Cibakháza Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2019.(X.30.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati képviselőknek, a bizottsági elnököknek és tagoknak, továbbá a tanácsnokoknak járó tiszteletdíjról

Hatályos: 2019. 10. 31- 2020. 02. 12

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdés f) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


A rendelet hatálya


1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületi tagjaira, a bizottság elnökére, a bizottság képviselő és nem képviselő tagjaira.

(2) Nem terjed ki a rendelet hatálya a polgármesterre, alpolgármesterre, akiknek járandóságairól a képviselő-testület külön rendelkezik.


Tiszteletdíj


2. § (1) A képviselők, a bizottság elnöke, tagjai és a tanácsnok tiszteletdíjra jogosult.

(2) A települési képviselő munkájáért havi bruttó 56 800,- Ft tiszteletdíjra (alapdíjra) jogosult.

(3) Amennyiben a képviselő bizottságnak is tagja - több bizottsági tagság esetén is - tiszteletdíja az alapdíjon felül az alapdíj 115 %-ának 100 forintra kerekített összege.

(4) Nem képviselő bizottsági tag tiszteletdíja – több bizottsági tagság esetén is - az alapdíj 45 %-ának 100 forintra kerekített összege.

(5) A bizottság elnökének a tiszteletdíja az alapdíjon felül – több tisztség, illetve bizottsági tagság esetén is – az alapdíj 130 %-ának 100 forintra kerekített összege.

(6) A tanácsnok tiszteltdíja havi bruttó 80 000,- Ft.

(7) Az (2) - (6) bekezdésben megállapított tiszteletdíjak mértékét a betöltött tisztségek száma nem befolyásolja.

3. § Az önkormányzati képviselő, a bizottság elnöke, a tanácsnok, a nem önkormányzati képviselő bizottsági tag természetbeni juttatásra nem jogosult.

4. § (1) Az önkormányzati képviselő, a bizottság elnöke, a tanácsnok, a nem önkormányzati képviselő bizottsági tag tiszteletdíjra a megbízatás keletkezésének napjától a megbízatás megszűnésének napjáig jogosult.

(2) Ha az önkormányzati képviselő, a bizottság elnöke, a tanácsnok, a nem önkormányzati képviselő bizottsági tag megbízatása hónap közben keletkezik, illetve szűnik meg, úgy időarányos tiszteletdíjra jogosult.


Egyéb juttatások


5. § Az önkormányzat képviselő-testületének minden tagja, továbbá a bizottságok nem képviselő tagjai a helyi lap (Cibaki Hírek) tiszteletpéldányára jogosultak.


Vegyes és záró rendelkezések


6. § (1) A megállapított tiszteletdíjak kifizetésére havonta, a tárgyhót követő hónap 10. napjáig kerül sor, melyet a Cibakházi Közös Önkormányzati Hivatal számol el és gondoskodik a kifizetésekről a jogosult által kért módon, továbbá a kifizetésekről igazoló szelvény kerül átadásra a kifizetéssel egyidőben.

(2) A járandóság elszámolását és kifizetését a Pénzügyi, Szociális és Településüzemeltetési Bizottság félévenként ellenőrzi.

7. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) Hatályát veszti a települési képviselők, a bizottsági elnökök, a bizottsági tagok, tiszteletdíjáról és természeti juttatásairól szóló 11/2014. (X. 22.) ÖK rendeletet