Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2018.(X.9.) önkormányzati rendelete

a Kőteleki Közös Önkormányzati hivatal köztisztviselőinek juttatásairól és támogatásáról

Hatályos: 2018. 10. 09- 2020. 09. 29

Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2018.(X.9.) önkormányzati rendelete

a Kőteleki Közös Önkormányzati hivatal köztisztviselőinek juttatásairól és támogatásáról

2018.10.09.

Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikkének (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 42. § 1. pontjában, a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 237. §-ában foglalt felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a Kőteleki Közös Önkormányzati Hivatal Tiszasülyi kirendeltségén (továbbiakban: Hivatal) foglalkoztatott köztisztviselőkre terjed ki.

Képzési, továbbképzési támogatás

2. § (1) Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a szakember ellátás biztosítása érdekében középfokú végzettségű köztisztviselő részére az alábbi képesítések megszerzésére nyújt támogatást:

a) középfokú végzettségű köztisztviselő esetében a munkakör ellátásához szükséges, valamint a munkakör magasabb színvonalon történő ellátását segítő főiskolai, egyetemi végzettség megszerzéséhez, a felsőfokú végzettségű köztisztviselő esetén közszolgálati, jogtudományi egyetemi végzettség megszerzéséhez.

b) a munkakör ellátásához szükséges szakképesítést biztosító középfokú vagy felsőfokú tanfolyamokhoz, vagy szakképzést adó középfokú iskolai végzettség megszerzéséhez.

c) munkahelyi érdekből további szakképesítést biztosító középfokú, vagy felsőfokú tanfolyamon szakképesítés megszerzéséhez.

(2) Az (1) bekezdés szerinti képesítés megszerzéséhez az alábbi támogatásokat biztosítja:

(3) A képzettség megszerzéséhez felmerülő költségtérítéshez, tandíjhoz évfolyamokon félévenként 50 % támogatást nyújt, ide nem értve a nyelvvizsga megszerzésének költségeit, míg a rendelet 2.§ (1) bekezdés c) pontja esetén a tandíj, vizsgadíj 100 %-át.

(4) A konzultációkra szabadnapot biztosít.

(5) Az iskolai rendszerben felsőfokú képzésben résztvevő köztisztviselő részére vizsgatárgyanként a vizsga napját is beleszámítva 4 munkanap szabadidőt biztosít.

(6) A diplomamunka elkészítéséhez 10 munkanap szabadidőt biztosít.

(7) Szakképzést nyújtó felsőfokú tanfolyamokra vizsgatárgyanként a vizsga napját is beszámítva 3 munkanap szabadidőt biztosít

(8) Középfokú szakképesítést nyújtó tanfolyamra vizsgatárgyanként 2 munkanap szabadidőt biztosít.

(9) Pótvizsgára nem adható szabadnap.

(10) A köztisztviselővel a támogatás igénybevételére tanulmányi szerződést kell kötni.

(11) A szerződés megkötésére a jegyző jogosult, a felvételi eredmények ismeretében.

(12) A támogatás kifizetésére iskolalátogatási igazolvány és megkötött tanulmányi szerződés alapján történhet.

(13) A köztisztviselő a tanulmányainak befejezésétől a támogatás időtartamának megfelelő ideig köteles a Kőteleki Közös Önkormányzati Hivatalban dolgozni.

(14) Iskolai rendszerű képzésben és szakképzést nyújtó felsőfokú képzés sikertelen első féléve esetén a köztisztviselő kérelmére újra kezdhető a tanulmány, azonban az első félév valamennyi költsége a köztisztviselőt terheli, arra semmilyen támogatás nem adható. Amennyiben a köztisztviselő nem ismétli meg az első félévet, annak költségeit legkésőbb a következő tanév kezdéséig részletekben vagy egy összegben köteles visszafizetni.

(15) Szakképzést nyújtó középfokú tanfolyamon sikertelen első félévi vizsga esetén a tanulmány nem kezdhető újra, a felvett támogatást az utolsó sikertelen vizsgától számított 60 napon belül kell visszafizetni.

(16) Amennyiben a köztisztviselő közszolgálati jogviszonya megszűnik a támogatás igénybevétele során, vagy a támogatás igénybevételének végéig vagy az azt követő támogatott éveknek megfelelő időpontig a támogatást időarányosan kell visszafizetni.

Az anyakönyvvezetőt megillető ruházati költségtérítés szabályai

3. § (1) A Hivatal anyakönyvi feladatokat ellátó köztisztviselője ruházati költségtérítés mértéke a mindenkori illetményalap 200 %-a évente.

(2) A ruházati költségtérítés fizetésének és elszámolásának feltétele a kifizetett költségtérítés felhasználása és elszámolása az alábbiak szerint:

a) az anyakönyvvezető köteles a költségtérítés összegével a Hivatal nevére szóló, a számviteli szabályoknak megfelelő (áfás) számlával elszámolni

b) A számlán feltüntetett vásárlási időpontként az adott év január 1-től december 15-ig terjedő időszak szerepelhet.

c) a számlákon szerepelhet:

ca) felsőruházati termékek: szoknya, kosztüm, blúz, nadrág, ing, blézer, ruha

cb) lábbeli: csizma, cipő, szandál, papucs

cc) kiegészítők: táska, sál, harisnya, ékszerek (nyaklánc, fülbevaló, bizsu)

(3) a számlákkal történő elszámolás legkésőbb a tárgyév december 16-áig meg kell, hogy történjen.

Egyéb juttatások

4. § A köztisztviselőnek bankszámla—hozzájárulás jár, melynek összege 1000 Ft/fő/hó.

5. § A köztisztviselő részére a következő szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatásokat és kegyeleti támogatásokat biztosítja:

a) illetményelőleg

b) rendkívüli, eseti szociális támogatás

c) kegyeleti támogatás

d) védőszemüveg készítésének díjához történő hozzájárulás.

Záró rendelkezések

6. § A rendelet 5. §-ában meghatározott juttatások és támogatások mértékét, feltételeit, az elbírálás és az elszámolás rendjét, a visszafizetés szabályait a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 152. § (2) bekezdésére figyelemmel a jegyző a Közszolgálati szabályzatban állapítja meg.

7. § (1) A rendeletben meghatározott juttatásokra és a támogatásokra tárgyévben kifizethető keretösszeget a képviselő-testület a költségvetési rendeletben állapítja meg a Kőteleki Közös Önkormányzati Hivatal működésének támogatására biztosított előirányzatán belül.

(2) Ha az adott költségvetési évre a juttatásokra és támogatásokra megállapított keret kevésnek bizonyul, a jegyző év közben az előirányzaton belül átcsoportosítást kérhet. A képviselő-testület e kérésnek a költségvetési rendelet módosításával tehet eleget.

8. § Ez a rendelet a kihirdetés napján lép hatályba. A 3.§ és a 4.§ esetén a juttatást 2018. év teljes évére kell megállapítani.