Tiszavárkony Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2021 (I.26.) önkormányzati rendelete

az egészségügyi alapellátási körzetek meghatározásáról

Hatályos: 2021. 02. 01

Tiszavárkony Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2021 (I.26.) önkormányzati rendelete

az egészségügyi alapellátási körzetek meghatározásáról

2021.02.01.

Tiszavárkony Község Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításál szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében meghatározott jogkörében eljárva, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 4. pontjában és az önálló orvosi tevékenységről szóló 2000. évi II. törvény 2. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az egészségügyi alapellátási körzetek meghatározásáról szóló 23/2012.(XII.12.) önkormányzati rendelet ( továbbiakban: Ör) módosítására a következőket rendeli el:

Általános rendelkezések

1. § Tiszavárkony Község Önkormányzata az illetékességi területén területi ellátási kötelezettséggel a háziorvosi körzetet, fogorvosi körzetet, védőnői ellátási körzetet és az iskola-egészségügyi ellátást határozza meg.

Háziorvosi körzet

2. § A háziorvosi körzet Tiszavárkony község teljes közigazgatási területére kiterjed.

Fogorvosi körzet

3. § (1) A fogorvosi körzet Tiszajenő, Vezseny és Tiszavárkony községek teljes közigazgatási területére terjed ki.

(2) A fogorvosi körzet tekintetében a körzet székhelye Tiszavárkony.

Védőnői körzet

4. § A védőnői körzet Tiszavárkony község teljes közigazgatási területére terjed ki.

Iskola-egészségügyi ellátás

5. § (1) Az iskola-egészségügyi ellátás a háziorvos, a védőnő és a fogorvos közreműködésével biztosított a Tószegi Általános Iskola Endre Király Tagintézményében és a Tiszavárkonyi Óvoda intézményben az óvodai nevelésben és az iskolai oktatásban részesülő gyermekek, tanulók számára.

(2) Az iskola-egészségügyi ellátás biztosítása érdekében a védőnői körzethez tartozik az (1) bekezdésben megjelölt intézmény óvodai nevelésben és általános iskolai oktatásban részt vevő gyermekek, tanulók ellátása.

Záró rendelkezések

6. § (1) Ez a rendelet 2021. február 1. napján lép hatályba.

(2) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti az egészségügyi alapellátási körzetek meghatározásáról szóló 10/2013.(V.31.) önkormányzati rendelet.