Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2005. (I. 29.) önkormányzati rendelete

a község Szabályozási Tervének jóváhagyásáról és Helyi Építési Szabályzatának megállapításáról

Hatályos: 2024. 01. 29

Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2005. (I. 29.) önkormányzati rendelete

a község Szabályozási Tervének jóváhagyásáról és Helyi Építési Szabályzatának megállapításáról

2024.01.29.

A Község Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 7. § (3) bekezdés c.) pontjában kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja:

A rendelet hatálya

1. § (1) Jelen rendelet hatálya a község igazgatási területére terjed ki.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott területen területet felhasználni, építési telket, vagy területet kialakítani, a földrészleteken építési tevékenységet folytatni, rendeltetést megváltoztatni, ilyen célra hatósági engedélyt adni az Országos Településrendezési és Építési Követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet (továbbiakban: OTÉK) előírásainak, valamint jelen szabályzatban foglaltaknak megfelelően szabad.

(3)1 Jelen szabályzat az alábbi mellékletekkel együtt érvényes:

1.2 számú melléklet: SZ-1 jelű és SZ-2 jelű szabályozási tervlapok.

2.3 számú melléklet: Az egyes övezetekre vonatkozó övezeti előírásokat tartalmazó táblázat.

Fogalom meghatározás

2. §4 Jelen szabályzat alkalmazása során az alább felsorolt fogalmakon kívül az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ában, illetve az OTÉK 1. számú mellékletében meghatározott fogalomértelmezéseket kell használni:

a) „K” kialakult állapot: Kialakult állapot azt jelenti, hogy a terület kialakult rendezettsége megfelelő, új építés, vagy bővítés esetén a beépítés hagyományos rendjét kell betartani. A kialakult állapotra vonatkozó előírást kell használni az épületnek az övezeti előírásokban „K” betűvel meghatározott jellemzőivel kapcsolatban.

b) Építménymagasság: az épület valamennyi, külső és belső, sík vagy kiterített íves homlokzati felülete összegének (F) valamennyi, e felületek vízszintesen mért hosszának összegével (L) való osztásából (F/L) eredő érték.

c) Az építménymagasság megállapítása során

ca) az egyes homlokzati vetületi-felületeket az adott felületi síknak és a legfelső teljes építményszint záró szerkezetének metszésvonala vagy érintővonala és a síknak a rendezett tereppel való metszésvonala közötti magassággal kell megállapítani, legfeljebb 6,0 m magasságú két oromfal kivételével, amelyek nem az építmény hosszoldalán állnak,

cb) az egyes homlokzatfelületekhez hozzá kell számítani – a kémény, a tetőszerelvények, a 0,5 m2-t meg nem haladó felületű padlásvilágító ablak és az 1,0 m2-t meg nem haladó felületű reklámhordozók kivételével – mindazoknak az építményrészeknek (attikafal, torony, kupola, tető, tetőrész vagy egyéb építményrész) a felületét, amelyek a ca) alpont szerinti metszésvonalra vagy érintővonalra az építmény irányában legfeljebb 6 m magasságig emelkedő 45o alatt vont sík fölé emelkednek, ezen építményrészeknek az illető homlokzat felületi síkjára ugyancsak 45o alatt vont – az előzővel párhuzamos síkkal történő vetítéssel meghatározott magasságával,

cc) a négy oldalról körülhatárolt légakna, légudvar, belső udvar homlokzatfelületeit, valamint a loggiák belső oldalfelületeit és azok vízszintesen mért hosszait figyelmen kívül kell hagyni,

cd) az egy telken álló több épület magasságát külön-külön kell figyelembe venni,

ce) az épület egy homlokzatának magasságát a hozzá tartozó F/L érték alapján kell megállapítani.

d) A „telek zöldfelületként kötelezően megtartandó része” az építési teleknek olyan parkosításra alkalmas növényzettel fedett része, ahol épület és építmény – a telek közmű-ellátására szolgáló terepszint alatti vezetékek és műtárgyak kivételével - nem helyezhető el, és térburkolat még gépjármű-elhelyezés céljára sem létesíthető.

A szabályozás elemei

3. §5

Az építés engedélyezésének sajátos feltételei

4. §6

Terület-használat rendszere

5. § (1)7 Az 1. § (1) bekezdésben lehatárolt területen - az OTÉK szerint – az alábbi megnevezésű, és jelű terület-felhasználási egységek találhatók.

a) Beépítésre szánt területek:

aa) falusias lakóterület Lf

ab) kereskedelmi gazdasági Gksz

ac) egyéb ipari gazdasági terület Gipe

ad) különleges falusias terület Kf

ae) különleges temetői terület Kt

af) különleges sportterület Ksp

ag) különleges bányászati terület Kb.

b) Beépítésre nem szánt területek:

ba) közúti közlekedési terület KÖu

bb) kötöttpályás közlekedési terület KÖk

bc) védelmi erdőterület Ev

bd) gazdasági erdőterület Eg

be) általános mezőgazdasági terület Má

bf) korlátozott mezőgazdasági terület Mko

bg) kertes mezőgazdasági terület Mke

bh) zöldterület Z

bi) vízgazdálkodási terület V.

(2) A terület-felhasználási egységek területe – amennyiben annak több felhasználási módú, vagy építési feltételű része van – övezetekre, illetve építési övezetekre tagolódik.

(3) Az övezetek, építési övezetek területe telkekre, építési telkekre és ezek megközelítését biztosító kiszolgáló köz-, illetve magánutakra bontható.

BEÉPÍTÉSRE SZÁNT TERÜLETEK Általános szabályok

6. § (1)8 A terület-felhasználási egységeken belül 150 m-t meg nem haladó hosszúságú kiszolgáló út alakítható ki.

(2)9

(3)10 Az út számára történő terület átadásból származó területcsökkenés nem érinti a telek eredeti beépíthetőségére megállapított bruttó beépíthetőség nagyságát.

(4)11

(5)12 Lakó területen az épületet a teleknek a közterület felöli 70 méteres sávjában kell elhelyezni. Az építési telkek szabályozási tervben jelölt be nem építhető része, valamint a telek homlokvonalától 70 m-nél távolabb eső része a beépítettség és a zöldfelületi arány számítása során nem vehető figyelembe.

(6) Kialakult környezetben az előkert méretét környezetében meglévőhöz alkalmazkodóan kell biztosítani.

(7) A beépítésre szánt területen – az OTÉK 32. §-ában felsorolt építményeket kivéve – 13csak legalább a részleges közművesítettség kiépítése esetén szabad.

(8) Szintalatti beépítés nem haladhatja meg az adott építési övezetre megengedett beépítés kétszeresét.

Lakóterület

7. § (1) A területek elsősorban lakóépületek elhelyezésére szolgálnak, de elhelyezhető más az OTÉK-ban meghatározott funkciójú épület, is az ott meghatározott feltételekkel – az üzemanyagtöltő állomás kivételével.

(2)14 Lakóterületen – saroktelek kivételével – lakóépületet és gépjárműtárolót a közterülethez csatlakozó 20 m-en belül, állattartó és gazdasági épületet 20 méteren túl kell elhelyezni.

(2a)15 Saroktelken állattartó és gazdasági épület az utcában kialakult beépítési rendhez igazodva helyezhető el.

(3) Lakóterületen egy telken legfeljebb két lakás létesíthető.

(4)16 A lakóterület további övezeti előírásait a 2. mellékletben található táblázat tartalmazza.

Településközpont vegyes terület

8. §17

Gazdasági terület

9. § (1) A gazdasági területen az OTÉK-ban meghatározott funkciójú létesítményeken kívül mezőgazdasági üzemi épületek is elhelyezhetők.

(2) A gazdasági területnek két fajtája van a község területén a Gksz jelű kereskedelmi szolgáltató terület és a 18Gipe jelű egyéb ipari terület.

(3) A telkek új beépítése során – amennyiben a szabályozási tervben meghatározott építési hely ezt másként nem jelöli - legalább 10,0 m előkertet kell biztosítani.

(4)19 A gazdasági terület további övezeti előírásait 20a 2.21 mellékletben található táblázat tartalmazza.

(5)22 A Gipe jelű övezetben az építménymagasság 10 méter lehet, amelyet a funkcióhoz tartozó technológiai építmények (torony, siló stb.) legfeljebb 30 méter magasságig meghaladhatják, de azok területe a megengedett beépítettség mértékének 1/3-át nem léphetik túl.

(6)23 A Gipe jelű övezetben a beépítésre nem szánt területhez csatlakozó telekhatár mellett 5,0 m az oldalkert mérete.

Különleges terület

10. § (1)24 A különleges területnek 4 fajtája található a közigazgatási területen: Kt jelű temetői, Ks jelű sport, Kb jelű bányászati és Kf jelű falusias terület.

(2) Kt jelű különleges temetői területen épület csak a temetést szolgáló funkcióval létesíthető.

(3)25

(4) A Ks jelű különleges sport területen a sportolást kiszolgáló létesítmények helyezhetők el.

(5)26 A különleges területek további övezeti előírásait a 2. mellékletben található táblázat tartalmazza27.

(6)28 A Kf jelű különleges falusias terület elsősorban lakóépületek elhelyezésére szolgál, de elhelyezhető más, az OTÉK-ban a falusias lakóterületre meghatározott funkciójú épület is, az ott meghatározott feltételekkel - az üzemanyagtöltő állomás kivételével.29

(7)30 A Kf jelű területen a meglévő beépítés 25,0 m2-rel akkor is bővíthető egy alkalommal, ha ez a bővítés 40 %-nál nagyobb beépítettséget és 40 %-nál kisebb zöldfelületi arányt eredményez.

BEÉPÍTÉSRE NEM SZÁNT TERÜLETEK Közlekedési és közműterület

11. § (1)31 A közlekedési és közmű terület a következő övezetekre oszlik:

a) hálózati szerepű út övezete,

b) kiszolgáló utak övezete,

c) korlátozott közlekedési célú közterület övezete.

(2) Trafó, gáznyomás-szabályozó, közlekedési építmény a területen elhelyezhető.

Erdőterület

12. §32 A területen lévő erdők rendeltetésük szerint Eg jelű gazdasági erdők, Ev jelű védelmi erdők és Ee jelű parkerdők lehetnek.

Mezőgazdasági terület

13. §33 A mezőgazdasági területen belül az alábbi terület-felhasználási egységek találhatók:

a) Má jelű általános mezőgazdasági terület,

b) Mko jelű korlátozott használatú mezőgazdasági terület,

c) Mke jelű kertes mezőgazdasági terület.

Má jelű általános mezőgazdasági terület 34

13/A. §35 (1) A területhez azok a mezőgazdasági területek tartoznak, amelyeknél az alapfunkciót érdemben nem korlátozzák környezet- és tájvédelmi, vagy ökológiai érdekek.

(2) A területen lakóépület csak birtokközpont részeként helyezhető el az OTÉK 29. § (4) bekezdésének figyelembe vételével.

Mko jelű korlátozott használatú mezőgazdasági terület36

13/B. §37 (1) A területhez azok a mezőgazdasági területek tartoznak, amelyeknél az alapfunkció mellett a környezet- és tájvédelmi, valamint ökológiai érdekek is jelentős szerepet játszanak.

(2) A terület földrészletein a legeltetéses állattartást, valamint a tájékoztatást szolgáló, és a terület fenntartásához szükséges építmények és épületek helyezhetők el.

(3) A területen belül a művelési ág nem módosítható szántóra, szőlőre, gyümölcsösre.

Mke jelű kertes mezőgazdasági terület38

13/C. §39 (1) A terület földrészletein lakás és állattartó épület nem helyezhető el.

(2) A területen a szőlő- és gyümölcstermesztéssel, ezek feldolgozásával és tárolásával, kapcsolatos épületek helyezhetők el.

A mezőgazdasági területek közös előírásai40

13/D. §41 (1) Az OTÉK által értelmezett mezőgazdasági birtokközpont beépített területe nem haladhatja meg a birtoktest területének 1,5 %-át.

(2) Mezőgazdasági területen építési helyet kialakítani, és azon épületet elhelyezni csak albetétben lehatárolt, művelésből kivont telekrészen lehet.

(3) A mezőgazdasági területek további övezeti előírásait a 2. mellékletben található táblázat tartalmazza.

Zöldterület

14. § (1) A terület fásított és részben más növénnyel betelepített járműforgalom elöl elzárt közterület.

(2) A területen belül a zöldfelületnek 75 %-ot, lombkorona fedettségnek 30 %-ot el kell érni. Épület legfeljebb 2 %-os beépítettséggel és 4,5 m építménymagassággal helyezhető el.

(3)42 A területen telekosztás nem létesíthető.

Vízgazdálkodási terület

15. § (1) A V jelű vízgazdálkodási terület a vízművek, az állandó vízfolyások és állóvizek, területét és partját, valamint a hullámtereket és vízjárta területeket foglalja magába.

(2)43 A terület az alábbi övezetekre van felosztva:

a) jelű általános vízgazdálkodási övezet,

b) Ve jelű hullámtéri erdő övezet,

c) jelű hullámtéri üdülő övezet,

d) Vki jelű kikötői övezet.

(3)44

(4) A hullámtérben engedély birtokában is csak az építtető kockázatára épülhet bármely építmény. Az árvízzel, vagy árvízvédelemmel kapcsolatos károkért kártérítés nem követelhető.

(5) Árvízvédelmi érdekből építési tilalom vonatkozik az árvízvédelmi töltés mindkét oldalán a lábvonaltól számított 10-10 méteres sávra.

(6)45 A védtöltés lábától számított 60 méteres hullámtéri és 110 méteres mentett oldali sávban kutat, pincét vagy más mélyalapozású létesítményt építeni tilos.

(7) Az Duna partjától (telekhatárától) számított 10,0 m szélességben a Holt-Duna partjától 3,0 m széles sávban épületet, vagy kerítést létesíteni nem szabad és a karbantartás céljára szolgalmat kell biztosítani.

(8) A hullámtéri erdő övezetben a hullámtérre vonatkozó szabályokon kívül a véderdőre vonatkozókat is figyelembe kell venni.

(9) A 46Vü jelű hullámtéri üdülő övezetben az árvizek okozta károkozás tudomásul vétele mellett legfeljebb egy üdülőegységet magában foglaló üdülőépületek 47felújíthatók, korszerűsíthetők.

(10)48

(11)49 A Vü jelű hullámtéri50 üdülő övezetben a vízgazdálkodási terület egészére vonatkozó szabályokon kívül az alábbi szabályokat is be kell tartani.

a) A területen a más jogszabályokban megengedett funkciójú épületek helyezhetők el, legfeljebb az OTÉK 6. § (1) b) szerint megengedett beépítettséggel 51és legfeljebb 4,5 m építménymagassággal.

b)52 A Holtág melletti 5 m-es sávban a vegetációt eredeti állapotában kell megőrizni.

c) Építmény vízellátása csak akkor 53létesíthető, ha a keletkező szennyvíz elhelyezésére felúszásra méretezett, árvíz, vagy belvíz esetén is zárt szennyvíztározó létesül.

(12)54 A Vki jelű övezet a vízgazdálkodási terület kikötő céljára használt része. Területén a kikötői funkcióhoz kapcsolódó létesítmények helyezhetők el 5 %-ot meg nem haladó beépítettséggel.

Beépítésre nem szánt különleges közmű-üzemi terület szabályozása55

15/A. § Beépítésre nem szánt különleges közmű-üzemi területen csak a település közmű-,energia-, és hírközlési ellátását szolgáló műtárgyak és sajátos építmények helyezhetők el. A sajátos építmények terepszint feletti magassága nem haladhatja meg a 40 métert.

ÉRTÉKVÉDELEM Régészeti védelem

16. §56

Építészeti örökség védelem

17. §57

A KÖRNYEZET É S TERMÉSZET VÉDELME Általános követelmények

18. §58

Speciális eljárási szabályok

19. §59

ZÖLDFELÜLETEK

20. § (1) A telek területének burkolatlan és be nem épített részét zöldfelületként kell kialakítani.

(2)60

(3)61

(4)62

(5)63

(6)64

(7)65

(8) A telekre előírt zöldfelület legalább 1/3-át egybefüggően kell kialakítani.

TÁJKÉPVÉDELEM66

20/A. §67 A településen a tájképet jelentősen megváltoztató építmények terveihez külön jogszabályban meghatározott látványtervet is kell készíteni.

VÍZMINŐSÉG VÉDELEM68

20/B. §69 A szabályozási tervben jelölt VB övezeten belül a felszín alatti vizek védelme érdekében a szennyvizek gyűjtését, elvezetését és kezelését a vonatkozó vízügyi jogszabályok szerint kell megoldani.

GÉPJÁRMŰVEK ELHELYEZÉSE

21. § (1) Az építmények által keltett gépkocsi elhelyezési igényt az OTÉK szerint kell kiszámolni és a (2) bekezdésben meghatározott esetek kivételével kielégítésüket az építmény telkén kell biztosítani.

(2) A parkolási igény kielégítésére - a lakás és szállásférőhely által keltett igény kivételével – az utak területe is figyelembe vehető, a tulajdonos hozzájárulásával.

KÖZMŰVESÍTÉS HÍRKÖZLÉS

22. § (1)70

(2)71

(3)72

(4) Fém kémény, füstkivezető nyílás az épületek utcai homlokzatán nem helyezhetők el.

(5) A csapadékvíz elvezetéséről vagy a szennyezetlen vizek elszikkasztásáról minden telek tulajdonosának, használójának gondoskodnia kell. A vízfolyásba csak az első fokon eljáró vízügyi hatóság hozzájárulásával és feltételeinek betartásával szabad csapadékvizet bevezetni

TELEKALAKÍTÁS

23. §73

BELTERÜLET LEHATÁROLÁSA

24. § (1) A belterület határát a szabályozási terv jelöli.

(2) A rendezési tervi célok megvalósítása érdekében a beépítésre szánt területek, a település fejlődése által megkívánt ütemben, belterületbe vonhatók.

SAJÁTOS JOGINTÉZMÉNYEK

25. § (1) A településkép javítása érdekében helyrehozatali kötelezettség rendelhető el a helyi értékvédelmi és a településképileg jelentős területen.

(2) Településrendezési kötelezés: az építési telkeken lévő utcai épület bontását követő 3 éven belül a telek beépítését meg kell kezdeni.

ZÁRÓ RENDELKEZÉS

26. § (1)74 A rendelet kihirdetését követő 30-ik napon lép hatályba. Rendelkezéseit a hatályba lépését követően folyamatba tett ügyekben kell alkalmazni.

(2)75 E rendelet - az építtető kérésére - a hatálybalépése napján folyamatban lévő ügyekben is alkalmazható.

2. melléklet az 1/2005. (I. 29.) önkormányzati rendelethez77

Az egyes övezetekre vonatkozó övezeti előírásokat tartalmazó táblázat

A

B

C

D

E

F

G

övezet jele

beépítési módja

legkisebb

legkisebb telekszélessége (m)

legnagyobb beépítettség (%)

legkisebb zöldfelületi

legnagyobb építmény-magassága (m)

telekterület (m2)

aránya (%)

1.

Lf

O, K

800

16

30

40

4,5

2.

Gksz

SZ

2500

30

40

30

7,5

3.

Gipe

SZ

5000

50

50

25

10

4.

Kt

SZ

2000(K)

30(K)

10(K)

40

4,5(K)

5.

Kb

SZ

2000(K)

30(K)

10(K)

40

4,5(K)

6.

Ks

SZ

2000(K)

30(K)

20

40

7,5

7.

Kf

K

500

16

40

40

7,5

8.

SZ

10000

50

1,5

-

7,5

9.

Mko

Sz

10000

50

1,5

-

7,5

10.

Mk

K

1500

20

3

-

3,5

3. melléklet az 1/2005. (I. 29.) önkormányzati rendelethez

A helyi értékvédelmi területbe tartozó ingatlanok helyrajzi számai

096/1

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16/1

16/2

16/3

17

18

19

20

21

212

22

23

24

25

26

27

28

30

31

32

34

35

36

37

37

37

38

39

40

41

42

43

44

45

47

48

49

51

52

270/10

272/1

274

275

276

277

278

279

280

281

283

284

285

286

286

287

288

289

29

290

291

292/1

292/2

293

294

295

296

297

298

299

300

301

454

454

455

456

457

458

459

460

461

462

463

464

465

466

467

468

469

470

471

472

473

474

475

476

477

478

479

480

481

482

483

484

485

486

489/2

489/3

491

492

493

494

21

495

495/1

496

497

498

498

499

500

501

502

502

503

504

505

506

507

508

509

510

511

513

514

515

516

517/1

518

519

520

521

522

522

522

523

524

525

526/1

526/2

527

528

529

530

531

532

534

535

536

537

538

539

540

541

542

544

545

546

571

572

573

656

657

658

659

660

661

662

663

664

665

666

667

668

669

670

670

674

675

676

677

677

678

679

680

681

682

683

684

686

687

688

689

690

691

692

693

694

695

696

697

697

698

699

700

701

702

703

704

705

707

708/1

708/2

709

709

710

711

712

713

714

715

716

717

718

719

720

721

723

826

827

828

829

830

831

832

833

834

835

836

837

838

839

840

843/2

843/4

843/5

844

845

846/1

846/2

849

850

851

852

853

854

855

856

857

858

859

860

861

862

863

864

865

866

867

868

869

870

871

872

873

874

875

876

877

878

879

880

880

881

882

884

885

886

887

888

889

890

891

892

893

894

895

895

896

897

898/1

898/2

899

900/1

900/2

901

902/1

902/2

903/1

903/2

904/1

904/2

905

906

951

1074

1075

1076

1092

1093

1094

1095

1096/2

1098

1099

1100

1102

1103

1104

1105

1106

1107

1108

1109

1110

1111

1112

1113

1114

1115

1116

1117

1118

1119

1120

1121

1122

1123

1124

1125

1126

1127

1128

1129

1130

1131

1132

1133

1134

1135

1136

1137

1138

1139

1140

1141

1142

1143

1144

1145

1146

1147

1148

1149

1150

1151

1152

1153

1154

1155

1156

1157

1158

1159

1160

1161

1162

1163

1164

1165

1166

1167

1168

1169

1170

1171

1172

1173

1174

1175

1176

1177

1178

1179

1180

2

Az 1. § (3) bekezdés 1. pontja a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

4

A 2. § a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

5

Hatályon kívül helyezte a 6/2018. (IV. 27.) önkormányzati rendelet 10.§ b) pontja.

6

A 4. §-t a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 30.) önkormányzati rendelete 22. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

7

Módosította a 11/2011. (X. 22.) önkormányzati rendelet 3.§-a. Az 5. § (1) bekezdése a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 30.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

9

Hatályon kívül helyezte a 11/2011. (X. 22.) önkormányzati rendelet 4.§ (1) bekezdése.

11

Hatályon kívül helyezte a 11/2011. (X. 22.) önkormányzati rendelet 4.§ (1) bekezdése.

12

Módosította a 12/2008. (X. 15.) önkormányzati rendelet 2.§-a. A 6. § (5) bekezdése a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 30.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

13

Módosította a 11/2011. (X. 22.) önkormányzati rendelet 4.§ (2) bekezdése.

14

A 7. § (2) bekezdése a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (I. 26.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 7. § (2a) bekezdését a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (I. 26.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

17

Hatályon kívül helyezte a 11/2011. (X. 22.) önkormányzati rendelet 5.§-a.

24

Módosította a 11/2011. (X. 22.) önkormányzati rendelet 7.§ (1) bekezdése.

25

Hatályon kívül helyezte a 6/2018. (IV. 27.) önkormányzati rendelet 10.§ c) pontja.

28

Kiegészítette a 11/2011. (X. 22.) önkormányzati rendelet 7.§ (2) bekezdése.

30

Kiegészítette a 11/2011. (X. 22.) önkormányzati rendelet 7.§ (2) bekezdése.

31

Módosította a 11/2011. (X. 22.) önkormányzati rendelet 8.§-a. A 11. § (1) bekezdése a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 30.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.

32

A 12. § a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 30.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.

33

A 13. § a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 30.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

34

A „ Má jelű általános mezőgazdasági terület ” a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 30.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

35

A 13/A. §-t a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 30.) önkormányzati rendelete 9. §-a iktatta be.

36

A „ Mko jelű korlátozott használatú mezőgazdasági terület” a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 30.) önkormányzati rendelete 10. §-ával megállapított szöveg.

37

A 13/B. §-t a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 30.) önkormányzati rendelete 11. §-a iktatta be.

38

A „ Mke jelű kertes mezőgazdasági terület” a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 30.) önkormányzati rendelete 12. §-ával megállapított szöveg.

39

A 13/C. §-t a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 30.) önkormányzati rendelete 13. §-a iktatta be.

40

Az „ A mezőgazdasági területek közös előírásai” a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 30.) önkormányzati rendelete 14. §-ával megállapított szöveg.

41

A 13/D. §-t a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 30.) önkormányzati rendelete 15. §-a iktatta be.

43

Módosította a 10/2006. (X. 16.) önkormányzati rendelet 1.§-a. A 15. § (2) bekezdése a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 30.) önkormányzati rendelete 16. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

44

Hatályon kívül helyezte a 11/2011. (X. 22.) önkormányzati rendelet 11.§ (1) bekezdése.

45

Módosította a 11/2011. (X. 22.) önkormányzati rendelet 11.§ (2) bekezdése.

47

Módosította a 11/2011. (X. 22.) önkormányzati rendelet 11.§ (2) bekezdése.

48

Hatályon kívül helyezte a 11/2011. (X. 22.) önkormányzati rendelet 11.§ (1) bekezdése.

49

Kiegészítette a 10/2006. (X. 16.) önkormányzati rendelet 2.§-a. A 15. § (11) bekezdése a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 30.) önkormányzati rendelete 16. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

51

Módosította a 11/2011. (X. 22.) önkormányzati rendelet 11.§ (2) bekezdése.

52

Módosította a 11/2011. (X. 22.) önkormányzati rendelet 11.§ (2) bekezdése.

55

A „Beépítésre nem szánt különleges közmű-üzemi terület szabályozása” alcímet (15/A. §-t) a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (I. 26.) önkormányzati rendelete 2. §-a iktatta be.

56

Hatályon kívül helyezte a 6/2018. (IV. 27.) önkormányzati rendelet 10.§ d) pontja.

57

A 17. §-t a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 30.) önkormányzati rendelete 22. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

58

Hatályon kívül helyezte a 11/2011. (X. 22.) önkormányzati rendelet 14.§-a.

59

Hatályon kívül helyezte a 11/2011. (X. 22.) önkormányzati rendelet 14.§-a.

60

Hatályon kívül helyezte a 11/2011. (X. 22.) önkormányzati rendelet 15.§-a.

61

Hatályon kívül helyezte a 11/2011. (X. 22.) önkormányzati rendelet 15.§-a.

62

Hatályon kívül helyezte a 11/2011. (X. 22.) önkormányzati rendelet 15.§-a.

63

Hatályon kívül helyezte a 11/2011. (X. 22.) önkormányzati rendelet 15.§-a.

64

Hatályon kívül helyezte a 11/2011. (X. 22.) önkormányzati rendelet 15.§-a.

65

Hatályon kívül helyezte a 11/2011. (X. 22.) önkormányzati rendelet 15.§-a.

66

A „ TÁJKÉPVÉDELEM”ot a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 30.) önkormányzati rendelete 17. §-a iktatta be.

67

Kiegészítette a 3/2015. (III. 06.) önkormányzati rendelet 7.§-a. A 20/A. § a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 30.) önkormányzati rendelete 18. §-ával megállapított szöveg.

68

A „ VÍZMINŐSÉG VÉDELEM”et a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 30.) önkormányzati rendelete 19. §-a iktatta be.

69

Kiegészítette a 3/2015. (III. 06.) önkormányzati rendelet 8.§-a. A 20/B. § a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 30.) önkormányzati rendelete 20. §-ával megállapított szöveg.

70

Hatályon kívül helyezte a 6/2018. (IV. 27.) önkormányzati rendelet 10.§ e) pontja.

71

Hatályon kívül helyezte a 6/2018. (IV. 27.) önkormányzati rendelet 10.§ e) pontja.

72

Hatályon kívül helyezte a 6/2018. (IV. 27.) önkormányzati rendelet 10.§ e) pontja.

73

Hatályon kívül helyezte a 11/2011. (X. 22.) önkormányzati rendelet 16.§-a.

74

A 26. § (1) bekezdése a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 30.) önkormányzati rendelete 21. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

75

A 26. § (2) bekezdését a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 30.) önkormányzati rendelete 21. § (2) bekezdése iktatta be.

76

Módosította a 10/2006. (X. 16.) önkormányzati rendelet 4.§-a. Az 1. melléklet a Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (I. 26.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.