Tiszasüly Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (IX. 8.) önkormányzati rendelete

A felnőtt és munkahelyi étkeztetésről

Hatályos: 2024. 01. 01

Tiszasüly Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (IX. 8.) önkormányzati rendelete

A felnőtt és munkahelyi étkeztetésről

2024.01.01.

Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében biztosított eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva az alábbiakat rendeli el:

1. § Tiszasüly Községi Önkormányzata a fenntartásában lévő Tiszasülyi Vackor Óvoda és Konyhája (a továbbiakban: Konyha) látja el Tiszasüly településen a munkahelyi és felnőtt étkeztetéssel kapcsolatos feladatokat.

2. § (1) A felnőtt étkeztetés intézményi térítési díjának alapja az élelmezés nyersanyagköltségének, valamint az étkeztetéssel kapcsolatban felmerült egyéb költségnek (rezsi költség) az egy ellátottra jutó napi összege.

(2) A térítési díj az (1) bekezdésben foglalt összeg, növelve az általános forgalmi adóval. A térítési díj összege nem haladhatja meg a szolgáltatási önköltséget.

(3) A felnőtt étkeztetés keretében a Konyha:

a) munkahelyi étkezést és

b) vendég étkezést biztosít.

3. § (1) Tiszasüly Községi Önkormányzat a Tiszasülyi Vackor Óvoda és Konyha, a Tiszasüly Községi Önkormányzat főállású munkavállalói, a Kőteleki Közös Önkormányzati Hivatal Tiszasülyi Kirendeltségének köztisztviselői, a Szolnoki Tankerületi Központ Tiszasülyi Tagintézményének munkavállalói, illetve a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Szociális Szolgáltató Besenyszögi Központja Tiszasülyi telephelye munkavállalói részére munkahelyi étkeztetés igénybevételének lehetőségét biztosítja.

(2) A munkahelyi étkeztetésért fizetendő díj 760,-Ft/adag.

(3) A munkahelyi étkeztetés díját a tárgyhónapot követő hónap 15. napjáig kell megfizetni a Tiszasülyi Vackor Óvoda és Konyha házipénztárába, vagy bankszámlájára történő utalással.

4. § (1) Azon személyek, akik nem tartoznak a rendelet 3. § (1) bekezdésében meghatározott jogosulti körbe, vendégétkeztetést igényelhetnek.

(2)1 A vendégétkeztetésért fizetendő díj 1260,-Ft/adag.

(3) A vendégétkeztetés az előzetesen, a Tiszasülyi Óvoda házipénztárában megvásárolható ebédjegy ellenében vehető igénybe.

5. § Ez a rendelet 2022. október 1-jén lép hatályba.

1

A 4. § (2) bekezdése a Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2023. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.