Tiszavárkony Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2013 (VII.1.) önkormányzati rendelete

Tiszavárkony Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2013. (VII. 1.) önkormányzati rendelete az anyakönyvi események engedélyezésének szabályairól, és az eseményekhez kapcsolódó díjak mértékéről szóló 7/2011. (IV.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2013. 07. 01- 2013. 06. 30

Tiszavárkony Község Önkormányzata Képviselő-testületének


11/2013. (VII. 1.) önkormányzati rendelete


az anyakönyvi események engedélyezésének szabályairól, és az eseményekhez kapcsolódó díjak mértékéről szóló 7/2011. (IV.27.) önkormányzati rendelet módosításáról



Tiszavárkony Község Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikkének (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) alpontjában, az anyakönyvekről, a házasságkötési eljárásról és a névviselésről szóló 1982. évi 17. törvényerejű rendelet 42/A. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja:



1. § Hatályát veszti az anyakönyvi események engedélyezésének szabályairól, és az eseményekhez kapcsolódó díjak mértékéről szóló 7/2011. (IV.27.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: rendelet) 2. § 2. pontjában a „(térítésmentesen)” szövegrész.


2. § A rendelet 2. § 3. pontjában a „Tiszavárkony Község Önkormányzatának Polgármesteri Hivatal” szövegrész helyébe a „Rákóczifalvai Közös Önkormányzati Hivatal” szövegrész lép.


3. § A rendelet 3. § (5) bekezdésében a „Polgármesteri Hivatalhoz” szövegrész helyébe a „Rákóczifalvai Közös Önkormányzati Hivatal Tiszavárkonyi Kirendeltségéhez” szövegrész lép.


4. § A rendelet 4. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„4. § (1) Az anyakönyvi esemény munkaidőben és a hivatali helyiségben történő lebonyolításáért bruttó 5.000 Ft díjat kell fizetni.

(2) Az anyakönyvi esemény munkaidőben és a hivatali helyiségen kívül történő lebonyolításáért bruttó 10.000 Ft díjat kell fizetni.

(3)Az anyakönyvi esemény munkaidőn kívül és a hivatali helyiségben történő lebonyolításáért bruttó 20.000 Ft díjat kell fizetni.

(4) Az anyakönyvi esemény munkaidőn kívül és a hivatali helyiségen kívüli lebonyolításáért bruttó 50.000 Ft díjat kell fizetni.

(5) A díjat a KÖH Tiszavárkonyi Kirendeltségének pénztárába kell befizetni a házasságkötést megelőzően. A befizetésről szóló nyugtát az anyakönyvvezetőnek be kell mutatni.

(6) Az elmaradt anyakönyvi esemény esetén a megrendelők által befizetett díjat vissza kell fizetni, 10 % kezelési költség levonásával csökkentett mértékben, amennyiben a megrendelő az esemény megkezdésének időpontja előtt 24 órával, a hivatali munkaidő alatt bejelentette az elmaradást. Egyéb estben a díj nem jár vissza.”


5. § A rendelet 5. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„5. § (1) A hivatali munkaidőn kívül és a hivatali helyiségben történő anyakönyvi esemény lebonyolításában közreműködő anyakönyvvezetőt eseményenként - választása szerint - a köztisztviselők jogállásáról szóló törvényben meghatározott szabadidő helyett bruttó: 10.000 Ft díjazás illeti meg.

(2) A hivatali munkaidőn kívül és a hivatali helyiségen kívüli anyakönyvi esemény lebonyolításában közreműködő anyakönyvvezetőt eseményenként - választása szerint - a köztisztviselők jogállásáról szóló törvényben meghatározott szabadidő helyett bruttó: 15.000 Ft díjazás illeti meg.”


6. § (1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) Rendelkezéseit a hatályba lépését követően lebonyolításra kerülő anyakönyvi eseményekre kell alkalmazni.



Tiszavárkony, 2013. július 1.



Mészáros Zoltán sk.

polgármester

Török István sk.

jegyző





A rendeletet a Képviselő-testület 2013. június 27-i ülésén fogadta el.

A rendelet 2013. július 1-jén került kihirdetésre.




Török István sk.

jegyző