Cibakháza Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2021. (IX. 30.) önkormányzati rendeletének indokolása

a természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás rászorultsági szabályairól és igénylésének feltételeiről

Hatályos: 2021. 10. 01

a természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás rászorultsági szabályairól és igénylésének feltételeiről

Általános indokolás

A rendelet-tervezet előkészítése során figyelembevételre került a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény, a jogszabályszerkesztésről szóló 6/2009. (XII. 14.) IRM rendeletben foglalt szabályok, így a jogszabály formai tagolását, a fejezetek és alcímek számozását a hivatkozott rendeletnek megfelelően tartalmazza a rendelet-tervezet.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz

Az eljárási rendelkezéseket a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. tv. 32/A. § ában meghatározottak szerint kell alkalmazni.

A 2. §-hoz

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat a 2021. évi szociális célú tűzifa megvásárlásához kapcsolódó 479 erdei m3 keménylombos tűzifa egyszeri támogatás. A természetbeni formában nyújtandó szociális célú tűzifa támogatás jogosultsági feltételeit szabályozza.

A 3. §-hoz

A javaslat szerint szociálisan rászorulók részére a téli fűtéshez szükséges tűzifa biztosításához természetbeni ellátás formájában támogatás igénylésének a menetét szabályozza.

A 4. §-hoz

A pályázati kiírás szerint a támogatás felhasználásáról pedig 2022. március 31-ig kell elszámolni, így a rendelet hatályát veszti 2022. május 31. napján.