Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2018.(IV.16.) önkormányzati rendelete

Az Önkormányzat által teljesített szolgáltatásokhoz kapcsolódó behajthatatlan követelések elengedéséről

Hatályos: 2018. 04. 17

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2018.(IV.16.) önkormányzati rendelete

Az Önkormányzat által teljesített szolgáltatásokhoz kapcsolódó behajthatatlan követelések elengedéséről

2018.04.17.

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete – Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 97. § (2) bekezdésében foglaltak alapján – az Önkormányzat és intézményei által nyújtott szolgáltatások behajthatatlan követeléseinek elengedésére vonatkozó szabályokat a következők szerint állapítja meg:

1. § Behajthatatlan követelésnek minősül az a teljesített szolgáltatás vevő felé számlázott ellenértéke, amely a számla kibocsátását követő 5. év végéig a foganatosított behajtási cselekmények ellenére sem került kiegyenlítésre.

2. § A behajtási cselekmények meglétét a számla kibocsátást követő 5. év végéig – negyedévenként – a szolgáltatást biztosító intézménynek dokumentálni kell.

3. § A behajthatatlan követelések elengedését a szolgáltatást biztosító intézmény kezdeményezi a jegyzőnél minden év november hó 30-ig.

4. § A Képviselő-testület felhatalmazza a jegyzőt, hogy a 1- 2. § szerinti behathatatlan követelések elengedéséről évente – Az államháztartás számviteléről szóló 4/2013.(I.1.) kormányrendelet szerinti könyviteli mérleg elkészítését megelőző év december 31-ig – intézkedjék a szolgáltatást biztosító intézmény által kimutatott jegyzék és dokumentáció alapján.

5. § Az e rendelet alapján behajthatatlanság címén elengedett teljesített szolgáltatásokhoz kapcsolódó követelésekről az éves költségvetési beszámoló keretében kell tájékoztatást adni.

6. § E rendelet a kihirdetést követő napon lép életbe rendelkezéseit a 2017. évi könyviteli mérleg készítését megelőzően kell alkalmazni.

7. § Ez a rendelet 2018. április 17-én lép hatályba.