Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 03. 02- 2024. 06. 28

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

2024.03.02.

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, Jászladány Nagyközségi Önkormányzat (a továbbiakban: önkormányzat) költségvetési szerveire, a nem önkormányzati szervek, közösségi szolgáltatások átadott-átvett pénzeszközeire, a támogatásban részesített magánszemélyekre, jogi személyekre, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetekre terjed ki.

2. A költségvetés előirányzatai

2. § (1) A képviselő-testület a költségvetési bevételek és kiadások egyenlegét 3 240 644 261 Ft költségvetési bevétellel, 3 240 644 261 Ft költségvetési kiadással állapítja meg. A költségvetési egyenleg

a) működési cél szerint 106 224 037 Ft többletet,

b) felhalmozási cél szerint 106 224 037 Ft szerint hiányt,

c) a rendelet 915 670 600 Ft finanszírozási bevételt tartalmaz.

(2) A költségvetés bevételeit és kiadásait az 1. melléklet és 2. melléklet részletezi.

(3) A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatok mérlegszerű bemutatását a 3. melléklet részletezi.

(4) A Képviselő-testület a költségvetési évet követő további három év költségvetésére készült prognózist

a) 2025. évre 1 202 000 000 Ft

b) 2026. évre 1 222 000 000 Ft

c) 2027. évre 1 237 000 000 Ft

bevételi és kiadási főösszeggel a 4. melléklet szerint hagyja jóvá.

(5) A képviselő-testület döntéseiből származó többéves kihatással járó feladatok előirányzatait éves bontásban és összesítve az 5. melléklet szerint fogadja el azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen az adott évi költségvetés elfogadásakor állapítja meg.

(6) Jászladány Nagyközségi Önkormányzat által Európai Uniós támogatással megvalósuló beruházások kiadásait és azok forrásait a 6. melléklet tartalmazza. 2024. évben 4 ismert nyertes uniós pályázat 951 756 193 Ft összegben kerül megvalósításra.

3. § A költségvetés évközi folyamatos végrehajtása biztosítása, az átmenetileg jelentkező likviditási gondok kezelése, a pénzügyi egyensúly fenntartása érdekében a Képviselő-testület folyószámla- és munkabérhitel felvételéről külön határozattal dönt.

4. § A képviselő-testület az önkormányzat költségvetését, bevételi és kiadási előirányzatát, valamint a költségvetési szervek költségvetését – rendeletének módosításával – képviselő-testületi döntéssel megváltoztathatja.

5. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi pénzmaradványát a 2024. évi költségvetés feladatai finanszírozásába 915 270 600 Ft összegben bevonja az eredeti előirányzatok tervezésénél.

(2) Az intézményi pénzmaradvány-elszámolás során az önkormányzatot illeti meg

a) a végleges feladatelmaradás miatti összeg,

b) meghatározott célra rendelkezésre bocsátott – áthúzódó, pénzügyi teljesítés nélküli – összegek maradványa.

(3) A képviselő-testület a 2023. évi gazdálkodás intézményi pénzmaradványát, beleértve az intézményi alulfinanszírozást is – a gazdálkodási helyzetének ismeretében – az intézményétől elvonhatja.

(4) Az intézmények a 2023. évi bérmegtakarításuk a 2023. évi költségvetési beszámoló elfogadását követően – a képviselő-testület dönt.

6. § A Jászladányi Polgármesteri Hivatal költségvetését a 7. melléklet, a Jászladányi Óvoda és Bölcsőde költségvetését a 8. melléklet, az Ozoróczky Mária Szociális Központ költségvetését a 9. melléklet, a Nagyközségi József Attila Művelődési Ház és Könyvtár költségvetését a 10. melléklet, a Nagyközség Üzemeltetési és Vagyonkezelő Intézmény költségvetését a 11. melléklet, az önkormányzat saját költségvetését a 12. melléklet tartalmazza.

7. § (1) A képviselő-testület az előre nem látható feladatok, az évközi többletigények, valamint elmaradó bevételek pótlására az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (3) bekezdése alapján általános tartalékot, a várható feladatok évközi biztosítására céltartalékot képez.

(2) A képviselő-testület

a) az általános tartalék összegét 2 000 000 Ft-ban,

b) a céltartalék összegét 0 Ft-ban határozza meg.

8. § A képviselő-testület a felhalmozási, felújítási célú kiadások összegét 956 762 423 Ft-ban, a bevételek összegét 56 469 474 Ft-ban határozza meg a 13. melléklet szerinti bontásban.

3. A költségvetés végrehajtásával kapcsolatos feladatok

9. § A képviselő-testület elrendelheti az átmenetileg szabad pénzeszközök kamatozó betétbe történő helyezését.

10. § (1) Az éves költségvetést

a) az alapító okiratokban előírt vagy engedélyezett, valamint az intézményi költségvetési alapokmányokban és a szervezeti és működési szabályzatban részletezett feladatkörökben és kötelezettségek mellett,

b) a szakmai hatékonyság és gazdaságosság, a vagyon rendeltetésszerű használata következményeinek érvényesítésével,

c) a gazdálkodási és számviteli, továbbá a belső ellenőrzési előírások betartásával

kell végrehajtani.

(2) Az éves költségvetés végrehajtása során a rendelet hatálya alá tartozó szervek az árubeszerzéseik, építési beruházásaik és szolgáltatásaik megrendelése során kötelesek a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény valamint az önkormányzat közbeszerzési és beszerzési szabályzatainak előírásait alkalmazni.

(3) A költségvetési szervek minden pénzmozgásról kötelesek elszámolni. A költségvetési szervek minden költségvetési bevétele és költségvetési kiadása költségvetésük részét képezi.

(4) A költségvetés végrehajtása során tárgyévi fizetési kötelezettség a módosított kiadási előirányzatoknak az azokat terhelő korábbi kötelezettségvállalásokkal csökkentett összege mértékéig – a saját bevételek teljesülési ütemére figyelemmel – vállalható, és kifizetések is ezen összeghatáráig rendelhetők el, kivéve a jogszabályon, bírósági, vagy államigazgatási jogerős határozaton alapuló kötelezettségeket és járandóságokat.

(5) Tárgyéven túli fizetési kötelezettség csak olyan mértékben vállalható, amely a kötelezettségvállalás időpontjában ismert feltételek mellett az esedékesség időpontjában, a rendeltetésszerű működés veszélyeztetése nélkül finanszírozható, kivéve a jogszabályon, bírósági vagy államigazgatási jogerős határozaton alapuló kötelezettségeket.

(6) A költségvetési intézményeknél a tervezett saját bevételek elmaradása nem vonja maga után a költségvetési támogatás növekedését.

11. § (1) A képviselő-testület irányítása alá tartozó költségvetési szerv fizetési számláján lévő szabad pénzeszközeit betétként nem kötheti le.

(2) A költségvetési szerv vezetője felelős az alapító okiratban előírt tevékenységek jogszabályban meghatározott követelményeknek megfelelő ellátásáért, a költségvetési szerv gazdálkodásában a szakmai hatékonyság és a gazdaságosság követelményeinek érvényesítéséért, a tervezési, beszámolási, információszolgáltatási kötelezettség teljesítéséért, annak teljességéért és hitelességéért, a gazdálkodási lehetőségek és a kötelezettségek összhangjáért, az intézményi számviteli rendért, a folyamatba épített, előzetes és utólagos vezetői ellenőrzés, valamint a belső ellenőrzés megszervezéséért és hatékony működéséért.

(3) Az intézményvezetőt fegyelmi felelősség terheli az intézmény gazdálkodásáért. A rendelet mellékleteiben foglalt kiemelt kiadási előirányzatok túllépése, vagy a rendelet szabályainak be nem tartása munkáltatói fegyelmi intézkedést vonhat maga után.

(4) A költségvetés végrehajtását az önállóan működő költségvetési szerveknél a Jászladányi Polgármesteri Hivatal által megbízott belső ellenőr ellenőrizheti, az éves ellenőrzési munkatervben foglaltak szerint.

(5) Az intézmények a részükre engedélyezett létszám – álláshely – keretet a tényleges foglalkoztatás során kötelesek betartani. Az intézményeknél nyugdíjas továbbfoglalkoztatás és üres álláshely betöltése csak az intézményvezető írásbeli előterjesztésére, a polgármester előzetes véleményének kikérését követően történhet.

(6) Az intézmények az egyes foglalkoztatási formákra álláshelyenként tervezett előirányzatot túlléphetik, mely nem eredményezheti a költségvetésben tervezett összes személyi juttatás kiemelt előirányzat túllépését.

(7) Az intézményeknél rendkívüli munkavégzés, készenléti, helyettesítési díj elszámolására, kifizetésére átalány alkalmazásával jogszabály eltérő rendelkezése hiányában nem kerülhet sor.

(8) A tartósan távol lévő dolgozó helyettesítésére olyan dolgozó vehető fel, akinek bérét az intézmény saját költségvetése terhére biztosítja. Saját dolgozó részére megbízási díj fizetésére az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) 51. § (2) bekezdésében foglalt szabályainak megfelelően kerülhet sor.

(9) Az önkormányzati forrásból megvalósuló intézményi felújítási és felhalmozási kiadásokat csak a pénzügyi teljesítéssel összhangban, írásbeli kérelem alapján lehet lehívni.

(10) A költségvetési szerv a dologi kiadások körében megtervezett részelőirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre úgy, hogy az az egyes tételekhez kapcsolódó éves fizetési kötelezettségét nem veszélyeztetheti.

(11) A képviselő-testület

a) az önkormányzat költségvetési mérlegét közgazdasági tagolásban, az önkormányzat 2024. évi tervezett bevételei-kiadásait a 3. mellékletben foglaltak szerint,

b) a 2024. évre tervezett közvetett támogatásokat az Ávr. 28. §-ában foglalt részletezettséggel a 14. mellékletben foglaltak szerint,

c) a többéves kihatással járó döntéseket az 5. mellékletben foglaltak szerint,

d) az előirányzat felhasználási és likviditási ütemtervét a 15. mellékletben foglaltak szerint

határozza meg.

(12) A több éves kihatással járó döntések számszerűsítésénél be kell mutatni:

a) a feladat tárgyévi, valamint a következő évet vagy éveket terhelő önkormányzati forrásigényét évenként és összesítve,

b) a feladathoz kapcsolódó bevételeket, átvett pénzeszközöket, évenként és összesítve.

(13) A költségvetési szerv köteles a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályzatokat a mindenkor hatályos központi szabályozás figyelembe vételével elkészíteni, vagy a szükséges módosításokat végrehajtani.

(14) A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatain belüli rovatokon belül, illetve a rovatok között átcsoportosítást hajthat végre, valamint az ismert többletbevételt beépíti a költségvetésébe, és a képviselő-testületet tájékoztatja a soron következő költségvetési rendelet módosítás kapcsán.

4. Finanszírozás

12. § A költségvetési szervek a részükre jóváhagyott költségvetési irányszámokra építve a következő hónaptól likviditási tervet kötelesek készíteni, melyet a Jászladányi Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztályára február 28-ig kell eljuttatni.

5. Információ – szolgáltatás

13. § A 2023. évi költségvetés végrehajtásáról szóló beszámoló és a 2023. évi pénzmaradvány jóváhagyáshoz kapcsolódó információ-szolgáltatási határidőt a képviselő-testület 2024. május 31-ben határozza meg.

14. § (1) A költségvetés kiadási előirányzatai között nem tervezett, év közben felmerülő kiadási szükségletek a pénzügyi fedezet megteremtéséig ideiglenesen sem finanszíroztathatók. Az Ávr. 36. § (1)-(3) bekezdésében szabályozott különleges esetek e szabály alól kivételt képeznek.

(2) A költségvetésben nem tervezett bevételek teljesülése esetén azok felhasználásáról a Képviselő-testület dönt. Döntése meghozatalakor elsőbbséget biztosít a hitelállomány csökkentésének, a fejlesztések, felújítások folytatásának. A nem tervezett bevételek csak abban az esetben képezik a költségvetési előirányzat módosítás alapját, ha a tervezett bevételek a feladatellátással arányosan, vagy maradéktalanul teljesültek.

15. § A költségvetésben szereplő fejlesztési, felújítási feladatok tekintetében a beruházó köteles a Kbt.-ben és végrehajtási szabályaiban, valamint az önkormányzat közbeszerzési és beszerzési szabályzatban foglaltak szerint eljárni.

16. § A képviselő-testület az intézményi létszámokat 180 fő teljes munkaidős, 5 fő részmunkaidős és átlagosan 43 fő közfoglalkoztatottban hagyja jóvá, a 16. mellékletben foglaltaknak megfelelően.

17. § A képviselő-testület a Jászladányi Polgármesteri Hivatalban dolgozó köztisztviselők illetményalapját a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 132. §-a alapján 2024. évben 38.650 Ft-ban állapítja meg.

18. § A bevételek és kiadások várható teljesítését bemutató előirányzat felhasználási és likviditási – finanszírozási – ütemtervet 15. melléklet tartalmazza. A likviditási terv szükség szerinti aktualizálásáról a jegyző gondoskodik.

19. § (1) Az önkormányzat állami támogatásait a 17. melléklet tartalmazza.

(2) Az önkormányzat szociálpolitikai kiadásai a 18. mellékletben szerepelnek.

(3) A működési bevételek szervezeti egységenkénti megoszlását a 19. melléklet tartalmazza.

(4) A működési kiadások szervezeti egységenkénti megoszlását a 20. melléklet tartalmazza.

(5) A költségvetési intézmények finanszírozásának 2024. évi ütemezését a 21. melléklet tartalmazza.

6. Átmeneti és vegyes rendelkezések

20. § A költségvetés előirányzatai között szereplő EU-s forrásból finanszírozott, még el nem bírált, vagy tartaléklistán szereplő fejlesztési feladatokra a támogatási szerződés megkötéséig kiadás nem teljesíthető.

7. Záró rendelkezés

21. § (1) Jelen rendelet rendelkezéseit 2024. január 1-től kell alkalmazni.

(2) Jelen rendelet kihirdetéséről a helyben szokásos módon a jegyző gondoskodik.

22. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 4/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat

2024. évi költségvetés összesített bevételei

adatok Forintban

Bevételek

ÖSSZESEN

Megnevezés

Kötelező

Önk. váll.

Állami

Összesen

Jövedelemadók

0

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

Vagyoni típusú adók

7 000 000

0

0

7 000 000

Értékesítési és forgalmi adók, iparűzési adó

140 000 000

0

0

140 000 000

Fogyasztási adók

0

0

0

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

Gépjárműadók

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, termőföld bérbeadása

0

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék-bírság, szabsért, környezetvéd bírság

3 000 000

0

0

3 000 000

Közhatalmi bevételek összesen:

150 000 000

0

0

150 000 000

Készletértékesítés ellenértéke

0

1 000 000

0

1 000 000

Szolgáltatások ellenértéke

6 500 000

35 200 000

0

41 700 000

Közvetített szolg ellenértéke AHB

1 500 000

29 921 000

0

31 421 000

Közvetített szolg ellenértéke AHK

11 600 000

0

0

11 600 000

Tulajdonosi bevételek

5 000 000

0

0

5 000 000

Ellátási díjak

21 270 000

290 000 000

0

311 270 000

Kiszámlázott ÁFA

8 484 000

23 794 000

0

32 278 000

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

28 044 667

0

28 044 667

Kamatbevételek

0

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

Egyéb működési bevételek

865 000

15 500 000

0

16 365 000

Működési bevételek összesen:

55 219 000

423 459 667

0

478 678 667

Önkormányzatok működési támogatásai:

1 254 853 835

0

0

1 254 853 835

Működési célú támogatások és kiegészítő támogatások

46 160 790

0

0

46 160 790

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

80 333 132

9 942 240

0

90 275 372

Működési célú támogatások államháztartáson belülről: (pótlékok)

100 128 132

3 827 578

0

103 955 710

Működési célú támogatások államháztartáson belülről:

1 481 475 889

13 769 818

0

1 495 245 707

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök:

0

9 000 000

0

9 000 000

Működési célú átvett pénzeszközök:

0

9 000 000

0

9 000 000

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 686 694 889

446 229 485

0

2 132 924 374

hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele működési célra

44 673 064

76 230 771

0

120 903 835

előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási célra ( közp ir szerv mc tám)

0

794 366 765

0

794 366 765

pénzforgalom nélküli bevételek összesen

44 673 064

870 597 536

0

915 270 600

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

44 673 064

870 597 536

0

915 270 600

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

6 500 000

0

0

6 500 000

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

6 500 000

0

0

6 500 000

Önkormányzatok felhalmozási támogatásai

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

185 949 287

0

185 949 287

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről:

0

185 949 287

0

185 949 287

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

6 500 000

185 949 287

0

192 449 287

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

1 737 867 953

1 502 776 308

0

3 240 644 261

2. melléklet a 4/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 2024. évi költségvetési összesített kiadásai

adatok Forintban

KIADÁSOK

ÖSSZESEN

Megnevezés

Kötelező

Önk.váll.

Állami

Összesen

Alapilletmények

334 955 026

142 078 993

0

477 034 019

Kereset kiegészítések

40 332 407

257 862 483

0

298 194 890

Pótlékok (Nyelv,-műszak-, kult.-,pótlék, )

39 311 709

21 704 400

0

61 016 109

Egyéb kötelező illetménypótlékok (szoc ágazati)

4 937 901

46 859 804

0

51 797 705

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások (képzettségi)

11 657 471

12 672 000

0

24 329 471

Egyéb pótlék (vezetői)

7 365 814

8 424 600

0

15 790 414

Illetménykompenzáció

1 747 720

0

0

1 747 720

Egyéb juttatás

3 397 200

31 103 760

0

34 500 960

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

443 705 248

520 706 040

0

964 411 288

Normatív jutalmak

0

0

0

0

Céljuttatás, projektprémium

80 000

0

0

80 000

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

840 000

1 190 746

0

2 030 746

Végkielégítés

0

0

0

0

Jubileumi jutalom

0

2 763 600

0

2 763 600

Széchenyi Pihenő Kártya kiadásai

8 388 159

3 769 111

0

12 157 270

Egyéb béren kívüli juttatások

0

0

0

0

Béren kívüli juttatások

8 388 159

3 769 111

0

12 157 270

Ruházati költségtérítés

116 650

200 000

0

316 650

Közlekedési költségtérítés

3 962 400

1 941 000

0

5 903 400

Egyéb költségtérítés

0

0

0

0

Lakhatási támogatások

0

0

0

0

Szociális támogatások

0

0

0

0

Belföldi napidíj

0

0

0

0

Külföldi napidíj

0

0

0

0

Biztosítási díjak

0

0

0

0

Távolléti díj, szabadságmegváltás

0

0

0

0

Foglalkoztatottak nem munkakörébe tartozó munkavégzése miatti díjazása

0

0

0

0

Beteg szabadság

0

0

0

0

Egyéb sajátos juttatások (Bérkompenzáció)

0

0

0

0

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

0

0

0

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

457 092 457

530 570 497

0

987 662 954

Választott tisztségviselők juttatásai

16 732 200

0

0

16 732 200

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

9 652 660

0

0

9 652 660

Prémiumévek programban résztvevők juttatásai

0

0

0

0

Egyszerűsített foglakoztatás alá tartozó munkavállalók juttatásai

0

0

0

0

Állományba nem tartozók juttatásai, tiszteletdíjak, megbízási díj

1 500 000

5 908 200

0

7 408 200

Cégtelefon kiadások

0

Reprezentációs kiadások áfa nélküli

0

0

0

0

Egyéb különféle külső személyi juttatások

0

0

0

0

Egyéb külső személyi juttatások

1 500 000

5 908 200

0

7 408 200

Külső személyi juttatások összesen:

27 884 860

5 908 200

0

33 793 060

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK

484 977 317

536 478 697

0

1 021 456 014

Szociális hozzájárulási adó

61 725 024

69 347 204

0

131 072 228

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

0

Táppénz hozzájárulás

100 000

0

0

100 000

Rehabilitációs hozzájárulás

0

2 101 050

0

2 101 050

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

1 257 349

576 480

0

1 833 829

Egyéb munkaadókat terhelő egyéb járulékok

13 728

212 748

0

226 476

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK

63 096 101

72 237 482

0

135 333 583

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

548 073 418

608 716 179

0

1 156 789 597

Gyógyszerbeszerzés

237 000

14 037 000

0

14 274 000

Vegyszerbeszerzés

200 000

0

0

200 000

Könyv beszerzés

1 320 000

105 000

0

1 425 000

Folyóirat, kiadvány beszerzése

350 000

250 000

0

600 000

Egyéb információhordozó beszerzése

0

1 050 000

0

1 050 000

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

1 655 000

10 990 000

0

12 645 000

Szakmai anyagok beszerzése

3 762 000

26 432 000

0

30 194 000

Élelmiszer-beszerzés

0

190 000 000

0

190 000 000

Irodaszer-,nyomtatványbeszerzés

3 220 000

3 830 000

0

7 050 000

Tüzelőanyag beszerzés

0

150 000

0

150 000

Hajtó-és kenőanyag beszerzés

750 000

4 320 000

0

5 070 000

Munkaruha, védőruha, formaruha,egyenruha beszerzés

600 000

3 398 031

0

3 998 031

Egy éven b elhaszn üzemeltetési fenntart anyagbeszerzés

0

0

0

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási anyagbeszerzés

4 030 000

15 210 000

0

19 240 000

Üzemeltetési anyagok

8 600 000

216 908 031

0

225 508 031

Árubeszerzés

0

1 000 000

0

1 000 000

Készletbeszerzés összesen:

12 362 000

244 340 031

0

256 702 031

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (internet) adat átvitel

3 280 000

2 115 000

0

5 395 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások(telefon) nem adat átvitel

935 000

2 780 000

0

3 715 000

Kommunikációs szolgáltatások

4 215 000

4 895 000

0

9 110 000

Gázenergia-szolgáltatás díja

17 200 000

34 020 000

0

51 220 000

Villamosenergia-szolgáltatás díja

21 400 000

18 250 000

0

39 650 000

Víz és csatornadíjak

2 020 000

6 940 000

0

8 960 000

Közüzemi díjak

40 620 000

59 210 000

0

99 830 000

Vásárolt élelmezés

24 182 857

610 000

0

24 792 857

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

0

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások kiadásai

3 325 000

6 815 000

0

10 140 000

Közvetített szolgáltatások ÁH belülre

2 000 000

0

0

2 000 000

Közvetített szolgáltatások ÁH kívülre

10 000 000

24 000 000

0

34 000 000

Közvetített szolgáltatások

12 000 000

24 000 000

0

36 000 000

Vásárolt közszolgáltatások

1 200 000

100 000

0

1 300 000

Számlázott szellemi tevékenység

350 000

0

0

350 000

Egyéb Szakmai szolgáltatások kiadásai

56 510 800

71 076 220

0

127 587 020

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

58 060 800

71 176 220

0

129 237 020

Biztosítási szolgáltatási díjak

1 205 000

1 051 000

0

2 256 000

Pénzügyi,befektetési szolgáltatási díjak

6 550 000

3 000 000

0

9 550 000

Szállítási szolgáltatási díjak

0

630 000

0

630 000

Postai szolg díjak

1 840 000

660 000

2 500 000

Mosás vegytisztítás

0

0

0

Közig vizsgáért, továbbképzés díja

100 000

0

100 000

Egyéb üzemeltetési, fenntartási szolgáltatások,

4 580 000

13 426 000

0

18 006 000

Egyéb szolgáltatások

14 275 000

18 767 000

0

33 042 000

Szolgáltatási kiadások összesen:

152 463 657

180 578 220

0

333 041 877

Kiküldetések kiadásai

1 002 000

2 462 000

0

3 464 000

Reklám és propagandakiadások

500 000

800 000

0

1 300 000

Kiküldetések kiadásai Reklám és propagandakiadások összesen

1 502 000

3 262 000

0

4 764 000

Működési célú előzetesen felszámított áfa ( levonható)

7 835 000

97 126 480

0

104 961 480

Működési célú előzetesen felszámított áfa (le nem vonható)

16 085 171

21 406 610

37 491 781

Fizetendő áfa

3 000

26 281 763

0

26 284 763

Kamatkiadások

1 000 000

10 000 000

0

11 000 000

Egyéb pénzügy műveletek kiadásai

0

0

0

0

Helyi adók, egyéb vám, illeték és adójellegű befizetések

0

0

0

0

Díjak, egyéb befizetések

50 000

850 000

0

900 000

Késedelmi kamathoz,pótlékhoz,kötbérhez,perköltséghez,egyéb szankcióhoz kapcsolódó kiadások

3 000

1 000

0

4 000

Előző évekhez kapcsolódó működési bevétel utólagos visszafizetéséhez kapcsolódó kiadásai

0

4 028 427

0

4 028 427

Egyéb különféle dologi kiadások

4 112 000

6 000 000

0

10 112 000

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

29 088 171

165 694 280

0

194 782 451

DOLOGI KIADÁSOK

199 630 828

598 769 531

0

798 400 359

Társadalombiztosítási ellátások

0

0

0

0

Családi támogatások Erzsébet utalvány

0

0

0

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

0

0

0

Betegséggel kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Foglalkoztatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

400 000

0

400 000

Egyéb nem intézményi ellátások Település tám

126 327 436

0

0

126 327 436

Ellátottak pénzbeli juttatásai

126 327 436

400 000

0

126 727 436

Előző évi elszámolásból származó kiadások

0

0

0

0

A helyi önk tv-i előíráson alapuló befizetése

0

0

0

0

Egyéb elvonások és befizetések 0 havi

0

0

0

0

Elvonások és befizetések

0

0

0

0

Fejezeti kezelésű e műk c végleges tám

0

0

0

0

Önkorm. e műk c végleges tám

0

0

0

0

Elkülönített állami pénzalapok e műk c végleges tám

0

0

0

0

Társulásnak és költségvetési szervének e műk c végleges tám

60 509 780

0

0

60 509 780

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHB összesen

60 509 780

0

0

60 509 780

Háztartásoknak e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb civil. Nonprofit szervezetek e műk c támogatásai

1 500 000

0

0

1 500 000

Egyéb műk.c támogatások ÁHK

1 677 000

0

0

1 677 000

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHK összesen

3 177 000

0

0

3 177 000

Tartalékok

2 000 000

0

0

2 000 000

Egyéb működési célú kiadások összesen

65 686 780

0

0

65 686 780

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

939 718 462

1 207 885 710

0

2 147 604 172

Immateriális javak beszerzése

3 937 000

0

0

3 937 000

Ingatlanok beszerzése,létesítése

0

601 733 003

0

601 733 003

Informatikai eszközök beszerzése,létesítése

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

30 631 554

18 588 000

0

49 219 554

Késértékű tárgyi eszköz beszerzés

0

1 972 440

0

1 972 440

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

0

0

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

9 333 520

168 019 121

0

177 352 641

Beruházások

43 902 074

790 312 564

0

834 214 638

Ingatlanok felújítása

28 617 608

69 857 400

0

98 475 008

Informatikai eszközök felújítása

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

0

0

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

7 726 754

18 861 457

0

26 588 211

Felújítások

36 344 362

88 718 857

0

125 063 219

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

80 246 436

879 031 421

0

959 277 857

ÁH-n belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

0

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

0

Hitelek visszafizetése, egyéb támogatások

0

133 762 232

0

133 762 232

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

133 762 232

0

133 762 232

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

1 019 964 898

2 220 679 363

0

3 240 644 261

3. melléklet a 4/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

Működési célú bevételek és kiadások mérlege 2022-2024

adatok Ft-ban

Bevételek

2022

2023

2024

Kiadások

2 022

2023

2024

Intézményi működési bevétel

442 988 680

555 096 000

628 678 667

Személyi jellegű kiadások

891 202 539

925 651 882

1 021 456 014

Önkormányzat költségvetési támogatása

877 003 637

932 972 145

1 254 853 835

Munkaadókat terhelő járulékok

119 597 826

121 229 654

135 333 583

Támogatásértékű működési bevétel

267 952 533

430 595 406

240 391 872

Dologi kiadások

484 213 175

722 594 102

798 400 359

Működési célú pénzeszköz átvétel

64 092 000

71 253 968

9 000 000

Egyéb működési célú kiadások

59 789 615

48 887 920

60 509 780

Működési pénzmaradvány

78 055 519

38 131 275

120 903 835

Ellátottak pénzbeli juttatásai

103 092 000

94 648 000

126 727 436

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

Működési célú finanszírozási kiadások

32 212 899

4 000 000

5 177 000

Összesen

1 730 092 369

2 028 048 794

2 253 828 209

Összesen

1 690 108 054

1 917 011 558

2 147 604 172

Felhalmozási jellegű bevételek és kiadások mérlege 2022-2024

Bevételek

2022

2023

2024

Kiadások

2 022

2023

2024

Felhalmozási és tőke jellegű bevételek

5 800 000

1 600 000

6 500 000

Felhalm.célú költségvetési támogatás

0

0

0

Felújítások

54 925 448

23 552 034

125 063 219

Felhalmozási célú támogatásértékű bevételek

267 160 425

398 234 544

185 949 287

Beruházások

623 604 015

1 399 092 228

834 214 638

Felhalmozási célú pénzeszköz átvétel

0

23 552 034

0

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

Felhalmozási pénzmaradvány

365 584 723

888 220 448

794 366 765

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások

0

0

133 762 232

Felhalmozási célú hitelfelvétele

0

0

0

Felhalmozási célú támogatás (Társulás)

0

0

0

Összesen

638 545 148

1 311 607 026

986 816 052

Összesen

678 529 463

1 422 644 262

1 093 040 089

Mindösszesen bevétel

2 368 637 517

3 339 655 820

3 240 644 261

Mindösszesen kiadás

2 368 637 517

3 339 655 820

3 240 644 261

4. melléklet a 4/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2024-2027.ÉVI GÖRDÜLŐ TERVEZÉSE

Ft-ban

BEVÉTELEK

2024. év

2025. év

2026. év

2027. év

Intézményi működési bevételek

628 678 667

425 000 000

427 000 000

429 000 000

Közhatalmi bevételek

150 000 000

125 000 000

126 000 000

127 000 000

Intézményi műk.kapcs.bevételek

478 678 667

300 000 000

301 000 000

302 000 000

Központi költségvetésből kapott támogatás

1 254 853 835

570 000 000

575 000 000

580 000 000

Támogatásértékű bevételek

240 391 872

147 000 000

148 000 000

149 000 000

Működési célú

136 639 762

147 000 000

148 000 000

149 000 000

Felhalmozási célú

103 752 110

0

0

0

Véglegesen átvett pénzeszköz

9 000 000

25 000 000

26 000 000

27 000 000

Működési célú

9 000 000

25 000 000

26 000 000

27 000 000

Felhalmozási célú

0

0

0

0

Felhalmozási és tőke jellegű bevételek

6 500 000

0

0

0

Támogatási kölcsönök

0

0

0

0

Pénzforgalom nélküli bevételek

915 270 600

35 000 000

46 000 000

52 000 000

Működési célra

120 903 835

10 000 000

20 000 000

25 000 000

Felhalmozási célra

794 366 765

25 000 000

26 000 000

27 000 000

Államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

Működési célú

0

0

0

0

Felhalmozási célú

185 949 287

0

0

0

TÁRGYÉVI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

3 240 644 261

1 202 000 000

1 222 000 000

1 237 000 000

KIADÁSOK

2024. év

2025. év

2026. év

2027. év

Személyi jellegű kiadások

1 021 456 014

662 000 000

670 000 000

671 000 000

Munkaadókat terhelő járulékok

135 333 583

115 000 000

114 000 000

115 000 000

Dologi kiadások

798 400 359

340 000 000

333 000 000

330 000 000

Egyéb működési célú kiadások

60 509 780

35 000 000

40 000 000

40 000 000

Ellátottak pénzbeli juttatása

126 727 436

50 000 000

55 000 000

55 000 000

Felhalmozási kiadások

959 277 857

0

10 000 000

26 000 000

Finanszírozási kiadások

138 939 232

0

0

0

TÁRGYÉVI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

3 240 644 261

1 202 000 000

1 222 000 000

1 237 000 000

0

5. melléklet a 4/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat

Az önkormányzat által vállalt több éves kihatással járó kötelezettségek, feladatok előirányzatai és a felvett hitelállomány alakulása lejárat és eszköz szerinti bontásban

adatok Ft-ban

Kötelezettségvállalás, hitel jellege

Döntés, ill. felvétel éve

Lejárat éve

Kötelezettségvállalás, ill. felvett hitel összege

Lejárat szerinti ütem

2024. év

2025. év

2026. év

2027. év

Külterületi út támogatás előfinanszírozási hitel

2 023

2 024

133 762 232

133 762 232

0

0

0

Összesen

133 762 232

0

0

0

6. melléklet a 4/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

2024. évi Európai Uniós projektek

adatok Ft-ban

Kedvezményezett

Projekt

Bevétel

Kiadás

Támogatást biztosító

Támogatás összege

2024. év Önkormányzati hozzájárulás

2024. év

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat

TOP Plusz 1.2.3. Belterületi utak

Európai Regionális Fejlesztési Alap

242 604 200

242 604 200

TOP Plusz 2.1.1. Önkorm.épületek energetikai korsz

Európai Regionális Fejlesztési Alap

102 478 305

102 478 305

TOP Plusz 1.2.1. Élhetőbb közösségi életért

Európai Regionális Fejlesztési Alap

474 759 883

474 759 883

VP6-7.2.1.1.-20 Piac

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap és a Magyar Állam nemzeti költségvetéséből

126 653 855

5 259 950

131 913 805

Összesen

946 496 243

5 259 950

951 756 193

7. melléklet a 4/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

adatok Ft-ban

KIADÁSOK

Polgármesteri Hivatal

Megnevezés

Kötelező

Önk.váll.

Állami

Összesen

Alapilletmények

93 929 875

4 860 000

98 789 875

Kereset kiegészítések

7 110 625

0

7 110 625

Pótlékok (Nyelv,-műszak-, kult.-,pótlék, )

30 920

30 920

Egyéb kötelező illetménypótlékok (szoc ágazati)

0

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások (képzettségi)

0

0

Egyéb pótlék (vezetői)

0

0

Illetménykompenzáció

0

0

Egyéb juttatás

0

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

101 071 420

4 860 000

0

105 931 420

Normatív jutalmak

0

Céljuttatás, projektprémium

80 000

80 000

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

Végkielégítés

0

Jubileumi jutalom

0

0

Széchenyi Pihenő Kártya kiadásai

5 898 224

312 500

6 210 724

Egyéb béren kívüli juttatások

0

Béren kívüli juttatások

5 898 224

312 500

0

6 210 724

Ruházati költségtérítés

38 650

38 650

Közlekedési költségtérítés

540 000

540 000

Egyéb költségtérítés

0

Lakhatási támogatások

0

Szociális támogatások

0

Belföldi napidíj

0

Külföldi napidíj

0

Biztosítási díjak

0

Távolléti díj, szabadságmegváltás

0

Foglalkoztatottak nem munkakörébe tartozó munkavégzése miatti díjazása

0

Beteg szabadság

0

Egyéb sajátos juttatások (Bérkompenzáció)

0

0

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

0

0

0

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

107 628 294

5 172 500

0

112 800 794

Választott tisztségviselők juttatásai

0

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

0

0

Prémiumévek programban résztvevők juttatásai

0

Egyszerűsített foglakoztatás alá tartozó munkavállalók juttatásai

0

Állományba nem tartozók juttatásai, tiszteletdíjak, megbízási díj

0

Cégtelefon kiadások

0

Reprezentációs kiadások áfa nélküli

0

Egyéb különféle külső személyi juttatások

0

0

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

0

Külső személyi juttatások összesen:

0

0

0

0

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK

107 628 294

5 172 500

0

112 800 794

Szociális hozzájárulási adó

13 999 828

672 425

14 672 253

Egészségügyi hozzájárulás

0

Táppénz hozzájárulás

0

Rehabilitációs hozzájárulás

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

884 734

46 875

931 609

Egyéb munkaadókat terhelő egyéb járulékok

0

0

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK

14 884 562

719 300

0

15 603 862

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

122 512 856

5 891 800

0

128 404 656

Gyógyszerbeszerzés

0

0

Vegyszerbeszerzés

0

Könyv beszerzés

0

Folyóirat, kiadvány beszerzése

0

0

Egyéb információhordozó beszerzése

0

0

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

50 000

50 000

Szakmai anyagok beszerzése

50 000

0

0

50 000

Élelmiszer-beszerzés

0

Irodaszer-,nyomtatványbeszerzés

2 600 000

2 600 000

Tüzelőanyag beszerzés

0

Hajtó-és kenőanyag beszerzés

0

Munkaruha, védőruha, formaruha,egyenruha beszerzés

150 000

150 000

Egy éven b elhaszn üzemeltetési fenntart anyagbeszerzés

0

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási anyagbeszerzés

190 000

190 000

Üzemeltetési anyagok

2 790 000

150 000

0

2 940 000

Árubeszerzés

0

0

0

0

Készletbeszerzés összesen:

2 840 000

150 000

0

2 990 000

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (internet) adat átvitel

1 000 000

1 000 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások(telefon) nem adat átvitel

0

0

Kommunikációs szolgáltatások

1 000 000

0

0

1 000 000

Gázenergia-szolgáltatás díja

3 600 000

3 600 000

Villamosenergia-szolgáltatás díja

500 000

500 000

Víz és csatornadíjak

250 000

250 000

Közüzemi díjak

4 350 000

0

0

4 350 000

Vásárolt élelmezés

0

0

Bérleti és lízing díjak

0

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások kiadásai

600 000

600 000

Közvetített szolgáltatások ÁH belülre

2 000 000

2 000 000

Közvetített szolgáltatások ÁH kívülre

10 000 000

10 000 000

Közvetített szolgáltatások

12 000 000

0

0

12 000 000

Vásárolt közszolgáltatások

0

0

Számlázott szellemi tevékenység

350 000

350 000

Egyéb Szakmai szolgáltatások kiadásai

0

0

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

350 000

0

0

350 000

Biztosítási szolgáltatási díjak

0

0

Pénzügyi,befektetési szolgáltatási díjak

400 000

400 000

Szállítási szolgáltatási díjak

0

0

Postai szolg díjak

1 800 000

1 800 000

Mosás vegytisztítás

Közig vizsgáért, továbbképzés díja

100 000

100 000

Egyéb üzemeltetési, fenntartási szolgáltatások,

1 000 000

1 000 000

Egyéb szolgáltatások

3 300 000

0

0

3 300 000

Szolgáltatási kiadások összesen:

20 600 000

0

0

20 600 000

Kiküldetések kiadásai

562 000

562 000

Reklám és propagandakiadások

0

Kiküldetések kiadásai Reklám és propagandakiadások összesen

562 000

0

0

562 000

Működési célú előzetesen felszámított áfa ( levonható)

0

0

0

Működési célú előzetesen felszámított áfa (le nem vonható)

4 200 000

53 000

4 253 000

Fizetendő áfa

0

0

0

Kamatkiadások

0

Egyéb pénzügy műveletek kiadásai

0

Helyi adók, egyéb vám, illeték és adójellegű befizetések

0

Díjak, egyéb befizetések

0

Késedelmi kamathoz,pótlékhoz,kötbérhez,perköltséghez,egyéb szankcióhoz kapcsolódó kiadások

0

Előző évekhez kapcsolódó működési bevétel utólagos visszafizetéséhez kapcsolódó kiadásai

0

Egyéb különféle dologi kiadások

12 000

12 000

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

4 212 000

53 000

0

4 265 000

DOLOGI KIADÁSOK

29 214 000

203 000

0

29 417 000

Társadalombiztosítási ellátások

0

Családi támogatások Erzsébet utalvány

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

Betegséggel kapcsolatos ellátások

0

Foglalkoztatással kapcsolatos ellátások

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

Egyéb nem intézményi ellátások Település tám

0

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

Előző évi elszámolásból származó kiadások

0

A helyi önk tv-i előíráson alapuló befizetése

0

Egyéb elvonások és befizetések 0 havi

0

0

Elvonások és befizetések

0

0

0

0

Fejezeti kezelésű e műk c végleges tám

0

Önkorm. e műk c végleges tám

0

Elkülönített állami pénzalapok e műk c végleges tám

0

Társulásnak és költségvetési szervének e műk c végleges tám

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHB összesen

0

0

0

0

Háztartásoknak e műk c támogatásai

0

Egyéb civil. Nonprofit szervezetek e műk c támogatásai

0

Egyéb műk.c támogatások ÁHK

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHK összesen

0

0

0

0

Tartalékok

0

Egyéb működési célú kiadások összesen

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

151 726 856

6 094 800

0

157 821 656

Immateriális javak beszerzése

0

Ingatlanok beszerzése,létesítése

0

Informatikai eszközök beszerzése,létesítése

0

0

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

0

0

0

Késértékű tárgyi eszköz beszerzés

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

Beruházások

0

0

0

0

Ingatlanok felújítása

0

Informatikai eszközök felújítása

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

Felújítások

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

ÁH-n belüli megelőlegezések visszafizetése

0

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

Hitelek visszafizetése, egyéb támogatások

0

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

151 726 856

6 094 800

0

157 821 656

Bevételek

Polgármesteri Hivatal

Megnevezés

Kötelező

Önk. váll.

Állami

Összesen

Jövedelemadók

0

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

Vagyoni típusú adók

0

0

0

0

Értékesítési és forgalmi adók, iparűzési adó

0

0

0

0

Fogyasztási adók

0

0

0

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

Gépjárműadók

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, termőföld bérbeadása

0

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék-bírság, szabsért, környezetvéd bírság

0

0

0

0

Közhatalmi bevételek összesen:

0

0

0

0

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

Közvetített szolg ellenértéke AHB

1 000 000

1 000 000

Közvetített szolg ellenértéke AHK

10 500 000

10 500 000

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

Ellátási díjak

0

0

0

Kiszámlázott ÁFA

2 245 000

0

0

2 245 000

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

Kamatbevételek

0

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

Egyéb működési bevételek

10 000

0

0

10 000

Működési bevételek összesen:

13 755 000

0

0

13 755 000

Önkormányzatok működési támogatásai:

0

0

0

0

REKI Működési célú támogatások, igénybevétele államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről: (pótlékok)

0

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

Működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

13 755 000

0

0

13 755 000

hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele működési célra

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási célra ( közp ir szerv mc tám)

0

0

0

0

pénzforgalom nélküli bevételek összesen

0

0

0

0

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

Önkormányzatok felhalmozási támogatásai

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

13 755 000

0

0

13 755 000

Központi irányítószervi támogatás

144 066 656

8. melléklet a 4/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

adatok Ft-ban

KIADÁSOK

Óvoda és Bőlcsőde

Megnevezés

Kötelező

Önk.váll.

Állami

Összesen

Alapilletmények

194 838 054

7 170 617

202 008 671

Kereset kiegészítések

5 471 354

16 338 035

21 809 389

Pótlékok (Nyelv,-műszak-, kult.-,pótlék, )

39 280 789

484 400

39 765 189

Egyéb kötelező illetménypótlékok (szoc ágazati)

1 565 901

9 668 804

11 234 705

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások (képzettségi)

11 657 471

11 657 471

Egyéb pótlék (vezetői)

6 665 814

242 200

6 908 014

Illetménykompenzáció

1 747 720

1 747 720

Egyéb juttatás

26 400

26 400

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

261 253 503

33 904 056

0

295 157 559

Normatív jutalmak

0

Céljuttatás, projektprémium

0

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

100 000

100 000

Végkielégítés

0

0

Jubileumi jutalom

0

0

Széchenyi Pihenő Kártya kiadásai

1 560 000

1 560 000

Egyéb béren kívüli juttatások

0

Béren kívüli juttatások

1 560 000

0

0

1 560 000

Ruházati költségtérítés

0

Közlekedési költségtérítés

1 644 000

172 800

1 816 800

Egyéb költségtérítés

0

Lakhatási támogatások

0

Szociális támogatások

0

Belföldi napidíj

0

Külföldi napidíj

0

Biztosítási díjak

0

Távolléti díj, szabadságmegváltás

0

0

Foglalkoztatottak nem munkakörébe tartozó munkavégzése miatti díjazása

0

Beteg szabadság

0

Egyéb sajátos juttatások (Bérkompenzáció)

0

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

0

0

0

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

264 457 503

34 176 856

0

298 634 359

Választott tisztségviselők juttatásai

0

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

1 200 000

1 200 000

Prémiumévek programban résztvevők juttatásai

0

Egyszerűsített foglakoztatás alá tartozó munkavállalók juttatásai

0

Állományba nem tartozók juttatásai, tiszteletdíjak, megbízási díj

0

Cégtelefon kiadások

0

Reprezentációs kiadások áfa nélküli

0

Egyéb különféle külső személyi juttatások

0

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

0

Külső személyi juttatások összesen:

1 200 000

0

0

1 200 000

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK

265 657 503

34 176 856

0

299 834 359

Szociális hozzájárulási adó

34 379 475

4 472 241

38 851 716

Egészségügyi hozzájárulás

0

Táppénz hozzájárulás

100 000

100 000

Rehabilitációs hozzájárulás

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

280 000

20 000

300 000

Egyéb munkaadókat terhelő egyéb járulékok

0

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK

34 759 475

4 492 241

0

39 251 716

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

300 416 978

38 669 097

0

339 086 075

Gyógyszerbeszerzés

30 000

30 000

60 000

Vegyszerbeszerzés

0

Könyv beszerzés

20 000

30 000

50 000

Folyóirat, kiadvány beszerzése

20 000

20 000

Egyéb információhordozó beszerzése

0

0

0

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

50 000

50 000

100 000

Szakmai anyagok beszerzése

120 000

110 000

0

230 000

Élelmiszer-beszerzés

0

Irodaszer-,nyomtatványbeszerzés

300 000

60 000

360 000

Tüzelőanyag beszerzés

0

Hajtó-és kenőanyag beszerzés

0

Munkaruha, védőruha, formaruha,egyenruha beszerzés

248 031

248 031

Egy éven b elhaszn üzemeltetési fenntart anyagbeszerzés

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási anyagbeszerzés

2 300 000

300 000

2 600 000

Üzemeltetési anyagok

2 600 000

608 031

0

3 208 031

Árubeszerzés

0

0

0

0

Készletbeszerzés összesen:

2 720 000

718 031

0

3 438 031

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (internet) adat átvitel

200 000

200 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások(telefon) nem adat átvitel

400 000

20 000

420 000

Kommunikációs szolgáltatások

600 000

20 000

0

620 000

Gázenergia-szolgáltatás díja

8 000 000

1 000 000

9 000 000

Villamosenergia-szolgáltatás díja

1 000 000

200 000

1 200 000

Víz és csatornadíjak

600 000

250 000

850 000

Közüzemi díjak

9 600 000

1 450 000

0

11 050 000

Vásárolt élelmezés

0

Bérleti és lízing díjak

0

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások kiadásai

200 000

15 000

215 000

Közvetített szolgáltatások ÁH belülre

0

Közvetített szolgáltatások ÁH kívülre

0

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

0

Vásárolt közszolgáltatások

1 200 000

100 000

1 300 000

Számlázott szellemi tevékenység

0

Egyéb Szakmai szolgáltatások kiadásai

580 000

20 000

600 000

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

1 780 000

120 000

0

1 900 000

Biztosítási szolgáltatási díjak

5 000

5 000

Pénzügyi,befektetési szolgáltatási díjak

150 000

150 000

Szállítási szolgáltatási díjak

0

Postai szolg díjak

40 000

10 000

50 000

Mosás vegytisztítás

Közig vizsgáért, továbbképzés díja

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási szolgáltatások,

1 000 000

200 000

1 200 000

Egyéb szolgáltatások

1 195 000

210 000

0

1 405 000

Szolgáltatási kiadások összesen:

12 775 000

1 795 000

0

14 570 000

Kiküldetések kiadásai

30 000

30 000

Reklám és propagandakiadások

0

Kiküldetések kiadásai Reklám és propagandakiadások összesen

30 000

0

0

30 000

Működési célú előzetesen felszámított áfa ( levonható)

0

Működési célú előzetesen felszámított áfa (le nem vonható)

2 000 000

690 169

2 690 169

Fizetendő áfa

3 000

3 000

Kamatkiadások

0

Egyéb pénzügy műveletek kiadásai

0

Helyi adók, egyéb vám, illeték és adójellegű befizetések

0

Díjak, egyéb befizetések

0

Késedelmi kamathoz,pótlékhoz,kötbérhez,perköltséghez,egyéb szankcióhoz kapcsolódó kiadások

3 000

1 000

4 000

Előző évekhez kapcsolódó működési bevétel utólagos visszafizetéséhez kapcsolódó kiadásai

0

Egyéb különféle dologi kiadások

0

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

2 006 000

691 169

0

2 697 169

DOLOGI KIADÁSOK

18 131 000

3 224 200

0

21 355 200

Társadalombiztosítási ellátások

0

0

0

0

Családi támogatások Erzsébet utalvány

0

0

0

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

0

0

0

Betegséggel kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Foglalkoztatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

Egyéb nem intézményi ellátások Település tám

0

0

0

0

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

Előző évi elszámolásból származó kiadások

0

0

0

0

A helyi önk tv-i előíráson alapuló befizetése

0

0

0

0

Egyéb elvonások és befizetések 0 havi

0

0

0

0

Elvonások és befizetések

0

0

0

0

Fejezeti kezelésű e műk c végleges tám

0

0

0

0

Önkorm. e műk c végleges tám

0

0

0

0

Elkülönített állami pénzalapok e műk c végleges tám

0

0

0

0

Társulásnak és költségvetési szervének e műk c végleges tám

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHB összesen

0

0

0

0

Háztartásoknak e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb civil. Nonprofit szervezetek e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb műk.c támogatások ÁHK

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHK összesen

0

0

0

0

Tartalékok

0

0

0

0

Egyéb működési célú kiadások összesen

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

318 547 978

41 893 297

0

360 441 275

Immateriális javak beszerzése

0

Ingatlanok beszerzése,létesítése

0

Informatikai eszközök beszerzése,létesítése

0

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

28 650 897

28 650 897

Késértékű tárgyi eszköz beszerzés

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

7 735 743

7 735 743

Beruházások

36 386 640

0

0

36 386 640

Ingatlanok felújítása

0

0

Informatikai eszközök felújítása

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

Felújítások

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

36 386 640

0

0

36 386 640

ÁH-n belüli megelőlegezések visszafizetése

0

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

Hitelek visszafizetése, egyéb támogatások

0

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

354 934 618

41 893 297

0

396 827 915

Bevételek

Óvoda és Bölcsőde

Megnevezés

Kötelező

Önk. váll.

Állami

Összesen

Jövedelemadók

0

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

Vagyoni típusú adók

0

0

0

0

Értékesítési és forgalmi adók, iparűzési adó

0

0

0

0

Fogyasztási adók

0

0

0

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

Gépjárműadók

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, termőföld bérbeadása

0

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék-bírság, szabsért, környezetvéd bírság

0

0

0

0

Közhatalmi bevételek összesen:

0

0

0

0

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

Közvetített szolg ellenértéke AHB

0

Közvetített szolg ellenértéke AHK

0

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

Ellátási díjak

0

0

0

Kiszámlázott ÁFA

0

0

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

Kamatbevételek

0

0

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

Egyéb működési bevételek

0

0

0

Működési bevételek összesen:

0

0

0

0

Önkormányzatok működési támogatásai:

0

0

0

0

REKI Működési célú támogatások, igénybevétele államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről: (pótlékok)

0

0

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

Működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele működési célra

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási célra ( közp ir szerv mc tám)

0

0

0

0

pénzforgalom nélküli bevételek összesen

0

0

0

0

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

Önkormányzatok felhalmozási támogatásai

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

0

0

0

0

Központi irányítószervi támogatás

396 827 915

9. melléklet a 4/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

adatok Ft-ban

KIADÁSOK

Ozoróczky Mária SZK

Megnevezés

Kötelező

Önk.váll.

Állami

Összesen

Alapilletmények

8 685 129

79 150 464

87 835 593

Kereset kiegészítések

15 675 924

163 459 136

179 135 060

Pótlékok (Nyelv,-műszak-, kult.-,pótlék, )

21 220 000

21 220 000

Egyéb kötelező illetménypótlékok (szoc ágazati)

3 372 000

37 191 000

40 563 000

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások (képzettségi)

12 672 000

12 672 000

Egyéb pótlék (vezetői)

700 000

6 314 400

7 014 400

Illetménykompenzáció

0

0

Egyéb juttatás

510 000

5 440 000

5 950 000

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

28 943 053

325 447 000

0

354 390 053

Normatív jutalmak

0

Céljuttatás, projektprémium

0

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

Végkielégítés

0

Jubileumi jutalom

0

2 163 600

2 163 600

Széchenyi Pihenő Kártya kiadásai

0

0

Egyéb béren kívüli juttatások

0

Béren kívüli juttatások

0

0

0

0

Ruházati költségtérítés

0

Közlekedési költségtérítés

1 685 880

1 685 880

Egyéb költségtérítés

0

Lakhatási támogatások

0

Szociális támogatások

0

Belföldi napidíj

0

Külföldi napidíj

0

Biztosítási díjak

0

Távolléti díj, szabadságmegváltás

0

0

Foglalkoztatottak nem munkakörébe tartozó munkavégzése miatti díjazása

0

Beteg szabadság

0

Egyéb sajátos juttatások (Bérkompenzáció)

0

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

0

0

0

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

28 943 053

329 296 480

0

358 239 533

Választott tisztségviselők juttatásai

0

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

0

Prémiumévek programban résztvevők juttatásai

0

Egyszerűsített foglakoztatás alá tartozó munkavállalók juttatásai

0

Állományba nem tartozók juttatásai, tiszteletdíjak, megbízási díj

1 500 000

1 500 000

Cégtelefon kiadások

0

Reprezentációs kiadások áfa nélküli

0

Egyéb különféle külső személyi juttatások

0

Egyéb külső személyi juttatások

1 500 000

0

0

1 500 000

Külső személyi juttatások összesen:

1 500 000

0

0

1 500 000

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK

30 443 053

329 296 480

0

359 739 533

Szociális hozzájárulási adó

3 762 597

42 808 543

46 571 140

Egészségügyi hozzájárulás

0

Táppénz hozzájárulás

0

Rehabilitációs hozzájárulás

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

Egyéb munkaadókat terhelő egyéb járulékok

0

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK

3 762 597

42 808 543

0

46 571 140

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

34 205 650

372 105 023

0

406 310 673

Gyógyszerbeszerzés

14 000 000

14 000 000

Vegyszerbeszerzés

0

Könyv beszerzés

75 000

75 000

Folyóirat, kiadvány beszerzése

50 000

250 000

300 000

Egyéb információhordozó beszerzése

1 000 000

1 000 000

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

7 000 000

7 000 000

Szakmai anyagok beszerzése

50 000

22 325 000

0

22 375 000

Élelmiszer-beszerzés

90 000 000

90 000 000

Irodaszer-,nyomtatványbeszerzés

220 000

3 000 000

3 220 000

Tüzelőanyag beszerzés

0

Hajtó-és kenőanyag beszerzés

500 000

1 300 000

1 800 000

Munkaruha, védőruha, formaruha,egyenruha beszerzés

600 000

3 000 000

3 600 000

Egy éven b elhaszn üzemeltetési fenntart anyagbeszerzés

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási anyagbeszerzés

700 000

5 000 000

5 700 000

Üzemeltetési anyagok

2 020 000

102 300 000

0

104 320 000

Árubeszerzés

0

0

0

0

Készletbeszerzés összesen:

2 070 000

124 625 000

0

126 695 000

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (internet) adat átvitel

200 000

1 000 000

1 200 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások(telefon) nem adat átvitel

350 000

2 000 000

2 350 000

Kommunikációs szolgáltatások

550 000

3 000 000

0

3 550 000

Gázenergia-szolgáltatás díja

1 000 000

28 000 000

29 000 000

Villamosenergia-szolgáltatás díja

600 000

10 000 000

10 600 000

Víz és csatornadíjak

400 000

6 000 000

6 400 000

Közüzemi díjak

2 000 000

44 000 000

0

46 000 000

Vásárolt élelmezés

20 000 000

20 000 000

Bérleti és lízing díjak

0

0

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások kiadásai

4 000 000

4 000 000

Közvetített szolgáltatások ÁH belülre

0

Közvetített szolgáltatások ÁH kívülre

0

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

0

Vásárolt közszolgáltatások

0

Számlázott szellemi tevékenység

0

Egyéb Szakmai szolgáltatások kiadásai

5 000 000

5 000 000

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

5 000 000

0

5 000 000

Biztosítási szolgáltatási díjak

300 000

300 000

Pénzügyi,befektetési szolgáltatási díjak

2 000 000

2 000 000

Szállítási szolgáltatási díjak

0

Postai szolg díjak

400 000

400 000

Mosás vegytisztítás

0

Közig vizsgáért, továbbképzés díja

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási szolgáltatások,

8 000 000

8 000 000

Egyéb szolgáltatások

0

10 700 000

0

10 700 000

Szolgáltatási kiadások összesen:

22 000 000

63 700 000

0

85 700 000

Kiküldetések kiadásai

0

0

Reklám és propagandakiadások

0

0

Kiküldetések kiadásai Reklám és propagandakiadások összesen

0

0

0

0

Működési célú előzetesen felszámított áfa ( levonható)

6 626 000

53 277 480

59 903 480

Működési célú előzetesen felszámított áfa (le nem vonható)

0

0

Fizetendő áfa

0

0

Kamatkiadások

0

Egyéb pénzügy műveletek kiadásai

0

Helyi adók, egyéb vám, illeték és adójellegű befizetések

0

Díjak, egyéb befizetések

0

Késedelmi kamathoz,pótlékhoz,kötbérhez,perköltséghez,egyéb szankcióhoz kapcsolódó kiadások

0

Előző évekhez kapcsolódó működési bevétel utólagos visszafizetéséhez kapcsolódó kiadásai

0

Egyéb különféle dologi kiadások

6 000 000

6 000 000

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

6 626 000

59 277 480

0

65 903 480

DOLOGI KIADÁSOK

31 246 000

250 602 480

0

281 848 480

Társadalombiztosítási ellátások

0

0

0

0

Családi támogatások Erzsébet utalvány

0

0

0

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

0

0

0

Betegséggel kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Foglalkoztatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

400 000

0

400 000

Egyéb nem intézményi ellátások Település tám

0

0

0

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

400 000

0

400 000

Előző évi elszámolásból származó kiadások

0

0

0

0

A helyi önk tv-i előíráson alapuló befizetése

0

0

0

0

Egyéb elvonások és befizetések 0 havi

0

0

0

0

Elvonások és befizetések

0

0

0

0

Fejezeti kezelésű e műk c végleges tám

0

0

0

0

Önkorm. e műk c végleges tám

0

0

0

0

Elkülönített állami pénzalapok e műk c végleges tám

0

0

0

0

Társulásnak és költségvetési szervének e műk c végleges tám

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHB összesen

0

0

0

0

Háztartásoknak e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb civil. Nonprofit szervezetek e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb műk.c támogatások ÁHK

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHK összesen

0

0

0

0

Tartalékok

0

0

0

0

Egyéb működési célú kiadások összesen

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

65 451 650

623 107 503

0

688 559 153

Immateriális javak beszerzése

0

Ingatlanok beszerzése,létesítése

0

0

Informatikai eszközök beszerzése,létesítése

0

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

0

0

Késértékű tárgyi eszköz beszerzés

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

Beruházások

0

0

0

0

Ingatlanok felújítása

0

0

Informatikai eszközök felújítása

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

Felújítások

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

ÁH-n belüli megelőlegezések visszafizetése

0

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

Hitelek visszafizetése, egyéb támogatások

0

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

65 451 650

623 107 503

0

688 559 153

Bevételek

Ozoróczky Mária Szociális Központ

Megnevezés

Kötelező

Önk. váll.

Állami

Összesen

Jövedelemadók

0

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

Vagyoni típusú adók

0

0

0

0

Értékesítési és forgalmi adók, iparűzési adó

0

0

0

0

Fogyasztási adók

0

0

0

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

Gépjárműadók

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, termőföld bérbeadása

0

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék-bírság, szabsért, környezetvéd bírság

0

0

0

0

Közhatalmi bevételek összesen:

0

0

0

0

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

Közvetített szolg ellenértéke AHB

0

Közvetített szolg ellenértéke AHK

0

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

Ellátási díjak

21 270 000

268 000 000

0

289 270 000

Kiszámlázott ÁFA

5 319 000

0

0

5 319 000

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

Kamatbevételek

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

Egyéb működési bevételek

0

15 000 000

0

15 000 000

Működési bevételek összesen:

26 589 000

283 000 000

0

309 589 000

Önkormányzatok működési támogatásai:

0

0

0

0

REKI Működési célú támogatások, igénybevétele államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

1 628 014

4 884 000

0

6 512 014

Működési célú támogatások államháztartáson belülről: (pótlékok)

0

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről:

1 628 014

4 884 000

0

6 512 014

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

Működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

28 217 014

287 884 000

0

316 101 014

hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele működési célra

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási célra ( közp ir szerv mc tám)

0

0

0

0

pénzforgalom nélküli bevételek összesen

0

0

0

0

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

Önkormányzatok felhalmozási támogatásai

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

28 217 014

287 884 000

0

316 101 014

Központi irányítószervi támogatás

372 458 139

10. melléklet a 4/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

adatok Ft-ban

KIADÁSOK

Művelődési Ház és Könyvtár

Megnevezés

Kötelező

Önk.váll.

Állami

Összesen

Alapilletmények

4 987 800

8 866 400

13 854 200

Kereset kiegészítések

0

0

0

Pótlékok (Nyelv,-műszak-, kult.-,pótlék, )

0

0

0

Egyéb kötelező illetménypótlékok (szoc ágazati)

0

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások (képzettségi)

0

Egyéb pótlék (vezetői)

0

Illetménykompenzáció

0

Egyéb juttatás

0

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

4 987 800

8 866 400

0

13 854 200

Normatív jutalmak

0

Céljuttatás, projektprémium

0

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

Végkielégítés

0

Jubileumi jutalom

0

0

Széchenyi Pihenő Kártya kiadásai

25 000

25 000

50 000

Egyéb béren kívüli juttatások

0

Béren kívüli juttatások

25 000

25 000

0

50 000

Ruházati költségtérítés

0

Közlekedési költségtérítés

0

Egyéb költségtérítés

0

Lakhatási támogatások

0

Szociális támogatások

0

Belföldi napidíj

0

Külföldi napidíj

0

Biztosítási díjak

0

Távolléti díj, szabadságmegváltás

0

Foglalkoztatottak nem munkakörébe tartozó munkavégzése miatti díjazása

0

Beteg szabadság

0

Egyéb sajátos juttatások (Bérkompenzáció)

0

0

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

0

0

0

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

5 012 800

8 891 400

0

13 904 200

Választott tisztségviselők juttatásai

0

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

0

0

Prémiumévek programban résztvevők juttatásai

0

Egyszerűsített foglakoztatás alá tartozó munkavállalók juttatásai

0

Állományba nem tartozók juttatásai, tiszteletdíjak, megbízási díj

0

Cégtelefon kiadások

0

Reprezentációs kiadások áfa nélküli

0

Egyéb különféle külső személyi juttatások

0

0

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

0

Külső személyi juttatások összesen:

0

0

0

0

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK

5 012 800

8 891 400

0

13 904 200

Szociális hozzájárulási adó

651 664

979 794

1 631 458

Egészségügyi hozzájárulás

0

Táppénz hozzájárulás

0

Rehabilitációs hozzájárulás

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

3 750

3 750

7 500

Egyéb munkaadókat terhelő egyéb járulékok

0

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK

655 414

983 544

0

1 638 958

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

5 668 214

9 874 944

0

15 543 158

Gyógyszerbeszerzés

7 000

7 000

14 000

Vegyszerbeszerzés

0

Könyv beszerzés

1 300 000

1 300 000

Folyóirat, kiadvány beszerzése

280 000

280 000

Egyéb információhordozó beszerzése

50 000

50 000

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

40 000

40 000

Szakmai anyagok beszerzése

1 627 000

57 000

0

1 684 000

Élelmiszer-beszerzés

0

Irodaszer-,nyomtatványbeszerzés

100 000

500 000

600 000

Tüzelőanyag beszerzés

150 000

150 000

Hajtó-és kenőanyag beszerzés

0

Munkaruha, védőruha, formaruha,egyenruha beszerzés

0

Egy éven b elhaszn üzemeltetési fenntart anyagbeszerzés

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási anyagbeszerzés

120 000

1 350 000

1 470 000

Üzemeltetési anyagok

220 000

2 000 000

0

2 220 000

Árubeszerzés

0

0

0

0

Készletbeszerzés összesen:

1 847 000

2 057 000

0

3 904 000

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (internet) adat átvitel

240 000

240 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások(telefon) nem adat átvitel

150 000

150 000

Kommunikációs szolgáltatások

0

390 000

0

390 000

Gázenergia-szolgáltatás díja

1 000 000

2 500 000

3 500 000

Villamosenergia-szolgáltatás díja

500 000

2 000 000

2 500 000

Víz és csatornadíjak

50 000

200 000

250 000

Közüzemi díjak

1 550 000

4 700 000

0

6 250 000

Vásárolt élelmezés

50 000

560 000

610 000

Bérleti és lízing díjak

0

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások kiadásai

100 000

200 000

300 000

Közvetített szolgáltatások ÁH belülre

0

Közvetített szolgáltatások ÁH kívülre

0

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

0

Vásárolt közszolgáltatások

0

Számlázott szellemi tevékenység

0

Egyéb Szakmai szolgáltatások kiadásai

50 000

6 000 000

6 050 000

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

50 000

6 000 000

0

6 050 000

Biztosítási szolgáltatási díjak

100 000

100 000

Pénzügyi,befektetési szolgáltatási díjak

0

Szállítási szolgáltatási díjak

0

Postai szolg díjak

0

200 000

200 000

Mosás vegytisztítás

Közig vizsgáért, továbbképzés díja

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási szolgáltatások,

50 000

300 000

350 000

Egyéb szolgáltatások

50 000

600 000

0

650 000

Szolgáltatási kiadások összesen:

1 800 000

12 060 000

0

13 860 000

Kiküldetések kiadásai

10 000

0

10 000

Reklám és propagandakiadások

0

800 000

800 000

Kiküldetések kiadásai Reklám és propagandakiadások összesen

10 000

800 000

0

810 000

Működési célú előzetesen felszámított áfa ( levonható)

0

Működési célú előzetesen felszámított áfa (le nem vonható)

626 750

4 132 890

4 759 640

Fizetendő áfa

0

Kamatkiadások

0

Egyéb pénzügy műveletek kiadásai

0

Helyi adók, egyéb vám, illeték és adójellegű befizetések

0

Díjak, egyéb befizetések

50 000

250 000

300 000

Késedelmi kamathoz,pótlékhoz,kötbérhez,perköltséghez,egyéb szankcióhoz kapcsolódó kiadások

0

Előző évekhez kapcsolódó működési bevétel utólagos visszafizetéséhez kapcsolódó kiadásai

0

Egyéb különféle dologi kiadások

0

0

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

676 750

4 382 890

0

5 059 640

DOLOGI KIADÁSOK

4 333 750

19 689 890

0

24 023 640

0

Társadalombiztosítási ellátások

0

0

0

0

Családi támogatások Erzsébet utalvány

0

0

0

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

0

0

0

Betegséggel kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Foglalkoztatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

Egyéb nem intézményi ellátások Település tám

0

0

0

0

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

Előző évi elszámolásból származó kiadások

0

0

0

0

A helyi önk tv-i előíráson alapuló befizetése

0

0

0

0

Egyéb elvonások és befizetések 0 havi

0

0

0

0

Elvonások és befizetések

0

0

0

0

Fejezeti kezelésű e műk c végleges tám

0

0

0

0

Önkorm. e műk c végleges tám

0

0

0

0

Elkülönített állami pénzalapok e műk c végleges tám

0

0

0

0

Társulásnak és költségvetési szervének e műk c végleges tám

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHB összesen

0

0

0

0

Háztartásoknak e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb civil. Nonprofit szervezetek e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb műk.c támogatások ÁHK

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHK összesen

0

0

0

0

Tartalékok

0

0

0

0

Egyéb működési célú kiadások összesen

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

10 001 964

29 564 834

0

39 566 798

Immateriális javak beszerzése

0

Ingatlanok beszerzése,létesítése

0

Informatikai eszközök beszerzése,létesítése

0

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

1 980 657

1 980 657

Késértékű tárgyi eszköz beszerzés

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

534 777

534 777

Beruházások

2 515 434

0

0

2 515 434

Ingatlanok felújítása

0

Informatikai eszközök felújítása

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

Felújítások

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

2 515 434

0

0

2 515 434

ÁH-n belüli megelőlegezések visszafizetése

0

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

Hitelek visszafizetése, egyéb támogatások

0

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

12 517 398

29 564 834

0

42 082 232

Bevételek

Művelődési Ház és Könyvtár

Megnevezés

Kötelező

Önk. váll.

Állami

Összesen

Jövedelemadók

0

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

Vagyoni típusú adók

0

0

0

0

Értékesítési és forgalmi adók, iparűzési adó

0

0

0

0

Fogyasztási adók

0

0

0

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

Gépjárműadók

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, termőföld bérbeadása

0

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék-bírság, szabsért, környezetvéd bírság

0

0

0

0

Közhatalmi bevételek összesen:

0

0

0

0

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

Közvetített szolg ellenértéke AHB

0

Közvetített szolg ellenértéke AHK

0

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

Ellátási díjak

0

0

0

0

Kiszámlázott ÁFA

0

0

0

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

Kamatbevételek

0

0

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

Egyéb működési bevételek

855 000

500 000

0

1 355 000

Működési bevételek összesen:

855 000

500 000

0

1 355 000

Önkormányzatok működési támogatásai:

0

0

0

0

REKI Működési célú támogatások, igénybevétele államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

2 898 240

0

2 898 240

Működési célú támogatások államháztartáson belülről: (pótlékok)

0

0

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről:

0

2 898 240

0

2 898 240

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

Működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

855 000

3 398 240

0

4 253 240

hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele működési célra

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási célra ( közp ir szerv mc tám)

0

0

0

0

pénzforgalom nélküli bevételek összesen

0

0

0

0

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

Önkormányzatok felhalmozási támogatásai

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

855 000

3 398 240

0

4 253 240

Központi irányítószervi támogatás

37 828 992

11. melléklet a 4/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

adatok Ft-ban

KIADÁSOK

NÜVI

Megnevezés

Kötelező

Önk.váll.

Állami

Összesen

Alapilletmények

4 643 896

32 133 888

36 777 784

Kereset kiegészítések

12 074 504

78 065 312

90 139 816

Pótlékok (Nyelv,-műszak-, kult.-,pótlék, )

0

0

Egyéb kötelező illetménypótlékok (szoc ágazati)

0

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások (képzettségi)

0

Egyéb pótlék (vezetői)

1 868 000

1 868 000

Illetménykompenzáció

0

0

0

Egyéb juttatás

2 860 800

25 663 760

28 524 560

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

19 579 200

137 730 960

0

157 310 160

Normatív jutalmak

0

Céljuttatás, projektprémium

0

0

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

1 090 746

1 090 746

Végkielégítés

0

0

Jubileumi jutalom

600 000

600 000

Széchenyi Pihenő Kártya kiadásai

592 435

3 431 611

4 024 046

Egyéb béren kívüli juttatások

0

Béren kívüli juttatások

592 435

3 431 611

0

4 024 046

Ruházati költségtérítés

0

Közlekedési költségtérítés

82 320

82 320

Egyéb költségtérítés

0

Lakhatási támogatások

0

Szociális támogatások

0

Belföldi napidíj

0

Külföldi napidíj

0

Biztosítási díjak

0

Távolléti díj, szabadságmegváltás

0

Foglalkoztatottak nem munkakörébe tartozó munkavégzése miatti díjazása

0

0

Beteg szabadság

0

Egyéb sajátos juttatások (Bérkompenzáció)

0

0

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

0

0

0

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

20 171 635

142 935 637

0

163 107 272

Választott tisztségviselők juttatásai

0

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

0

0

Prémiumévek programban résztvevők juttatásai

0

Egyszerűsített foglakoztatás alá tartozó munkavállalók juttatásai

0

Állományba nem tartozók juttatásai, tiszteletdíjak, megbízási díj

5 908 200

5 908 200

Cégtelefon kiadások

0

Reprezentációs kiadások áfa nélküli

0

Egyéb különféle külső személyi juttatások

0

Egyéb külső személyi juttatások

0

5 908 200

0

5 908 200

Külső személyi juttatások összesen:

0

5 908 200

0

5 908 200

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK

20 171 635

148 843 837

0

169 015 472

Szociális hozzájárulási adó

2 622 312

19 074 866

21 697 178

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

Táppénz hozzájárulás

0

Rehabilitációs hozzájárulás

2 101 050

2 101 050

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

88 865

505 855

594 720

Egyéb munkaadókat terhelő egyéb járulékok

13 728

212 748

226 476

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK

2 724 905

21 894 519

0

24 619 424

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

22 896 540

170 738 356

0

193 634 896

Gyógyszerbeszerzés

0

0

Vegyszerbeszerzés

0

Könyv beszerzés

0

0

Folyóirat, kiadvány beszerzése

0

0

Egyéb információhordozó beszerzése

0

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

1 500 000

3 940 000

5 440 000

Szakmai anyagok beszerzése

1 500 000

3 940 000

0

5 440 000

Élelmiszer-beszerzés

100 000 000

100 000 000

Irodaszer-,nyomtatványbeszerzés

270 000

270 000

Tüzelőanyag beszerzés

0

Hajtó-és kenőanyag beszerzés

250 000

3 020 000

3 270 000

Munkaruha, védőruha, formaruha,egyenruha beszerzés

0

0

Egy éven b elhaszn üzemeltetési fenntart anyagbeszerzés

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási anyagbeszerzés

100 000

7 560 000

7 660 000

Üzemeltetési anyagok

350 000

110 850 000

0

111 200 000

Árubeszerzés

0

1 000 000

0

1 000 000

Készletbeszerzés összesen:

1 850 000

115 790 000

0

117 640 000

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (internet) adat átvitel

130 000

875 000

1 005 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások(telefon) nem adat átvitel

185 000

610 000

795 000

Kommunikációs szolgáltatások

315 000

1 485 000

0

1 800 000

Gázenergia-szolgáltatás díja

2 520 000

2 520 000

Villamosenergia-szolgáltatás díja

1 900 000

6 050 000

7 950 000

Víz és csatornadíjak

0

490 000

490 000

Közüzemi díjak

1 900 000

9 060 000

0

10 960 000

Vásárolt élelmezés

50 000

50 000

Bérleti és lízing díjak

0

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások kiadásai

2 400 000

2 400 000

Közvetített szolgáltatások ÁH belülre

0

Közvetített szolgáltatások ÁH kívülre

24 000 000

24 000 000

Közvetített szolgáltatások

0

24 000 000

0

24 000 000

Vásárolt közszolgáltatások

0

Számlázott szellemi tevékenység

0

Egyéb Szakmai szolgáltatások kiadásai

20 000

20 000

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

20 000

0

20 000

Biztosítási szolgáltatási díjak

571 000

571 000

Pénzügyi,befektetési szolgáltatási díjak

1 000 000

1 000 000

Szállítási szolgáltatási díjak

0

630 000

630 000

Postai szolg díjak

50 000

50 000

Mosás vegytisztítás

Közig vizsgáért, továbbképzés díja

Egyéb üzemeltetési, fenntartási szolgáltatások,

110 000

4 876 000

4 986 000

Egyéb szolgáltatások

110 000

7 127 000

0

7 237 000

Szolgáltatási kiadások összesen:

2 010 000

42 657 000

0

44 667 000

Kiküldetések kiadásai

400 000

2 462 000

2 862 000

Reklám és propagandakiadások

0

Kiküldetések kiadásai Reklám és propagandakiadások összesen

400 000

2 462 000

0

2 862 000

Működési célú előzetesen felszámított áfa ( levonható)

1 209 000

43 849 000

45 058 000

Működési célú előzetesen felszámított áfa (le nem vonható)

0

0

0

Fizetendő áfa

18 748 000

18 748 000

Kamatkiadások

0

Egyéb pénzügy műveletek kiadásai

0

Helyi adók, egyéb vám, illeték és adójellegű befizetések

0

Díjak, egyéb befizetések

600 000

600 000

Késedelmi kamathoz,pótlékhoz,kötbérhez,perköltséghez,egyéb szankcióhoz kapcsolódó kiadások

0

Előző évekhez kapcsolódó működési bevétel utólagos visszafizetéséhez kapcsolódó kiadásai

0

Egyéb különféle dologi kiadások

0

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

1 209 000

63 197 000

0

64 406 000

DOLOGI KIADÁSOK

5 784 000

225 591 000

0

231 375 000

Társadalombiztosítási ellátások

0

0

0

0

Családi támogatások Erzsébet utalvány

0

0

0

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

0

0

0

Betegséggel kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Foglalkoztatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

Egyéb nem intézményi ellátások Település tám

0

0

0

0

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

Előző évi elszámolásból származó kiadások

0

0

0

0

A helyi önk tv-i előíráson alapuló befizetése

0

0

0

0

Egyéb elvonások és befizetések 0 havi

0

0

0

0

Elvonások és befizetések

0

0

0

0

Fejezeti kezelésű e műk c végleges tám

0

0

0

0

Önkorm. e műk c végleges tám

0

0

0

0

Elkülönített állami pénzalapok e műk c végleges tám

0

0

0

0

Társulásnak és költségvetési szervének e műk c végleges tám

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHB összesen

0

0

0

0

Háztartásoknak e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb civil. Nonprofit szervezetek e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb műk.c támogatások ÁHK

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHK összesen

0

0

0

0

Tartalékok

0

0

0

0

Egyéb működési célú kiadások összesen

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

28 680 540

396 329 356

0

425 009 896

Immateriális javak beszerzése

0

Ingatlanok beszerzése,létesítése

0

Informatikai eszközök beszerzése,létesítése

0

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

788 000

788 000

Késértékű tárgyi eszköz beszerzés

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

213 000

213 000

Beruházások

0

1 001 000

0

1 001 000

Ingatlanok felújítása

0

Informatikai eszközök felújítása

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

Felújítások

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

1 001 000

0

1 001 000

ÁH-n belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

0

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

0

Hitelek visszafizetése, egyéb támogatások

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

28 680 540

397 330 356

0

426 010 896

Bevételek

NÜVI

Megnevezés

Kötelező

Önk. váll.

Állami

Összesen

Jövedelemadók

0

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

Vagyoni típusú adók

0

0

0

0

Értékesítési és forgalmi adók, iparűzési adó

0

0

0

0

Fogyasztási adók

0

0

0

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

Gépjárműadók

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, termőföld bérbeadása

0

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék-bírság, szabsért, környezetvéd bírság

0

0

0

0

Közhatalmi bevételek összesen:

0

0

0

0

Készletértékesítés ellenértéke

0

1 000 000

0

1 000 000

Szolgáltatások ellenértéke

0

35 200 000

0

35 200 000

Közvetített szolg ellenértéke AHB

29 921 000

29 921 000

Közvetített szolg ellenértéke AHK

0

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

Ellátási díjak

0

22 000 000

0

22 000 000

Kiszámlázott ÁFA

0

23 794 000

0

23 794 000

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

Kamatbevételek

0

0

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

Működési bevételek összesen:

0

111 915 000

0

111 915 000

Önkormányzatok működési támogatásai:

0

0

0

0

REKI Működési célú támogatások, igénybevétele államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről: (pótlékok)

0

3 827 578

0

3 827 578

Működési célú támogatások államháztartáson belülről:

0

3 827 578

0

3 827 578

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

Működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

115 742 578

0

115 742 578

hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele működési célra

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási célra ( közp ir szerv mc tám)

0

0

0

0

pénzforgalom nélküli bevételek összesen

0

0

0

0

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

Önkormányzatok felhalmozási támogatásai

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

0

115 742 578

0

115 742 578

Központi irányítószervi támogatás

310 268 318

12. melléklet a 4/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

adatok Ft-ban

KIADÁSOK

Önkormányzat

Megnevezés

Kötelező

Önk.váll.

Állami

Összesen

Alapilletmények

27 870 272

9 897 624

37 767 896

Kereset kiegészítések

0

0

0

Pótlékok (Nyelv,-műszak-, kult.-,pótlék, )

0

0

0

Egyéb kötelező illetménypótlékok (szoc ágazati)

0

0

0

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások (képzettségi)

0

0

0

Egyéb pótlék (vezetői)

0

0

Illetménykompenzáció

0

0

0

Egyéb juttatás

0

0

0

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

27 870 272

9 897 624

0

37 767 896

Normatív jutalmak

0

Céljuttatás, projektprémium

0

0

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

840 000

840 000

Végkielégítés

0

Jubileumi jutalom

0

0

Széchenyi Pihenő Kártya kiadásai

312 500

312 500

Egyéb béren kívüli juttatások

0

0

Béren kívüli juttatások

312 500

0

0

312 500

Ruházati költségtérítés

78 000

200 000

278 000

Közlekedési költségtérítés

1 778 400

1 778 400

Egyéb költségtérítés

0

Lakhatási támogatások

0

Szociális támogatások

0

Belföldi napidíj

0

Külföldi napidíj

0

Biztosítási díjak

0

Távolléti díj, szabadságmegváltás

0

Foglalkoztatottak nem munkakörébe tartozó munkavégzése miatti díjazása

0

Beteg szabadság

0

Egyéb sajátos juttatások (Bérkompenzáció)

0

0

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

0

0

0

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

30 879 172

10 097 624

0

40 976 796

Választott tisztségviselők juttatásai

16 732 200

16 732 200

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

8 452 660

0

8 452 660

Prémiumévek programban résztvevők juttatásai

0

Egyszerűsített foglakoztatás alá tartozó munkavállalók juttatásai

0

Állományba nem tartozók juttatásai, tiszteletdíjak, megbízási díj

0

0

Cégtelefon kiadások

0

Reprezentációs kiadások áfa nélküli

0

Egyéb különféle külső személyi juttatások

0

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

0

Külső személyi juttatások összesen:

25 184 860

0

0

25 184 860

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK

56 064 032

10 097 624

0

66 161 656

Szociális hozzájárulási adó

6 309 148

1 339 335

7 648 483

Egészségügyi hozzájárulás

0

Táppénz hozzájárulás

0

Rehabilitációs hozzájárulás

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

Egyéb munkaadókat terhelő egyéb járulékok

0

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK

6 309 148

1 339 335

0

7 648 483

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

62 373 180

11 436 959

0

73 810 139

Gyógyszerbeszerzés

200 000

200 000

Vegyszerbeszerzés

200 000

200 000

Könyv beszerzés

0

Folyóirat, kiadvány beszerzése

0

Egyéb információhordozó beszerzése

0

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

15 000

0

15 000

Szakmai anyagok beszerzése

415 000

0

0

415 000

Élelmiszer-beszerzés

0

0

Irodaszer-,nyomtatványbeszerzés

0

Tüzelőanyag beszerzés

0

Hajtó-és kenőanyag beszerzés

0

Munkaruha, védőruha, formaruha,egyenruha beszerzés

0

0

0

Egy éven b elhaszn üzemeltetési fenntart anyagbeszerzés

0

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási anyagbeszerzés

620 000

1 000 000

1 620 000

Üzemeltetési anyagok

620 000

1 000 000

0

1 620 000

Árubeszerzés

0

0

0

0

Készletbeszerzés összesen:

1 035 000

1 000 000

0

2 035 000

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (internet) adat átvitel

1 750 000

0

1 750 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások(telefon) nem adat átvitel

0

0

0

Kommunikációs szolgáltatások

1 750 000

0

0

1 750 000

Gázenergia-szolgáltatás díja

3 600 000

0

3 600 000

Villamosenergia-szolgáltatás díja

16 900 000

0

16 900 000

Víz és csatornadíjak

720 000

0

720 000

Közüzemi díjak

21 220 000

0

0

21 220 000

Vásárolt élelmezés

4 132 857

4 132 857

Bérleti és lízing díjak

0

0

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások kiadásai

2 425 000

200 000

2 625 000

Közvetített szolgáltatások ÁH belülre

0

Közvetített szolgáltatások ÁH kívülre

0

0

0

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

0

Vásárolt közszolgáltatások

0

0

0

Számlázott szellemi tevékenység

0

0

Egyéb Szakmai szolgáltatások kiadásai

55 880 800

60 036 220

115 917 020

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

55 880 800

60 036 220

0

115 917 020

Biztosítási szolgáltatási díjak

1 200 000

80 000

1 280 000

Pénzügyi,befektetési szolgáltatási díjak

6 000 000

6 000 000

Szállítási szolgáltatási díjak

0

0

Postai szolg díjak

0

0

Mosás vegytisztítás

0

Közig vizsgáért, továbbképzés díja

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási szolgáltatások,

2 420 000

50 000

2 470 000

Egyéb szolgáltatások

9 620 000

130 000

0

9 750 000

Szolgáltatási kiadások összesen:

93 278 657

60 366 220

0

153 644 877

Kiküldetések kiadásai

0

Reklám és propagandakiadások

500 000

500 000

Kiküldetések kiadásai Reklám és propagandakiadások összesen

500 000

0

0

500 000

Működési célú előzetesen felszámított áfa ( levonható)

0

Működési célú előzetesen felszámított áfa (le nem vonható)

9 258 421

16 530 551

25 788 972

Fizetendő áfa

0

7 533 763

7 533 763

Kamatkiadások

1 000 000

10 000 000

11 000 000

Egyéb pénzügy műveletek kiadásai

0

Helyi adók, egyéb vám, illeték és adójellegű befizetések

0

Díjak, egyéb befizetések

0

Késedelmi kamathoz,pótlékhoz,kötbérhez,perköltséghez,egyéb szankcióhoz kapcsolódó kiadások

0

0

Előző évekhez kapcsolódó működési bevétel utólagos visszafizetéséhez kapcsolódó kiadásai

4 028 427

4 028 427

Egyéb különféle dologi kiadások

4 100 000

0

4 100 000

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

14 358 421

38 092 741

0

52 451 162

DOLOGI KIADÁSOK

110 922 078

99 458 961

0

210 381 039

Társadalombiztosítási ellátások

0

0

0

0

Családi támogatások Erzsébet utalvány

0

0

0

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

0

0

0

Betegséggel kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Foglalkoztatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

Egyéb nem intézményi ellátások Település tám

126 327 436

0

0

126 327 436

Ellátottak pénzbeli juttatásai

126 327 436

0

0

126 327 436

Előző évi elszámolásból származó kiadások

0

0

0

0

A helyi önk tv-i előíráson alapuló befizetése

0

0

0

0

Egyéb elvonások és befizetések 0 havi

0

0

0

0

Elvonások és befizetések

0

0

0

0

Fejezeti kezelésű e műk c végleges tám

0

0

0

0

Önkorm. e műk c végleges tám

0

0

0

0

Elkülönített állami pénzalapok e műk c végleges tám

0

0

0

0

Társulásnak és költségvetési szervének e műk c végleges tám

60 509 780

0

0

60 509 780

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHB összesen

60 509 780

0

0

60 509 780

Háztartásoknak e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb civil. Nonprofit szervezetek e műk c támogatásai

1 500 000

0

0

1 500 000

Egyéb műk.c támogatások ÁHK

1 677 000

0

0

1 677 000

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHK összesen

3 177 000

0

0

3 177 000

Tartalékok

2 000 000

0

0

2 000 000

Egyéb működési célú kiadások összesen

65 686 780

0

0

65 686 780

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

365 309 474

110 895 920

0

476 205 394

Immateriális javak beszerzése

3 937 000

3 937 000

Ingatlanok beszerzése,létesítése

601 733 003

601 733 003

Informatikai eszközök beszerzése,létesítése

0

0

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

0

17 800 000

17 800 000

Késértékű tárgyi eszköz beszerzés

1 972 440

1 972 440

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

1 063 000

167 806 121

168 869 121

Beruházások

5 000 000

789 311 564

0

794 311 564

Ingatlanok felújítása

28 617 608

69 857 400

98 475 008

Informatikai eszközök felújítása

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

7 726 754

18 861 457

26 588 211

Felújítások

36 344 362

88 718 857

0

125 063 219

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

41 344 362

878 030 421

0

919 374 783

ÁH-n belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

Hitelek visszafizetése, egyéb támogatások

133 762 232

133 762 232

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

133 762 232

0

133 762 232

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

406 653 836

1 122 688 573

0

1 529 342 409

Bevételek

Önkormányzat

Megnevezés

Kötelező

Önk. váll.

Állami

Összesen

Jövedelemadók

0

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

Vagyoni típusú adók

7 000 000

0

0

7 000 000

Értékesítési és forgalmi adók, iparűzési adó

140 000 000

0

0

140 000 000

Fogyasztási adók

0

0

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

Gépjárműadók

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, termőföld bérbeadása

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék-bírság, szabsért, környezetvéd bírság

3 000 000

0

0

3 000 000

Közhatalmi bevételek összesen:

150 000 000

0

0

150 000 000

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

Szolgáltatások ellenértéke

6 500 000

0

0

6 500 000

Közvetített szolg ellenértéke AHB

500 000

500 000

Közvetített szolg ellenértéke AHK

1 100 000

1 100 000

Tulajdonosi bevételek

5 000 000

0

5 000 000

Ellátási díjak

0

0

Kiszámlázott ÁFA

920 000

0

0

920 000

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

28 044 667

0

28 044 667

Kamatbevételek

0

0

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

Működési bevételek összesen:

14 020 000

28 044 667

0

42 064 667

Önkormányzatok működési támogatásai:

1 254 853 835

0

1 254 853 835

REKI Működési célú támogatások, igénybevétele államháztartáson belülről:

46 160 790

0

46 160 790

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

78 705 118

2 160 000

0

80 865 118

Működési célú támogatások államháztartáson belülről: (pótlékok)

100 128 132

0

0

100 128 132

Működési célú támogatások államháztartáson belülről:

1 479 847 875

2 160 000

0

1 482 007 875

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről:

0

0

0

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök:

0

9 000 000

0

9 000 000

Működési célú átvett pénzeszközök:

0

9 000 000

0

9 000 000

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 643 867 875

39 204 667

0

1 683 072 542

hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele működési célra

44 673 064

76 230 771

0

120 903 835

előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási célra ( közp ir szerv mc tám)

0

794 366 765

0

794 366 765

pénzforgalom nélküli bevételek összesen

44 673 064

870 597 536

0

915 270 600

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

44 673 064

870 597 536

0

915 270 600

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

6 500 000

0

0

6 500 000

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

6 500 000

0

0

6 500 000

Önkormányzatok felhalmozási támogatásai

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

185 949 287

0

185 949 287

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről:

0

185 949 287

0

185 949 287

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

6 500 000

185 949 287

0

192 449 287

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

1 695 040 939

1 095 751 490

0

2 790 792 429

13. melléklet a 4/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 2024. évi felhalmozási, felújítási kiadásai, bevételei

adatok Ft-ban

Megnevezés

2024. évi kiadás

2024. évi bevétel

OMSZK felhalmozási kiadások:

0

0

0

0

Művelődési ház felhalmozási kiadások:

0

0

Könyvtár eszközfejelsztés pályázat

0

0

Polgármesteri Hivatal felhalmozási kiadások:

0

0

0

0

Nüvi felhalmozási kiadások:

1 001 000

0

Napközi konyha (kazán vásárlás)

1 001 000

0

Óvoda és bölcsőde felhalmozási kiadásai

36 386 640

0

Napelem felszerelése

36 386 640

Önkormányzat felhalmozási kiadások:

919 374 783

49 969 474

0

Településrendezési terv módosítás

5 000 000

0

VP6-7211-20 Piac építés

131 913 805

49 969 474

TOP 1.2.3. Belterületi utak

215 250 860

0

TOP Plusz 2.1.1. Önk. Épületek energetikai korsz.

88 718 857

0

TOP Plusz 1.2.1. Élhetőbb közösségi életért

439 641 900

0

TRV Zrt kötelezettségek

36 344 362

0

Könyvtár eszközfejelsztés pályázat

2 504 999

ÖSSZESEN:

956 762 423

49 969 474

Tárgyi eszköz értékesítés

0

0

Ingatlan értékesítés (varroda)

6 500 000

ÖSSZESEN:

956 762 423

56 469 474

14. melléklet a 4/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

2024. évi közvetett támogatások

adatok Ft-ban

Jogcímek

Sport Egyesület

Rendőrség

JNRÖ

Polgár- őrség

Petőfi S. u. 4.

Falugazdász

Egyéb

Összesen

Ellátottak térítési díjának, ill. kártérítésének méltányossági alapon történő elengedésének összege

-

-

-

-

-

-

Lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök elengedésének összege

-

-

-

-

-

-

Helyi adónál, gépjárműadónál biztosított kedvezmény, mentesség összege

-

-

-

-

-

-

Helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség összege

-

-

-

-

-

-

Egyéb nyújtott kedvezmény vagy kölcsön elengedésének összege

300 000

100 000

1 500 000

200 000

1 300 000

200 000

-

3 600 000

Összesen

300 000

100 000

1 500 000

200 000

1 300 000

200 000

-

3 600 000

15. melléklet a 4/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 2024. évi előirányzat felhasználási ütemterve

adatok Ft-ban

Bevételek

január

február

március

április

május

június

július

augusztus

szeptember

október

november

december

Összesen

Intézményi működési bevételek

39 889 889

39 889 889

39 889 889

39 889 889

39 889 889

39 889 889

39 889 889

39 889 889

39 889 889

39 889 889

39 889 889

39 889 889

478 678 667

Közhatalmi bevételek

12 500 000

12 500 000

12 500 000

12 500 000

12 500 000

12 500 000

12 500 000

12 500 000

12 500 000

12 500 000

12 500 000

12 500 000

150 000 000

Támogatás értékű működési bevételek

20 032 656

20 032 656

20 032 656

20 032 656

20 032 656

20 032 656

20 032 656

20 032 656

20 032 656

20 032 656

20 032 656

20 032 656

240 391 872

Önkormányzat költségvetési támogatása, műk. Maradvány

104 571 153

104 571 153

104 571 153

104 571 153

104 571 153

104 571 153

104 571 153

104 571 153

104 571 153

104 571 153

104 571 153

104 571 153

1 254 853 835

Véglegesen átvett pénzeszközök(működési)

750 000

750 000

750 000

750 000

750 000

750 000

750 000

750 000

750 000

750 000

750 000

750 000

9 000 000

Pénzforgalom nélküli bevételek

10 075 320

10 075 320

10 075 320

10 075 320

10 075 320

10 075 320

10 075 320

10 075 320

10 075 320

10 075 320

10 075 320

10 075 320

120 903 835

Felhalmozási bevételek

82 234 671

82 234 671

82 234 671

82 234 671

82 234 671

82 234 671

82 234 671

82 234 671

82 234 671

82 234 671

82 234 671

82 234 671

986 816 052

Összesen

270 053 688

270 053 688

270 053 688

270 053 688

270 053 688

270 053 688

270 053 688

270 053 688

270 053 688

270 053 688

270 053 688

270 053 688

3 240 644 261

Kiadások

január

február

március

április

május

június

július

augusztus

szeptember

október

november

december

Összesen

Személyi jellegű kiadások

85 121 335

85 121 335

85 121 335

85 121 335

85 121 335

85 121 335

85 121 335

85 121 335

85 121 335

85 121 335

85 121 335

85 121 335

1 021 456 014

Járulékok

11 277 799

11 277 799

11 277 799

11 277 799

11 277 799

11 277 799

11 277 799

11 277 799

11 277 799

11 277 799

11 277 799

11 277 799

135 333 583

Dologi kiadások

66 533 363

66 533 363

66 533 363

66 533 363

66 533 363

66 533 363

66 533 363

66 533 363

66 533 363

66 533 363

66 533 363

66 533 363

798 400 359

Ellátottak p.juttatásai

10 560 620

10 560 620

10 560 620

10 560 620

10 560 620

10 560 620

10 560 620

10 560 620

10 560 620

10 560 620

10 560 620

10 560 620

126 727 436

Egyéb működési célú kiadások

5 042 482

5 042 482

5 042 482

5 042 482

5 042 482

5 042 482

5 042 482

5 042 482

5 042 482

5 042 482

5 042 482

5 042 482

60 509 780

Felhalmozási kiadások

91 086 674

91 086 674

91 086 674

91 086 674

91 086 674

91 086 674

91 086 674

91 086 674

91 086 674

91 086 674

91 086 674

91 086 674

1 093 040 089

Finanszírozási kiadások

431 417

431 417

431 417

431 417

431 417

431 417

431 417

431 417

431 417

431 417

431 417

431 417

5 177 000

Összesen

270 053 688

270 053 688

270 053 688

270 053 688

270 053 688

270 053 688

270 053 688

270 053 688

270 053 688

270 053 688

270 053 688

270 053 688

3 240 644 261

16. melléklet a 4/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat összesített létszámkerete

2024.

szervezeti egység

teljes munkaidős

részmi. 6 órás

részmi. 4 órás

Közfoglalkoztatott

Munkakör

Polgármesteri Hivatal

köztisztviselők

22

0

0

0

Önkormányzat

egyéb

7

0

0

37

Jászladányi Óvoda és Bölcsőde

45

0

2

0

Műv.ház és Könyvtár

2

0

0

2

Ozoróczky Mária Sz. K.

68

1

2

4

NÜVI

36

0

0

3

Összesen (köztisztviselők, közalkalmazottak, MT. szerint foglalkoztatottak)

180

1

4

46

Az Önkormányzathoz tartozó egészségügyi és egyéb szakfeladatok létszáma

Teljes munkaidős

Részmunkaidős

Munkakör

Munkakör

Háziorvos

2

0

0

Ápolónő

2

0

0

Védőnő

1

0

0

Mezőőr

2

0

0

Összesen

7

0

0

Közfoglakoztatás

Közcélú foglalkoztatott (átlag)

37

17. melléklet a 4/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

2024. évi állami támogatás

No.

Jogcím száma

Jogcím megnevezése

Mennyiségi egység

Fajlagos összeg

Mutató

Forint

A minimálbér és garantált bérminimum emelkedése

Emelt fajlagos szerinti támogatás

A pedagógus béremelés

2024. Emelt fajlagos szerinti támogatás

1

1.1.1.1. Info 1

1.1.1.1. Info 1
Önkormányzati hivatal működésének támogatása - elismert hivatali létszám alapján

elismert hivatali létszám

6 000 000

17

100 500 000

6 633 500

111 111 125

6 633 500

111 111 125

5

1.1.1.2. Info

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása - kiegészítés előtt

hektár

26 000

11 726 000

26 000

11 726 000

26 000

11 726 000

7

1.1.1.3.1.

Településüzemeltetés - közvilágítás alaptámogatása

forint

0

15 142 000

0

15 142 000

0

15 142 000

8

1.1.1.3.2.

Településüzemeltetés - közvilágítás üzemeltetési támogatása

forint

0

4 660 000

0

4 660 000

0

4 660 000

11

1.1.1.5. Info

Településüzemeltetés - közutak támogatása - kiegészítés előtt

forint

11 791 115

11 791 115

11 791 115

13

1.1.1.6. Info

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása - kiegészítés előtt

lakos

15 562 400

15 562 400

15 562 400

15

1.1.1.7. Info

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása - kiegészítés előtt

külterületi lakos

2 550

6

15 300

15 300

15 300

21

1.1.

A települési önkormányzatok működésének általános támogatása

159 396 815

170 007 940

170 007 940

1.2.1. Óvodaműködtetési támogatás

21

1.2.1.1.

Óvodaműködtetési támogatás - óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

137 000

249

34 113 000

172 374

42 921 126

172 374

42 921 126

22

1.2.1.2.

Óvodaműködtetési támogatás - óvoda napi nyitvatartási ideje nem éri el a nyolc órát, de eléri a hat órát

68 500

0

0

86 187

0

86 187

0

23

1.2.1.3.

Óvodaműködtetési támogatás – üzemeltetési támogatás

forint

0

0

0

1.2.2. Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok átlagbéralapú támogatása

Napi nyolc órát elérő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott esélyteremtési támogatás

24

1.2.2.1.

pedagógusok átlagbéralapú támogatása

5 980 790

22

132 175 459

5 980 790

132 175 459

8 372 000

185 021 200

Napi hat órát elérő, nyolc órát el nem érő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott

25

1.2.2.2.

pedagógusok átlagbéralapú támogatása

2 990 395

0

0

2 990 395

0

4 186 000

0

1.2.3. Kiegészítő támogatás a pedagógusok és a pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők minősítéséből adódó többletkiadásokhoz

Napi nyolc órát elérő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott

Alapfokozatú végzettségű

26

1.2.3.1.1.1.

pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása

514 000

5

2 570 000

514 000

2 570 000

717 000

3 585 000

27

1.2.3.1.1.2.

mesterpedagógus, kutatótanár kategóriába sorolt pedagógusok kiegészítő támogatása

1 918 000

0

0

1 918 000

0

2 674 000

0

Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok nevelőmunkáját közvetlenül segítők átlagbéralapú támogatása

Napi nyolc órát elérő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott

40

1.2.5.1.1.

pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

4 421 000

15

66 315 000

5 268 000

79 020 000

5 268 000

79 020 000

41

1.2.5.1.2.

pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

5 980 790

0

0

5 980 790

0

8 372 000

0

Napi hat órát elérő, nyolc órát el nem érő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott

42

1.2.5.2.1.

pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

2 210 500

0

0

2 634 000

0

2 634 000

0

43

1.2.5.2.2.

pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

2 990 395

0

0

2 990 395

0

4 186 000

0

44

1.2.6.

Társulás által fenntartott óvodákba bejáró gyermekek utaztatásának támogatása

189 000

0

0

189 000

0

189 000

0

45

1.2.7.

Diabétesz ellátási pótlék

480 000

0

0

480 000

0

717 000

0

46

1.2.

A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

forint

235 173 459

256 686 585

310 547 326

47

1.3.1.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

forint

126 327 436

126 327 436

126 327 436

1.3.2. Egyes szociális és gyerekjóléti feladatok támogatása

51

1.3.2.3.1.

Szociális étkeztetés - önálló feladatellátás

79 610

70

5 572 700

84 860

5 940 200

84 860

5 940 200

52

1.3.2.3.2.

Szociális étkeztetés - társulás által történő feladatellátás

87 570

140

12 259 800

93 345

13 068 300

93 345

13 068 300

53

1.3.2.4.1.

Szociális segítés

25 000

6

150 000

25 000

150 000

25 000

150 000

54

1.3.2.4.2.

Személyi gondozás - önálló feladatellátás

537 000

20

10 740 000

602 500

12 050 000

602 500

12 050 000

55

1.3.2.4.3.

Személyi gondozás - társulás által történő feladatellátás

698 160

27

18 850 320

783 310

21 149 370

783 310

21 149 370

57

1.3.2.6.1.

Időskorúak nappali intézményi ellátása - önálló feladatellátás

318 630

5

1 593 150

349 830

1 749 150

349 830

1 749 150

58

1.3.2.6.2.

Időskorúak nappali intézményi ellátása - társulás által történő feladatellátás

477 940

9

4 301 460

524 740

4 722 660

524 740

4 722 660

69

1.3.2.8.1.

Demens személyek nappali intézményi ellátása - önálló feladatellátás

905 400

2

1 810 800

971 900

1 943 800

971 900

1 943 800

1.3.3. Bölcsőde, mini bölcsőde támogatása

Bölcsődei bértámogatás

103

1.3.3.1.2.

Bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

6 276 200

5

29 498 140

6 838 000

32 138 600

6 838 000

32 138 600

104

1.3.3.2.

Bölcsődei üzemeltetési támogatás

forint

2 642 200

2 642 200

2 642 200

1.3.4. A települési önkormányzatok által biztosított egyes szociális szakosított ellátások, valamint a gyermekek átmeneti gondozásával kapcsolatos feladatok támogatása

105

1.3.4.1.

Bértámogatás

6 399 900

36

230 396 400

7 248 900

260 960 400

7 248 900

260 960 400

106

1.3.4.2.

Intézményüzemeltetési támogatás

forint

14 591 173

14 591 173

14 591 173

107

1.3.

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

forint

458 733 579

497 433 289

497 433 289

108

1.4.1.1.

Intézményi gyermekétkeztetés - bértámogatás

2 961 000

14

42 608 790

3 620 000

52 091 800

3 620 000

52 091 800

109

1.4.1.2.

Intézményi gyermekétkeztetés - üzemeltetési támogatás

forint

0

203 365 374

0

203 365 374

0

203 365 374

110

1.4.2.

Szünidei étkeztetés támogatása

étkezési adag

542

9 684

5 248 728

542

5 248 728

542

5 248 728

111

1.4.

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

251 222 892

260 705 902

260 705 902

113

1.5.2.

Települési önkormányzatok egyes kulturális feladatainak támogatása

forint

2 213

12 299 854

2 213

12 299 854

2 213

12 299 854

117

1.5.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

forint

12 299 854

12 299 854

12 299 854

118

4.

Önkormányzati szolidaritási hozzájárulás

forint

0

0

0

Összesen:

1 116 826 599

0

1 197 133 570

0

1 250 994 311

2024. évi pedagógus esélyteremtési támogatás járulékkal

44 387 292

Szociális ágazati pótlék járulékkal

55 740 840

Kultrális többlettámogatás

3 859 524

Mind összesen

1 354 981 967

18. melléklet a 4/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

18. számú melléklet a /2024. (II. ...) számú rendelethez

Szociálpolitikai kiadások

2024. év

adatok Ft-ban

Kiadási jogcímek

2024.évi szociális kiadás

Önkormányzat

Összesen

Lakásvásárlási támogatás

Települési támogatás

5 000 000

5 000 000

Gyermekétkeztetési támogatás

Települési támogatás

12 000 000

12 000 000

Élelmiszercsomag

Települési támogatás

10 000 000

10 000 000

Tüzelőanyag támogatás

Települési támogatás

9 000 000

9 000 000

Rendkívüli pénzbeni eseti támogatás

Települési támogatás

7 000 000

7 000 000

Gyógyászati segédeszköz támogatás

Települési támogatás

2 000 000

2 000 000

Gyógyszer támogatás

Települési támogatás

13 000 000

13 000 000

Iskoláztatási támogatás

Települési támogatás

4 000 000

4 000 000

Egészségügyi költségek támogatása

Települési támogatás

500 000

500 000

Köztemetés

Települési támogatás

1 000 000

1 000 000

Rágcsálóirtás

Települési támogatás

2 621 128

2 621 128

Lakhatással összefüggő támogatás

Települési támogatás

21 000 000

21 000 000

Temetési költség támogatás

Települési támogatás

1 000 000

1 000 000

Ápoláshoz kapcsolódó támogatás

Települési támogatás

1 200 000

1 200 000

Baromfitartást ösztönző támogatás

Települési támogatás

2 000 000

2 000 000

Húsvéti ünnepekhez kapcsolódó tám.

Települési támogatás

20 000 000

20 000 000

Szociális intézmények finanszírozása

Települési támogatás

15 006 308

15 006 308

Ö s s z e s e n :

126 327 436

126 327 436

19. melléklet a 4/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

Működési bevételek intézményenként 2024

adatok Ft-ban

Bevételek

Polgármesteri Hivatal

Önkormányzat

Ozoróczky Mária Szociális Központ

Jászladányi Óvoda és Bölcsőde

Művelődési Ház és Könyvtár

NÜVI

Önkormányzat együtt

Intézményi működési, közhatalmi bevétel

13 755 000

192 064 667

309 589 000

-

1 355 000

111 915 000

628 678 667

Központi költségvetésből kapott támog.

-

1 254 853 835

-

-

-

-

1 254 853 835

Támogatásértékű működési bevétel

-

227 154 040

6 512 014

-

2 898 240

3 827 578

240 391 872

Működési célú pénzeszköz átvétel

-

9 000 000

-

-

-

-

9 000 000

Költségvetési bevételek összesen

13 755 000

1 683 072 542

316 101 014

-

4 253 240

115 742 578

2 132 924 374

Előző évi maradvány

-

120 903 835

-

-

-

-

120 903 835

-

-

-

-

-

-

-

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

13 755 000

1 803 976 377

316 101 014

-

4 253 240

115 742 578

2 253 828 209

20. melléklet a 4/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

Működési kiadások intézményenként 2024

adatok Ft-ban

Kiadások

Polgármesteri Hivatal

Önkormányzat

Ozoróczky Mária Szociális Központ

Jászladányi Óvoda és Bölcsőde

Művelődési Ház és Könyvtár

NÜVI

Önkormányzat összesen

Személyi jellegű kiadások

112 800 794

66 161 656

359 739 533

299 834 359

13 904 200

169 015 472

1 021 456 014

Munkaadókat terhelő járulékok

15 603 862

7 648 483

46 571 140

39 251 716

1 638 958

24 619 424

135 333 583

Dologi és egyéb folyó kiadások

29 417 000

210 381 039

281 848 480

21 355 200

24 023 640

231 375 000

798 400 359

Ellátottak pénzbeli juttatása

-

126 327 436

400 000

-

-

-

126 727 436

Egyéb működési célú kiadások

-

63 686 780

-

-

-

-

63 686 780

Tartalék

-

2 000 000

-

-

-

-

2 000 000

Működési kiadások összesen

157 821 656

476 205 394

688 559 153

360 441 275

39 566 798

425 009 896

2 147 604 172

21. melléklet a 4/2024. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

Az intézmények működési és felhalmozási finanszírozásának 2024. évi üteme

adatok Ft-ban

Intézmény megnevezése

Bevétel

Kiadás

Támogatás

I. hó

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX

X

XI

XII

összes.

0

Óvoda és Bölcsőde

0

396 827 915

396 827 915

33 068 993

33 068 993

33 068 993

33 068 993

33 068 993

33 068 993

33 068 993

33 068 993

33 068 993

33 068 993

33 068 993

33 068 993

396 827 915

Műv.Ház és Könyvtár

4 253 240

42 082 232

37 828 992

3 152 416

3 152 416

3 152 416

3 152 416

3 152 416

3 152 416

3 152 416

3 152 416

3 152 416

3 152 416

3 152 416

3 152 416

37 828 992

NÜVI

115 742 578

426 010 896

310 268 318

25 855 693

25 855 693

25 855 693

25 855 693

25 855 693

25 855 693

25 855 693

25 855 693

25 855 693

25 855 693

25 855 693

25 855 693

310 268 318

Polgármesteri Hivatal

13 755 000

157 821 656

144 066 656

12 005 555

12 005 555

12 005 555

12 005 555

12 005 555

12 005 555

12 005 555

12 005 555

12 005 555

12 005 555

12 005 555

12 005 555

144 066 656

0

OMSZK

316 101 014

688 559 153

372 458 139

31 038 178

31 038 178

31 038 178

31 038 178

31 038 178

31 038 178

31 038 178

31 038 178

31 038 178

31 038 178

31 038 178

31 038 178

372 458 139

0

Összesen:

449 851 832

1 711 301 852

1 261 450 020

105 120 835

105 120 835

105 120 835

105 120 835

105 120 835

105 120 835

105 120 835

105 120 835

105 120 835

105 120 835

105 120 835

105 120 835

1 261 450 020