0

Bérleti és lízing díjak

0

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások kiadásai

466 000

466 000

Közvetített szolgáltatások ÁH belülre

967 000

967 000

Közvetített szolgáltatások ÁH kívülre

6 910 000

6 910 000

Közvetített szolgáltatások

7 877 000

0

0

7 877 000

Vásárolt közszolgáltatások

0

0

Számlázott szellemi tevékenység

541 000

541 000

Egyéb Szakmai szolgáltatások kiadásai

0

0

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

541 000

0

0

541 000

Biztosítási szolgáltatási díjak

0

0

Pénzügyi,befektetési szolgáltatási díjak

260 000

260 000

Szállítási szolgáltatási díjak

170 000

170 000

Postai szolg díjak

3 000 000

3 000 000

Mosás vegytisztítás

Közig viszgáért, továbbképzés díja

100 000

100 000

Egyéb üzemeltetési, fenntartási szolgáltatások,

1 000 000

1 000 000

Egyéb szolgáltatások

4 530 000

0

0

4 530 000

Szolgáltatási kiadások összesen:

15 764 000

0

0

15 764 000

Kiküldetések kiadásai

250 000

250 000

Reklám és propagandakiadások

0

Kiküldetések kiadásai Reklám és propagandakiadások összesen

250 000

0

0

250 000

Működési célú előzetesen felszámított áfa ( levonható)

0

0

0

Működési célú előzetesen felszámított áfa (le nem vonható)

3 800 000

53 000

3 853 000

Fizetendő áfa

0

0

Kamatkkiadások

0

Egyéb pénzügy műveletek kiadásai

0

Helyi adók, egyéb vám, illeték és adójellegű befizetések

0

Díjak, egyéb befizetések

0

Késedelmi kamathoz,pótlékhoz,kötbérhez,perköltséghez,egyéb szankcióhoz kapcsolódó kiadások

0

Előző évekhez kapcsolódó működési bevétel utólagos visszafizetéséhez kapcsolódó kiadásai

0

Egyéb különféle dologi kiadások

12 000

12 000

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

3 812 000

53 000

0

3 865 000

DOLOGI KIADÁSOK

24 572 000

228 000

0

24 800 000

Társadalombiztosítási ellátások

0

Családi támogatások Erzsébet utalvány

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

Betegséggel kapcsolatos ellátások

0

Foglalkoztatással kapcsolatos ellátások

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

Egyéb nem intézményi ellátások Település tám

0

Ellátottak pénzbeni juttatásai

0

0

0

0

Előző évi elszámolásból származó kiadások

0

A helyi önk tv-i előíráson alapuló befizetése

0

Egyéb elvonások és befizetések 0 havi

0

Elvonások és befizetések

0

0

0

0

Fejezeti kezelésű e műk c végleges tám

0

Önkorm. e műk c végleges tám

0

Elkülönített állami pénzalapok e műk c végleges tám

0

Társulásnak és költségvetési szervének e műk c végleges tám

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHB összesen

0

0

0

0

Háztartásoknak e műk c támogatásai

0

Egyéb civil. Nonprofit szervezetek e műk c támogatásai

0

Egyéb műk.c támogatások ÁHK

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHK összesen

0

0

0

0

Tartalékok

0

Egyéb működési célú kiadások összesen

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

105 825 124

6 227 300

0

112 052 424

Immateriális javak beszerzése

0

Ingatlanok beszerzése,létesítése

0

Informatikai eszközök beszerzése,létesítése

0

0

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

0

0

0

Részesedések beszerzése

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

Beruházások

0

0

0

0

Ingatlanok felújítása

0

Informatikai eszközök felújítása

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

Felújítások

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

ÁH-n belüli megelőlegezések visszafizetése

0

Központi iránító szervi támogatások folyósítása

0

Hitelek visszafizetése, egyéb támogatások

0

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

105 825 124

6 227 300

0

112 052 424

Bevételek

Polgármesteri Hivatal

Megnevezés

Közelező

Önk. váll.

Állami

Összesen

Jövedelemadók

0

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

0

Értékesítési és forgalmi adók, iparűrési adó

0

0

0

0

Fogyasztási adók

0

0

0

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

Gépjárműadók

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, termőföld bérbeadása

0

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék-birság, szabsért, környezetvéd birság

0

0

0

0

Közhatalmi bevételek összesen:

0

0

0

0

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

Szolgáltatások ellenértéke

15 000

0

0

15 000

Közvetített szolg ellenértéke AHB

547 000

547 000

Közvetített szolg ellenértéke AHK

7 200 000

7 200 000

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

Ellátási díjak

0

0

0

Kiszámlázott ÁFA

1 828 000

0

0

1 828 000

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

Kamatbevételek

0

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

Egyéb működési bevételek

10 000

0

0

10 000

Működési bevételek összesen:

9 600 000

0

0

9 600 000

Önkormányzatok működési támogatásai:

0

0

0

0

REKI Működési célú támogatások, igénybevétele államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről: (pótlékok)

0

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú átvett péneszközök:

0

0

0

0

Működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

9 600 000

0

0

9 600 000

hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele működési célra

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási célra ( közp ir sz erv mc tám)

0

0

0

0

pénforgalom nélküli bevételek összesen

0

0

0

0

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

Önkormányzatok felhalmozási támogatásai

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülröl

0

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

9 600 000

0

0

9 600 000

Központi irányítószervi támogatás

102 452 424

8. melléklet

Jászladányi Óvoda és Bölcsőde költségvetése

adatok Ft-ban

KIADÁSOK

Óvoda és Bölcsőde

Megnevezés

Kötelező

Önk.váll.

Állami

Összesen

Alapilletmények

89 007 409

6 674 884

95 682 293

Kereset kiegészítések

23 892 193

8 992 316

32 884 509

Pótlékok (Nyelv,-műszak-, kult.-,pótlék, )

7 686 840

7 686 840

Egyéb kötelező illetménypótlékok (szoc ágazati)

7 270 730

4 388 390

11 659 120

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások (képzettségi)

3 944 900

3 944 900

Egyéb pótlék (vezetői)

3 520 080

240 000

3 760 080

Illetménykompenzáció

4 210 000

4 210 000

Egyéb juttatás

264 000

264 000

Törvény szerinti illetmények,munkabérek

139 796 152

20 295 590

0

160 091 742

Normatív jutalmak

0

Céljuttatás,projektprémium

0

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

Végkielégítés

0

Jubileumi jutalom

1 013 985

1 013 985

Széchenyi Pihenő Kártya kiadásai

975 000

975 000

Egyéb béren kívüli juttatások

0

Béren kívüli juttatások

975 000

0

0

975 000

Ruházati költségtérítés

0

Közlekedési költségtérítés

982 560

982 560

Egyéb költségtérítés

0

Lakhatási támogatások

0

Szociális támogatások

0

Belföldi napidíj

0

Külföldi napidíj

0

Biztosítási díjak

0

Távolléti díj, szabadságmegváltás

0

0

Foglalkoztatottak nem munkakörébe tartozó munkavégzése miatti díjazása

0

Beteg szabadság

0

Egyéb sajátos juttatások (Bérkompenzáció)

0

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

0

0

0

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

142 767 697

20 295 590

0

163 063 287

Választott tisztségviselők juttatásai

0

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

500 000

500 000

Prémiumévek programban résztvevők juttatásai

0

Egyszerűsített foglakoztatás alá tartozó munkavállalók juttatásai

0

Állományba nem tartozók juttatásai, tiszteletdíjak, megbízási díj

0

Cégtelefon kiadások

0

Reprezentációs kiadások áfa nélküli

0

Egyéb különféle külső személyi juttatások

0

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

0

Külső személyi juttatások összesen:

500 000

0

0

500 000

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK

143 267 697

20 295 590

0

163 563 287

Szociális hozzájárulási adó

22 128 993

3 205 066

25 334 059

Egészségügyi hozzájárulás

0

Táppénz hozzájárulás

0

Rehabilitációs hozzájárulás

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

228 000

36 000

264 000

Egyéb munkaadókat terhelő egyéb járulékok

0

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK

22 356 993

3 241 066

0

25 598 059

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

165 624 690

23 536 656

0

189 161 346

Gyógyszerbeszerzés

10 000

10 000

20 000

Vegyszerbeszerzés

0

Könyv beszerzés

5 000

5 000

10 000

Folyóirat, kiadvány beszerzése

40 000

40 000

Egyéb információhordozó beszerzése

0

0

0

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

15 000

5 000

20 000

Szakmai anyagok beszerzése

70 000

20 000

0

90 000

Élelmiszer-beszerzés

0

Irodaszer-,nyomtatványbeszerzés

250 000

20 000

270 000

Tüzelőanyagbeszerzés

0

Hajtó-és kenőanyagbeszerzés

0

Munkaruha, védőruha, formaruha,egyenruha beszerzés

109 500

109 500

Egy éven b elhaszn üzemeltetési fenntart anyagbeszerzés

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási anyagbeszerzés

1 000 000

100 000

1 100 000

Üzemeltetési anyagok

1 250 000

229 500

0

1 479 500

Árubeszerzés

0

0

0

0

Készletbeszerzés összesen:

1 320 000

249 500

0

1 569 500

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (internet) adat átvitel

140 000

140 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások(telefon) nem adat átvitel

380 000

20 000

400 000

Kommunikációs szolgáltatások

520 000

20 000

0

540 000

Gázenergia-szolgáltatás díja

2 700 000

350 000

3 050 000

Villamosenergia-szolgálatás díja

450 000

100 000

550 000

Víz és csatornadíjak

300 000

250 000

550 000

Közüzemi díjak

3 450 000

700 000

0

4 150 000

Vásárolt élelmezés

0

Bérleti és lízing díjak

0

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások kiadásai

100 000

10 000

110 000

Közvetített szolgáltatások ÁH belülre

0

Közvetített szolgáltatások ÁH kívülre

0

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

0

Vásárolt közszolgáltatások

2 300 000

120 000

2 420 000

Számlázott szellemi tevékenység

0

Egyéb Szakmai szolgáltatások kiadásai

200 000

20 000

220 000

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

2 500 000

140 000

0

2 640 000

Biztosítási szolgáltatási díjak

5 000

5 000

Pénzügyi,befektetési szolgáltatási díjak

150 000

150 000

Szállítási szolgáltatási díjak

0

Postai szolg díjak

40 000

5 000

45 000

Mosás vegytisztítás

Közig viszgáért, továbbképzés díja

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási szolgáltatások,

655 000

100 000

755 000

Egyéb szolgáltatások

850 000

105 000

0

955 000

Szolgáltatási kiadások összesen:

6 900 000

955 000

0

7 855 000

Kiküldetések kiadásai

20 000

20 000

Reklám és propagandakiadások

0

Kiküldetések kiadásai Reklám és propagandakiadások összesen

20 000

0

0

20 000

Működési célú előzetesen felszámított áfa ( levonható)

0

Működési célú előzetesen felszámított áfa (le nem vonható)

0

Fizetendő áfa

1 803 000

310 000

2 113 000

Kamatkiadások

0

Egyéb pénzügy műveletek kiadásai

0

Helyi adók, egyéb vám, illeték és adójellegű befizetések

0

Díjak, egyéb befizetések

0

Késedelmi kamathoz,pótlékhoz,kötbérhez,perköltséghez,egyéb szankcióhoz kapcsolódó kiadások

3 000

1 000

4 000

Előző évekhez kapcsolódó működési bevétel utólagos visszafizetéséhez kapcsolódó kiadásai

0

Egyéb különféle dologi kiadások

0

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

1 806 000

311 000

0

2 117 000

DOLOGI KIADÁSOK

10 566 000

1 535 500

0

12 101 500

Társadalombiztosítási ellátások

0

0

0

0

Családi támogatások Erzsébet utalvány

0

0

0

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

0

0

0

Betegséggel kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Foglalkoztatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

Egyéb nem intézményi ellátások Település tám

0

0

0

0

Ellátottak pénzbeni juttatásai

0

0

0

0

Előző évi elszámolásból származó kiadások

0

0

0

0

A helyi önk tv-i előíráson alapuló befizetése

0

0

0

0

Egyéb elvonások és befizetések 0 havi

0

0

0

0

Elvonások és befizetések

0

0

0

0

Fejezeti kezelésű e műk c végleges tám

0

0

0

0

Önkorm. e műk c végleges tám

0

0

0

0

Elkülönített állami pénzalapok e műk c végleges tám

0

0

0

0

Társulásnak és költségvetési szervének e műk c végleges tám

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHB összesen

0

0

0

0

Háztartásoknak e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb civil. Nonprofit szervezetek e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb műk.c támogatások ÁHK

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHK összesen

0

0

0

0

Tartalékok

0

0

0

0

Egyéb működési célú kiadások összesen

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

176 190 690

25 072 156

0

201 262 846

Immateriális javak beszerzése

0

Ingatlanok beszerzése,létesítése

0

Informatikai eszközök beszerzése,létesítése

0

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

0

0

Részesedések beszerzése

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

Beruházások

0

0

0

0

Ingatlanok felújítása

0

Informatikai eszközök felújítása

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

Felújítások

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

ÁH-n belüli megelőlegezések visszafizetése

0

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

Hitelek visszafizetése, egyéb támogatások

0

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

176 190 690

25 072 156

0

201 262 846

Bevételek

Óvoda és Bölcsőde

Megnevezés

Közelező

Önk. váll.

Állami

Összesen

Jövedelemadók

0

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

Vagyoni típusú adók

0

0

0

0

Értékesítési és forgalmi adók, iparűzési adó

0

0

0

0

Fogyasztási adók

0

0

0

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

Gépjárműadók

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, termőföld bérbeadása

0

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék-birság, szabsért, környezetvéd birság

0

0

0

0

Közhatalmi bevételek összesen:

0

0

0

0

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

Közvetített szolg ellenértéke AHB

0

Közvetített szolg ellenértéke AHK

0

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

Ellátási díjak

0

0

0

Kiszámlázott ÁFA

0

0

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

Kamatbevételek

0

0

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

Egyéb működési bevételek

0

0

0

Működési bevételek összesen:

0

0

0

0

Önkormányzatok működési támogatásai:

0

0

0

0

REKI Működési célú támogatások, igénybevétele államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről: (pótlékok)

0

0

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

Működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele működési célra

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási célra (közp ir sz erv mc tám)

0

0

0

0

pénzforgalom nélküli bevételek összesen

0

0

0

0

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

Önkormányzatok felhalmozási támogatásai

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

0

0

0

0

Központi irányítószervi támogatás

201 262 846

9. melléklet

Ozoróczky Mária Szociális Központ költségvetés

adatok Ft-ban

KIADÁSOK

Ozoróczky Mária SZK

Megnevezés

Kötelező

Önk.váll.

Állami

Összesen

Alapilletmények

8 151 610

77 241 638

85 393 248

Kereset kiegészítések

9 343 590

78 586 099

87 929 689

Pótlékok (Nyelv-, műszak-, kult.-, pótlék, )

16 296 000

16 296 000

Egyéb kötelező illetménypótlékok (szoc. ágazati)

2 802 288

32 303 183

35 105 471

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások (képzettségi)

12 972 000

12 972 000

Egyéb pótlék (vezetői)

480 000

3 840 000

4 320 000

Illetménykompenzáció

103 200

103 200

Egyéb juttatás

525 000

4 725 000

5 250 000

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

21 302 488

226 067 120

0

247 369 608

Normatív jutalmak

0

Céljuttatás, projektprémium

0

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

Végkielégítés

0

Jubileumi jutalom

1 946 835

1 946 835

Széchenyi Pihenő Kártya kiadásai

0

Egyéb béren kívüli juttatások

0

Béren kívüli juttatások

0

0

0

0

Ruházati költségtérítés

0

Közlekedési költségtérítés

2 026 140

2 026 140

Egyéb költségtérítés

0

Lakhatási támogatások

0

Szociális támogatások

0

Belföldi napidíj

0

Külföldi napidíj

0

Biztosítási díjak

0

Távolléti díj, szabadságmegváltás

0

Foglalkoztatottak nem munkakörébe tartozó munkavégzése miatti díjazása

0

Beteg szabadság

0

Egyéb sajátos juttatások (Bérkompenzáció)

0

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

0

0

0

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

21 302 488

230 040 095

0

251 342 583

Választott tisztségviselők juttatásai

0

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

0

Prémiumévek programban résztvevők juttatásai

0

Egyszerűsített foglakoztatás alá tartozó munkavállalók juttatásai

0

Állományba nem tartozók juttatásai, tiszteletdíjak, megbízási díj

1 500 000

1 500 000

Cégtelefon kiadások

0

Reprezentációs kiadások áfa nélküli

0

Egyéb különféle külső személyi juttatások

0

Egyéb külső személyi juttatások

1 500 000

0

0

1 500 000

Külső személyi juttatások összesen:

1 500 000

0

0

1 500 000

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK

22 802 488

230 040 095

0

252 842 583

Szociális hozzájárulási adó

3 301 886

35 726 705

39 028 591

Egészségügyi hozzájárulás

0

Táppénz hozzájárulás

0

Rehabilitációs hozzájárulás

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

Egyéb munkaadókat terhelő egyéb járulékok

0

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK

3 301 886

35 726 705

0

39 028 591

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

26 104 374

265 766 800

0

291 871 174

Gyógyszerbeszerzés

10 000 000

10 000 000

Vegyszerbeszerzés

0

Könyv beszerzés

75 000

75 000

Folyóirat, kiadvány beszerzése

40 000

250 000

290 000

Egyéb információhordozó beszerzése

150 000

150 000

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

6 500 000

6 500 000

Szakmai anyagok beszerzése

40 000

16 975 000

0

17 015 000

Élelmiszer-beszerzés

40 000 000

40 000 000

Irodaszer-, nyomtatványbeszerzés

120 000

1 250 000

1 370 000

Tüzelőanyagbeszerzés

0

Hajtó-és kenőanyagbeszerzés

100 000

800 000

900 000

Munkaruha, védőruha, formaruha, egyenruha beszerzés

390 000

2 000 000

2 390 000

Egy éven b elhaszn üzemeltetési fenntart anyagbeszerzés

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási anyagbeszerzés

700 000

3 750 000

4 450 000

Üzemeltetési anyagok

1 310 000

47 800 000

0

49 110 000

Árubeszerzés

0

0

0

0

Készletbeszerzés összesen:

1 350 000

64 775 000

0

66 125 000

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (internet) adat átvitel

70 000

700 000

770 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások(telefon) nem adat átvitel

0

900 000

900 000

Kommunikációs szolgáltatások

70 000

1 600 000

0

1 670 000

Gázenergia-szolgáltatás díja

800 000

11 000 000

11 800 000

Villamosenergia-szolgálatás díja

400 000

3 500 000

3 900 000

Víz és csatornadíjak

1 000 000

4 000 000

5 000 000

Közüzemi díjak

2 200 000

18 500 000

0

20 700 000

Vásárolt élelmezés

10 621 000

10 621 000

Bérleti és lízing díjak

0

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások kiadásai

4 000 000

4 000 000

Közvetített szolgáltatások ÁH belülre

0

Közvetített szolgáltatások ÁH kívülre

0

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

0

Vásárolt közszolgáltatások

0

Számlázott szellemi tevékenység

0

Egyéb Szakmai szolgáltatások kiadásai

600 000

600 000

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

600 000

0

600 000

Biztosítási szolgáltatási díjak

150 000

150 000

Pénzügyi, befektetési szolgáltatási díjak

2 000 000

2 000 000

Szállítási szolgáltatási díjak

0

Postai szolg. díjak

200 000

200 000

Mosás vegytisztítás

0

Közig vizsgáért, továbbképzés díja

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási szolgáltatások,

3 600 000

3 600 000

Egyéb szolgáltatások

0

5 950 000

0

5 950 000

Szolgáltatási kiadások összesen:

12 821 000

29 050 000

0

41 871 000

Kiküldetések kiadásai

0

Reklám és propagandakiadások

0

Kiküldetések kiadásai Reklám és propagandakiadások összesen

0

0

0

0

Működési célú előzetesen felszámított áfa ( levonható)

24 914 750

24 914 750

Működési célú előzetesen felszámított áfa (le nem vonható)

3 530 000

3 530 000

Fizetendő áfa

0

Kamatkiadások

0

Egyéb pénzügy műveletek kiadásai

0

Helyi adók, egyéb vám, illeték és adójellegű befizetések

0

Díjak, egyéb befizetések

0

Késedelmi kamathoz,pótlékhoz,kötbérhez,perköltséghez,egyéb szankcióhoz kapcsolódó kiadások

0

Előző évekhez kapcsolódó működési bevétel utólagos visszafizetéséhez kapcsolódó kiadásai

0

Egyéb különféle dologi kiadások

5 000 000

5 000 000

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

3 530 000

29 914 750

0

33 444 750

DOLOGI KIADÁSOK

17 771 000

125 339 750

0

143 110 750

Társadalombiztosítási ellátások

0

0

0

0

Családi támogatások Erzsébet utalvány

0

0

0

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

0

0

0

Betegséggel kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Foglalkoztatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

300 000

0

300 000

Egyéb nem intézményi ellátások Település tám

0

0

0

Ellátottak pénzbeni juttatásai

0

300 000

0

300 000

Előző évi elszámolásból származó kiadások

0

0

0

0

A helyi önk tv-i előíráson alapuló befizetése

0

0

0

0

Egyéb elvonások és befizetések 0 havi

0

0

0

0

Elvonások és befizetések

0

0

0

0

Fejezeti kezelésű e műk c végleges tám

0

0

0

0

Önkorm. e műk c végleges tám

0

0

0

0

Elkülönített állami pénzalapok e műk c végleges tám

0

0

0

0

Társulásnak és költségvetési szervének e műk c végleges tám

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHB összesen

0

0

0

0

Háztartásoknak e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb civil. Nonprofit szervezetek e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb műk.c támogatások ÁHK

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHK összesen

0

0

0

0

Tartalékok

0

0

0

0

Egyéb működési célú kiadások összesen

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

43 875 374

391 406 550

0

435 281 924

Immateriális javak beszerzése

0

Ingatlanok beszerzése, létesítése

0

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

0

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

0

Részesedések beszerzése

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

Beruházások

0

0

0

0

Ingatlanok felújítása

0

0

Informatikai eszközök felújítása

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

Felújítások

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

ÁH-n belüli megelőlegezések visszafizetése

0

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

Hitelek visszafizetése, egyéb támogatások

0

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

43 875 374

391 406 550

0

435 281 924

Bevételek

Orozóczky Mária Szociális Központ

Megnevezés

Közelező

Önk. váll.

Állami

Összesen

Jövedelemadók

0

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

Vagyoni típusú adók

0

0

0

0

Értékesítési és forgalmi adók, iparűzési adó

0

0

0

0

Fogyasztási adók

0

0

0

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

Gépjárműadók

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, termőföld bérbeadása

0

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék-birság, szabsért, környezetvéd birság

0

0

0

0

Közhatalmi bevételek összesen:

0

0

0

0

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

Közvetített szolg ellenértéke AHB

0

Közvetített szolg ellenértéke AHK

0

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

Ellátási díjak

14 500 000

177 000 000

0

191 500 000

Kiszámlázott ÁFA

3 510 000

0

0

3 510 000

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

Kamatbevételek

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

Egyéb működési bevételek

0

9 000 000

0

9 000 000

Működési bevételek összesen:

18 010 000

186 000 000

0

204 010 000

Önkormányzatok működési támogatásai:

0

0

0

0

REKI Működési célú támogatások, igénybevétele államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről: (pótlékok)

0

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

Működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

18 010 000

186 000 000

0

204 010 000

hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele működési célra

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási célra ( közp ir sz erv mc tám)

0

0

0

0

pénzforgalom nélküli bevételek összesen

0

0

0

0

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

Önkormányzatok felhalmozási támogatásai

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

18 010 000

186 000 000

0

204 010 000

Központi irányítószervi támogatás

231 271 924

10. melléklet

Nagyközségi József Attila Művelődési Ház és Könyvtár

könyvtár

adatok Ft-ban

KIADÁSOK

Művelődési Ház és Könyvtár

Megnevezés

Kötelező

Önk.váll.

Állami

Összesen

Alapilletmények

3 099 600

8 999 880

12 099 480

Kereset kiegészítések

0

0

0

Pótlékok (Nyelv-, műszak-, kult.-,pótlék, )

0

0

0

Egyéb kötelező illetménypótlékok (szoc ágazati)

0

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások (képzettségi)

0

Egyéb pótlék (vezetői)

480 000

480 000

Illetménykompenzáció

0

Egyéb juttatás

0

0

Törvény szerinti illetmények,munkabérek

3 099 600

9 479 880

0

12 579 480

Normatív jutalmak

0

Céljuttatás,projektprémium

0

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

Végkielégítés

0

Jubileumi jutalom

0

Széchenyi Pihenő Kártya kiadásai

50 000

100 000

150 000

Egyéb béren kívüli juttatások

0

Béren kívüli juttatások

50 000

100 000

0

150 000

Ruházati költségtérítés

0

Közlekedési költségtérítés

0

Egyéb költségtérítés

0

Lakhatási támogatások

0

Szociális támogatások

0

Belföldi napidíj

0

Külföldi napidíj

0

Biztosítási díjak

0

Távolléti díj, szabadságmegváltás

0

Foglalkoztatottak nem munkakörébe tartozó munkavégzése miatti díjazása

0

Beteg szabadság

0

Egyéb sajátos juttatások (Bérkompenzáció)

0

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

0

0

0

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

3 149 600

9 579 880

0

12 729 480

Választott tisztségviselők juttatásai

0

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

0

Prémiumévek programban résztvevők juttatásai

0

Egyszerűsített foglakoztatás alá tartozó munkavállalók juttatásai

0

Állományba nem tartozók juttatásai, tiszteletdíjak, megbízási díj

0

Cégtelefon kiadások

0

Reprezentációs kiadások áfa nélküli

0

Egyéb különféle külső személyi juttatások

0

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

0

Külső személyi juttatások összesen:

0

0

0

0

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK

3 149 600

9 579 880

0

12 729 480

Szociális hozzájárulási adó

488 188

1 484 881

1 973 069

Egészségügyi hozzájárulás

0

Táppénz hozzájárulás

0

Rehabilitációs hozzájárulás

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

7 500

15 000

22 500

Egyéb munkaadókat terhelő egyéb járulékok

0

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK

495 688

1 499 881

0

1 995 569

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

3 645 288

11 079 761

0

14 725 049

Gyógyszerbeszerzés

7 000

7 000

14 000

Vegyszerbeszerzés

0

Könyv beszerzés

1 223 880

1 223 880

Folyóirat, kiadvány beszerzése

160 000

160 000

Egyéb információhordozó beszerzése

50 000

50 000

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

40 000

40 000

Szakmai anyagok beszerzése

1 430 880

57 000

0

1 487 880

Élelmiszer-beszerzés

0

Irodaszer-, nyomtatványbeszerzés

100 000

400 000

500 000

Tüzelőanyagbeszerzés

150 000

150 000

Hajtó-és kenőanyagbeszerzés

0

Munkaruha, védőruha, formaruha, egyenruha beszerzés

0

Egy éven b elhaszn üzemeltetési fenntart anyagbeszerzés

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási anyagbeszerzés

120 000

2 000 000

2 120 000

Üzemeltetési anyagok

220 000

2 550 000

0

2 770 000

Árubeszerzés

0

0

0

0

Készletbeszerzés összesen:

1 650 880

2 607 000

0

4 257 880

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (internet) adat átvitel

240 000

240 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások(telefon) nem adat átvitel

40 000

40 000

Kommunikációs szolgáltatások

0

280 000

0

280 000

Gázenergia-szolgáltatás díja

800 000

1 500 000

2 300 000

Villamosenergia-szolgálatás díja

300 000

900 000

1 200 000

Víz és csatornadíjak

50 000

500 000

550 000

Közüzemi díjak

1 150 000

2 900 000

0

4 050 000

Vásárolt élelmezés

50 000

560 000

610 000

Bérleti és lízing díjak

0

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások kiadásai

30 000

70 000

100 000

Közvetített szolgáltatások ÁH belülre

0

Közvetített szolgáltatások ÁH kívülre

0

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

0

Vásárolt közszolgáltatások

0

Számlázott szellemi tevékenység

0

Egyéb Szakmai szolgáltatások kiadásai

50 000

5 000 000

5 050 000

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

50 000

5 000 000

0

5 050 000

Biztosítási szolgáltatási díjak

100 000

100 000

Pénzügyi, befektetési szolgáltatási díjak

0

Szállítási szolgáltatási díjak

0

Postai szolg díjak

10 000

200 000

210 000

Mosás vegytisztítás

Közig vizsgáért, továbbképzés díja

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási szolgáltatások,

50 000

100 000

150 000

Egyéb szolgáltatások

60 000

400 000

0

460 000

Szolgáltatási kiadások összesen:

1 340 000

8 930 000

0

10 270 000

Kiküldetések kiadásai

10 000

100 000

110 000

Reklám és propagandakiadások

100 000

400 000

500 000

Kiküldetések kiadásai Reklám és propagandakiadások összesen

110 000

500 000

0

610 000

Működési célú előzetesen felszámított áfa ( levonható)

0

Működési célú előzetesen felszámított áfa (le nem vonható)

348 300

3 048 300

3 396 600

Fizetendő áfa

0

Kamatkiadások

0

Egyéb pénzügy műveletek kiadásai

0

Helyi adók, egyéb vám, illeték és adójellegű befizetések

0

Díjak, egyéb befizetések

50 000

250 000

300 000

Késedelmi kamathoz,pótlékhoz,kötbérhez,perköltséghez,egyéb szankcióhoz kapcsolódó kiadások

0

Előző évekhez kapcsolódó működési bevétel utólagos visszafizetéséhez kapcsolódó kiadásai

0

Egyéb különféle dologi kiadások

0

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

398 300

3 298 300

0

3 696 600

DOLOGI KIADÁSOK

3 499 180

15 615 300

0

19 114 480

0

Társadalombiztosítási ellátások

0

0

0

0

Családi támogatások Erzsébet utalvány

0

0

0

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

0

0

0

Betegséggel kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Foglalkoztatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

Egyéb nem intézményi ellátások Település tám

0

0

0

0

Ellátottak pénzbeni juttatásai

0

0

0

0

Előző évi elszámolásból származó kiadások

0

0

0

0

A helyi önk tv-i előíráson alapuló befizetése

0

0

0

0

Egyéb elvonások és befizetések 0 havi

0

0

0

0

Elvonások és befizetések

0

0

0

0

Fejezeti kezelésű e műk c végleges tám

0

0

0

0

Önkorm. e műk c végleges tám

0

0

0

0

Elkülönített állami pénzalapok e műk c végleges tám

0

0

0

0

Társulásnak és költségvetési szervének e műk c végleges tám

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHB összesen

0

0

0

0

Háztartásoknak e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb civil. Nonprofit szervezetek e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb műk.c támogatások ÁHK

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHK összesen

0

0

0

0

Tartalékok

0

0

0

0

Egyéb működési célú kiadások összesen

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

7 144 468

26 695 061

0

33 839 529

Immateriális javak beszerzése

0

Ingatlanok beszerzése, létesítése

0

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

0

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

0

Részesedések beszerzése

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

Beruházások

0

0

0

0

Ingatlanok felújítása

0

Informatikai eszközök felújítása

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

Felújítások

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

ÁH-n belüli megelőlegezések visszafizetése

0

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

Hitelek visszafizetése, egyéb támogatások

0

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

7 144 468

26 695 061

0

33 839 529

Bevételek

Művelődési Ház és Könyvtár

Megnevezés

Közelező

Önk. váll.

Állami

Összesen

Jövedelemadók

0

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

Vagyoni típusú adók

0

0

0

0

Értékesítési és forgalmi adók, iparűzési adó

0

0

0

0

Fogyasztási adók

0

0

0

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

Gépjárműadók

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, termőföld bérbeadása

0

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék-birság, szabsért, környezetvéd birság

0

0

0

0

Közhatalmi bevételek összesen:

0

0

0

0

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

Közvetített szolg ellenértéke AHB

0

Közvetített szolg ellenértéke AHK

0

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

Ellátási díjak

0

0

0

0

Kiszámlázott ÁFA

0

0

0

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

Kamatbevételek

0

0

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

Egyéb működési bevételek

40 000

1 200 000

0

1 240 000

Működési bevételek összesen:

40 000

1 200 000

0

1 240 000

Önkormányzatok működési támogatásai:

0

0

0

0

REKI Működési célú támogatások, igénybevétele államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről: (pótlékok)

0

0

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

Működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

40 000

1 200 000

0

1 240 000

hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele működési célra

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási célra ( közp ir sz erv mc tám)

0

0

0

0

pénzforgalom nélküli bevételek összesen

0

0

0

0

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

Önkormányzatok felhalmozási támogatásai

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

40 000

1 200 000

0

1 240 000

Központi irányítószervi támogatás

32 599 529

11. melléklet

Nagyközség Üzemeltetési és Vagyonkezelő Intézmény

adatok Ft-ban

KIADÁSOK

NÜVI

Megnevezés

Kötelező

Önk.váll.

Állami

Összesen

Alapilletmények

13 863 134

71 684 436

85 547 570

Kereset kiegészítések

1 401 266

4 132 152

5 533 418

Pótlékok (Nyelv,-műszak-, kult.-,pótlék, )

0

0

Egyéb kötelező illetménypótlékok (szoc ágazati)

0

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások (képzettségi)

0

Egyéb pótlék (vezetői)

1 548 000

1 548 000

Illetménykompenzáció

294 288

1 490 234

1 784 522

Egyéb juttatás

568 600

2 624 900

3 193 500

Törvény szerinti illetmények,munkabérek

16 127 288

81 479 722

0

97 607 010

Normatív jutalmak

0

Céljuttatás,projektprémium

0

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

1 076 076

1 076 076

Végkielégítés

0

0

Jubileumi jutalom

0

0

Széchenyi Pihenő Kártya kiadásai

560 000

2 480 000

3 040 000

Egyéb béren kívüli juttatások

0

Béren kívüli juttatások

560 000

2 480 000

0

3 040 000

Ruházati költségtérítés

0

Közlekedési költségtérítés

1 266 924

1 266 924

Egyéb költségtérítés

0

Lakhatási támogatások

0

Szociális támogatások

0

Belföldi napidíj

0

Külföldi napídíj

0

Biztosítási díjak

0

Távolléti díj, szabadságmegváltás

0

Foglalkoztatottak nem munkakörébe tartozó munkavégzése miatti díjazása

0

Beteg szabadság

0

Egyéb sajátos juttatások (Bérkompenzáció)

433 200

433 200

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

433 200

0

433 200

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

16 687 288

86 735 922

0

103 423 210

Választott tisztségviselők juttatásai

0

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

0

Prémiumévek programban résztvevők juttatásai

0

Egyszerűsített foglakoztatás alá tartozó munkavállalók juttatásai

0

Állományba nem tartozók juttatásai, tiszteletdíjak, megbízási díj

0

Cégtelefon kiadások

0

Reprezentációs kiadások áfa nélküli

0

Egyéb különféle külső személyi juttatások

0

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

0

Külső személyi juttatások összesen:

0

0

0

0

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK

16 687 288

86 735 922

0

103 423 210

Szociális hozzájárulási adó

2 499 730

13 059 668

15 559 398

Egészségügyi hozzájárulás

86 800

384 400

471 200

Táppénz hozzájárulás

0

Rehabilitációs hozzájárulás

1 990 800

1 990 800

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

84 000

372 000

456 000

Egyéb munkaadókat terhelő egyéb járulékok

34 800

95 160

129 960

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK

2 705 330

15 902 028

0

18 607 358

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

19 392 618

102 637 950

0

122 030 568

Gyógyszerbeszerzés

15 000

15 000

Vegyszerbeszerzés

0

Könyv beszerzés

0

0

Folyóirat, kiadvány beszerzése

15 000

15 000

Egyéb információhordozó beszerzése

0

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

1 200 000

30 842 000

32 042 000

Szakmai anyagok beszerzése

1 200 000

30 872 000

0

32 072 000

Élelmiszer-beszerzés

63 000 000

63 000 000

Irodaszer-,nyomtatványbeszerzés

270 000

270 000

Tüzelőanyagbeszerzés

0

Hajtó-és kenőanyagbeszerzés

150 000

4 720 000

4 870 000

Munkaruha, védőruha, formaruha,egyenruha beszerzés

0

0

Egy éven b elhaszn üzemeltetési fenntart anyagbeszerzés

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási anyagbeszerzés

300 000

2 850 000

3 150 000

Üzemeltetési anyagok

450 000

70 840 000

0

71 290 000

Árubeszerzés

0

1 000 000

0

1 000 000

Készletbeszerzés összesen:

1 650 000

102 712 000

0

104 362 000

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (internet) adat átvitel

160 000

600 000

760 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások(telefon) nem adat átvitel

255 000

500 000

755 000

Kommunikációs szolgáltatások

415 000

1 100 000

0

1 515 000

Gázenergia-szolgáltatás díja

2 420 000

2 420 000

Villamosenergia-szolgálatás díja

1 770 000

1 800 000

3 570 000

Víz és csatornadíjak

50 000

570 000

620 000

Közüzemi díjak

1 820 000

4 790 000

0

6 610 000

Vásárolt élelmezés

80 000

80 000

Bérleti és lízing díjak

0

Karbantartási, kis javítási szolgáltatások kiadásai

3 270 000

3 270 000

Közvetített szolgáltatások ÁH belülre

0

Közvetített szolgáltatások ÁH kívülre

11 000 000

11 000 000

Közvetített szolgáltatások

0

11 000 000

0

11 000 000

Vásárolt közszolgáltatások

0

Számlázott szellemi tevékenység

0

Egyéb Szakmai szolgáltatások kiadásai

20 000

20 000

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

20 000

0

20 000

Biztosítási szolgáltatási díjak

830 000

830 000

Pénzügyi,befektetési szolgáltatási díjak

650 000

650 000

Szállítási szolgáltatási díjak

500 000

170 000

670 000

Postai szolg díjak

90 000

90 000

Mosás vegytisztítás

Közig vizsgáért, továbbképzés díja

Egyéb üzemeltetési, fenntartási szolgáltatások,

2 420 000

3 950 000

6 370 000

Egyéb szolgáltatások

2 920 000

5 690 000

0

8 610 000

Szolgáltatási kiadások összesen:

4 740 000

24 850 000

0

29 590 000

Kiküldetések kiadásai

400 000

620 000

1 020 000

Reklám és propagandakiadások

0

Kiküldetések kiadásai Reklám és propagandakiadások összesen

400 000

620 000

0

1 020 000

Működési célú előzetesen felszámított áfa ( levonható)

1 892 000

19 156 000

21 048 000

Működési célú előzetesen felszámított áfa (le nem vonható)

0

0

0

Fizetendő áfa

24 005 000

24 005 000

Kamatkiadások

0

Egyéb pénzügy műveletek kiadásai

0

Helyi adók, egyéb vám, illeték és adójellegű befizetések

0

Díjak, egyéb befizetések

620 000

620 000

Késedelmi kamathoz,pótlékhoz,kötbérhez,perköltséghez,egyéb szankcióhoz kapcsolódó kiadások

0

Előző évekhez kapcsolódó működési bevétel utólagos visszafizetéséhez kapcsolódó kiadásai

0

Egyéb különféle dologi kiadások

0

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

1 892 000

43 781 000

0

45 673 000

DOLOGI KIADÁSOK

9 097 000

173 063 000

0

182 160 000

Társadalombiztosítási ellátások

0

0

0

0

Családi támogatások Erzsébet utalvány

0

0

0

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

0

0

0

Betegséggel kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Foglalkoztatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

Egyéb nem intézményi ellátások Település tám

0

0

0

0

Ellátottak pénzbeni juttatásai

0

0

0

0

Előző évi elszámolásból származó kiadások

0

0

0

0

A helyi önk tv-i előíráson alapuló befizetése

0

0

0

0

Egyéb elvonások és befizetések 0 havi

0

0

0

0

Elvonások és befizetések

0

0

0

0

Fejezeti kezelésű e műk c végleges tám

0

0

0

0

Önkorm. e műk c végleges tám

0

0

0

0

Elkülönített állami pénzalapok e műk c végleges tám

0

0

0

0

Társulásnak és költségvetési szervének e műk c végleges tám

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHB összesen

0

0

0

0

Háztartásoknak e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb civil. Nonprofit szervezetek e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb műk.c támogatások ÁHK

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHK összesen

0

0

0

0

Tartalékok

0

0

0

0

Egyéb működési célú kiadások összesen

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

28 489 618

275 700 950

0

304 190 568

Immateriális javak beszerzése

0

Ingatlanok beszerzése,létesítése

0

Informatikai eszközök beszerzése,létesítése

0

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

0

Részesedések beszerzése

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

Beruházások

0

0

0

0

Ingatlanok felújítása

0

Informatikai eszközök felújítása

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

Felújítások

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

ÁH-n belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

0

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

0

Hitelek visszafizetése, egyéb támogatások

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

28 489 618

275 700 950

0

304 190 568

Bevételek

NÜVI

Megnevezés

Közelező

Önk. váll.

Állami

Összesen

Jövedelemadók

0

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

Vagyoni típusú adók

0

0

0

0

Értékesítési és forgalmi adók, iparűzési adó

0

0

0

0

Fogyasztási adók

0

0

0

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

Gépjárműadók

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, termőföld bérbeadása

0

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék-birság, szabsért, környezetvéd birság

0

0

0

0

Közhatalmi bevételek összesen:

0

0

0

0

Készletértékesítés ellenértéke

0

1 000 000

0

1 000 000

Szolgáltatások ellenértéke

0

51 362 000

0

51 362 000

Közvetített szolg ellenértéke AHB

18 000 000

18 000 000

Közvetített szolg ellenértéke AHK

0

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

Ellátási díjak

0

12 800 000

0

12 800 000

Kiszámlázott ÁFA

0

14 923 000

0

14 923 000

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

Kamatbevételek

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

Működési bevételek összesen:

0

98 085 000

0

98 085 000

Önkormányzatok működési támogatásai:

0

0

0

0

REKI Működési célú támogatások, igénybevétele államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről: (pótlékok)

0

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú átvett péneszközök:

0

0

0

0

Működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

98 085 000

0

98 085 000

hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele működési célra

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási célra ( közp ir sz erv mc tám)

0

0

0

0

pénzforgalom nélküli bevételek összesen

0

0

0

0

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

Önkormányzatok felhalmozási támogatásai

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

0

98 085 000

0

98 085 000

Központi irányítószervi támogatás

206 105 568

12. melléklet

Önkormányzat költségvetése

adatok Ft-ban

KIADÁSOK

Önkormányzat

Megnevezés

Kötelező

Önk.váll.

Állami

Összesen

Alapilletmények

30 714 401

56 357 116

87 071 517

Kereset kiegészítések

2 678 846

5 361 264

8 040 110

Pótlékok (Nyelv-, műszak-, kult.-,pótlék, )

508 500

1 360 894

1 869 394

Egyéb kötelező illetménypótlékok (szoc. ágazati)

2 103 948

2 103 948

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások (képzettségi)

1 022 252

1 022 252

Egyéb pótlék (vezetői)

0

Illetménykompenzáció

485 203

103 989

589 192

Egyéb juttatás

3 783 204

3 783 204

Törvény szerinti illetmények,munkabérek

40 274 102

64 205 515

0

104 479 617

Normatív jutalmak

0

Céljuttatás,projektprémium

0

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

480 000

480 000

Végkielégítés

0

Jubileumi jutalom

0

Széchenyi Pihenő Kártya kiadásai

0

0

Egyéb béren kívüli juttatások

347 826

347 826

Béren kívüli juttatások

347 826

0

0

347 826

Ruházati költségtérítés

136 500

136 500

Közlekedési költségtérítés

1 256 940

1 256 940

Egyéb költségtérítés

0

Lakhatási támogatások

0

Szociális támogatások

0

Belföldi napidíj

0

Külföldi napidíj

0

Biztosítási díjak

0

Távolléti díj, szabadságmegváltás

0

Foglalkoztatottak nem munkakörébe tartozó munkavégzése miatti díjazása

0

Beteg szabadság

0

Egyéb sajátos juttatások (Bérkompenzáció)

0

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

0

0

0

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

42 495 368

64 205 515

0

106 700 883

Választott tisztségviselők juttatásai

13 255 824

13 255 824

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

3 518 524

0

3 518 524

Prémiumévek programban résztvevők juttatásai

0

Egyszerűsített foglakoztatás alá tartozó munkavállalók juttatásai

0

Állományba nem tartozók juttatásai, tiszteletdíjak, megbízási díj

0

0

Cégtelefon kiadások

0

Reprezentációs kiadások áfa nélküli

0

Egyéb különféle külső személyi juttatások

0

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

0

Külső személyi juttatások összesen:

16 774 348

0

0

16 774 348

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK

59 269 716

64 205 515

0

123 475 231

Szociális hozzájárulási adó

8 077 238

9 951 856

18 029 094

Egészségügyi hozzájárulás

0

Táppénz hozzájárulás

0

Rehabilitációs hozzájárulás

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

127 380

127 380

Egyéb munkaadókat terhelő egyéb járulékok

0

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK

8 204 618

9 951 856

0

18 156 474

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

67 474 334

74 157 371

0

141 631 705

Gyógyszerbeszerzés

150 000

150 000

Vegyszerbeszerzés

0

Könyv beszerzés

0

Folyóirat, kiadvány beszerzése

0

Egyéb információhordozó beszerzése

0

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

490 000

490 000

Szakmai anyagok beszerzése

640 000

0

0

640 000

Élelmiszer-beszerzés

0

0

Irodaszer-, nyomtatványbeszerzés

50 000

50 000

Tüzelőanyagbeszerzés

0

Hajtó-és kenőanyagbeszerzés

0

Munkaruha, védőruha, formaruha,egyenruha beszerzés

92 000

150 000

242 000

Egy éven b elhaszn üzemeltetési fenntart anyagbeszerzés

0

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási anyagbeszerzés

1 290 000

5 054 539

6 344 539

Üzemeltetési anyagok

1 432 000

5 204 539

0

6 636 539

Árubeszerzés

0

0

0

0

Készletbeszerzés összesen:

2 072 000

5 204 539

0

7 276 539

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (internet) adat átvitel

860 000

0

860 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások(telefon) nem adat átvitel

430 000

0

430 000

Kommunikációs szolgáltatások

1 290 000

0

0

1 290 000

Gázenergia-szolgáltatás díja

2 130 000

280 000

2 410 000

Villamosenergia-szolgálatás díja

7 182 000

250 000

7 432 000

Víz és csatornadíjak

532 000

49 527

581 527

Közüzemi díjak

9 844 000

579 527

0

10 423 527

Vásárolt élelmezés

5 428 646

5 428 646

Bérleti és lízing díjak

4 500 000

4 500 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások kiadásai

1 020 000

100 000

1 120 000

Közvetített szolgáltatások ÁH belülre

0

Közvetített szolgáltatások ÁH kívülre

0

0

0

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

0

Vásárolt közszolgáltatások

40 002 800

7 000 000

47 002 800

Számlázott szellemi tevékenység

0

0

Egyéb Szakmai szolgáltatások kiadásai

4 200 000

12 000

4 212 000

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

44 202 800

7 012 000

0

51 214 800

Biztosítási szolgáltatási díjak

1 550 000

50 000

1 600 000

Pénzügyi,befektetési szolgáltatási díjak

5 000 000

5 000 000

Szállítási szolgáltatási díjak

200 000

200 000

Postai szolg díjak

0

0

Mosás vegytisztítás

0

Közig vizsgáért, továbbképzés díja

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási szolgáltatások,

4 895 000

14 885 611

19 780 611

Egyéb szolgáltatások

11 645 000

14 935 611

0

26 580 611

Szolgáltatási kiadások összesen:

76 640 446

22 627 138

0

99 267 584

Kiküldetések kiadásai

0

Reklám és propagandakiadások

300 000

300 000

Kiküldetések kiadásai Reklám és propagandakiadások összesen

300 000

0

0

300 000

Működési célú előzetesen felszámított áfa ( levonható)

0

Működési célú előzetesen felszámított áfa (le nem vonható)

8 314 934

6 887 615

15 202 549

Fizetendő áfa

0

7 584 207

7 584 207

Kamatkiadások

0

Egyéb pénzügy műveletek kiadásai

0

Helyi adók, egyéb vám, illeték és adójellegű befizetések

0

Díjak, egyéb befizetések

0

Késedelmi kamathoz,pótlékhoz,kötbérhez,perköltséghez,egyéb szankcióhoz kapcsolódó kiadások

0

Előző évekhez kapcsolódó működési bevétel utólagos visszafizetéséhez kapcsolódó kiadásai

0

Egyéb különféle dologi kiadások

1 760 000

0

1 760 000

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

10 074 934

14 471 822

0

24 546 756

DOLOGI KIADÁSOK

90 377 380

42 303 499

0

132 680 879

Társadalombiztosítási ellátások

0

0

0

0

Családi támogatások Erzsébet utalvány

0

0

0

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

0

0

0

Betegséggel kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Foglalkoztatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

Egyéb nem intézményi ellátások Település tám

92 108 000

0

0

92 108 000

Ellátottak pénzbeni juttatásai

92 108 000

0

0

92 108 000

Előző évi elszámolásból származó kiadások

0

0

0

0

A helyi önk tv-i előíráson alapuló befizetése

0

0

0

0

Egyéb elvonások és befizetések 0 havi

0

0

0

0

Elvonások és befizetések

0

0

0

0

Fejezeti kezelésű e műk c végleges tám

0

0

0

0

Önkorm. e műk c végleges tám

0

0

0

0

Elkülönített állami pénzalapok e műk c végleges tám

0

0

0

0

Társulásnak és költségvetési szervének e műk c végleges tám

47 590 370

0

0

47 590 370

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHB összesen

47 590 370

0

0

47 590 370

Háztartásoknak e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb civil. Nonprofit szervezetek e műk c támogatásai

2 500 000

0

0

2 500 000

Egyéb műk.c támogatások ÁHK

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHK összesen

2 500 000

0

0

2 500 000

Tartalékok

1 500 000

0

0

1 500 000

Egyéb működési célú kiadások összesen

51 590 370

0

0

51 590 370

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

301 550 084

116 460 870

0

418 010 954

Immateriális javak beszerzése

18 800 575

18 800 575

Ingatlanok beszerzése,létesítése

165 085 692

165 085 692

Informatikai eszközök beszerzése,létesítése

0

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

0

0

0

Részesedések beszerzése

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

36 386 330

36 386 330

Beruházások

18 800 575

201 472 022

0

220 272 597

Ingatlanok felújítása

0

Informatikai eszközök felújítása

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

3 000 000

3 000 000

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

810 000

0

810 000

Felújítások

3 810 000

0

0

3 810 000

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

22 610 575

201 472 022

0

224 082 597

ÁH-n belüli megelőlegezések visszafizetése

30 655 698

30 655 698

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

Hitelek visszafizetése, egyéb támogatások

0

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

30 655 698

0

0

30 655 698

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

354 816 357

317 932 892

0

672 749 249

Bevételek

Önkormányzat

Megnevezés

Közelező

Önk. váll.

Állami

Összesen

Jövedelemadók

0

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

Vagyoni típusú adók

5 000 000

0

0

5 000 000

Értékesítési és forgalmi adók, iparűzési adó

60 000 000

0

0

60 000 000

Fogyasztási adók

0

0

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

Gépjárműadók

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, termőföld bérbeadása

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék-birság, szabsért, környezetvéd birság

5 000 000

0

0

5 000 000

Közhatalmi bevételek összesen:

70 000 000

0

0

70 000 000

Készletértékesítés ellenértéke

1 150 000

0

1 150 000

Szolgáltatások ellenértéke

50 000

0

50 000

Közvetített szolg ellenértéke AHB

0

0

Közvetített szolg ellenértéke AHK

850 404

850 404

Tulajdonosi bevételek

10 000 000

0

10 000 000

Ellátási díjak

0

0

Kiszámlázott ÁFA

1 039 596

71 000

0

1 110 596

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

Kamatbevételek

0

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

Egyéb működési bevételek

0

0

0

Működési bevételek összesen:

11 890 000

1 271 000

0

13 161 000

Önkormányzatok működési támogatásai:

766 392 444

0

766 392 444

REKI Működési célú támogatások, igénybevétele államháztartáson belülről:

58 419 612

0

58 419 612

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

146 793 314

45 774 732

0

192 568 046

Működési célú támogatások államháztartáson belülről: (pótlékok)

50 547 489

0

0

50 547 489

Működési célú támogatások államháztartáson belülről:

1 022 152 859

45 774 732

0

1 067 927 591

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről:

0

0

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök:

60 092 000

0

60 092 000

Működési célú átvett pénzeszközök:

0

60 092 000

0

60 092 000

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 104 042 859

107 137 732

0

1 211 180 591

hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

0

0

előző évi maradvány igénybevétele működési célra

30 655 698

22 431 245

0

53 086 943

előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási célra ( közp ir sz erv mc tám)

0

7 018 013

0

7 018 013

pénzforgalom nélküli bevételek összesen

30 655 698

29 449 258

0

60 104 956

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

30 655 698

29 449 258

0

60 104 956

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

200 000

0

0

200 000

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

200 000

0

0

200 000

Önkormányzatok felhalmozási támogatásai

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

174 955 993

0

174 955 993

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről:

0

174 955 993

0

174 955 993

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

200 000

174 955 993

0

175 155 993

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

1 134 898 557

311 542 983

0

1 446 441 540

Központi irányítószervi támogatás

- 773 692 291

13. melléklet

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 2021. évi felhalmozási, felújítási kiadásai, bevételei

Megnevezés

2021. évi kiadás

2021. évi bevétel

OMSZK felhalmozási kiadások:

0

0

0

0

Művelődési ház felhalmozási kiadások:

0

0

0

0

0

0

Polgármesteri Hivatal felhalmozási kiadások:

0

0

0

0

Nüvi felhalmozási kiadások:

0

0

0

0

Óvoda és bölcsőde felhalmozási kiadásai

0

0

Önkormányzat felhalmozási kiadások:

224 082 597

181 974 006

Helyi termékértékesítést szolgáló piac fejlesztés

105 263 158

100 000 000

Telepprogram. 2.4.1

65 887 355

74 955 993

Településrendezési eszközeinek módosítása (1050/2020)

1 500 000

0

TOP-4.2.1 Szociális alapellátás fejlesztése

27 891 509

7 018 013

Csapadékvízelvezetés terv (272/2021)

5 311 140

0

Szivattyú felújítás TRV Zrt

3 810 000

0

Belterületi útfelújítás tervei

11 989 435

0

0

Kerékpárúthoz kapcsolódó kiadás

2 430 000

0

0

ÖSSZESEN:

224 082 597

181 974 006

Tárgyi eszköz értékesítés

0

0

Ingatlan vásárlás, értékesítés

0

200 000

ÖSSZESEN:

224 082 597

182 174 006

14. melléklet

2021. évi közvetett támogatások

adatok Ft-ban

Jogcímek

Sport Egyesület

Rendőrség

JNRÖ

Polgárőrség

Petőfi S. u. 4.

Falugazdász

Egyéb

Összesen

Ellátottak térítési díjának, ill. kártérítésének méltányossági alapon történő elengedésének összege

-

-

-

-

-

-

Lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök elengedésének összege

-

-

-

-

-

-

Helyi adónál, gépjárműadónál biztosított kedvezmény, mentesség összege

-

-

-

-

-

-

Helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség összege

-

-

-

-

-

-

Egyéb nyújtott kedvezmény vagy kölcsön elengedésének összege

163 561

95 789

927 945

400 126

173 336

127 680

-

1 888 437

Összesen

163 561

95 789

927 945

400 126

173 336

127 680

-

1 888 437

15. melléklet

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 2021. évi előirányzat felhasználási ütemterve

Bevételek

január

február

március

április

május

június

július

augusztus

szeptember

október

november

december

Összesen

Intézményi működési bevételek

27 174 667

27 174 667

27 174 667

27 174 667

27 174 667

27 174 667

27 174 667

27 174 667

27 174 667

27 174 667

27 174 667

27 174 667

326 096 000

Közhatalmi bevételek

5 833 333

5 833 333

5 833 333

5 833 333

5 833 333

5 833 333

5 833 333

5 833 333

5 833 333

5 833 333

5 833 333

5 833 333

70 000 000

Támogatás értékű működési bevételek

25 127 929

25 127 929

25 127 929

25 127 929

25 127 929

25 127 929

25 127 929

25 127 929

25 127 929

25 127 929

25 127 929

25 127 929

301 535 147

Önkormányzat költségvetési támogatása, műk. Maradvány

63 866 037

63 866 037

63 866 037

63 866 037

63 866 037

63 866 037

63 866 037

63 866 037

63 866 037

63 866 037

63 866 037

63 866 037

766 392 444

Véglegesen átvett pénzeszközök(működési)

10 016 413

10 016 413

10 016 413

10 016 413

10 016 413

10 016 413

10 016 413

10 016 413

10 016 413

10 016 413

10 016 413

10 016 413

120 196 956

Felhalmozási bevételek

14 596 333

14 596 333

14 596 333

14 596 333

14 596 333

14 596 333

14 596 333

14 596 333

14 596 333

14 596 333

14 596 333

14 596 333

175 155 993

Összesen

146 614 712

146 614 712

146 614 712

146 614 712

146 614 712

146 614 712

146 614 712

146 614 712

146 614 712

146 614 712

146 614 712

146 614 712

1 759 376 540

Kiadások

január

február

március

április

május

június

július

augusztus

szeptember

október

november

december

Összesen

Személyi jellegű kiadások

60 921 891

60 921 891

60 921 891

60 921 891

60 921 891

60 921 891

60 921 891

60 921 891

60 921 891

60 921 891

60 921 891

60 921 891

731 062 691

Járulékok

9 634 131

9 634 131

9 634 131

9 634 131

9 634 131

9 634 131

9 634 131

9 634 131

9 634 131

9 634 131

9 634 131

9 634 131

115 609 575

Dologi kiadások

42 830 634

42 830 634

42 830 634

42 830 634

42 830 634

42 830 634

42 830 634

42 830 634

42 830 634

42 830 634

42 830 634

42 830 634

513 967 609

Ellátottak p.juttatásai, egyéb műk kiad

11 999 864

11 999 864

11 999 864

11 999 864

11 999 864

11 999 864

11 999 864

11 999 864

11 999 864

11 999 864

11 999 864

11 999 864

143 998 370

Felhalmozási kiadások

18 673 550

18 673 550

18 673 550

18 673 550

18 673 550

18 673 550

18 673 550

18 673 550

18 673 550

18 673 550

18 673 550

18 673 550

224 082 597

Finanszírozási kiadások

2 554 642

2 554 642

2 554 642

2 554 642

2 554 642

2 554 642

2 554 642

2 554 642

2 554 642

2 554 642

2 554 642

2 554 642

30 655 698

Összesen

146 614 712

146 614 712

146 614 712

146 614 712

146 614 712

146 614 712

146 614 712

146 614 712

146 614 712

146 614 712

146 614 712

146 614 712

1 759 376 540

16. melléklet

Az önkormányzat összesített létszámkerete 2021.

szervezeti egység

teljes munkaidős

részmi. 6 órás

részmi. 4 órás

Közfoglalkoztatott

Munkakör

Polgármesteri Hivatal

köztisztviselők

22

0

0

0

Önkormányzat

egyéb

9

0

0

57

Jászladányi Óvoda és Bölcsőde

38

4

2

0

Műv.ház és Könyvtár

4

0

0

0

Ozoróczky Mária Sz. K.

66

0

3

0

NÜVI

37

0

2

0

Összesen (köztisztviselők, közalkalmazottak, MT. szerint foglalkoztatottak)

176

4

7

57

Az Önkormányzathoz tartozó egészségügyi és egyéb szakfeladatok létszáma

Teljes munkaidős

Részmunkaidős

Munkakör

Munkakör

Háziorvos

2

0

0

Ápolónő

2

0

0

Védőnő

3

0

0

Mezőőr

2

0

0

Összesen

9

0

0

Közfoglakoztatás

Közcélú foglalkoztatott (átlag)

57

17. melléklet

2021. évi állami támogatások

No.

Jogcím száma

Jogcím megnevezése

Mennyiségi egység

Fajlagos összeg

Mutató

Forint

4

1.1.1.1.

1.1.1.1. Önkormányzati hivatal működésének támogatása (székhelynél)

forint

5 475 000

92 582 250

6

1.1.1.2.

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása

forint

25 200

11 365 200

8

1.1.1.3.

Településüzemeltetés - közvilágítás támogatása

forint

0

14 464 000

10

1.1.1.4.

Településüzemeltetés - köztemető támogatása

forint

0

0

12

1.1.1.5.

Településüzemeltetés - közutak támogatása

forint

10 627 459

14

1.1.1.6.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

forint

15 228 000

16

1.1.1.7.

1.1.1.7. Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

forint

2 550

0

10 200

19

1.1.

A települési önkormányzatok működésének általános támogatása

144 277 109

1.2.1. Óvodaműködtetési támogatás

20

1.2.1.1.

Óvodaműködtetési támogatás - óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

97 400

251

24 418 180

22

1.2.2.1.

pedagógusok átlagbéralapú támogatása

4 861 500

22

107 925 300

24

1.2.3.1.1.1.1.

pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása

432 000

3

1 296 000

46

1.2.5.1.1.

pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

2 919 000

14

40 866 000

51

1.2.

A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

forint

174 505 480

52

1.3.1.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

forint

92 108 000

1.3.2. Szociális és gyerekjóléti alapszolgáltatás feladatai

55

1.3.2.3.1.

Szociális étkeztetés - önálló feladatellátás

66 360

77

5 109 720

56

1.3.2.3.2.

Szociális étkeztetés - társulás által történő feladatellátás

72 996

130

9 489 480

57

1.3.2.4.1.

Szociális segítés

25 000

4

100 000

58

1.3.2.4.2.

Személyi gondozás - önálló feladatellátás

363 000

25

9 075 000

59

1.3.2.4.3.

Személyi gondozás - társulás által történő feladatellátás

471 900

36

16 988 400

61

1.3.2.6.1.

Időskorúak nappali intézményi ellátása - önálló feladatellátás

217 000

5

1 085 000

62

1.3.2.6.2.

Időskorúak nappali intézményi ellátása - társulás által történő feladatellátás

325 500

12

3 906 000

69

1.3.2.8.1.

Demens személyek nappali intézményi ellátása - önálló feladatellátás

732 000

2

1 464 000

1.3.2. Szociális és gyerekjóléti alapszolgáltatás feladatai összesen

47 217 600

Bölcsődei bértámogatás

102

1.3.3.1.1.

Felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

5 100 000

0

0

103

1.3.3.1.2.

Bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

4 260 000

4

14 910 000

104

1.3.3.2.

Bölcsődei üzemeltetési támogatás

forint

8 227 000

1.3.3. Bölcsődei támogatás összesen

23 137 000

1.3.4. A települési önkormányzatok által biztosított egyes szociális szakosított ellátások, valamint a gyermekek átmeneti gondozásával kapcsolatos feladatok támogatása

105

1.3.4.1.

Bértámogatás

4 234 040

36

152 425 440

106

1.3.4.2.

Intézményüzemeltetési támogatás

forint

0

14 279 000

1.3.4 Szakosított szociális ellátás összesen

166 704 440

107

1.3.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

forint

329 167 040

108

1.4.1.1.

Intézményi gyermekétkeztetés - bértámogatás

2 376 000

14

32 171 040

109

1.4.1.2.

Intézményi gyermekétkeztetés - üzemeltetési támogatás

forint

0

67 202 095

1.4.1. Intézményi gyermekétkeztetés összesen

99 373 135

110

1.4.2.

Szünidei étkeztetés támogatása

étkezési adag

570

11 984

6 830 880

111

1.4.

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

106 204 015

113

1.5.2.

Települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és a közművelődési feladatainak támogatása

forint

2 170

12 238 800

117

1.5.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

forint

12 238 800

118

42.5.5.

Önkormányzati szolidaritási hozzájárulás

forint

0

Jászladány összesen

766 392 444

18. melléklet

Szociálpolitikai kiadások 2021. év

adatok Ft-ban

Kiadási jogcímek

2021.évi szociális kiadás

Önkormányzat

Összesen

Lakásépítési, vásárlási támogatás

Települési támogatás

3 000 000

3 000 000

Gyermekétkeztetési támogatás

Települési támogatás

3 000 000

3 000 000

Természetben nyújtott eseti támogatás

Települési támogatás

3 000 000

3 000 000

80-90 éves lakosok támogatása

Települési támogatás

600 000

600 000

Első gyermek születés támogatása

Települési támogatás

100 000

100 000

Gyermekét egyedül nevelők támogatása

Települési támogatás

50 000

50 000

Rendkívüli pénzbeni eseti támogatás

Települési támogatás

3 000 000

3 000 000

Gyógyszer támogatás

Települési támogatás

16 000 000

16 000 000

Iskoláztatási támogatás

Települési támogatás

1 000 000

1 000 000

Kollégiumi díj támogatás

Települési támogatás

200 000

200 000

Szemétszállítási kedvezmény

Települési támogatás

5 000 000

5 000 000

Köztemetés

Települési támogatás

500 000

500 000

Rágcsálóirtás

Települési támogatás

4 000 000

4 000 000

Lakhatással összefüggő támogatás

Települési támogatás

10 000 000

10 000 000

Temetési támogatás

Települési támogatás

1 300 000

1 300 000

Nyugdíjas köztisztviselők támogatása

Települési támogatás

400 000

400 000

Szociális intézmények finanszírozása

Települési támogatás

40 958 000

40 958 000

Ö s s z e s e n :

92 108 000

92 108 000

19. melléklet

Működési bevételek intézményenként 2021

adatok Ft-ban

Bevételek

Polgármesteri Hivatal

Önkormányzat

Ozoróczky Mária
Szociális Központ

Jászladányi Óvoda és Bölcsőde

Művelődési Ház és Könyvtár

NÜVI

Önkormányzat együtt

Intézményi működési, közhatalmi bevétel

9 600 000

83 161 000

204 010 000

-

1 240 000

98 085 000

396 096 000

Központi költségvetésből kapott támog.

-

766 392 444

-

-

-

-

766 392 444

Támogatásértékű működési bevétel

-

301 535 147

-

-

-

-

301 535 147

Működési célú pénzeszköz átvétel

-

60 092 000

-

-

-

-

60 092 000

Költségvetési bevételek összesen

9 600 000

1 211 180 591

204 010 000

-

1 240 000

98 085 000

1 524 115 591

Előző évi maradvány

-

53 086 943

-

-

-

-

53 086 943

-

-

-

-

-

-

-

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

9 600 000

1 264 267 534

204 010 000

-

1 240 000

98 085 000

1 577 202 534

20. melléklet

Működési kiadások intézményenként 2021

adatok Ft-ban

Kiadások

Polgármesteri Hivatal

Önkormányzat

Ozoróczky Mária
Szociális Központ

Jászladányi Óvoda és Bölcsőde

Művelődési Ház és Könyvtár

NÜVI

Önkormányzat összesen

Személyi jellegű kiadások

75 028 900

123 475 231

252 842 583

163 563 287

12 729 480

103 423 210

731 062 691

Munkaadókat terhelő járulékok

12 223 524

18 156 474

39 028 591

25 598 059

1 995 569

18 607 358

115 609 575

Dologi és egyéb folyó kiadások

24 800 000

132 680 879

143 110 750

12 101 500

19 114 480

182 160 000

513 967 609

Támogatás, pénzeszközátadás, ell. pénzbeli juttatása

-

142 198 370

300 000

-

-

-

142 498 370

Finanszírozási kiadások

-

30 655 698

-

-

-

-

30 655 698

Tartalék

-

1 500 000

-

-

-

-

1 500 000

Működési kiadások összesen

112 052 424

448 666 652

435 281 924

201 262 846

33 839 529

304 190 568

1 535 293 943

21. melléklet

Az intézmények működési és felhalmozási finanszírozásának 2021. évi üteme

adatok Ft-ban

Intézmény megnevezése

Bevétel

Kiadás

Támogatás

I. hó

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX

X

XI

XII

összes.

0

Óvoda és Bölcsőde

0

201 262 846

201 262 846

16 771 904

16 771 904

16 771 904

16 771 904

16 771 904

16 771 904

16 771 904

16 771 904

16 771 904

16 771 904

16 771 904

16 771 904

201 262 846

Műv.Ház és Könyvtár

1 240 000

33 839 529

32 599 529

2 716 627

2 716 627

2 716 627

2 716 627

2 716 627

2 716 627

2 716 627

2 716 627

2 716 627

2 716 627

2 716 627

2 716 627

32 599 529

NÜVI

98 085 000

304 190 568

206 105 568

17 175 464

17 175 464

17 175 464

17 175 464

17 175 464

17 175 464

17 175 464

17 175 464

17 175 464

17 175 464

17 175 464

17 175 464

206 105 568

Polgármesteri Hivatal

9 600 000

112 052 424

102 452 424

8 537 702

8 537 702

8 537 702

8 537 702

8 537 702

8 537 702

8 537 702

8 537 702

8 537 702

8 537 702

8 537 702

8 537 702

102 452 424

0

0

OMSZK

204 010 000

435 281 924

231 271 924

19 272 660

19 272 660

19 272 660

19 272 660

19 272 660

19 272 660

19 272 660

19 272 660

19 272 660

19 272 660

19 272 660

19 272 660

231 271 924

0

0

0

0

0

0

Összesen:

312 935 000

1 086 627 291

773 692 291

64 474 358

64 474 358

64 474 358

64 474 358

64 474 358

64 474 358

64 474 358

64 474 358

64 474 358

64 474 358

64 474 358

64 474 358

773 692 291