Cibakháza Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2019.(XI.21.) önkormányzati rendelete

a szociális célú tüzelőanyag támogatás rászorultság szabályairól és igénylésének feltételeiről szóló 12/2019. (IX. 25.) önkormányzati rendelet módosítására

Hatályos: 2019. 11. 21- 2019. 11. 21

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. Cikk (2) bekezdés a) pontja alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 26. § és 45. §-ában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:


  1. § A szociális célú tüzelőanyag támogatás rászorultság szabályairól és igénylésének feltételeiről szóló 12/2019. (IX. 25.) önkormányzati rendelet 3. §-a a következő (6) - (9) bekezdéssel egészül ki:


(3) A kérelem elbírálásáról a Pénzügyi, Szociális és Ügyrendi Bizottság legkésőbb 2020. január 10. napjáig dönt.

(6) A tüzelőanyag támogatásban részesülő személy a tűzifát nem értékesítheti, nem adhatja át másnak, és csak a kérelmében megjelölt ingatlanon használhatja fel.

(7) Amennyiben az ellátásban részesülő a (6) bekezdésben meghatározottakat megszegi, vele szemben alkalmazni kell a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett ellátás megtérítésének Szt. 17. §-a szerinti előírásait.

(8) Ha a kérelmező jelen rendelet alapján részére biztosított tűzifát értékesíti, akkor 2 945,- Ft/q, visszafizetésére kötelezhető.

(9) Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat (bizottsága, önkormányzati hivatala) a kérelmezőt jogosult ellenőrizni, annak az eltérését, hogy a kérelmező Cibakháza közigazgatási területén bejelentett állandó lakóhelyén, vagy tartózkodási helyén életvitelszerűen lakik, lakása fával fűthető és az átvett tűzifa támogatás az kérelmezett ingatlana területén fellelhető.


2. § (1)  Ez a rendelet kihirdetésének napján lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti. 

(2) E rendelet rendelkezéseit a hatálybalépésének napjától kell alkalmazni a folyamatban lévő ügyekre is. 

(3) E rendelet az Európai Unió joganyagával ellentétes szabályozást nem tartalmaz.