Cibakháza Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018.(I.19.) önkormányzati rendelete

Cibakháza Nagyközség vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló 4/2013. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 01. 20- 2018. 01. 20

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés e) pontjában és (2) bekezdésében megállapított eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva, valamint figyelemmel a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 109. § (4) bekezdésében, a 143. § (4) bekezdés i) pontjában és a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. § (1) bekezdésének 6. és 11. alpontjában, az 5. § (2) bekezdés b)-c) pontjában, az 5. § (4) bekezdésében, a 11. § (16) bekezdésében, a 13. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:


  1. § (1) Cibakháza Nagyközség vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló 4/2013. (II. 28.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) az alábbi 14/A. §-sal egészül ki:


(1) Az önkormányzati ingatlan vagyon gyarapításáról a Képviselő-testület határozattal dönt.

(2) Az önkormányzati tulajdonszerzést megelőzően az ingatlan vagyontárgyról forgalmi értékbecslést kell készíteni, az értékbecslés 9 hónapnál régebbi nem lehet.

(3) Az ingatlan tulajdon megszerzése előtt, a döntés előkészítése során vizsgálni kell, hogy az ingatlan megszerzése milyen önkormányzati célok megvalósításához szükséges, fel kell tárni a tovább hasznosítás lehetőségeit.    

(4) Amennyiben az ingatlan megszerzése terület- és településrendezés, kötelező önkormányzati feladathoz kapcsoló nevelési, egészségügyi, szociális létesítmény elhelyezése, közlekedési infrastruktúra fejlesztése, sportinfrastruktúra fejlesztése, helyi természet és környezetvédelem, vízgazdálkodás, illetve fejlesztési pályázathoz kapcsolódik, abban az esetben az értékbecsléstől felfelé a Képviselő-testület legfeljebb 15 %-kal eltérhet.


  1. § (1) Jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.

(2) Rendelkezéseit a hatályba lépés napjától kell alkalmazni.

(3) E rendelet az Európai Unió joganyagával ellentétes szabályozást nem tartalmaz.