Tiszasüly Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (III. 4.) önkormányzati rendeletének indokolása

Az avar és kerti hulladékok nyílt téri égetéséről

Hatályos: 2022. 03. 05
Az avar és kerti hulladékok nyílt téri égetéséről
Végső előterjesztői indokolás
Az 1–6. §-hoz
Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény (továbbiakban: Kvt.) 48. § (4) bekezdés b) pontja alapján rendeletet alkot az avar és kerti hulladék égetéséről.
Részletes indokolás
1-4. §-hoz
A helyi önkormányzati feladatok közé tartozik a helyi környezetvédelmi feladatok ellátása. A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény (a továbbiakban: Kvtv.) 48. § (4) bekezdés b) pontja szerint az önkormányzat képviselő-testületének hatáskörébe tartozik a háztartási tevékenységgel okozott légszennyezésre vonatkozó egyes sajátos, valamint az avar és kerti hulladék égetésére vonatkozó szabályok rendelettel történő megállapítása. Az új önkormányzati rendelet a korábban hatályos védelmi intézkedéseit átemelve szabályozza az égetés biztonsági intézkedések melletti lehetséges módozatait.
5. §-hoz
Az égetésre hétfő, kedd és szerdai napokon van lehetőség csak, amennyiben nincsen a városra is kiterjedő hatályú, területi, országos tűzgyújtási tilalom érvényben és nem munkaszüneti nap van.
6. §-hoz
A rendelet hatályba léptető rendelkezéseit, illetve a korábbi, azonos szabályozási tartalmú önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezéséről tartalmaz rendelkezéseket.