Tiszaörs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 4.) önkormányzati rendelete

A képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2019.(X.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 04. 07- 2023. 04. 07

Tiszaörs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 4.) önkormányzati rendelete

A képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2019.(X.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.04.07.

Tiszaörs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület) az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja.

1. § A képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2019.(X.28.) önkormányzati rendelet a következő fejezettel egészül ki:

„IX/A. Fejezet

A települési nemzetiségi önkormányzat működésével kapcsolatos feladatok

30/A. § (1) Tiszaörs településen működő nemzetiségi önkormányzat: Tiszaörs Község Roma Nemzetiségi Önkormányzat.

(2) Az önkormányzat a nemzetiségi egyéni és közösségi jogok érvényesülése, a nemzetiséghez tartozók érdekeinek kifejezésre juttatása, különösen az anyanyelv ápolása, őrzése és gyarapítása, továbbá a nemzetiségek kulturális autonómiájának a nemzetiségi önkormányzatok által történő megvalósítása és megőrzése érdekében együttműködik a nemzetiségi önkormányzattal. Az együttműködési megállapodást a 4. melléklet tartalmazza.

(3) Az önkormányzat a nemzetiségi önkormányzattal kötött megállapodás szerint biztosítja a nemzetiségi önkormányzat részére a működéshez szükséges személyi feltételeket. A nemzetiségi önkormányzat működését, döntéseinek előkészítését és végrehajtását az aljegyző segíti. A nemzetiségi önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos nyilvántartási és adminisztratív feladatok ellátását a Tiszaszentimrei Közös Önkormányzati Hivatal Kirendeltségének pénzügyi ügyintézői végzik. (4) Az önkormányzat az éves költségvetési rendeletben meghatározottak szerint biztosítja az önkormányzat működéséhez a nemzetiségi önkormányzattal kötött megállapodás szerint, a települési nemzetiségi önkormányzat részére a működésükhöz szükséges tárgyi feltételeket.”

2. § (1) A képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2019.(X.28.) önkormányzati rendelet 3. melléklete helyébe a 2. melléklet lép.

(2) A képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2019.(X.28.) önkormányzati rendelet az 1. melléklet szerinti 4. melléklettel egészül ki.

3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba, és a kihirdetését követő negyedik napon hatályát veszti.

1. melléklet a 7/2023. (IV. 4.) önkormányzati rendelethez

2. melléklet a 7/2023. (IV. 4.) önkormányzati rendelethez

3. melléklet