Cibakháza Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2016.(VI.30.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzati kitüntetések és díjak alapításáról és adományozásáról szóló 11/2015.(VIII.7.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 07. 01- 2016. 07. 01

Cibakháza Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 22. § (1) bekezdés d) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:




1.§ (1)  Az önkormányzati kitüntetések és díjak alapításáról és adományozásáról szóló 11/2015.(VIII.7.) önkormányzati rendelet a 10. §-t követően a következő alcímmel és a következő 10/A. §-sal egészül ki:


Cibakháza Nagyközség Egészségügyi Díja


10/A. § (1) A Képviselő–testület ”Cibakháza Nagyközség Egészségügyi Díja” elnevezésű kitüntetést adományozhat azoknak a személyeknek vagy közösségeknek, akik a település lakosai érdekében az egészségügyi ellátás terén kiemelkedő, lelkiismeretes munkát végeznek, a lakosság egészségi állapotának javulásához kiemelkedő szakmai teljesítményével jelentősen hozzájárultak, kimagasló eredményt értek el az egészségügy területén. Magasfokú szakmai felkészültségük alapján élen járnak az újszerű és hatékony módszerek kidolgozásában és alkalmazásában.

(2)  A kitüntetés kifejezésre kívánja juttatni az egészségmegóvás, a gyógyítás, a rehabilitáció, a közegészségügy terén kifejtett magas színvonalú tevékenység elismerését.”

2.§ Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.