Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (I. 18.) önkormányzati rendelete

a szervezeti és működési szabályzatról szóló 7/1999. (IV.17) rendelet módosításáról

Hatályos: 2013. 01. 18- 2013. 01. 18

Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (I. 18.) önkormányzati rendelete

a szervezeti és működési szabályzatról szóló 7/1999. (IV.17) rendelet módosításáról1

2013.01.18.

Bogyiszló Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szervezeti és működési szabályzatról szóló 7/1999. (IV.17.) önkormányzati rendeletének módosításáról az alábbiakat rendeli el:

1. § A szervezeti és működési szabályzatról szóló 7/1999. (IV.17.) önkormányzati rendelet- a továbbiakban: R – 1. § (4)-(5) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(4) A képviselő-testület – Fácánkert Község Önkormányzata Képviselő-testületével – Bogyiszlói Közös Önkormányzati Hivatal néven jogi személyiséggel rendelkező közös önkormányzati hivatalt hozott létre.

(5) Az önkormányzat fenntartói jogokat gyakorol az alábbi költségvetési szervek vonatkozásában:

a) Bogyiszlói Közös Önkormányzati Hivatal;

b) Bogyiszlói Kistarisznya Óvoda;

c) Tolnai Családsegítő Központ.”

2. § (1) R 7. § -a helyébe az alábbi rendelkezés lép: „(1) Bogyiszló Község Önkormányzata ellátja az alábbi feladatokat: biztosítja a megfelelő színvonalú óvodai nevelést, biztosítja a háziorvosi, fogorvosi, központi orvosi ügyeleti, védőnői feladatok ellátását; biztosítja a rászorultak szociális ellátását; biztosítja a falu minden részére kiterjedő vízvezetékrendszeren az egészséges ivóvízellátást, a szennyvízvezeték kiépítésével a keletkező kommunális szennyvíz tisztítását; biztosítja megfelelő szintű közvilágítást; biztosítja a helyi tulajdonban lévő közúthálózatállandó karbantartását, és fejlesztését; biztosítja a közterületek és a parkok gondozását; biztosítja a település tisztaságát és környezetének védelmét, biztosítja a települési vízrendezést és csapadékvíz-elvezetést; a helyi munkahelyek teremtésével segít a település lakosait is sújtó foglalkoztatási gondok enyhítésében; segítséget nyújt a helyi egyházaknak, a tulajdonukban lévő temető fenntartásában, valamint a községi ravatalozón keresztül közreműködik a település elhunytjainak illő tisztességgel való eltemettetésében; segítséget nyújt a helyi közrend- és közbiztonsági feladatok megoldásában és támogatja az önkéntesen szerveződő, közrend fenntartásában közreműködő civilszervezeteket; segíti a helyi tűzvédelem megszervezését; támogatja az alkotmányos alapon szerveződő és működő helyi társadalmi, politikai szervezeteket, valamint a jogi személyiség nélküli csoportosulásokat; támogatja a helyi hagyományőrző tevékenységet, az évente megrendezésre kerülő Falunapot és szüreti felvonulást; vallási és lelkiismereti szabadság tiszteletben tartása mellett szorosan együttműködik a helyi egyházakkal; segíti a helyi cigányság szokásainak, hagyományinak megőrzését; támogatja a községi tömegsport és versenysport tevékenységeket; támogatja az egészséges életmód gyakorlatának kialakítása iránti helyi törekvéseket; szervezi és segíti a fiatalok országos és helyi közpolgárrá nevelését, valamint ellátja mindazokat a feladatokat, amelyeket felsőbb szintű jogszabályok, vagy helyi rendeletek az Önkormányzat hatáskörébe utalnak.

(2) Szakfeladatrend: 813000 Zöldterület-kezelés, 841112 Önkormányzati jogalkotás, 841154 Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok, 841402 Közvilágítás, 841403 Város-község gazdálkodási m.n.s. szolgáltatások, 841901 Önkormányzatok, többcélú kistérségek elszámolásai, 842421 Közterület rendjének fenntartása, 869041 Család és nővédelmi egészségügyi gondozás, 882111 Aktív korúak ellátása, 882112 Időskorúak járadéka, 882113 Lakásfenntartási támogatás normatív alapon, 882115 Ápolási díj alanyi jogon, 882116 Ápolási díj méltányossági jogon, 882122 Átmeneti segély, 882123 Temetési segély, 882124 Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás, 882129 Egyéb önkormányzati esetei pénzbeli ellátások, 882202 Közgyógyellátás, 882203 Köztemetés, 889921 Szociális étkeztetés, 889928 Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás, 889967 Mozgáskorlátozottak közlekedési támogatása, 890441 Rövid időtartamú közfoglalkoztatás, 890442 Foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosultak hosszabb időtartamú közfoglalkoztatása, 890443 Egyéb közfoglalkoztatás, 910123 Könyvtári szolgáltatások, 910502 Közművelődési intézmények, közösségi színterek működtetése, 960302 Köztemető fenntartás és működtetés.„

3. § R 9. § (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép: „(3) Bogyiszló község képviselő-testülete hat képviselőből és a képviselői jogokkal is bíró polgármesterből áll, akiket a település választópolgárai közvetlen, titkos szavazással négy évre választanak. A képviselő-testület tagjainak névsorát a szabályzat 1. számú melléklete tartalmazza.”

4. § (1) R 16 § (2)-(3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép: „(2) A képviselő-testületet a polgármester írásbeli meghívóval hívja össze.

(3) A képviselő-testületi és a bizottsági ülés előterjesztéseit az ülésre meghívottak számára a polgármester elektronikus úton küldi meg. A zárt ülés előterjesztését úgy kell megküldeni, hogy ahhoz illetéktelenek ne férjenek hozzá, amennyiben ez elektronikus úton nem biztosítható, a zárt ülés előterjesztéseit postázni kell. Az előterjesztéseket a képviselők legalább három nappal az ülés előtt kapják meg. Azon napirendek írásos anyagát, amelyet a képviselők korábban megkaptak, a meghívóval együtt részükre ismételten nem kell megküldeni, de a meghívóban utalni kell arra, hogy mikor küldték meg azokat.

(3) A meghívónak tartalmaznia kell az ülés helyének és napjának, kezdési időpontjának, a tervezett napirend tárgyának és előadójának, valamint a tervezett napirend tárgyalásához tanácskozási joggal külön meghívottak megjelölését is.„

(2) R 16. § -a kiegészül az alábbi rendelkezésekkel: „(4) A rendkívüli ülésre szóló meghívót legalább egy nappal az ülés megkezdése előtt kell kézbesíteni, a tervezett napirendek írásos anyagaival együtt. Kivételes esetben, ha a képviselő-testület döntésének késedelme az önkormányzati érdek jelentős sérelmével jár, a képviselő-testület az írásbeliség mellőzésével, rövid úton – telefonon – is összehívható.”

5. § (1) R 42. §-a helyébe az alábbi rendelkezés lép: „42. § (1) Az önkormányzat – Fácánkert Község Önkormányzatának Képviselő-testületével – közös önkormányzati hivatalt hozott létre, Bogyiszlói Közös Önkormányzati Hivatal elnevezéssel.

(2) A közös önkormányzati hivatal ellátja az önkormányzat működésével, valamint a polgármester vagy a jegyző feladat- és hatáskörébe tartozó ügyek döntésre való előkészítésével és végrehajtásával kapcsolatos feladatokat. A közös önkormányzati hivatal közreműködik az önkormányzatok egymás közötti, valamint az állami szervekkel történő együttműködésének összehangolásában.

(3) A közös önkormányzati hivatal jegyzője vagy megbízottja köteles a képviselő-testület ülésén részt venni és ott a szükséges tájékoztatást megadni.

(4) A közös önkormányzati hivatal jegyzője, vagy megbízottja az érintett képviselő-testületek megállapodása alapján köteles biztosítani az egyes településeken történő ügyfélfogadást.

(5) A közös önkormányzati hivatal szervezeti felépítését, működésének rendjét saját szervezeti és működési szabályzata, illetve az ügyrendje tartalmazza.”

(2) Az önkormányzat rendeleteiben a polgármesteri hivatal kifejezés helyébe közös önkormányzati hivatal kifejezés lép.

6. § R 43. §-a helyébe az alábbi rendelkezés lép: „(1) A polgármesterek - lakosságszám-arányos, többségi döntéssel – pályázat alapján határozatlan időre – nevezik ki a jegyzőt. (2) A jegyzőt az általa megbízott köztisztviselő helyettesíti.”

7. § R 44. §-a helyébe az alábbi rendelkezés lép: 44. § A jegyző

a) dönt a jogszabály által hatáskörébe utalt államigazgatási ügyekben;

b) gyakorolja a munkáltatói jogokat a közös önkormányzati hivatal köztisztviselői és munkavállalói tekintetében,

c) gondoskodik az önkormányzat működésével kapcsolatos feladatok ellátásáról;

d) tanácskozási joggal vesz részt a képviselő-testület, a képviselő-testület bizottságának ülésén;

e) jelzi a képviselő-testületnek, a képviselő-testület szervének és a polgármesternek, ha a döntésük, működésük jogszabálysértő;

f) évente beszámol a képviselő-testületnek a hivatal tevékenységéről;

g) döntésre előkészíti a polgármester hatáskörébe tartozó államigazgatási ügyeket;

h) dönt azokban a hatósági ügyekben, amelyeket a polgármester ad át;

i) dönt a hatáskörébe utalt önkormányzati és önkormányzati hatósági ügyekben;

j) a hatáskörébe tartozó ügyekben szabályozza a kiadmányozás rendjét. „

8. § Az önkormányzati rendelet a kihirdetése napján lép hatályba. A rendelet 2. § (2) bekezdésében meghatározott szakfeladatrendet az önkormányzat 2013. január 1. napjától alkalmazza.

1

A rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2013. január 19. napjával.