Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2013. (XII. 18.) önkormányzati rendelete

a 2014. évi átmeneti költségvetési gazdálkodásról

Hatályos: 2014. 01. 01- 2014. 02. 19

Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2013. (XII. 18.) önkormányzati rendelete

a 2014. évi átmeneti költségvetési gazdálkodásról

2014.01.01.

Bogyiszló Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 25. § (3) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében foglalt feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Bogyiszló Község Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazást ad Bogyiszló község polgármesterének, hogy az önkormányzat bevételeit folyamatosan beszedje.

2. § Bogyiszló Község Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazást ad Bogyiszló község polgármesterének, hogy az önkormányzat kiadásait a 3. §-ban foglaltak szerint teljesítse.

3. § (1) A polgármester jogosult a működési kiadások időarányos teljesítésére a 2013. évi eredeti előirányzatok mértékéig. Az időarányostól eltérően, a szükségletnek megfelelően finanszírozhatók az egyes szezonális jellegű feladatokkal kapcsolatos dologi kiadások, különösen a síkosságmentesítési, hóeltakarítási kiadások.

(2) A személyi kiadások teljesítése a 2014. évi költségvetési koncepcióban elfogadott szabályok és az egyéb központi szabályozásnak, valamint a képviselő-testület döntésének megfelelően történhet. A megbízási szerződéssel foglalkoztatott dolgozók esetében az érvényben lévő szerződések alapján történhet kifizetés. A 2013. évben kifizetett személyi juttatások járulékai kifizethetők.

(3) A polgármester jogosult az önkormányzat fennálló szerződései alapján történő kifizetések engedélyezésére.

(4) A szociális ellátások a szociális törvény, illetve helyi önkormányzati rendelet alapján megállapíthatóak és kifizethetők.

(5) Az átmeneti gazdálkodás időtartama alatt felhalmozási kiadások teljesítésére a 2014. évet megelőzően megkötött és érvényes szerződésekből fakadó feladatok kivételével nincs lehetőség.

(6) A folyamatban lévő, többéves pénzügyi kihatással járó, pályázathoz kapcsolódó feladatok tárgyévi ütemére kifizetések a korábbi években vállalt kötelezettségnek megfelelően teljesíthetők.

4. § A felhatalmazás időtartama alatt felmerülő likviditási hiányt folyószámlahitel-keret igénybevételével lehet finanszírozni hitelszerződés alapján a számlavezető hitelintézettől.

5. § (1) Az önkormányzati rendelet 2014. január 1. napján lép hatályba.

(2) Az e rendeletben foglalt felhatalmazás az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló rendelet hatálybalépésének napján megszűnik. A felhatalmazás időtartama alatt beszedett bevételeket és a teljesített kiadásokat a 2014. évi költségvetési rendeletbe be kell illeszteni.