Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2022. 02. 26

Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

2022.02.26.

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § (1) Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületére (a továbbiakban: Képviselő-testület),

(2) Képviselő-testület bizottságaira,

(3) az önkormányzat költségvetési szerveire,

(4) a nem önkormányzati szervek, közösségi szolgáltatások átadott-átvett pénzeszközeire,

(5) a támogatásban részesített magánszemélyekre, jogi személyekre, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetekre.

2. A költségvetés előirányzatai

2. § (1) A Képviselő-testület a költségvetési bevételek és kiadások egyenlegét 2 368 637 517 Ft költségvetési bevétellel, 2 368 637 517 Ft költségvetési kiadással állapítja meg. A költségvetési egyenleg

a) működési cél szerint 39 984 315 Ft többletet,

b) felhalmozási cél szerint 39 984 315 Ft szerint hiányt,

c) a rendelet 443 640 242 Ft finanszírozási bevételt tartalmaz.

(2) A Képviselő-testület a költségvetés bevételeit és kiadásait az 1. melléklet és 2. melléklet szerinti részletezésben

(3) A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatok mérlegszerű bemutatását a 3. melléklet részletezi.

(4) A Képviselő-testület a költségvetési évet követő további három év költségvetésére készült prognózist

a) 2023. évre 1 202 000 000 Ft
b) 2024. évre 1 222 000 000 Ft
c) 2025. évre 1 237 000 000 Ft
bevételi és kiadási főösszeggel a 4. melléklet szerint hagyja jóvá.
(5) A Képviselő-testület döntéseiből származó többéves kihatással járó feladatok előirányzatait éves bontásban és összesítve az 5. melléklet szerint fogadja el azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen az adott évi költségvetés elfogadásakor állapítja meg. 2022. évre a táblázat nem tartalmaz adatot, jelenleg nincs ilyen kiadásunk.
(6) Jászladány Nagyközségi Önkormányzat által Európai Uniós támogatással megvalósuló beruházások kiadásait és azok forrásait a 6. melléklet tartalmazza. 2022. évben 7 ismert nyertes uniós pályázat 670 591 552 Ft összegben.

3. § A költségvetés évközi folyamatos végrehajtása biztosítása, az átmenetileg jelentkező likviditási gondok kezelése, a pénzügyi egyensúly fenntartása érdekében a Képviselő-testület folyószámlahitel és munkabérhitel felvételéről külön határozattal dönt.

4. § A Képviselő-testület az önkormányzat költségvetését, bevételi és kiadási előirányzatát, valamint a költségvetési szervek költségvetését – rendeletének módosításával – képviselő-testületi döntéssel megváltoztathatja.

5. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2021. évi pénzmaradványát a 2022. évi költségvetés feladatai finanszírozásába 443 640 242 Ft összegben bevonja az eredeti előirányzatok tervezésénél.

(2) Az intézményi pénzmaradvány-elszámolás során az Önkormányzatot illeti meg

a) a végleges feladatelmaradás miatti összeg,

b) meghatározott célra rendelkezésre bocsátott – áthúzódó, pénzügyi teljesítés nélküli – összegek maradványa.

(3) A Képviselő-testület a 2021. évi gazdálkodás intézményi pénzmaradványát, beleértve az intézményi alul finanszírozást is – a gazdálkodási helyzetének ismeretében – az intézményétől elvonhatja.

(4) Az intézmények a 2021. évi bérmegtakarításuk a 2021. évi költségvetési beszámoló elfogadását követően – a Képviselő-testület dönt.

6. § (1) A Jászladányi Polgármesteri Hivatal költségvetését a 7. melléklet,

(2) A Jászladányi Óvoda és Bölcsőde költségvetését a 8. melléklet,

(3) Az Ozoróczky Mária Szociális Központ költségvetését a 9. melléklet,

(4) A Nagyközségi József Attila Művelődési Ház és Könyvtár költségvetését a 10. melléklet,

(5) Nagyközség Üzemeltetési és Vagyonkezelő Intézmény költségvetését a 11. melléklet,

(6) Jászladány Nagyközségi Önkormányzat saját költségvetését a 12. melléklet tartalmazza.

7. § (1) A Képviselő-testület az előre nem látható feladatok, az évközi többletigények, valamint elmaradó bevételek pótlására az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (3) bekezdése alapján általános tartalékot, a várható feladatok évközi biztosítására céltartalékot képez.

(2) A Képviselő-testület

a) az általános tartalék összegét 1 500 000 Ft-ban

b) a céltartalék összegét 0 Ft-ban határozza meg.

8. § A Képviselő-testület a felhalmozási célú kiadások összegét 673 869 739 Ft-ban határozza meg a 13. melléklet szerinti bontásban. A felhalmozási célú bevételek szintén ezen mellékletben szerepelnek.

3. A költségvetés végrehajtásával kapcsolatos feladatok

9. § A Képviselő-testület elrendelheti az átmenetileg szabad pénzeszközök kamatozó betétbe történő helyezését.

10. § (1) Az éves költségvetést

a) az alapító okiratokban előírt, vagy engedélyezett, valamint az intézményi költségvetési alapokmányokban és a szervezeti és működési szabályzatban részletezett feladatkörökben és kötelezettségek mellett,
b) a szakmai hatékonyság és gazdaságosság, a vagyon rendeltetésszerű használata következményeinek érvényesítésével,
c) a gazdálkodási és számviteli, továbbá a belső ellenőrzési előírások betartásával
kell végrehajtani.
(2) Az éves költségvetés végrehajtása során a rendelet hatálya alá tartozó szervek az árubeszerzéseik, építési beruházásaik és szolgáltatásaik megrendelése során kötelesek a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.), valamint az önkormányzat közbeszerzési és beszerzési szabályzatainak előírásait alkalmazni.
(3) A költségvetési szervek minden pénzmozgásról kötelesek elszámolni. A költségvetési szervek minden költségvetési bevétele és költségvetési kiadása költségvetésük részét képezi.
(4) A költségvetés végrehajtása során tárgyévi fizetési kötelezettség a módosított kiadási előirányzatoknak az azokat terhelő korábbi kötelezettségvállalásokkal csökkentett összege mértékéig – a saját bevételek teljesülési ütemére figyelemmel – vállalható, és kifizetések is ezen összeghatáráig rendelhetők el, kivéve a jogszabályon, bírósági, vagy államigazgatási jogerős határozaton alapuló kötelezettségeket és járandóságokat.
(5) Tárgyéven túli fizetési kötelezettség csak olyan mértékben vállalható, amely a kötelezettségvállalás időpontjában ismert feltételek mellett az esedékesség időpontjában, a rendeltetésszerű működés veszélyeztetése nélkül finanszírozható, kivéve a jogszabályon, bírósági vagy államigazgatási jogerős határozaton alapuló kötelezettségeket.
(6) A költségvetési intézményeknél a tervezett saját bevételek elmaradása nem vonja maga után a költségvetési támogatás növekedését.

11. § (1) A Képviselő-testület irányítása alá tartozó költségvetési szerv fizetési számláján lévő szabad pénzeszközeit betétként nem kötheti le.

(2) A költségvetési szerv vezetője felelős az alapító okiratban előírt tevékenységek jogszabályban meghatározott követelményeknek megfelelő ellátásáért, a költségvetési szerv gazdálkodásában a szakmai hatékonyság és a gazdaságosság követelményeinek érvényesítéséért, a tervezési, beszámolási, információszolgáltatási kötelezettség teljesítéséért, annak teljességéért és hitelességéért, a gazdálkodási lehetőségek és a kötelezettségek összhangjáért, az intézményi számviteli rendért, a folyamatba épített, előzetes és utólagos vezetői ellenőrzés, valamint a belső ellenőrzés megszervezéséért és hatékony működéséért.

(3) Az intézményvezetőt fegyelmi felelősség terheli az intézmény gazdálkodásáért. A rendelet mellékleteiben foglalt kiemelt kiadási előirányzatok túllépése, vagy a rendelet szabályainak be nem tartása munkáltatói fegyelmi intézkedést vonhat maga után.

(4) A költségvetés végrehajtását az önállóan működő költségvetési szerveknél a Polgármesteri Hivatal által megbízott belső ellenőr ellenőrizheti, az éves ellenőrzési munkatervben foglaltak szerint.

(5) Az intézmények a részükre engedélyezett létszám – álláshely – keretet a tényleges foglalkoztatás során kötelesek betartani. Az intézményeknél nyugdíjas tovább foglalkoztatás és üres állás betöltése csak az intézményvezető írásbeli előterjesztésére, a Polgármester előzetes véleményének kikérését követően történhet.

(6) Az intézmények az egyes foglalkoztatási formákra állás helyenként tervezett előirányzatot túlléphetik, mely nem eredményezheti a költségvetésben tervezett összes személyi juttatás kiemelt előirányzat túllépését.

(7) Az intézményeknél rendkívüli munkavégzés, készenléti, helyettesítési díj elszámolására, kifizetésére átalány alkalmazásával jogszabály eltérő rendelkezése hiányában nem kerülhet sor.

(8) A tartósan távol lévő dolgozó helyettesítésére olyan dolgozó vehető fel, akinek bérét az intézmény saját költségvetése terhére biztosítja. Megbízási díj saját dolgozó részére történő fizetésére az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) 51. § (2) bekezdésében foglalt szabályainak megfelelően kerülhet sor.

(9) Az önkormányzati forrásból megvalósuló intézményi felújítási és felhalmozási kiadásokat csak a pénzügyi teljesítéssel összhangban, írásbeli kérelem alapján lehet lehívni.

(10) A költségvetési szerv a dologi kiadások körében megtervezett részelőirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre úgy, hogy az az egyes tételekhez kapcsolódó éves fizetési kötelezettségét nem veszélyeztetheti.

(11) A Képviselő-testület az e rendeletben meghatározott bevételeket és kiadásokat bemutató mérlegek és kimutatások tartalmát az e rendelethez tartozó táblázatokban, mellékletekben az alábbiakban meghatározott tartalommal állapítja meg:

a) Az önkormányzat költségvetési mérlegét közgazdasági tagolásban, az önkormányzat 2022. évi tervezett bevételei-kiadásait: 3. melléklet

b) A 2022. évre tervezett közvetett támogatások az Ávr. 28. §-ában foglalt részletezettséggel: 14. melléklet

c) A többéves kihatással járó döntések: 5. melléklet

d) Az előirányzat felhasználási és likviditási ütemterv: 15. melléklet

(12) A több éves kihatással járó döntések számszerűsítésénél be kell mutatni:

a) a feladat tárgyévi, valamint a következő évet vagy éveket terhelő önkormányzati forrásigényét évenként és összesítve,

b) a feladathoz kapcsolódó bevételeket, átvett pénzeszközöket, évenként és összesítve.

(13) A költségvetési szerv köteles a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályzatokat a mindenkor hatályos központi szabályozás figyelembe vételével elkészíteni, vagy a szükséges módosításokat végrehajtani.

(14) A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatain belüli rovatokon belül, illetve a rovatok között átcsoportosítást hajthat végre, valamint az ismert többletbevételt beépíti a költségvetésében, és a Képviselő-testületet tájékoztatja a soron következő költségvetési rendelet módosítás kapcsán.

4. Finanszírozás

12. § A költségvetési szervek a részükre jóváhagyott költségvetési irányszámokra építve a következő hónaptól likviditási tervet kötelesek készíteni, melyet a Pénzügyi Osztályára február 28-ig kell eljuttatni.

5. Információ – szolgáltatás

13. § A 2021. évi költségvetés végrehajtásáról szóló beszámoló és a 2021. évi pénzmaradvány jóváhagyáshoz kapcsolódó információ-szolgáltatási határidőt a képviselő-testület 2022. május 31-ben határozza meg.

14. § (1) A költségvetés kiadási előirányzatai között nem tervezett, év közben felmerülő kiadási szükségletek a pénzügyi fedezet megteremtéséig ideiglenesen sem finanszíroztathatók. Az Ávr. 36. § (1)-(3) bekezdésében szabályozott különleges esetek e szabály alól kivételt képeznek.

(2) A költségvetésben nem tervezett bevételek teljesülése esetén azok felhasználásáról a Képviselő-testület dönt. Döntése meghozatalakor elsőbbséget biztosít a hitelállomány csökkentésének, a fejlesztések, felújítások folytatásának. A nem tervezett bevételek csak abban az esetben képezik a költségvetési előirányzat módosítás alapját, ha a tervezett bevételek a feladatellátással arányosan, vagy maradéktalanul teljesültek.

15. § A költségvetésben szereplő fejlesztési, felújítási feladatok tekintetében a beruházó köteles a Kbt.-ben és végrehajtási szabályaiban, valamint az önkormányzat közbeszerzési és beszerzési szabályzatban foglaltak szerint eljárni.

16. § A Képviselő-testület az intézményi létszámokat 176 fő teljes munkaidős, 13 fő részmunkaidős és 51 átlag közfoglalkoztatott főben hagyja jóvá, a 16. mellékletben foglaltaknak megfelelően.

17. § A Képviselő-testület a Jászladányi Polgármesteri Hivatalban dolgozó köztisztviselők illetményalapját a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 43. §-a és 59. §-a alapján 2022 évben 38.650 Ft-ban állapítja meg.

18. § A bevételek és kiadások várható teljesítését bemutató előirányzat felhasználási és likviditási – finanszírozási – ütemtervet 15. melléklet tartalmazza. A likviditási terv szükség szerinti aktualizálásáról a jegyző gondoskodik.

19. § (1) Jászladány Nagyközségi Önkormányzatnak állami támogatásait a 17. mellékletben mutatjuk be.

(2) Az Önkormányzat szociálpolitikai kiadásai a 18. mellékletben szerepelnek.

(3) A működési bevételek szervezeti egységenkénti megoszlását a 19. melléklet tartalmazza.

(4) A működési kiadások szervezeti egységenkénti megoszlását a 20. melléklet tartalmazza.

(5) A költségvetési intézmények finanszírozásának 2022. évi ütemezését a 21. melléklet tartalmazza.

6. Átmeneti és vegyes rendelkezések

20. § A költségvetés előirányzatai között szereplő EU-s forrásból finanszírozott, még el nem bírált, vagy tartaléklistán szereplő fejlesztési feladatokra a támogatási szerződés megkötéséig kiadás nem teljesíthető.

7. Záró rendelkezés

21. § (1) Jelen rendelet rendelkezéseit 2022. január 1-től kell alkalmazni.

(2) Jelen rendelet kihirdetéséről a helyben szokásos módon a jegyző gondoskodik.

22. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 2022. évi költségvetés összesített bevételei

adatok Forintban

Bevételek

ÖSSZESEN

Megnevezés

Kötelező

Önk. váll.

Állami

Összesen

Jövedelemadók

0

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

Vagyoni típusú adók

5 000 000

0

0

5 000 000

Értékesítési és forgalmi adók, iparűzési adó

125 000 000

0

0

125 000 000

Fogyasztási adók

0

0

0

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

Gépjárműadók

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, termőföld bérbeadása

0

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék-bírság, szabsért, környezetvéd bírság

5 000 000

0

0

5 000 000

Közhatalmi bevételek összesen:

135 000 000

0

0

135 000 000

Készletértékesítés ellenértéke

0

2 150 000

0

2 150 000

Szolgáltatások ellenértéke

15 000

25 060 000

0

25 075 000

Közvetített szolg ellenértéke AHB

1 031 680

16 000 000

0

17 031 680

Közvetített szolg ellenértéke AHK

9 650 404

0

0

9 650 404

Tulajdonosi bevételek

10 000 000

0

0

10 000 000

Ellátási díjak

12 500 000

199 000 000

0

211 500 000

Kiszámlázott ÁFA

5 837 596

15 194 000

0

21 031 596

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

Kamatbevételek

0

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

Egyéb működési bevételek

50 000

11 500 000

0

11 550 000

Működési bevételek összesen:

39 084 680

268 904 000

0

307 988 680

Önkormányzatok működési támogatásai:

877 003 637

0

0

877 003 637

REKI Működési célú támogatások, igénybevétele államháztartáson belülről:

42 490 771

0

0

42 490 771

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

158 635 987

3 618 230

0

162 254 217

Működési célú támogatások államháztartáson belülről: (pótlékok)

57 980 045

5 227 500

0

63 207 545

Működési célú támogatások államháztartáson belülről:

1 136 110 440

8 845 730

0

1 144 956 170

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről:

4 000 000

0

0

4 000 000

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök:

0

60 092 000

0

60 092 000

Működési célú átvett pénzeszközök:

4 000 000

60 092 000

0

64 092 000

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 314 195 120

337 841 730

0

1 652 036 850

hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele működési célra

32 212 899

45 842 620

0

78 055 519

előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási célra ( közp ir szerv mc tám)

0

365 584 723

0

365 584 723

pénzforgalom nélküli bevételek összesen

32 212 899

411 427 343

0

443 640 242

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

32 212 899

411 427 343

0

443 640 242

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

5 800 000

0

0

5 800 000

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

5 800 000

0

0

5 800 000

Önkormányzatok felhalmozási támogatásai

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

267 160 425

0

267 160 425

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről:

0

267 160 425

0

267 160 425

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

5 800 000

267 160 425

0

272 960 425

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

1 352 208 019

1 016 429 498

0

2 368 637 517

2. melléklet

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 2022. évi költségvetés összesített kiadásai

adatok Forintban

KIADÁSOK

ÖSSZESEN

Megnevezés

Kötelező

Önk.váll.

Állami

Összesen

Alapilletmények

183 557 234

138 450 089

0

322 007 323

Kereset kiegészítések

86 093 635

181 998 090

0

268 091 725

Pótlékok (Nyelv,-műszak-, kult.-,pótlék, )

9 455 240

18 895 734

0

28 350 974

Egyéb kötelező illetménypótlékok (szoc ágazati)

21 145 233

45 413 594

0

66 558 827

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások (képzettségi)

6 052 653

12 672 000

0

18 724 653

Egyéb pótlék (vezetői)

6 690 936

6 306 000

0

12 996 936

Illetménykompenzáció

10 736 392

1 443 101

0

12 179 493

Egyéb juttatás

939 000

7 538 705

0

8 477 705

Törvény szerinti illetmények,munkabérek

324 670 323

412 717 313

0

737 387 636

Normatív jutalmak

0

0

0

0

Céljuttatás,projektprémium

50 000

3 396 000

0

3 446 000

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

720 000

1 024 375

0

1 744 375

Végkielégítés

3 120 520

0

0

3 120 520

Jubileumi jutalom

7 224 027

6 120 000

0

13 344 027

Széchenyi Pihenő Kártya kiadásai

4 977 775

3 658 178

0

8 635 953

Egyéb béren kívüli juttatások

0

0

0

0

Béren kívüli juttatások

4 977 775

3 658 178

0

8 635 953

Ruházati költségtérítés

214 150

200 000

0

414 150

Közlekedési költségtérítés

3 529 205

3 189 624

0

6 718 829

Egyéb költségtérítés

0

0

0

0

Lakhatási támogatások

0

0

0

0

Szociális támogatások

0

0

0

0

Belföldi napidíj

0

0

0

0

Külföldi napidíj

0

0

0

0

Biztosítási díjak

0

0

0

0

Távolléti díj, szabadságmegváltás

1 453 248

79 500

0

1 532 748

Foglalkoztatottak nem munkakörébe tartozó munkavégzése miatti díjazása

0

0

0

0

Beteg szabadság

0

0

0

0

Egyéb sajátos juttatások (Bérkompenzáció)

0

215 687

0

215 687

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

1 453 248

295 187

0

1 748 435

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

345 959 248

430 600 677

0

776 559 925

Választott tisztségviselők juttatásai

16 442 502

0

0

16 442 502

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

4 949 124

18 793 982

0

23 743 106

Prémiumévek programban résztvevők juttatásai

0

0

0

0

Egyszerűsített foglakoztatás alá tartozó munkavállalók juttatásai

0

69 107 006

0

69 107 006

Állományba nem tartozók juttatásai, tiszteletdíjak, megbízási díj

1 500 000

3 850 000

0

5 350 000

Cégtelefon kiadások

0

Reprezentációs kiadások áfa nélküli

0

0

0

0

Egyéb különféle külső személyi juttatások

0

0

0

0

Egyéb külső személyi juttatások

1 500 000

72 957 006

0

74 457 006

Külső személyi juttatások összesen:

22 891 626

91 750 988

0

114 642 614

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK

368 850 874

522 351 665

0

891 202 539

Szociális hozzájárulási adó

47 350 894

68 222 277

0

115 573 171

Egészségügyi hozzájárulás

70 235

428 434

0

498 669

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

0

Rehabilitációs hozzájárulás

0

1 800 000

0

1 800 000

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

832 176

600 960

0

1 433 136

Egyéb munkaadókat terhelő egyéb járulékok

11 160

281 690

0

292 850

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK

48 264 465

71 333 361

0

119 597 826

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

417 115 339

593 685 026

0

1 010 800 365

Gyógyszerbeszerzés

127 000

10 032 000

0

10 159 000

Vegyszerbeszerzés

0

0

0

0

Könyv beszerzés

1 253 880

80 000

0

1 333 880

Folyóirat, kiadvány beszerzése

330 000

265 000

0

595 000

Egyéb információhordozó beszerzése

0

200 000

0

200 000

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

1 545 000

11 122 000

0

12 667 000

Szakmai anyagok beszerzése

3 255 880

21 699 000

0

24 954 880

Élelmiszer-beszerzés

0

113 000 000

0

113 000 000

Irodaszer-,nyomtatványbeszerzés

2 870 000

1 940 000

0

4 810 000

Tüzelőanyag beszerzés

0

150 000

0

150 000

Hajtó-és kenőanyag beszerzés

175 000

5 070 000

0

5 245 000

Munkaruha, védőruha, formaruha,egyenruha beszerzés

482 100

2 410 000

0

2 892 100

Egy éven b elhaszn üzemeltetési fenntart anyagbeszerzés

0

0

0

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási anyagbeszerzés

3 380 000

9 544 410

0

12 924 410

Üzemeltetési anyagok

6 907 100

132 114 410

0

139 021 510

Árubeszerzés

0

1 000 000

0

1 000 000

Készletbeszerzés összesen:

10 162 980

154 813 410

0

164 976 390

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (internet) adat átvitel

2 150 000

1 520 000

0

3 670 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások(telefon) nem adat átvitel

2 560 000

1 530 000

0

4 090 000

Kommunikációs szolgáltatások

4 710 000

3 050 000

0

7 760 000

Gázenergia-szolgáltatás díja

8 390 000

15 883 386

0

24 273 386

Villamosenergia-szolgáltatás díja

9 788 000

6 050 000

0

15 838 000

Víz és csatornadíjak

2 342 000

4 970 000

0

7 312 000

Közüzemi díjak

20 520 000

26 903 386

0

47 423 386

Vásárolt élelmezés

14 557 757

610 000

0

15 167 757

Bérleti és lízing díjak

4 680 000

0

0

4 680 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások kiadásai

5 327 000

6 970 000

0

12 297 000

Közvetített szolgáltatások ÁH belülre

1 100 000

0

0

1 100 000

Közvetített szolgáltatások ÁH kívülre

7 000 000

11 400 000

0

18 400 000

Közvetített szolgáltatások

8 100 000

11 400 000

0

19 500 000

Vásárolt közszolgáltatások

48 418 000

120 000

0

48 538 000

Számlázott szellemi tevékenység

800 000

0

0

800 000

Egyéb Szakmai szolgáltatások kiadásai

4 462 000

20 339 676

0

24 801 676

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

53 680 000

20 459 676

0

74 139 676

Biztosítási szolgáltatási díjak

2 365 000

1 236 000

0

3 601 000

Pénzügyi,befektetési szolgáltatási díjak

5 410 000

2 720 000

0

8 130 000

Szállítási szolgáltatási díjak

370 000

640 000

0

1 010 000

Postai szolg díjak

2 806 000

455 000

3 261 000

Mosás vegytisztítás

0

0

0

Közig vizsgáért, továbbképzés díja

100 000

0

100 000

Egyéb üzemeltetési, fenntartási szolgáltatások,

5 877 000

18 782 600

0

24 659 600

Egyéb szolgáltatások

16 928 000

23 833 600

0

40 761 600

Szolgáltatási kiadások összesen:

123 792 757

90 176 662

0

213 969 419

Kiküldetések kiadásai

290 000

700 000

0

990 000

Reklám és propagandakiadások

400 000

400 000

0

800 000

Kiküldetések kiadásai Reklám és propagandakiadások összesen

690 000

1 100 000

0

1 790 000

Működési célú előzetesen felszámított áfa ( levonható)

756 000

47 158 000

0

47 914 000

Működési célú előzetesen felszámított áfa (le nem vonható)

15 693 094

7 684 676

23 377 770

Fizetendő áfa

3 134 596

13 425 000

0

16 559 596

Kamatkiadások

0

0

0

0

Egyéb pénzügy műveletek kiadásai

0

0

0

0

Helyi adók, egyéb vám, illeték és adójellegű befizetések

0

0

0

0

Díjak, egyéb befizetések

50 000

900 000

0

950 000

Késedelmi kamathoz,pótlékhoz,kötbérhez,perköltséghez,egyéb szankcióhoz kapcsolódó kiadások

3 000

1 000

0

4 000

Előző évekhez kapcsolódó működési bevétel utólagos visszafizetéséhez kapcsolódó kiadásai

0

0

0

0

Egyéb különféle dologi kiadások

1 912 000

5 000 000

0

6 912 000

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

21 548 690

74 168 676

0

95 717 366

DOLOGI KIADÁSOK

160 904 427

323 308 748

0

484 213 175

Társadalombiztosítási ellátások

0

0

0

0

Családi támogatások Erzsébet utalvány

0

0

0

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

0

0

0

Betegséggel kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Foglalkoztatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

300 000

0

300 000

Egyéb nem intézményi ellátások Település tám

102 792 000

0

0

102 792 000

Ellátottak pénzbeni juttatásai

102 792 000

300 000

0

103 092 000

Előző évi elszámolásból származó kiadások

0

0

0

0

A helyi önk tv-i előíráson alapuló befizetése

0

0

0

0

Egyéb elvonások és befizetések 0 havi

0

0

0

0

Elvonások és befizetések

0

0

0

0

Fejezeti kezelésű e műk c végleges tám

0

0

0

0

Önkorm. e műk c végleges tám

0

0

0

0

Elkülönített állami pénzalapok e műk c végleges tám

0

0

0

0

Társulásnak és költségvetési szervének e műk c végleges tám

55 789 615

0

0

55 789 615

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHB összesen

55 789 615

0

0

55 789 615

Háztartásoknak e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb civil. Nonprofit szervezetek e műk c támogatásai

2 500 000

0

0

2 500 000

Egyéb műk.c támogatások ÁHK

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHK összesen

2 500 000

0

0

2 500 000

Tartalékok

1 500 000

0

0

1 500 000

Egyéb működési célú kiadások összesen

59 789 615

0

0

59 789 615

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

740 601 381

917 293 774

0

1 657 895 155

Immateriális javak beszerzése

0

0

0

0

Ingatlanok beszerzése,létesítése

0

491 026 784

0

491 026 784

Informatikai eszközök beszerzése,létesítése

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

0

0

0

0

Részesedések beszerzése

0

0

0

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

0

0

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

132 577 231

0

132 577 231

Beruházások

0

623 604 015

0

623 604 015

Ingatlanok felújítása

7 990 402

22 493 500

0

30 483 902

Informatikai eszközök felújítása

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

12 764 845

0

0

12 764 845

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

5 603 916

6 072 785

0

11 676 701

Felújítások

26 359 163

28 566 285

0

54 925 448

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

26 359 163

652 170 300

0

678 529 463

ÁH-n belüli megelőlegezések visszafizetése

32 212 899

0

0

32 212 899

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

0

Hitelek visszafizetése, egyéb támogatások

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

32 212 899

0

0

32 212 899

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

799 173 443

1 569 464 074

0

2 368 637 517

3. melléklet

Működési célú és felhalmozási jellegű bevételek és kiadások összege 2020-2022

Működési célú bevételek és kiadások mérlege 2020-2022

adatok Ft-ban

Bevételek

2020

2021

2022

Kiadások

2 020

2021

2022

Intézményi működési bevétel

459 396 800

396 096 000

442 988 680

Személyi jellegű kiadások

628 813 734

731 062 691

891 202 539

Önkormányzat költségvetési támogatása

681 912 894

766 392 444

877 003 637

Munkaadókat terhelő járulékok

111 585 421

115 609 575

119 597 826

Támogatásértékű működési bevétel

166 504 266

301 535 147

267 952 533

Dologi kiadások

431 689 433

513 967 609

484 213 175

Működési célú pénzeszköz átvétel

6 500 000

60 092 000

64 092 000

Egyéb működési célú kiadások

50 487 774

51 590 370

59 789 615

Működési pénzmaradvány

43 451 964

53 086 943

78 055 519

Ellátottak pénzbeli juttatásai

75 901 000

92 408 000

103 092 000

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

Működési célú finanszírozási kiadások

0

30 655 698

32 212 899

Összesen

1 357 765 924

1 577 202 534

1 730 092 369

Összesen

1 298 477 362

1 535 293 943

1 690 108 054

Felhalmozási jellegű bevételek és kiadások mérlege 2020-2022

Bevételek

2020

2021

2022

Kiadások

2 020

2021

2022

Felhalmozási és tőke jellegű bevételek

300 000

200 000

5 800 000

Felhalm.célú költségvetési támogatás

0

0

0

Felújítások

28 420 106

3 810 000

54 925 448

Felhalmozási célú támogatásértékű bevételek

0

174 955 993

267 160 425

Beruházások

69 539 133

220 272 597

623 604 015

Felhalmozási célú pénzeszköz átvétel

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

Felhalmozási pénzmaradvány

65 065 356

7 018 013

365 584 723

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások

0

0

0

Felhalmozási célú hitelfelvétele

0

0

0

Felhalmozási célú támogatás (Társulás)

26 694 679

0

0

Összesen

65 365 356

182 174 006

638 545 148

Összesen

124 653 918

224 082 597

678 529 463

Mindösszesen bevétel

1 423 131 280

1 759 376 540

2 368 637 517

Mindösszesen kiadás

1 423 131 280

1 759 376 540

2 368 637 517

4. melléklet

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 2022-2025. évi gördülő tervezése

Ft-ban

BEVÉTELEK

2022. év

2023. év

2024. év

2025. év

Intézményi működési bevételek

442 988 680

425 000 000

427 000 000

429 000 000

Közhatalmi bevételek

135 000 000

125 000 000

126 000 000

127 000 000

Intézményi műk.kapcs.bevételek

307 988 680

300 000 000

301 000 000

302 000 000

Központi költségvetésből kapott támogatás

0

570 000 000

575 000 000

580 000 000

Támogatásértékű bevételek

1 412 116 595

147 000 000

148 000 000

149 000 000

Működési célú

1 144 956 170

147 000 000

148 000 000

149 000 000

Felhalmozási célú

267 160 425

0

0

0

Véglegesen átvett pénzeszköz

64 092 000

25 000 000

26 000 000

27 000 000

Működési célú

64 092 000

25 000 000

26 000 000

27 000 000

Felhalmozási célú

0

0

0

0

Felhalmozási és tőke jellegű bevételek

5 800 000

0

0

0

Támogatási kölcsönök

0

0

0

0

Pénzforgalom nélküli bevételek

443 640 242

35 000 000

46 000 000

52 000 000

Működési célra

78 055 519

10 000 000

20 000 000

25 000 000

Felhalmozási célra

365 584 723

25 000 000

26 000 000

27 000 000

Államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

Működési célú

0

0

0

0

Felhalmozási célú

0

0

0

0

TÁRGYÉVI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

2 368 637 517

1 202 000 000

1 222 000 000

1 237 000 000

KIADÁSOK

2022. év

2023. év

2024. év

2025. év

Személyi jellegű kiadások

891 202 539

662 000 000

670 000 000

671 000 000

Munkaadókat terhelő járulékok

119 597 826

115 000 000

114 000 000

115 000 000

Dologi kiadások

484 213 175

340 000 000

333 000 000

330 000 000

Egyéb működési célú kiadások

59 789 615

35 000 000

40 000 000

40 000 000

Ellátottak pénzbeli juttatása

103 092 000

50 000 000

55 000 000

55 000 000

Felhalmozási kiadások

678 529 463

0

10 000 000

26 000 000

Finanszírozási kiadások

32 212 899

0

0

0

TÁRGYÉVI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

2 368 637 517

1 202 000 000

1 222 000 000

1 237 000 000

5. melléklet

Az önkormányzat által vállalt több éves kihatással járó kötelezettségek, feladatok előirányzatai és a felvett hitelállomány alakulása lejárat és eszköz szerinti bontásban

adatok Ft-ban

Kötelezettségvállalás, hitel jellege

Döntés, ill. felvétel éve

Lejárat éve

Kötelezettségvállalás, ill. felvett hitel összege

Lejárat szerinti ütem

2022. év

2023. év

2024. év

2025. év

0

0

0

0

Összesen

0

0

0

0

6. melléklet

2022. évi Európai Uniós projektek

adatok Ft-ban

Kedvezményezett

Projekt

Bevétel

Kiadás

Támogatást biztosító

Támogatás összege

2022. év Önkormányzati hozzájárulás

2022. év

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat

TOP -2.1.3-16. Csapadékvíz elvezetés

Európai Szolidalitási Alap

288 057 300

EFOP-3.9.2-16-2017-00019 Humán kap fejl 5408

Európai Szolidalitási Alap

817 000

EFOP 153-16-2017-00032 Humán szolgáltatás 5407

Európai Szolidalitási Alap

800 000

TOP 531 Helyi közösségek fejlesztése 5409

Európai Szolidalitási Alap

770 000

VP6-7.2.1.1-20 Helyi piac fejlesztése

Európai Szolidalitási Alap

49660425

4 836 888

96 737 768

VP6-7.2.1.1-21 Külterületi utak fejlesztése

Európai Szolidalitási Alap

-

-

-

EFOP-1.6.2-16-2017-000035 Komplex telep program

Európai Szolidalitási Alap

54 092 000

106 124 844

EFOP-2.4.1-16-2017-000065 Komplex telep program építés II.

Európai Szolidalitási Alap

197 500 000

177 284 640

Összesen

301 252 425

4 836 888

670 591 552

7. melléklet

Polgármesteri Hivatal költségvetése

adatok Ft-ban

KIADÁSOK

Polgármesteri Hivatal

Megnevezés

Kötelező

Önk.váll.

Állami

Összesen

Alapilletmények

33 250 452

2 295 816

35 546 268

Kereset kiegészítések

29 185 974

3 862 184

33 048 158

Pótlékok (Nyelv,-műszak-, kult.-,pótlék, )

1 252 236

1 252 236

Egyéb kötelező illetménypótlékok (szoc ágazati)

0

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások (képzettségi)

1 298 640

1 298 640

Egyéb pótlék (vezetői)

718 896

718 896

Illetménykompenzáció

5 883 808

5 883 808

Egyéb juttatás

0

Törvény szerinti illetmények,munkabérek

71 590 006

6 158 000

0

77 748 006

Normatív jutalmak

0

Céljuttatás,projektprémium

50 000

50 000

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

Végkielégítés

0

Jubileumi jutalom

2 623 882

2 623 882

Széchenyi Pihenő Kártya kiadásai

3 125 000

312 500

3 437 500

Egyéb béren kívüli juttatások

0

Béren kívüli juttatások

3 125 000

312 500

0

3 437 500

Ruházati költségtérítés

38 650

38 650

Közlekedési költségtérítés

494 760

494 760

Egyéb költségtérítés

0

Lakhatási támogatások

0

Szociális támogatások

0

Belföldi napidíj

0

Külföldi napidíj

0

Biztosítási díjak

0

Távolléti díj, szabadságmegváltás

0

Foglalkoztatottak nem munkakörébe tartozó munkavégzése miatti díjazása

0

Beteg szabadság

0

Egyéb sajátos juttatások (Bérkompenzáció)

0

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

0

0

0

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

77 922 298

6 470 500

0

84 392 798

Választott tisztségviselők juttatásai

0

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

0

Prémiumévek programban résztvevők juttatásai

0

Egyszerűsített foglakoztatás alá tartozó munkavállalók juttatásai

0

Állományba nem tartozók juttatásai, tiszteletdíjak, megbízási díj

0

Cégtelefon kiadások

0

Reprezentációs kiadások áfa nélküli

0

Egyéb különféle külső személyi juttatások

0

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

0

Külső személyi juttatások összesen:

0

0

0

0

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK

77 922 298

6 470 500

0

84 392 798

Szociális hozzájárulási adó

10 461 977

852 116

11 314 093

Egészségügyi hozzájárulás

0

Táppénz hozzájárulás

0

Rehabilitációs hozzájárulás

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

468 760

46 876

515 636

Egyéb munkaadókat terhelő egyéb járulékok

0

0

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK

10 930 737

898 992

0

11 829 729

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

88 853 035

7 369 492

0

96 222 527

Gyógyszerbeszerzés

0

0

Vegyszerbeszerzés

0

Könyv beszerzés

0

Folyóirat, kiadvány beszerzése

30 000

30 000

Egyéb információhordozó beszerzése

0

0

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

50 000

50 000

Szakmai anyagok beszerzése

80 000

0

0

80 000

Élelmiszer-beszerzés

0

Irodaszer-,nyomtatványbeszerzés

2 200 000

2 200 000

Tüzelőanyag beszerzés

0

Hajtó-és kenőanyag beszerzés

0

Munkaruha, védőruha, formaruha,egyenruha beszerzés

150 000

150 000

Egy éven b elhaszn üzemeltetési fenntart anyagbeszerzés

0

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási anyagbeszerzés

190 000

190 000

Üzemeltetési anyagok

2 390 000

150 000

0

2 540 000

Árubeszerzés

0

0

0

0

Készletbeszerzés összesen:

2 470 000

150 000

0

2 620 000

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (internet) adat átvitel

800 000

800 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások(telefon) nem adat átvitel

1 615 000

1 615 000

Kommunikációs szolgáltatások

2 415 000

0

0

2 415 000

Gázenergia-szolgáltatás díja

1 500 000

1 500 000

Villamosenergia-szolgáltatás díja

500 000

500 000

Víz és csatornadíjak

150 000

150 000

Közüzemi díjak

2 150 000

0

0

2 150 000

Vásárolt élelmezés

0

Bérleti és lízing díjak

0

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások kiadásai

150 000

150 000

Közvetített szolgáltatások ÁH belülre

1 100 000

1 100 000

Közvetített szolgáltatások ÁH kívülre

7 000 000

7 000 000

Közvetített szolgáltatások

8 100 000

0

0

8 100 000

Vásárolt közszolgáltatások

0

0

Számlázott szellemi tevékenység

800 000

800 000

Egyéb Szakmai szolgáltatások kiadásai

0

0

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

800 000

0

0

800 000

Biztosítási szolgáltatási díjak

0

0

Pénzügyi,befektetési szolgáltatási díjak

260 000

260 000

Szállítási szolgáltatási díjak

170 000

170 000

Postai szolg díjak

2 756 000

2 756 000

Mosás vegytisztítás

Közig vizsgáért, továbbképzés díja

100 000

100 000

Egyéb üzemeltetési, fenntartási szolgáltatások,

1 000 000

1 000 000

Egyéb szolgáltatások

4 286 000

0

0

4 286 000

Szolgáltatási kiadások összesen:

15 486 000

0

0

15 486 000

Kiküldetések kiadásai

250 000

250 000

Reklám és propagandakiadások

0

Kiküldetések kiadásai Reklám és propagandakiadások összesen

250 000

0

0

250 000

Működési célú előzetesen felszámított áfa ( levonható)

0

0

0

Működési célú előzetesen felszámított áfa (le nem vonható)

3 500 000

53 000

3 553 000

Fizetendő áfa

289 000

0

289 000

Kamatkiadások

0

Egyéb pénzügy műveletek kiadásai

0

Helyi adók, egyéb vám, illeték és adójellegű befizetések

0

Díjak, egyéb befizetések

0

Késedelmi kamathoz,pótlékhoz,kötbérhez,perköltséghez,egyéb szankcióhoz kapcsolódó kiadások

0

Előző évekhez kapcsolódó működési bevétel utólagos visszafizetéséhez kapcsolódó kiadásai

0

Egyéb különféle dologi kiadások

12 000

12 000

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

3 801 000

53 000

0

3 854 000

DOLOGI KIADÁSOK

24 422 000

203 000

0

24 625 000

Társadalombiztosítási ellátások

0

Családi támogatások Erzsébet utalvány

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

Betegséggel kapcsolatos ellátások

0

Foglalkoztatással kapcsolatos ellátások

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

Egyéb nem intézményi ellátások Település tám

0

Ellátottak pénzbeni juttatásai

0

0

0

0

Előző évi elszámolásból származó kiadások

0

A helyi önk tv-i előíráson alapuló befizetése

0

Egyéb elvonások és befizetések 0 havi

0

Elvonások és befizetések

0

0

0

0

Fejezeti kezelésű e műk c végleges tám

0

Önkorm. e műk c végleges tám

0

Elkülönített állami pénzalapok e műk c végleges tám

0

Társulásnak és költségvetési szervének e műk c végleges tám

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHB összesen

0

0

0

0

Háztartásoknak e műk c támogatásai

0

Egyéb civil. Nonprofit szervezetek e műk c támogatásai

0

Egyéb műk.c támogatások ÁHK

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHK összesen

0

0

0

0

Tartalékok

0

Egyéb működési célú kiadások összesen

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

113 275 035

7 572 492

0

120 847 527

Immateriális javak beszerzése

0

Ingatlanok beszerzése,létesítése

0

Informatikai eszközök beszerzése,létesítése

0

0

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

0

0

0

Részesedések beszerzése

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

Beruházások

0

0

0

0

Ingatlanok felújítása

0

Informatikai eszközök felújítása

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

Felújítások

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

ÁH-n belüli megelőlegezések visszafizetése

0

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

Hitelek visszafizetése, egyéb támogatások

0

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

113 275 035

7 572 492

0

120 847 527

Bevételek

Polgármesteri Hivatal

Megnevezés

Kötelező

Önk. váll.

Állami

Összesen

Jövedelemadók

0

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

Vagyoni típusú adók

0

0

0

0

Értékesítési és forgalmi adók, iparűzési adó

0

0

0

0

Fogyasztási adók

0

0

0

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

Gépjárműadók

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, termőföld bérbeadása

0

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék-bírság, szabsért, környezetvéd bírság

0

0

0

0

Közhatalmi bevételek összesen:

0

0

0

0

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

Szolgáltatások ellenértéke

15 000

0

0

15 000

Közvetített szolg ellenértéke AHB

547 000

547 000

Közvetített szolg ellenértéke AHK

8 100 000

8 100 000

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

Ellátási díjak

0

0

0

Kiszámlázott ÁFA

1 828 000

0

0

1 828 000

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

Kamatbevételek

0

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

Egyéb működési bevételek

10 000

0

0

10 000

Működési bevételek összesen:

10 500 000

0

0

10 500 000

Önkormányzatok működési támogatásai:

0

0

0

0

REKI Működési célú támogatások, igénybevétele államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről: (pótlékok)

0

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

Működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

10 500 000

0

0

10 500 000

hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele működési célra

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási célra ( közp ir sz erv mc tám)

0

0

0

0

pénzforgalom nélküli bevételek összesen

0

0

0

0

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

Önkormányzatok felhalmozási támogatásai

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

10 500 000

0

0

10 500 000

Központi irányító szervi támogatás

110 347 527

8. melléklet

Jászladányi Óvoda és Bölcsőde költségvetése

adatok Ft-ban

KIADÁSOK

Óvoda és Bölcsőde

Megnevezés

Kötelező

Önk.váll.

Állami

Összesen

Alapilletmények

90 788 694

6 986 255

97 774 949

Kereset kiegészítések

32 412 190

11 734 673

44 146 863

Pótlékok (Nyelv,-műszak-, kult.-,pótlék, )

7 624 928

7 624 928

Egyéb kötelező illetménypótlékok (szoc ágazati)

14 512 476

8 831 344

23 343 820

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások (képzettségi)

4 754 013

4 754 013

Egyéb pótlék (vezetői)

4 604 040

240 000

4 844 040

Illetménykompenzáció

4 640 000

4 640 000

Egyéb juttatás

264 000

264 000

Törvény szerinti illetmények,munkabérek

159 600 341

27 792 272

0

187 392 613

Normatív jutalmak

0

Céljuttatás,projektprémium

0

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

Végkielégítés

3 120 520

3 120 520

Jubileumi jutalom

2 475 585

2 475 585

Széchenyi Pihenő Kártya kiadásai

950 000

950 000

Egyéb béren kívüli juttatások

0

Béren kívüli juttatások

950 000

0

0

950 000

Ruházati költségtérítés

0

Közlekedési költségtérítés

1 299 500

1 299 500

Egyéb költségtérítés

0

Lakhatási támogatások

0

Szociális támogatások

0

Belföldi napidíj

0

Külföldi napidíj

0

Biztosítási díjak

0

Távolléti díj, szabadságmegváltás

1 453 248

1 453 248

Foglalkoztatottak nem munkakörébe tartozó munkavégzése miatti díjazása

0

Beteg szabadság

0

Egyéb sajátos juttatások (Bérkompenzáció)

0

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

1 453 248

0

0

1 453 248

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

168 899 194

27 792 272

0

196 691 466

Választott tisztségviselők juttatásai

0

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

1 500 000

1 500 000

Prémiumévek programban résztvevők juttatásai

0

Egyszerűsített foglakoztatás alá tartozó munkavállalók juttatásai

0

Állományba nem tartozók juttatásai, tiszteletdíjak, megbízási díj

0

Cégtelefon kiadások

0

Reprezentációs kiadások áfa nélküli

0

Egyéb különféle külső személyi juttatások

0

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

0

Külső személyi juttatások összesen:

1 500 000

0

0

1 500 000

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK

170 399 194

27 792 272

0

198 191 466

Szociális hozzájárulási adó

22 254 506

3 676 132

25 930 638

Egészségügyi hozzájárulás

0

Táppénz hozzájárulás

0

Rehabilitációs hozzájárulás

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

228 000

36 000

264 000

Egyéb munkaadókat terhelő egyéb járulékok

0

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK

22 482 506

3 712 132

0

26 194 638

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

192 881 700

31 504 404

0

224 386 104

Gyógyszerbeszerzés

20 000

10 000

30 000

Vegyszerbeszerzés

0

Könyv beszerzés

30 000

5 000

35 000

Folyóirat, kiadvány beszerzése

100 000

100 000

Egyéb információhordozó beszerzése

0

0

0

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

15 000

5 000

20 000

Szakmai anyagok beszerzése

165 000

20 000

0

185 000

Élelmiszer-beszerzés

0

Irodaszer-,nyomtatványbeszerzés

300 000

20 000

320 000

Tüzelőanyag beszerzés

0

Hajtó-és kenőanyag beszerzés

0

Munkaruha, védőruha, formaruha,egyenruha beszerzés

110 000

110 000

Egy éven b elhaszn üzemeltetési fenntart anyagbeszerzés

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási anyagbeszerzés

1 500 000

120 000

1 620 000

Üzemeltetési anyagok

1 800 000

250 000

0

2 050 000

Árubeszerzés

0

0

0

0

Készletbeszerzés összesen:

1 965 000

270 000

0

2 235 000

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (internet) adat átvitel

140 000

140 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások(telefon) nem adat átvitel

380 000

20 000

400 000

Kommunikációs szolgáltatások

520 000

20 000

0

540 000

Gázenergia-szolgáltatás díja

3 000 000

350 000

3 350 000

Villamosenergia-szolgáltatás díja

500 000

100 000

600 000

Víz és csatornadíjak

400 000

250 000

650 000

Közüzemi díjak

3 900 000

700 000

0

4 600 000

Vásárolt élelmezés

0

Bérleti és lízing díjak

0

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások kiadásai

100 000

10 000

110 000

Közvetített szolgáltatások ÁH belülre

0

Közvetített szolgáltatások ÁH kívülre

0

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

0

Vásárolt közszolgáltatások

2 300 000

120 000

2 420 000

Számlázott szellemi tevékenység

0

Egyéb Szakmai szolgáltatások kiadásai

200 000

20 000

220 000

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

2 500 000

140 000

0

2 640 000

Biztosítási szolgáltatási díjak

5 000

5 000

Pénzügyi,befektetési szolgáltatási díjak

150 000

150 000

Szállítási szolgáltatási díjak

0

Postai szolg díjak

40 000

5 000

45 000

Mosás vegytisztítás

Közig vizsgáért, továbbképzés díja

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási szolgáltatások,

652 000

100 000

752 000

Egyéb szolgáltatások

847 000

105 000

0

952 000

Szolgáltatási kiadások összesen:

7 347 000

955 000

0

8 302 000

Kiküldetések kiadásai

30 000

30 000

Reklám és propagandakiadások

0

Kiküldetések kiadásai Reklám és propagandakiadások összesen

30 000

0

0

30 000

Működési célú előzetesen felszámított áfa ( levonható)

0

Működési célú előzetesen felszámított áfa (le nem vonható)

0

Fizetendő áfa

1 806 000

310 000

2 116 000

Kamatkiadások

0

Egyéb pénzügy műveletek kiadásai

0

Helyi adók, egyéb vám, illeték és adójellegű befizetések

0

Díjak, egyéb befizetések

0

Késedelmi kamathoz,pótlékhoz,kötbérhez,perköltséghez,egyéb szankcióhoz kapcsolódó kiadások

3 000

1 000

4 000

Előző évekhez kapcsolódó működési bevétel utólagos visszafizetéséhez kapcsolódó kiadásai

0

Egyéb különféle dologi kiadások

0

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

1 809 000

311 000

0

2 120 000

DOLOGI KIADÁSOK

11 671 000

1 556 000

0

13 227 000

Társadalombiztosítási ellátások

0

0

0

0

Családi támogatások Erzsébet utalvány

0

0

0

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

0

0

0

Betegséggel kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Foglalkoztatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

Egyéb nem intézményi ellátások Település tám

0

0

0

0

Ellátottak pénzbeni juttatásai

0

0

0

0

Előző évi elszámolásból származó kiadások

0

0

0

0

A helyi önk tv-i előíráson alapuló befizetése

0

0

0

0

Egyéb elvonások és befizetések 0 havi

0

0

0

0

Elvonások és befizetések

0

0

0

0

Fejezeti kezelésű e műk c végleges tám

0

0

0

0

Önkorm. e műk c végleges tám

0

0

0

0

Elkülönített állami pénzalapok e műk c végleges tám

0

0

0

0

Társulásnak és költségvetési szervének e műk c végleges tám

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHB összesen

0

0

0

0

Háztartásoknak e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb civil. Nonprofit szervezetek e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb műk.c támogatások ÁHK

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHK összesen

0

0

0

0

Tartalékok

0

0

0

0

Egyéb működési célú kiadások összesen

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

204 552 700

33 060 404

0

237 613 104

Immateriális javak beszerzése

0

Ingatlanok beszerzése,létesítése

0

Informatikai eszközök beszerzése,létesítése

0

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

0

0

Részesedések beszerzése

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

Beruházások

0

0

0

0

Ingatlanok felújítása

7 990 402

7 990 402

Informatikai eszközök felújítása

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

2 157 408

2 157 408

Felújítások

10 147 810

0

0

10 147 810

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

10 147 810

0

0

10 147 810

ÁH-n belüli megelőlegezések visszafizetése

0

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

Hitelek visszafizetése, egyéb támogatások

0

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

214 700 510

33 060 404

0

247 760 914

Bevételek

Óvoda és Bölcsőde

Megnevezés

Kötelező

Önk. váll.

Állami

Összesen

Jövedelemadók

0

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

Vagyoni típusú adók

0

0

0

0

Értékesítési és forgalmi adók, iparűzési adó

0

0

0

0

Fogyasztási adók

0

0

0

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

Gépjárműadók

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, termőföld bérbeadása

0

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék-bírság, szabsért, környezetvéd bírság

0

0

0

0

Közhatalmi bevételek összesen:

0

0

0

0

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

Közvetített szolg ellenértéke AHB

0

Közvetített szolg ellenértéke AHK

0

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

Ellátási díjak

0

0

0

Kiszámlázott ÁFA

0

0

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

Kamatbevételek

0

0

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

Egyéb működési bevételek

0

0

0

Működési bevételek összesen:

0

0

0

0

Önkormányzatok működési támogatásai:

0

0

0

0

REKI Működési célú támogatások, igénybevétele államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről: (pótlékok)

0

0

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

Működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele működési célra

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási célra ( közp ir sz erv mc tám)

0

0

0

0

pénzforgalom nélküli bevételek összesen

0

0

0

0

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

Önkormányzatok felhalmozási támogatásai

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

0

0

0

0

Központi irányító szervi támogatás

247 760 914

9. melléklet

Ozoróczky Mária Szociális Központ költségvetése

adatok Ft-ban

KIADÁSOK

Ozoróczky Mária SZK

Megnevezés

Kötelező

Önk.váll.

Állami

Összesen

Alapilletmények

10 437 070

75 874 054

86 311 124

Kereset kiegészítések

16 528 228

105 687 795

122 216 023

Pótlékok (Nyelv,-műszak-, kult.-,pótlék, )

18 532 000

18 532 000

Egyéb kötelező illetménypótlékok (szoc ágazati)

4 483 434

36 538 690

41 022 124

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások (képzettségi)

12 672 000

12 672 000

Egyéb pótlék (vezetői)

1 368 000

3 950 000

5 318 000

Illetménykompenzáció

0

0

Egyéb juttatás

675 000

4 575 000

5 250 000

Törvény szerinti illetmények,munkabérek

33 491 732

257 829 539

0

291 321 271

Normatív jutalmak

0

Céljuttatás,projektprémium

0

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

Végkielégítés

0

Jubileumi jutalom

560 000

4 300 000

4 860 000

Széchenyi Pihenő Kártya kiadásai

0

Egyéb béren kívüli juttatások

0

Béren kívüli juttatások

0

0

0

0

Ruházati költségtérítés

0

Közlekedési költségtérítés

2 057 352

2 057 352

Egyéb költségtérítés

0

Lakhatási támogatások

0

Szociális támogatások

0

Belföldi napidíj

0

Külföldi napidíj

0

Biztosítási díjak

0

Távolléti díj, szabadságmegváltás

79 500

79 500

Foglalkoztatottak nem munkakörébe tartozó munkavégzése miatti díjazása

0

Beteg szabadság

0

Egyéb sajátos juttatások (Bérkompenzáció)

0

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

79 500

0

79 500

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

34 051 732

264 266 391

0

298 318 123

Választott tisztségviselők juttatásai

0

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

0

Prémiumévek programban résztvevők juttatásai

0

Egyszerűsített foglakoztatás alá tartozó munkavállalók juttatásai

0

Állományba nem tartozók juttatásai, tiszteletdíjak, megbízási díj

1 500 000

1 500 000

Cégtelefon kiadások

0

Reprezentációs kiadások áfa nélküli

0

Egyéb különféle külső személyi juttatások

0

Egyéb külső személyi juttatások

1 500 000

0

0

1 500 000

Külső személyi juttatások összesen:

1 500 000

0

0

1 500 000

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK

35 551 732

264 266 391

0

299 818 123

Szociális hozzájárulási adó

4 483 743

34 808 937

39 292 680

Egészségügyi hozzájárulás

0

Táppénz hozzájárulás

0

Rehabilitációs hozzájárulás

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

Egyéb munkaadókat terhelő egyéb járulékok

0

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK

4 483 743

34 808 937

0

39 292 680

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

40 035 475

299 075 328

0

339 110 803

Gyógyszerbeszerzés

10 000 000

10 000 000

Vegyszerbeszerzés

0

Könyv beszerzés

75 000

75 000

Folyóirat, kiadvány beszerzése

40 000

250 000

290 000

Egyéb információhordozó beszerzése

150 000

150 000

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

6 500 000

6 500 000

Szakmai anyagok beszerzése

40 000

16 975 000

0

17 015 000

Élelmiszer-beszerzés

50 000 000

50 000 000

Irodaszer-,nyomtatványbeszerzés

120 000

1 250 000

1 370 000

Tüzelőanyag beszerzés

0

Hajtó-és kenőanyag beszerzés

100 000

800 000

900 000

Munkaruha, védőruha, formaruha,egyenruha beszerzés

390 000

2 000 000

2 390 000

Egy éven b elhaszn üzemeltetési fenntart anyagbeszerzés

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási anyagbeszerzés

700 000

3 750 000

4 450 000

Üzemeltetési anyagok

1 310 000

57 800 000

0

59 110 000

Árubeszerzés

0

0

0

0

Készletbeszerzés összesen:

1 350 000

74 775 000

0

76 125 000

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (internet) adat átvitel

70 000

700 000

770 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások(telefon) nem adat átvitel

0

900 000

900 000

Kommunikációs szolgáltatások

70 000

1 600 000

0

1 670 000

Gázenergia-szolgáltatás díja

800 000

11 000 000

11 800 000

Villamosenergia-szolgáltatás díja

400 000

3 500 000

3 900 000

Víz és csatornadíjak

1 000 000

4 000 000

5 000 000

Közüzemi díjak

2 200 000

18 500 000

0

20 700 000

Vásárolt élelmezés

9 814 363

9 814 363

Bérleti és lízing díjak

0

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások kiadásai

4 000 000

4 000 000

Közvetített szolgáltatások ÁH belülre

0

Közvetített szolgáltatások ÁH kívülre

0

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

0

Vásárolt közszolgáltatások

0

Számlázott szellemi tevékenység

0

Egyéb Szakmai szolgáltatások kiadásai

600 000

600 000

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

600 000

0

600 000

Biztosítási szolgáltatási díjak

150 000

150 000

Pénzügyi,befektetési szolgáltatási díjak

2 000 000

2 000 000

Szállítási szolgáltatási díjak

0

Postai szolg díjak

200 000

200 000

Mosás vegytisztítás

0

Közig vizsgáért, továbbképzés díja

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási szolgáltatások,

3 600 000

3 600 000

Egyéb szolgáltatások

0

5 950 000

0

5 950 000

Szolgáltatási kiadások összesen:

12 014 363

29 050 000

0

41 064 363

Kiküldetések kiadásai

0

Reklám és propagandakiadások

0

Kiküldetések kiadásai Reklám és propagandakiadások összesen

0

0

0

0

Működési célú előzetesen felszámított áfa ( levonható)

27 300 000

27 300 000

Működési célú előzetesen felszámított áfa (le nem vonható)

3 279 878

3 279 878

Fizetendő áfa

0

Kamatkiadások

0

Egyéb pénzügy műveletek kiadásai

0

Helyi adók, egyéb vám, illeték és adójellegű befizetések

0

Díjak, egyéb befizetések

0

Késedelmi kamathoz,pótlékhoz,kötbérhez,perköltséghez,egyéb szankcióhoz kapcsolódó kiadások

0

Előző évekhez kapcsolódó működési bevétel utólagos visszafizetéséhez kapcsolódó kiadásai

0

Egyéb különféle dologi kiadások

5 000 000

5 000 000

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

3 279 878

32 300 000

0

35 579 878

DOLOGI KIADÁSOK

16 714 241

137 725 000

0

154 439 241

Társadalombiztosítási ellátások

0

0

0

0

Családi támogatások Erzsébet utalvány

0

0

0

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

0

0

0

Betegséggel kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Foglalkoztatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

300 000

0

300 000

Egyéb nem intézményi ellátások Település tám

0

0

0

Ellátottak pénzbeni juttatásai

0

300 000

0

300 000

Előző évi elszámolásból származó kiadások

0

0

0

0

A helyi önk tv-i előíráson alapuló befizetése

0

0

0

0

Egyéb elvonások és befizetések 0 havi

0

0

0

0

Elvonások és befizetések

0

0

0

0

Fejezeti kezelésű e műk c végleges tám

0

0

0

0

Önkorm. e műk c végleges tám

0

0

0

0

Elkülönített állami pénzalapok e műk c végleges tám

0

0

0

0

Társulásnak és költségvetési szervének e műk c végleges tám

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHB összesen

0

0

0

0

Háztartásoknak e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb civil. Nonprofit szervezetek e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb műk.c támogatások ÁHK

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHK összesen

0

0

0

0

Tartalékok

0

0

0

0

Egyéb működési célú kiadások összesen

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

56 749 716

437 100 328

0

493 850 044

Immateriális javak beszerzése

0

Ingatlanok beszerzése,létesítése

0

Informatikai eszközök beszerzése,létesítése

0

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

0

Részesedések beszerzése

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

Beruházások

0

0

0

0

Ingatlanok felújítása

3 898 000

3 898 000

Informatikai eszközök felújítása

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

1 052 000

1 052 000

Felújítások

0

4 950 000

0

4 950 000

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

4 950 000

0

4 950 000

ÁH-n belüli megelőlegezések visszafizetése

0

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

Hitelek visszafizetése, egyéb támogatások

0

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

56 749 716

442 050 328

0

498 800 044

Bevételek

Ozoróczky Mária Szociális Központ

Megnevezés

Kötelező

Önk. váll.

Állami

Összesen

Jövedelemadók

0

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

Vagyoni típusú adók

0

0

0

0

Értékesítési és forgalmi adók, iparűzési adó

0

0

0

0

Fogyasztási adók

0

0

0

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

Gépjárműadók

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, termőföld bérbeadása

0

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék-bírság, szabsért, környezetvéd bírság

0

0

0

0

Közhatalmi bevételek összesen:

0

0

0

0

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

Közvetített szolg ellenértéke AHB

0

Közvetített szolg ellenértéke AHK

0

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

Ellátási díjak

12 500 000

185 000 000

0

197 500 000

Kiszámlázott ÁFA

2 970 000

0

0

2 970 000

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

Kamatbevételek

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

Egyéb működési bevételek

0

10 000 000

0

10 000 000

Működési bevételek összesen:

15 470 000

195 000 000

0

210 470 000

Önkormányzatok működési támogatásai:

0

0

0

0

REKI Működési célú támogatások, igénybevétele államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről: (pótlékok)

1 728 900

0

1 728 900

Működési célú támogatások államháztartáson belülről:

0

1 728 900

0

1 728 900

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

Működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

15 470 000

196 728 900

0

212 198 900

hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele működési célra

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási célra ( közp ir sz erv mc tám)

0

0

0

0

pénzforgalom nélküli bevételek összesen

0

0

0

0

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

Önkormányzatok felhalmozási támogatásai

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

15 470 000

196 728 900

0

212 198 900

Központi irányító szervi támogatás

286 601 144

10. melléklet

Művelődési Ház és Könyvtár költségvetése

adatok Ft-ban

KIADÁSOK

Művelődési Ház és Könyvtár

Megnevezés

Kötelező

Önk.váll.

Állami

Összesen

Alapilletmények

4 352 792

8 680 001

13 032 793

Kereset kiegészítések

0

0

0

Pótlékok (Nyelv,-műszak-, kult.-,pótlék, )

0

0

0

Egyéb kötelező illetménypótlékok (szoc ágazati)

0

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások (képzettségi)

0

Egyéb pótlék (vezetői)

568 000

568 000

Illetménykompenzáció

0

Egyéb juttatás

0

0

Törvény szerinti illetmények,munkabérek

4 352 792

9 248 001

0

13 600 793

Normatív jutalmak

0

Céljuttatás,projektprémium

0

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

Végkielégítés

0

Jubileumi jutalom

1 564 560

1 564 560

Széchenyi Pihenő Kártya kiadásai

50 000

50 000

100 000

Egyéb béren kívüli juttatások

0

Béren kívüli juttatások

50 000

50 000

0

100 000

Ruházati költségtérítés

0

Közlekedési költségtérítés

0

Egyéb költségtérítés

0

Lakhatási támogatások

0

Szociális támogatások

0

Belföldi napidíj

0

Külföldi napidíj

0

Biztosítási díjak

0

Távolléti díj, szabadságmegváltás

0

Foglalkoztatottak nem munkakörébe tartozó munkavégzése miatti díjazása

0

Beteg szabadság

0

Egyéb sajátos juttatások (Bérkompenzáció)

0

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

0

0

0

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

5 967 352

9 298 001

0

15 265 353

Választott tisztségviselők juttatásai

0

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

0

Prémiumévek programban résztvevők juttatásai

0

Egyszerűsített foglakoztatás alá tartozó munkavállalók juttatásai

0

Állományba nem tartozók juttatásai, tiszteletdíjak, megbízási díj

0

Cégtelefon kiadások

0

Reprezentációs kiadások áfa nélküli

0

Egyéb különféle külső személyi juttatások

0

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

0

Külső személyi juttatások összesen:

0

0

0

0

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK

5 967 352

9 298 001

0

15 265 353

Szociális hozzájárulási adó

782 275

1 228 671

2 010 946

Egészségügyi hozzájárulás

0

Táppénz hozzájárulás

0

Rehabilitációs hozzájárulás

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

7 500

7 500

15 000

Egyéb munkaadókat terhelő egyéb járulékok

0

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK

789 775

1 236 171

0

2 025 946

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

6 757 127

10 534 172

0

17 291 299

Gyógyszerbeszerzés

7 000

7 000

14 000

Vegyszerbeszerzés

0

Könyv beszerzés

1 223 880

1 223 880

Folyóirat, kiadvány beszerzése

160 000

160 000

Egyéb információhordozó beszerzése

50 000

50 000

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

40 000

40 000

Szakmai anyagok beszerzése

1 430 880

57 000

0

1 487 880

Élelmiszer-beszerzés

0

Irodaszer-,nyomtatványbeszerzés

100 000

400 000

500 000

Tüzelőanyag beszerzés

150 000

150 000

Hajtó-és kenőanyag beszerzés

0

Munkaruha, védőruha, formaruha,egyenruha beszerzés

0

Egy éven b elhaszn üzemeltetési fenntart anyagbeszerzés

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási anyagbeszerzés

120 000

1 500 000

1 620 000

Üzemeltetési anyagok

220 000

2 050 000

0

2 270 000

Árubeszerzés

0

0

0

0

Készletbeszerzés összesen:

1 650 880

2 107 000

0

3 757 880

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (internet) adat átvitel

240 000

240 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások(telefon) nem adat átvitel

40 000

40 000

Kommunikációs szolgáltatások

0

280 000

0

280 000

Gázenergia-szolgáltatás díja

800 000

2 000 000

2 800 000

Villamosenergia-szolgáltatás díja

300 000

900 000

1 200 000

Víz és csatornadíjak

50 000

200 000

250 000

Közüzemi díjak

1 150 000

3 100 000

0

4 250 000

Vásárolt élelmezés

50 000

560 000

610 000

Bérleti és lízing díjak

0

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások kiadásai

30 000

70 000

100 000

Közvetített szolgáltatások ÁH belülre

0

Közvetített szolgáltatások ÁH kívülre

0

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

0

Vásárolt közszolgáltatások

0

Számlázott szellemi tevékenység

0

Egyéb Szakmai szolgáltatások kiadásai

50 000

5 000 000

5 050 000

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

50 000

5 000 000

0

5 050 000

Biztosítási szolgáltatási díjak

100 000

100 000

Pénzügyi,befektetési szolgáltatási díjak

0

Szállítási szolgáltatási díjak

0

Postai szolg díjak

10 000

200 000

210 000

Mosás vegytisztítás

Közig vizsgáért, továbbképzés díja

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási szolgáltatások,

50 000

100 000

150 000

Egyéb szolgáltatások

60 000

400 000

0

460 000

Szolgáltatási kiadások összesen:

1 340 000

9 130 000

0

10 470 000

Kiküldetések kiadásai

10 000

100 000

110 000

Reklám és propagandakiadások

100 000

400 000

500 000

Kiküldetések kiadásai Reklám és propagandakiadások összesen

110 000

500 000

0

610 000

Működési célú előzetesen felszámított áfa ( levonható)

0

Működési célú előzetesen felszámított áfa (le nem vonható)

348 300

3 048 300

3 396 600

Fizetendő áfa

0

Kamatkiadások

0

Egyéb pénzügy műveletek kiadásai

0

Helyi adók, egyéb vám, illeték és adójellegű befizetések

0

Díjak, egyéb befizetések

50 000

250 000

300 000

Késedelmi kamathoz,pótlékhoz,kötbérhez,perköltséghez,egyéb szankcióhoz kapcsolódó kiadások

0

Előző évekhez kapcsolódó működési bevétel utólagos visszafizetéséhez kapcsolódó kiadásai

0

Egyéb különféle dologi kiadások

0

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

398 300

3 298 300

0

3 696 600

DOLOGI KIADÁSOK

3 499 180

15 315 300

0

18 814 480

0

Társadalombiztosítási ellátások

0

0

0

0

Családi támogatások Erzsébet utalvány

0

0

0

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

0

0

0

Betegséggel kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Foglalkoztatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

Egyéb nem intézményi ellátások Település tám

0

0

0

0

Ellátottak pénzbeni juttatásai

0

0

0

0

Előző évi elszámolásból származó kiadások

0

0

0

0

A helyi önk tv-i előíráson alapuló befizetése

0

0

0

0

Egyéb elvonások és befizetések 0 havi

0

0

0

0

Elvonások és befizetések

0

0

0

0

Fejezeti kezelésű e műk c végleges tám

0

0

0

0

Önkorm. e műk c végleges tám

0

0

0

0

Elkülönített állami pénzalapok e műk c végleges tám

0

0

0

0

Társulásnak és költségvetési szervének e műk c végleges tám

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHB összesen

0

0

0

0

Háztartásoknak e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb civil. Nonprofit szervezetek e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb műk.c támogatások ÁHK

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHK összesen

0

0

0

0

Tartalékok

0

0

0

0

Egyéb működési célú kiadások összesen

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

10 256 307

25 849 472

0

36 105 779

Immateriális javak beszerzése

0

Ingatlanok beszerzése,létesítése

0

Informatikai eszközök beszerzése,létesítése

0

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

0

Részesedések beszerzése

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

Beruházások

0

0

0

0

Ingatlanok felújítása

0

Informatikai eszközök felújítása

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

Felújítások

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

ÁH-n belüli megelőlegezések visszafizetése

0

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

Hitelek visszafizetése, egyéb támogatások

0

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

10 256 307

25 849 472

0

36 105 779

Bevételek

Művelődési Ház és Könyvtár

Megnevezés

Kötelező

Önk. váll.

Állami

Összesen

Jövedelemadók

0

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

Vagyoni típusú adók

0

0

0

0

Értékesítési és forgalmi adók, iparűzési adó

0

0

0

0

Fogyasztási adók

0

0

0

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

Gépjárműadók

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, termőföld bérbeadása

0

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék-bírság, szabsért, környezetvéd bírság

0

0

0

0

Közhatalmi bevételek összesen:

0

0

0

0

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

Közvetített szolg ellenértéke AHB

0

Közvetített szolg ellenértéke AHK

0

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

Ellátási díjak

0

0

0

0

Kiszámlázott ÁFA

0

0

0

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

Kamatbevételek

0

0

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

Egyéb működési bevételek

40 000

1 500 000

0

1 540 000

Működési bevételek összesen:

40 000

1 500 000

0

1 540 000

Önkormányzatok működési támogatásai:

0

0

0

0

REKI Működési célú támogatások, igénybevétele államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

728 000

1 458 230

0

2 186 230

Működési célú támogatások államháztartáson belülről: (pótlékok)

588 413

905 250

0

1 493 663

Működési célú támogatások államháztartáson belülről:

1 316 413

2 363 480

0

3 679 893

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

Működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 356 413

3 863 480

0

5 219 893

hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele működési célra

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási célra ( közp ir sz erv mc tám)

0

0

0

0

pénzforgalom nélküli bevételek összesen

0

0

0

0

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

Önkormányzatok felhalmozási támogatásai

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

1 356 413

3 863 480

0

5 219 893

Központi irányító szervi támogatás

30 885 886

11. melléklet

Nagyközség Üzemeltetési és Vagyonkezelő Intézmény költségvetése

adatok Ft-ban

KIADÁSOK

NÜVI

Megnevezés

Kötelező

Önk.váll.

Állami

Összesen

Alapilletmények

4 581 357

33 414 359

37 995 716

Kereset kiegészítések

7 967 243

54 851 947

62 819 190

Pótlékok (Nyelv,-műszak-, kult.-,pótlék, )

0

0

Egyéb kötelező illetménypótlékok (szoc ágazati)

0

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások (képzettségi)

0

Egyéb pótlék (vezetői)

1 548 000

1 548 000

Illetménykompenzáció

212 584

1 443 101

1 655 685

Egyéb juttatás

0

2 855 439

2 855 439

Törvény szerinti illetmények,munkabérek

12 761 184

94 112 846

0

106 874 030

Normatív jutalmak

0

Céljuttatás,projektprémium

0

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

1 024 375

1 024 375

Végkielégítés

0

0

Jubileumi jutalom

1 820 000

1 820 000

Széchenyi Pihenő Kártya kiadásai

540 275

3 295 678

3 835 953

Egyéb béren kívüli juttatások

0

Béren kívüli juttatások

540 275

3 295 678

0

3 835 953

Ruházati költségtérítés

0

Közlekedési költségtérítés

1 132 272

1 132 272

Egyéb költségtérítés

0

Lakhatási támogatások

0

Szociális támogatások

0

Belföldi napidíj

0

Külföldi napidíj

0

Biztosítási díjak

0

Távolléti díj, szabadságmegváltás

0

Foglalkoztatottak nem munkakörébe tartozó munkavégzése miatti díjazása

0

Beteg szabadság

0

Egyéb sajátos juttatások (Bérkompenzáció)

215 687

215 687

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

215 687

0

215 687

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

13 301 459

101 600 858

0

114 902 317

Választott tisztségviselők juttatásai

0

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

0

Prémiumévek programban résztvevők juttatásai

0

Egyszerűsített foglakoztatás alá tartozó munkavállalók juttatásai

0

Állományba nem tartozók juttatásai, tiszteletdíjak, megbízási díj

3 850 000

3 850 000

Cégtelefon kiadások

0

Reprezentációs kiadások áfa nélküli

0

Egyéb különféle külső személyi juttatások

0

Egyéb külső személyi juttatások

0

3 850 000

0

3 850 000

Külső személyi juttatások összesen:

0

3 850 000

0

3 850 000

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK

13 301 459

105 450 858

0

118 752 317

Szociális hozzájárulási adó

1 681 169

13 465 897

15 147 066

Egészségügyi hozzájárulás

70 235

428 434

498 669

Táppénz hozzájárulás

0

Rehabilitációs hozzájárulás

1 800 000

1 800 000

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

81 040

494 344

575 384

Egyéb munkaadókat terhelő egyéb járulékok

11 160

281 690

292 850

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK

1 843 604

16 470 365

0

18 313 969

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

15 145 063

121 921 223

0

137 066 286

Gyógyszerbeszerzés

15 000

15 000

Vegyszerbeszerzés

0

Könyv beszerzés

0

0

Folyóirat, kiadvány beszerzése

15 000

15 000

Egyéb információhordozó beszerzése

0

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

1 000 000

4 150 000

5 150 000

Szakmai anyagok beszerzése

1 000 000

4 180 000

0

5 180 000

Élelmiszer-beszerzés

63 000 000

63 000 000

Irodaszer-,nyomtatványbeszerzés

270 000

270 000

Tüzelőanyag beszerzés

0

Hajtó-és kenőanyag beszerzés

75 000

4 270 000

4 345 000

Munkaruha, védőruha, formaruha,egyenruha beszerzés

0

0

Egy éven b elhaszn üzemeltetési fenntart anyagbeszerzés

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási anyagbeszerzés

100 000

2 750 000

2 850 000

Üzemeltetési anyagok

175 000

70 290 000

0

70 465 000

Árubeszerzés

0

1 000 000

0

1 000 000

Készletbeszerzés összesen:

1 175 000

75 470 000

0

76 645 000

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (internet) adat átvitel

130 000

580 000

710 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások(telefon) nem adat átvitel

185 000

570 000

755 000

Kommunikációs szolgáltatások

315 000

1 150 000

0

1 465 000

Gázenergia-szolgáltatás díja

2 020 000

2 020 000

Villamosenergia-szolgáltatás díja

1 250 000

1 550 000

2 800 000

Víz és csatornadíjak

0

520 000

520 000

Közüzemi díjak

1 250 000

4 090 000

0

5 340 000

Vásárolt élelmezés

50 000

50 000

Bérleti és lízing díjak

0

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások kiadásai

2 790 000

2 790 000

Közvetített szolgáltatások ÁH belülre

0

Közvetített szolgáltatások ÁH kívülre

11 400 000

11 400 000

Közvetített szolgáltatások

0

11 400 000

0

11 400 000

Vásárolt közszolgáltatások

0

Számlázott szellemi tevékenység

0

Egyéb Szakmai szolgáltatások kiadásai

20 000

20 000

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

20 000

0

20 000

Biztosítási szolgáltatási díjak

926 000

926 000

Pénzügyi,befektetési szolgáltatási díjak

720 000

720 000

Szállítási szolgáltatási díjak

0

640 000

640 000

Postai szolg díjak

50 000

50 000

Mosás vegytisztítás

Közig vizsgáért, továbbképzés díja

Egyéb üzemeltetési, fenntartási szolgáltatások,

160 000

5 142 000

5 302 000

Egyéb szolgáltatások

160 000

7 478 000

0

7 638 000

Szolgáltatási kiadások összesen:

1 410 000

25 828 000

0

27 238 000

Kiküldetések kiadásai

0

600 000

600 000

Reklám és propagandakiadások

0

Kiküldetések kiadásai Reklám és propagandakiadások összesen

0

600 000

0

600 000

Működési célú előzetesen felszámított áfa ( levonható)

756 000

19 858 000

20 614 000

Működési célú előzetesen felszámított áfa (le nem vonható)

0

0

0

Fizetendő áfa

12 965 000

12 965 000

Kamatkiadások

0

Egyéb pénzügy műveletek kiadásai

0

Helyi adók, egyéb vám, illeték és adójellegű befizetések

0

Díjak, egyéb befizetések

650 000

650 000

Késedelmi kamathoz,pótlékhoz,kötbérhez,perköltséghez,egyéb szankcióhoz kapcsolódó kiadások

0

Előző évekhez kapcsolódó működési bevétel utólagos visszafizetéséhez kapcsolódó kiadásai

0

Egyéb különféle dologi kiadások

0

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

756 000

33 473 000

0

34 229 000

DOLOGI KIADÁSOK

3 656 000

136 521 000

0

140 177 000

Társadalombiztosítási ellátások

0

0

0

0

Családi támogatások Erzsébet utalvány

0

0

0

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

0

0

0

Betegséggel kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Foglalkoztatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

Egyéb nem intézményi ellátások Település tám

0

0

0

0

Ellátottak pénzbeni juttatásai

0

0

0

0

Előző évi elszámolásból származó kiadások

0

0

0

0

A helyi önk tv-i előíráson alapuló befizetése

0

0

0

0

Egyéb elvonások és befizetések 0 havi

0

0

0

0

Elvonások és befizetések

0

0

0

0

Fejezeti kezelésű e műk c végleges tám

0

0

0

0

Önkorm. e műk c végleges tám

0

0

0

0

Elkülönített állami pénzalapok e műk c végleges tám

0

0

0

0

Társulásnak és költségvetési szervének e műk c végleges tám

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHB összesen

0

0

0

0

Háztartásoknak e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb civil. Nonprofit szervezetek e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb műk.c támogatások ÁHK

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHK összesen

0

0

0

0

Tartalékok

0

0

0

0

Egyéb működési célú kiadások összesen

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

18 801 063

258 442 223

0

277 243 286

Immateriális javak beszerzése

0

Ingatlanok beszerzése,létesítése

0

Informatikai eszközök beszerzése,létesítése

0

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

0

Részesedések beszerzése

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

Beruházások

0

0

0

0

Ingatlanok felújítása

0

Informatikai eszközök felújítása

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

Felújítások

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

ÁH-n belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

0

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

0

Hitelek visszafizetése, egyéb támogatások

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

18 801 063

258 442 223

0

277 243 286

Bevételek

NÜVI

Megnevezés

Kötelező

Önk. váll.

Állami

Összesen

Jövedelemadók

0

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

Vagyoni típusú adók

0

0

0

0

Értékesítési és forgalmi adók, iparűzési adó

0

0

0

0

Fogyasztási adók

0

0

0

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

Gépjárműadók

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, termőföld bérbeadása

0

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék-bírság, szabsért, környezetvéd bírság

0

0

0

0

Közhatalmi bevételek összesen:

0

0

0

0

Készletértékesítés ellenértéke

0

1 000 000

0

1 000 000

Szolgáltatások ellenértéke

0

25 010 000

0

25 010 000

Közvetített szolg ellenértéke AHB

16 000 000

16 000 000

Közvetített szolg ellenértéke AHK

0

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

Ellátási díjak

0

14 000 000

0

14 000 000

Kiszámlázott ÁFA

0

15 123 000

0

15 123 000

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

Kamatbevételek

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

Működési bevételek összesen:

0

71 133 000

0

71 133 000

Önkormányzatok működési támogatásai:

0

0

0

0

REKI Működési célú támogatások, igénybevétele államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről: (pótlékok)

0

2 593 350

0

2 593 350

Működési célú támogatások államháztartáson belülről:

0

2 593 350

0

2 593 350

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

Működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

73 726 350

0

73 726 350

hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele működési célra

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási célra ( közp ir sz erv mc tám)

0

0

0

0

pénzforgalom nélküli bevételek összesen

0

0

0

0

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

Önkormányzatok felhalmozási támogatásai

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

0

73 726 350

0

73 726 350

Központi irányító szervi támogatás

203 516 936

12. melléklet

Önkormányzat költségvetése

adatok Ft-ban

KIADÁSOK

Önkormányzat

Megnevezés

Kötelező

Önk.váll.

Állami

Összesen

Alapilletmények

40 146 869

11 199 604

51 346 473

Kereset kiegészítések

0

5 861 491

5 861 491

Pótlékok (Nyelv,-műszak-, kult.-,pótlék, )

578 076

363 734

941 810

Egyéb kötelező illetménypótlékok (szoc ágazati)

2 149 323

43 560

2 192 883

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások (képzettségi)

0

0

Egyéb pótlék (vezetői)

0

Illetménykompenzáció

0

0

0

Egyéb juttatás

0

108 266

108 266

Törvény szerinti illetmények,munkabérek

42 874 268

17 576 655

0

60 450 923

Normatív jutalmak

0

Céljuttatás,projektprémium

3 396 000

3 396 000

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

720 000

720 000

Végkielégítés

0

Jubileumi jutalom

0

Széchenyi Pihenő Kártya kiadásai

312 500

312 500

Egyéb béren kívüli juttatások

0

0

Béren kívüli juttatások

312 500

0

0

312 500

Ruházati költségtérítés

175 500

200 000

375 500

Közlekedési költségtérítés

1 734 945

1 734 945

Egyéb költségtérítés

0

Lakhatási támogatások

0

Szociális támogatások

0

Belföldi napidíj

0

Külföldi napidíj

0

Biztosítási díjak

0

Távolléti díj, szabadságmegváltás

0

Foglalkoztatottak nem munkakörébe tartozó munkavégzése miatti díjazása

0

Beteg szabadság

0

Egyéb sajátos juttatások (Bérkompenzáció)

0

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

0

0

0

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

45 817 213

21 172 655

0

66 989 868

Választott tisztségviselők juttatásai

16 442 502

16 442 502

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

3 449 124

18 793 982

22 243 106

Prémiumévek programban résztvevők juttatásai

0

Egyszerűsített foglakoztatás alá tartozó munkavállalók juttatásai

69 107 006

69 107 006

Állományba nem tartozók juttatásai, tiszteletdíjak, megbízási díj

0

0

Cégtelefon kiadások

0

Reprezentációs kiadások áfa nélküli

0

Egyéb különféle külső személyi juttatások

0

Egyéb külső személyi juttatások

0

69 107 006

0

69 107 006

Külső személyi juttatások összesen:

19 891 626

87 900 988

0

107 792 614

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK

65 708 839

109 073 643

0

174 782 482

Szociális hozzájárulási adó

7 687 224

14 190 524

21 877 748

Egészségügyi hozzájárulás

0

Táppénz hozzájárulás

0

Rehabilitációs hozzájárulás

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

46 876

16 240

63 116

Egyéb munkaadókat terhelő egyéb járulékok

0

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK

7 734 100

14 206 764

0

21 940 864

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

73 442 939

123 280 407

0

196 723 346

Gyógyszerbeszerzés

100 000

100 000

Vegyszerbeszerzés

0

Könyv beszerzés

0

Folyóirat, kiadvány beszerzése

0

Egyéb információhordozó beszerzése

0

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

440 000

467 000

907 000

Szakmai anyagok beszerzése

540 000

467 000

0

1 007 000

Élelmiszer-beszerzés

0

0

Irodaszer-,nyomtatványbeszerzés

150 000

150 000

Tüzelőanyag beszerzés

0

Hajtó-és kenőanyag beszerzés

0

Munkaruha, védőruha, formaruha,egyenruha beszerzés

92 100

150 000

242 100

Egy éven b elhaszn üzemeltetési fenntart anyagbeszerzés

0

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási anyagbeszerzés

770 000

1 424 410

2 194 410

Üzemeltetési anyagok

1 012 100

1 574 410

0

2 586 510

Árubeszerzés

0

0

0

0

Készletbeszerzés összesen:

1 552 100

2 041 410

0

3 593 510

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (internet) adat átvitel

1 010 000

0

1 010 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások(telefon) nem adat átvitel

380 000

0

380 000

Kommunikációs szolgáltatások

1 390 000

0

0

1 390 000

Gázenergia-szolgáltatás díja

2 290 000

513 386

2 803 386

Villamosenergia-szolgáltatás díja

6 838 000

0

6 838 000

Víz és csatornadíjak

742 000

0

742 000

Közüzemi díjak

9 870 000

513 386

0

10 383 386

Vásárolt élelmezés

4 693 394

4 693 394

Bérleti és lízing díjak

4 680 000

4 680 000

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások kiadásai

5 047 000

100 000

5 147 000

Közvetített szolgáltatások ÁH belülre

0

Közvetített szolgáltatások ÁH kívülre

0

0

0

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

0

Vásárolt közszolgáltatások

46 118 000

0

46 118 000

Számlázott szellemi tevékenység

0

0

Egyéb Szakmai szolgáltatások kiadásai

4 212 000

14 699 676

18 911 676

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

50 330 000

14 699 676

0

65 029 676

Biztosítási szolgáltatási díjak

2 360 000

60 000

2 420 000

Pénzügyi,befektetési szolgáltatási díjak

5 000 000

5 000 000

Szállítási szolgáltatási díjak

200 000

200 000

Postai szolg díjak

0

0

Mosás vegytisztítás

0

Közig vizsgáért, továbbképzés díja

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási szolgáltatások,

4 015 000

9 840 600

13 855 600

Egyéb szolgáltatások

11 575 000

9 900 600

0

21 475 600

Szolgáltatási kiadások összesen:

86 195 394

25 213 662

0

111 409 056

Kiküldetések kiadásai

0

Reklám és propagandakiadások

300 000

300 000

Kiküldetések kiadásai Reklám és propagandakiadások összesen

300 000

0

0

300 000

Működési célú előzetesen felszámított áfa ( levonható)

0

Működési célú előzetesen felszámított áfa (le nem vonható)

8 564 916

4 583 376

13 148 292

Fizetendő áfa

1 039 596

150 000

1 189 596

Kamatkiadások

0

Egyéb pénzügy műveletek kiadásai

0

Helyi adók, egyéb vám, illeték és adójellegű befizetések

0

Díjak, egyéb befizetések

0

Késedelmi kamathoz,pótlékhoz,kötbérhez,perköltséghez,egyéb szankcióhoz kapcsolódó kiadások

0

Előző évekhez kapcsolódó működési bevétel utólagos visszafizetéséhez kapcsolódó kiadásai

0

Egyéb különféle dologi kiadások

1 900 000

0

1 900 000

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

11 504 512

4 733 376

0

16 237 888

DOLOGI KIADÁSOK

100 942 006

31 988 448

0

132 930 454

Társadalombiztosítási ellátások

0

0

0

0

Családi támogatások Erzsébet utalvány

0

0

0

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

0

0

0

Betegséggel kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Foglalkoztatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

Egyéb nem intézményi ellátások Település tám

102 792 000

0

0

102 792 000

Ellátottak pénzbeni juttatásai

102 792 000

0

0

102 792 000

Előző évi elszámolásból származó kiadások

0

0

0

0

A helyi önk tv-i előíráson alapuló befizetése

0

0

0

0

Egyéb elvonások és befizetések 0 havi

0

0

0

0

Elvonások és befizetések

0

0

0

0

Fejezeti kezelésű e műk c végleges tám

0

0

0

0

Önkorm. e műk c végleges tám

0

0

0

0

Elkülönített állami pénzalapok e műk c végleges tám

0

0

0

0

Társulásnak és költségvetési szervének e műk c végleges tám

55 789 615

0

0

55 789 615

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHB összesen

55 789 615

0

0

55 789 615

Háztartásoknak e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb civil. Nonprofit szervezetek e műk c támogatásai

2 500 000

0

0

2 500 000

Egyéb műk.c támogatások ÁHK

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHK összesen

2 500 000

0

0

2 500 000

Tartalékok

1 500 000

0

0

1 500 000

Egyéb működési célú kiadások összesen

59 789 615

0

0

59 789 615

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

336 966 560

155 268 855

0

492 235 415

Immateriális javak beszerzése

0

0

Ingatlanok beszerzése,létesítése

491 026 784

491 026 784

Informatikai eszközök beszerzése,létesítése

0

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

0

0

0

Részesedések beszerzése

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

132 577 231

132 577 231

Beruházások

0

623 604 015

0

623 604 015

Ingatlanok felújítása

18 595 500

18 595 500

Informatikai eszközök felújítása

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

12 764 845

12 764 845

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

3 446 508

5 020 785

8 467 293

Felújítások

16 211 353

23 616 285

0

39 827 638

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

16 211 353

647 220 300

0

663 431 653

ÁH-n belüli megelőlegezések visszafizetése

32 212 899

32 212 899

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

Hitelek visszafizetése, egyéb támogatások

0

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

32 212 899

0

0

32 212 899

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

385 390 812

802 489 155

0

1 187 879 967

Bevételek

Önkormányzat

Megnevezés

Kötelező

Önk. váll.

Állami

Összesen

Jövedelemadók

0

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

Vagyoni típusú adók

5 000 000

0

0

5 000 000

Értékesítési és forgalmi adók, iparűzési adó

125 000 000

0

0

125 000 000

Fogyasztási adók

0

0

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

Gépjárműadók

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, termőföld bérbeadása

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék-bírság, szabsért, környezetvéd bírság

5 000 000

0

0

5 000 000

Közhatalmi bevételek összesen:

135 000 000

0

0

135 000 000

Készletértékesítés ellenértéke

1 150 000

0

1 150 000

Szolgáltatások ellenértéke

50 000

0

50 000

Közvetített szolg ellenértéke AHB

484 680

484 680

Közvetített szolg ellenértéke AHK

1 550 404

1 550 404

Tulajdonosi bevételek

10 000 000

0

10 000 000

Ellátási díjak

0

0

Kiszámlázott ÁFA

1 039 596

71 000

0

1 110 596

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

Kamatbevételek

0

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

Egyéb működési bevételek

0

0

0

Működési bevételek összesen:

13 074 680

1 271 000

0

14 345 680

Önkormányzatok működési támogatásai:

877 003 637

0

877 003 637

REKI Működési célú támogatások, igénybevétele államháztartáson belülről:

42 490 771

0

42 490 771

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

157 907 987

2 160 000

0

160 067 987

Működési célú támogatások államháztartáson belülről: (pótlékok)

57 391 632

0

0

57 391 632

Működési célú támogatások államháztartáson belülről:

1 134 794 027

2 160 000

0

1 136 954 027

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről:

4 000 000

0

4 000 000

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök:

60 092 000

0

60 092 000

Működési célú átvett pénzeszközök:

4 000 000

60 092 000

0

64 092 000

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 286 868 707

63 523 000

0

1 350 391 707

hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

0

0

előző évi maradvány igénybevétele működési célra

32 212 899

45 842 620

0

78 055 519

előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási célra ( közp ir sz erv mc tám)

0

365 584 723

0

365 584 723

pénzforgalom nélküli bevételek összesen

32 212 899

411 427 343

0

443 640 242

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

32 212 899

411 427 343

0

443 640 242

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

5 800 000

0

0

5 800 000

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

5 800 000

0

0

5 800 000

Önkormányzatok felhalmozási támogatásai

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

267 160 425

0

267 160 425

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről:

0

267 160 425

0

267 160 425

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

5 800 000

267 160 425

0

272 960 425

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

1 324 881 606

742 110 768

0

2 066 992 374

Központi irányító szervi támogatás

-879 112 407

13. melléklet

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 2022. évi felhalmozási, felújítási kiadásai, bevételei

adatok Ft-ban

Megnevezés

2022. évi kiadás

2022. évi bevétel

OMSZK felhalmozási kiadások:

4 950 000

0

Kossuth L. u. 116. épület felújítás

4 950 000

0

Művelődési ház felhalmozási kiadások:

0

0

0

0

0

0

Polgármesteri Hivatal felhalmozási kiadások:

0

0

0

0

Nüvi felhalmozási kiadások:

0

0

0

0

Óvoda és bölcsőde felhalmozási kiadásai

10 147 810

0

Bölcsőde épület felújítás

10 147 810

Önkormányzat felhalmozási kiadások:

663 431 653

632 745 148

Helyi termékértékesítést szolgáló piac fejlesztés

96 737 768

91 510 350

Telepprogram. 2.4.1

148 557 800

197 500 000

Belterületi utak aszfaltozása

90 251 147

35 677 498

Csapadékvízelvezetés TOP 2.1.3.

288 057 300

288 057 300

Szivattyú felújítás TRV Zrt

16 211 353

0

Belterületi útfelújítás

23 616 285

20 000 000

0

0

0

ÖSSZESEN:

678 529 463

632 745 148

Tárgyi eszköz értékesítés

0

0

Ingatlan vásárlás, értékesítés

0

5 800 000

ÖSSZESEN:

678 529 463

638 545 148

14. melléklet

2022. évi közvetett támogatások

adatok Ft-ban

Jogcímek

Sport Egyesület

Rendőrség

JNRÖ

Polgár- őrség

Petőfi S. u. 4.

Falugazdász

Egyéb

Összesen

Ellátottak térítési díjának, ill. kártérítésének méltányossági alapon történő elengedésének összege

-

-

-

-

-

-

Lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök elengedésének összege

-

-

-

-

-

-

Helyi adónál, gépjárműadónál biztosított kedvezmény, mentesség összege

-

-

-

-

-

-

Helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség összege

-

-

-

-

-

-

Egyéb nyújtott kedvezmény vagy kölcsön elengedésének összege

290 000

120 000

120 000

360 000

186 000

120 000

-

1 196 000

Összesen

290 000

120 000

120 000

360 000

186 000

120 000

-

1 196 000

15. melléklet

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 2022. évi előirányzat felhasználási ütemterve

adatok Ft-ban

Bevételek

január

február

március

április

május

június

július

augusztus

szeptember

október

november

december

Összesen

Intézményi működési bevételek

25 665 723

25 665 723

25 665 723

25 665 723

25 665 723

25 665 723

25 665 723

25 665 723

25 665 723

25 665 723

25 665 723

25 665 723

307 988 680

Közhatalmi bevételek

11 250 000

11 250 000

11 250 000

11 250 000

11 250 000

11 250 000

11 250 000

11 250 000

11 250 000

11 250 000

11 250 000

11 250 000

135 000 000

Támogatás értékű működési bevételek

22 329 378

22 329 378

22 329 378

22 329 378

22 329 378

22 329 378

22 329 378

22 329 378

22 329 378

22 329 378

22 329 378

22 329 378

267 952 533

Önkormányzat költségvetési támogatása, műk. Maradvány

73 083 636

73 083 636

73 083 636

73 083 636

73 083 636

73 083 636

73 083 636

73 083 636

73 083 636

73 083 636

73 083 636

73 083 636

877 003 637

Véglegesen átvett pénzeszközök(működési)

5 341 000

5 341 000

5 341 000

5 341 000

5 341 000

5 341 000

5 341 000

5 341 000

5 341 000

5 341 000

5 341 000

5 341 000

64 092 000

Pénzforgalom nélküli bevételek

36 970 020

36 970 020

36 970 020

36 970 020

36 970 020

36 970 020

36 970 020

36 970 020

36 970 020

36 970 020

36 970 020

36 970 020

443 640 242

Felhalmozási bevételek

22 746 702

22 746 702

22 746 702

22 746 702

22 746 702

22 746 702

22 746 702

22 746 702

22 746 702

22 746 702

22 746 702

22 746 702

272 960 425

Összesen

197 386 460

197 386 460

197 386 460

197 386 460

197 386 460

197 386 460

197 386 460

197 386 460

197 386 460

197 386 460

197 386 460

197 386 460

2 368 637 517

Kiadások

január

február

március

április

május

június

július

augusztus

szeptember

október

november

december

Összesen

Személyi jellegű kiadások

74 266 878

74 266 878

74 266 878

74 266 878

74 266 878

74 266 878

74 266 878

74 266 878

74 266 878

74 266 878

74 266 878

74 266 878

891 202 539

Járulékok

9 966 486

9 966 486

9 966 486

9 966 486

9 966 486

9 966 486

9 966 486

9 966 486

9 966 486

9 966 486

9 966 486

9 966 486

119 597 826

Dologi kiadások

40 351 098

40 351 098

40 351 098

40 351 098

40 351 098

40 351 098

40 351 098

40 351 098

40 351 098

40 351 098

40 351 098

40 351 098

484 213 175

Ellátottak p.juttatásai

8 591 000

8 591 000

8 591 000

8 591 000

8 591 000

8 591 000

8 591 000

8 591 000

8 591 000

8 591 000

8 591 000

8 591 000

103 092 000

Egyéb működési célú kiadások

4 982 468

4 982 468

4 982 468

4 982 468

4 982 468

4 982 468

4 982 468

4 982 468

4 982 468

4 982 468

4 982 468

4 982 468

59 789 615

Felhalmozási kiadások

56 544 122

56 544 122

56 544 122

56 544 122

56 544 122

56 544 122

56 544 122

56 544 122

56 544 122

56 544 122

56 544 122

56 544 122

678 529 463

Finanszírozási kiadások

2 684 408

2 684 408

2 684 408

2 684 408

2 684 408

2 684 408

2 684 408

2 684 408

2 684 408

2 684 408

2 684 408

2 684 408

32 212 899

Összesen

197 386 460

197 386 460

197 386 460

197 386 460

197 386 460

197 386 460

197 386 460

197 386 460

197 386 460

197 386 460

197 386 460

197 386 460

2 368 637 517

16. melléklet

Az önkormányzat összesített létszámkerete 2022.

szervezeti egység

teljes munkaidős

részmi. 6 órás

részmi. 4 órás

Közfoglalkoztatott

Munkakör

Polgármesteri Hivatal

köztisztviselők

22

0

0

0

Önkormányzat

egyéb

9

0

0

51

Jászladányi Óvoda és Bölcsőde

38

4

2

0

Műv.ház és Könyvtár

4

0

0

0

Ozoróczky Mária Sz. K.

66

1

4

0

NÜVI

37

0

2

0

Összesen (köztisztviselők, közalkalmazottak, MT. szerint foglalkoztatottak)

176

5

8

51

Az Önkormányzathoz tartozó egészségügyi és egyéb szakfeladatok létszáma

Teljes munkaidős

Részmunkaidős

Munkakör

Munkakör

Háziorvos

2

0

0

Ápolónő

2

0

0

Védőnő

3

0

0

Mezőőr

2

0

0

Összesen

9

0

0

Közfoglakoztatás

Közcélú foglalkoztatott (átlag)

51

17. melléklet

2022. évi állami támogatás

No.

Jogcím száma

Jogcím megnevezése

Mennyiségi egység

Fajlagos összeg Ft

Mutató

Forint

8/2022 Kr

mutató

Ft

Összesen

1

1.1.1.1. Info 1

1.1.1.1. Info 1
Önkormányzati hivatal működésének támogatása - elismert hivatali létszám alapján

elismert hivatali létszám

5 495 500

16,83

92 489 265

698 445

93 187 710

5

1.1.1.2. Info

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása - kiegészítés előtt

hektár

25 200

11 365 200

360 800

11 726 000

7

1.1.1.3. Info

Településüzemeltetés - közvilágítás támogatása - kiegészítés előtt

forint

0

14 464 000

678 000

15 142 000

11

1.1.1.5. Info

Településüzemeltetés - közutak támogatása - kiegészítés előtt

forint

11 001 995

468 170

11 470 165

13

1.1.1.6. Info

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása - kiegészítés előtt

lakos

15 093 000

559 000

15 652 000

15

1.1.1.7. Info

1.1.1.7. Info Településüzemeltetés - Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása - kiegészítés előtt

külterületi lakos

15 300

900

16 200

19

1.1.

A települési önkormányzatok működésének általános támogatása

144 428 760

2 765 315

147 194 075

1.2.1. Óvodaműködtetési támogatás

0

20

1.2.1.1.

Óvodaműködtetési támogatás - óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

110 000

267,70

29 447 000

20 000

267,70

5 354 000

34 801 000

22

1.2.2.1.

pedagógusok átlagbéralapú támogatása

4 861 500

23,60

114 731 400

401 400

23,60

9 473 040

124 204 440

24

1.2.3.1.1.1.1.

pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása

432 000

3,00

1 296 000

35 690

3,00

107 070

1 403 070

46

1.2.5.1.1.

pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

3 339 000

14,00

46 746 000

539 000

14,00

7 546 000

54 292 000

52

1.2.

A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

forint

192 220 400

22 480 110

214 700 510

53

1.3.1.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

forint

102 792 000

102 792 000

1.3.2. Egyes szociális és gyerekjóléti feladatok támogatása

0

56

1.3.2.3.1.

Szociális étkeztetés - önálló feladatellátás

67 810

75,00

5 085 750

6 000

75,00

450 000

5 535 750

57

1.3.2.3.2.

Szociális étkeztetés - társulás által történő feladatellátás

74 590

132,00

9 845 880

6 600

132,00

871 200

10 717 080

58

1.3.2.4.1.

Szociális segítés-társulás által történő feladatellátás

25 000

7,00

175 000

7,00

0

175 000

58

1.3.2.4.1.

Szociális segítés

25 000

4,00

100 000

4,00

0

100 000

59

1.3.2.4.2.

Személyi gondozás - önálló feladatellátás

381 130

20,00

7 622 600

82 000

20,00

1 640 000

9 262 600

60

1.3.2.4.3.

Személyi gondozás - társulás által történő feladatellátás

495 480

33,00

16 350 840

106 600

33,00

3 517 800

19 868 640

62

1.3.2.6.1.

Időskorúak nappali intézményi ellátása - önálló feladatellátás

225 630

5,00

1 128 150

57 000

5,00

285 000

1 413 150

63

1.3.2.6.2.

Időskorúak nappali intézményi ellátása - társulás által történő feladatellátás

338 440

12,00

4 061 280

85 500

12,00

1 026 000

5 087 280

70

1.3.2.8.1.

Demens személyek nappali intézményi ellátása - önálló feladatellátás

749 460

2,00

1 498 920

80 000

2,00

160 000

1 658 920

1.3.3. Bölcsőde, mini bölcsőde támogatása

0

104

1.3.3.1.2.

Bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

4 260 000

4,00

17 040 000

1 193 000

4,00

4 772 000

21 812 000

105

1.3.3.2.

Bölcsődei üzemeltetési támogatás

forint

9 935 000

9 935 000

1.3.4. A települési önkormányzatok által biztosított egyes szociális szakosított ellátások, valamint a gyermekek átmeneti gondozásával kapcsolatos feladatok támogatása

0

106

1.3.4.1.

Bértámogatás

4 500 000

36,00

162 000 000

939 900

36,00

33 836 400

195 836 400

107

1.3.4.2.

Intézményüzemeltetési támogatás

forint

7 390 000

7 390 000

108

1.3.

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

forint

345 025 420

46 558 400

391 583 820

109

1.4.1.1.

Intézményi gyermekétkeztetés - bértámogatás

2 442 000

13,67

33 382 140

258 300

13,67

3 530 961

36 913 101

110

1.4.1.2.

Intézményi gyermekétkeztetés - üzemeltetési támogatás

forint

0

72 124 969

-3 653 618

68 471 351

111

1.4.2.

Szünidei étkeztetés támogatása

étkezési adag

570

10 123

5 770 110

5 770 110

112

1.4.

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

111 277 219

-122 657

111 154 562

114

1.5.2.

Települési önkormányzatok egyes kulturális feladatainak támogatása

forint

2 213

12 370 670

12 370 670

118

1.5.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

forint

12 370 670

12 370 670

119

42.5.5.

Önkormányzati szolidaritási hozzájárulás

forint

0

0

Összesen

805 322 469

0

0

71 681 168

877 003 637

18. melléklet

Szociálpolitikai kiadások 2022. év

adatok Ft-ban

Kiadási jogcímek

2022.évi szociális kiadás

Önkormányzat

Összesen

Lakásvásárlási támogatás

Települési támogatás

1 000 000

1 000 000

Gyermekétkeztetési támogatás

Települési támogatás

2 500 000

2 500 000

Élelmiszercsomag

Települési támogatás

2 000 000

2 000 000

Tüzelőanyag támogatás

Települési támogatás

6 500 000

6 500 000

Rendkívüli pénzbeni eseti támogatás

Települési támogatás

3 000 000

3 000 000

Gyógyászati segédeszköz támogatás

Települési támogatás

2 000 000

2 000 000

Gyógyszer támogatás

Települési támogatás

13 000 000

13 000 000

Iskoláztatási támogatás

Települési támogatás

400 000

400 000

Egészségügyi költségek támogatása

Települési támogatás

500 000

500 000

Köztemetés

Települési támogatás

500 000

500 000

Rágcsálóirtás

Települési támogatás

12 000 000

12 000 000

Lakhatással összefüggő támogatás

Települési támogatás

13 000 000

13 000 000

Temetési költség támogatás

Települési támogatás

1 200 000

1 200 000

Ápoláshoz kapcsolódó támogatás

Települési támogatás

1 000 000

1 000 000

Szociális földprogram

Települési támogatás

3 000 000

3 000 000

Szociális intézmények finanszírozása

Települési támogatás

41 192 000

41 192 000

Ö s s z e s e n :

102 792 000

102 792 000

19. melléklet

Működési bevételek intézményenként 2022.

adatok Ft-ban

Bevételek

Polgármesteri
Hivatal

Önkormányzat

Ozoróczky Mária Szociális Központ

Jászladányi Óvoda
és Bölcsőde

Művelődési
Ház
és Könyvtár

NÜVI

Önkormányzat
együtt

Intézményi működési, közhatalmi bevétel

10 500 000

141 343 537

212 198 900

-

5 219 893

73 726 350

442 988 680

Központi költségvetésből kapott támog.

-

877 003 637

-

-

-

-

877 003 637

Támogatásértékű működési bevétel

-

267 952 533

-

-

-

-

267 952 533

Működési célú pénzeszköz átvétel

-

64 092 000

-

-

-

-

64 092 000

Költségvetési bevételek összesen

10 500 000

1 350 391 707

212 198 900

-

5 219 893

73 726 350

1 652 036 850

Előző évi maradvány

-

78 055 519

-

-

-

-

78 055 519

-

-

-

-

-

-

-

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

10 500 000

1 428 447 226

212 198 900

-

5 219 893

73 726 350

1 730 092 369

20. melléklet

Működési kiadások intézményenként 2022.

adatok Ft-ban

Kiadások

Polgármesteri Hivatal

Önkormányzat

Ozoróczky Mária Szociális Központ

Jászladányi Óvoda és Bölcsőde

Művelődési Ház és Könyvtár

NÜVI

Önkormányzat összesen

Személyi jellegű kiadások

84 392 798

174 782 482

299 818 123

198 191 466

15 265 353

118 752 317

891 202 539

Munkaadókat terhelő járulékok

11 829 729

21 940 864

39 292 680

26 194 638

2 025 946

18 313 969

119 597 826

Dologi és egyéb folyó kiadások

24 625 000

132 930 454

154 439 241

13 227 000

18 814 480

140 177 000

484 213 175

Ellátottak pénzbeli juttatása

-

102 792 000

300 000

-

-

-

103 092 000

Egyéb működési célú kiadások

-

58 289 615

-

-

-

-

58 289 615

Tartalék

-

1 500 000

-

-

-

-

1 500 000

Működési kiadások összesen

120 847 527

492 235 415

493 850 044

237 613 104

36 105 779

277 243 286

1 657 895 155

21. melléklet

Az intézmények működési és felhalmozási finanszírozásának 2022. évi üteme

adatok Ft-ban

Intézmény megnevezése

Bevétel

Kiadás

Támogatás

I. hó

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX

X

XI

XII

összes.

0

Óvoda és Bölcsőde

0

247 760 914

247 760 914

20 646 743

20 646 743

20 646 743

20 646 743

20 646 743

20 646 743

20 646 743

20 646 743

20 646 743

20 646 743

20 646 743

20 646 743

247 760 914

Műv.Ház és Könyvtár

5 219 893

36 105 779

30 885 886

2 573 824

2 573 824

2 573 824

2 573 824

2 573 824

2 573 824

2 573 824

2 573 824

2 573 824

2 573 824

2 573 824

2 573 824

30 885 886

NÜVI

73 726 350

277 243 286

203 516 936

16 959 745

16 959 745

16 959 745

16 959 745

16 959 745

16 959 745

16 959 745

16 959 745

16 959 745

16 959 745

16 959 745

16 959 745

203 516 936

Polgármesteri Hivatal

10 500 000

120 847 527

110 347 527

9 195 627

9 195 627

9 195 627

9 195 627

9 195 627

9 195 627

9 195 627

9 195 627

9 195 627

9 195 627

9 195 627

9 195 627

110 347 527

0

OMSZK

212 198 900

498 800 044

286 601 144

23 883 429

23 883 429

23 883 429

23 883 429

23 883 429

23 883 429

23 883 429

23 883 429

23 883 429

23 883 429

23 883 429

23 883 429

286 601 144

0

Összesen:

301 645 143

1 180 757 550

879 112 407

73 259 367

73 259 367

73 259 367

73 259 367

73 259 367

73 259 367

73 259 367

73 259 367

73 259 367

73 259 367

73 259 367

73 259 367

879 112 407