Tiszavárkony Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2020 (XI.24.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati képviselők, a bizottsági elnökök és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról, valamint az önkormányzati képviselők költségtérítéséről

Hatályos: 2020. 11. 24

Tiszavárkony Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2020 (XI.24.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati képviselők, a bizottsági elnökök és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról, valamint az önkormányzati képviselők költségtérítéséről

2020.11.24.

Tiszavárkony Község Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításál szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében meghatározott jogkörében eljárva, figyelemmel Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában valamint Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 35. §-ában kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja:

1. Rendelet hatálya

1. § E rendelet hatálya Tiszavárkony Község Önkormányzati képviselőire és a képviselő-testület bizottságainak nem képviselő – testületi tagjaira terjed ki.

2. A tiszteletdíj mértéke

2. § (1) Az önkormányzati képviselő tiszteletdíja képviselő-testületi ülésenként 10.000,- Ft/fő, de havonta nem haladhatja meg a 20.000,- Ft/fő összeget.

(2) A bizottsági elnökök tiszteletdíja bizottsági ülésenként 5.000,- Ft/fő, de havonta nem haladhatja meg a 10.000,- Ft/fő összeget.

(3) A bizottságok tagjainak tiszteletdíja bizottsági ülésenként 3.000,- Ft, de havonta nem haladhatja meg a 6.000,- Ft/fő összeget.

3. A tiszteletdíj összegének megállapítása, kifizetésének szabálya

3. § (1) Az önkormányzati képviselőt, a bizottsági elnököt, valamint a bizottsági tagot csak azon ülés után illeti meg tiszteletdíj, melyen részt vett.

(2) A tiszteletdíjak összegének megállapítása, számfejtése és kifizetése az ülések jelenléti ívei alapján történik.

(3) A tiszteletdíjak kifizetése utólag negyedévente, a negyedévet követő hónap 15. napjáig bankszámlára történő utalással történik.

(4) A tiszteletdíjak összegének megállapításáról, számfejtéséről és kifizetéséről a Tiszajenői Közös Önkormányzati Hivatal Tiszavárkonyi Kirendeltsége gondoskodik.

4. A költségtérítéssel kapcsolatos szabályok

4. § (1) Az önkormányzati képviselőt képviselői tevékenységével kapcsolatban keletkezett szükséges költségei tekintetében költségtérítés illeti meg.

(2) A képviselői tevékenységével összefüggő, a képviselő által előlegezett, számlával igazolt szükséges költségek kifizetését a polgármester engedélyezi, kifizetéséről a Tiszajenői Közös Önkormányzati Hivatal Tiszavárkonyi Kirendeltsége gondoskodik.

5. Záró rendelkezések

5. § (1) Ez a rendelet kihirdetésének napján lép hatályba, rendelkezéseit 2021. január 01. napjától kell alkalmazni.

Kihirdetési záradék: A rendelet kihirdetve Tiszavárkony, 2020. november 24.