Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (X. 27.) önkormányzati rendelete

A Kőteleki Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselőinek juttatásairól és támogatásáról

Hatályos: 2023. 01. 01- 2023. 01. 01

Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (X. 27.) önkormányzati rendelete

A Kőteleki Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselőinek juttatásairól és támogatásáról

2023.01.01.

Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) 237. § -ában foglalt felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következő rendeletet alkotja:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a Kőteleki Közös Önkormányzati Hivatal Tiszasüly Kirendeltségén (továbbiakban: Hivatal) foglalkoztatott köztisztviselőkre terjed ki.

Képzési, továbbképzési támogatás

2. § (1) Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a szakember ellátás biztosítása érdekében középfokú végzettségű köztisztviselő részére az alábbi képesítések megszerzésére nyújt támogatást:

a) középfokú végzettségű köztisztviselő esetében a munkakör ellátásához szükséges, valamint a munkakör magasabb színvonalon történő ellátását segítő főiskolai, egyetemi végzettség megszerzéséhez, a felsőfokú végzettségű köztisztviselő esetén közszolgálati, jogtudományi egyetemi végzettség megszerzéséhez.

b) a munkakör ellátásához szükséges szakképesítést biztosító középfokú vagy felsőfokú tanfolyamokhoz, vagy szakképzést adó középfokú iskolai végzettség megszerzéséhez.

c) munkahelyi érdekből további szakképesítést biztosító középfokú, vagy felsőfokú tanfolyamon szakképesítés megszerzéséhez.

(2) A Képviselő-testület az (1) bekezdés szerinti képesítés megszerzéséhez az alábbi támogatásokat biztosítja

(3) A Képviselő-testület a képzettség megszerzéséhez felmerülő költségtérítéshez, tandíjhoz az első félévben 50 %, az azt követő évfolyamokon félévenként 90 % támogatást nyújt, ide nem értve a nyelvvizsga megszerzésének költségeit, míg a rendelet 2. § (1) bekezdés c) pontja esetén a tandíj, vizsgadíj 100 %-át.

(4) A Képviselő-testület konzultációkra szabadnapot biztosít.

(5) A Képviselő-testület az iskolai rendszerben felsőfokú képzésben résztvevő köztisztviselő részére vizsgatárgyanként a vizsga napját is beleszámítva 4 munkanap szabadidőt biztosít.

(6) A Képviselő-testület a diplomamunka elkészítéséhez 10 munkanap szabadidőt biztosít.

(7) A Képviselő-testület a szakképzést nyújtó felsőfokú tanfolyamokra vizsgatárgyanként a vizsga napját is beszámítva 3 munkanap szabadidőt biztosít.

(8) A Képviselő-testület középfokú szakképesítést nyújtó tanfolyamra vizsgatárgyanként 2 munkanap szabadidőt biztosít.

(9) Pótvizsgára nem adható szabadnap.

(10) A köztisztviselővel a támogatás igénybevételére tanulmányi szerződést kell kötni.

(11) A szerződés megkötésére a jegyző jogosult, a felvételi eredmények ismeretében.

(12) A támogatás kifizetése kizárólag iskolalátogatási okirat és megkötött tanulmányi szerződés alapján történhet.

(13) A köztisztviselő a tanulmányainak befejezésétől a támogatás időtartamának megfelelő ideig köteles a Kőteleki Közös Önkormányzati Hivatalban dolgozni.

(14) Iskolai rendszerű képzésben és szakképzést nyújtó felsőfokú képzés sikertelen első féléve esetén a köztisztviselő kérelmére újra kezdhető a tanulmány, azonban az első félév valamennyi költsége a köztisztviselőt terheli, arra semmilyen támogatás nem adható. Amennyiben a köztisztviselő nem ismétli meg az első félévet, annak költségeit legkésőbb a következő tanév kezdéséig részletekben vagy egy összegben köteles visszafizetni.

(15) Szakképzést nyújtó középfokú tanfolyamon sikertelen első félévi vizsga esetén a tanulmány nem kezdhető újra, a felvett támogatást az utolsó sikertelen vizsgától számított 60 napon belül kell visszafizetni.

(16) Amennyiben a köztisztviselő közszolgálati jogviszonya megszűnik a támogatás igénybevétele során, vagy a támogatás igénybevételének végéig vagy az azt követő támogatott éveknek megfelelő időpontig a támogatást időarányosan kell visszafizetni.

Az anyakönyvvezetőt megillető ruházati költségtérítés szabályai

3. § (1) A Hivatal anyakönyvi feladatokat ellátó köztisztviselője ruházati költségtérítésre jogosult, melynek mértéke a mindenkori illetményalap 200 %-a évente.

(2) A ruházati költségtérítés fizetésének és elszámolásának feltétele a kifizetett költségtérítés felhasználása és elszámolása az alábbiak szerint:

a) az anyakönyvvezető köteles a költségtérítés összegével a Hivatal nevére szóló, a számviteli szabályoknak megfelelő (áfás) számlával elszámolni.

b) A számlán feltüntetett vásárlási időpontként az adott év január 1-től december 15-ig terjedő időszak szerepelhet.

c) a számlákon szerepelhet:

ca) felsőruházati termékek: szoknya, kosztüm, blúz, nadrág, ing, blézer, ruha

cb) lábbeli: csizma, cipő, szandál, papucs

cc) kiegészítők: táska, sál, harisnya, ékszerek (nyaklánc, fülbevaló, bizsu)

(3) A számlákkal történő elszámolás legkésőbb a tárgyév december 16-áig meg kell, hogy történjen.

Egyéb juttatások

4. § A köztisztviselőnek bankszámla—hozzájárulás jár, melynek összege 1000 Ft/fő/hó.

5. § A köztisztviselő részére a következő szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatásokat és kegyeleti támogatásokat biztosítja:

a) illetményelőleg

b) rendkívüli, eseti szociális támogatás,

c) kegyeleti támogatás

d) védőszemüveg készítésének díjához történő hozzájárulás

e) törzsgárda elismerés.

Záró rendelkezés

6. § A rendelet 5. §-ában meghatározott juttatások és támogatások mértékét, feltételeit, az elbírálás és az elszámolás rendjét, a visszafizetés szabályait a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 152. § (2) bekezdésére figyelemmel a jegyző a Közszolgálati szabályzatban állapítja meg.

7. § (1) A rendeletben meghatározott juttatásokra és a támogatásokra tárgyévben kifizethető keretösszeget a Képviselő-testület a költségvetési rendeletben állapítja meg a Kőteleki Közös Önkormányzati Hivatal működésének támogatására biztosított előirányzatán belül.

(2) Ha az adott költségvetési évre a juttatásokra és támogatásokra megállapított keret kevésnek bizonyul, a jegyző év közben az előirányzaton belül átcsoportosítást kérhet. A Képviselő-testület e kérésnek a költségvetési rendelet módosításával tehet eleget.

8. § Ez a rendelet 2023. január 1-jén lép hatályba.

9. § Hatályát veszti a Kőteleki Közös Önkormányzati hivatal köztisztviselőinek juttatásairól és támogatásáról szóló 14/2018.(X.9.) önkormányzati rendelet.