Tiszasas Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2015.(III.26.) önkormányzati rendelete

Az építményadóról szóló 15/2008. (XII. 16.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 06. 01- 2015. 12. 31


2. §

A Rendelet 10. §-a az alábbiak szerint módosul:


„10. §


  1. Vagyoni értékű jog: a kezelői jog, a vagyonkezelői jog, a tartós földhasználat, a haszonélvezet, a használat joga – ideértve a külföldiek ingatlanhasználati jogát is -, a földhasználat és a lakásbérlet.
  2. Tulajdonos: az ingatlan tulajdonosa az a személy vagy szervezet, aki/amely az ingatlan-nyilvántartásban tulajdonosként szerepel. Amennyiben az ingatlan tulajdonjogának átruházására irányuló szerződést a földhivatalhoz benyújtották – melynek tényét a földhivatal széljegyezte -, a szerző felet kell tulajdonosnak tekinteni, egyéb módon történő tulajdonszerzés esetére a Ptk. vonatkozó szabályai az irányadók.
  3. Életvitelszerűen lakásként használt ingatlan: olyan ingatlan, ahol a tulajdonos, haszonélvező illetve közeli hozzátartozója bizonyítottan az életviteléhez szükséges tevékenységeket rendszeresen, legjellemzőbben folytatja, így különösen étkezés, főzés, mosás, családi élet szervezése, közüzemi szolgáltatások igénybe vétele, az ingatlan elérhetőségi címként történő megjelölése.





3. §

Hatályát veszti a Rendelet 1. §-a.


 4. §

Hatályát veszti a Rendelet 2. §-a.


5. §

Hatályát veszti a Rendelet 3. §-a.


6. §

Hatályát veszti a Rendelet 5. §-a.



7. §


  1. E rendelet a (2) bekezdésben meghatározott kivétellel  2015. június hó 01. napján lép hatályba és 2016. január 2. napján hatályát veszti
  2. Az 1. § 2016. január 01. napján lép hatályba.



Tiszasas, 2015. március 26.




          Gyói Gábor                                                           dr. Babák Zoltán

          polgármester                                                               jegyző