Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2019.(II.15.) önkormányzati rendelete

a helyi közművelődési feladatok ellátásáról

Hatályos: 2019. 02. 15- 2023. 04. 23

Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2019.(II.15.) önkormányzati rendelete

Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének

1/2019.(II.15.) önkormányzati rendelete

a helyi közművelődési feladatok ellátásáról

Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testülete a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény 83/A. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 7. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. Általános rendelkezések

1. §

.

A rendelet célja, hogy Bogyiszló község polgárai és közösségei művelődési és kulturális szükségleteinek figyelembevételével meghatározza Bogyiszló Község Önkormányzata (a továbbiakban: önkormányzat) által ellátandó közművelődési alapszolgáltatásokat, azok ellátási formáját, módját és mértékét.

2. §

.

A rendelet hatálya kiterjed a közművelődési tevékenységben résztvevőkre, az önkormányzat által fenntartott közművelődési intézményekre, közművelődési tevékenységet is ellátó természetes és jogi személyekre, egyéb szervezetekre, azok fenntartóira, működtetőire, alkalmazottaira és a közművelődési alapszolgáltatást igénybe vevőkre.

2.A közművelődési alapszolgáltatások meghatározása

3. §

.

Az önkormányzat a helyi sajátosságok és a rendelkezésre álló anyagi eszközei figyelembevételével az alábbi közművelődési alapszolgáltatásokat látja el:

a) művelődő közösségek létrejöttének elősegítése, működésük támogatása, fejlődésük segítése, a közművelődési tevékenységek és a művelődő közösségek számára helyszín biztosítása,

b) a közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése,

c) az egész életre kiterjedő tanulás feltételeinek biztosítása,

d) a hagyományos közösségi kulturális értékek átörökítése feltételeinek biztosítása,

e) az amatőr alkotó- és előadó-művészeti tevékenység feltételeinek biztosítása,

4. §

.

Az önkormányzat a 3. §-ban meghatározott alapszolgáltatásokat a következő feladatok ellátásával biztosítja:

a) a nemzeti ünnepeket a helyi közösség bevonásával és részvételével rendezi meg, azokhoz közösségi teret biztosít,

b) támogatja az ifjúság közösségi szerveződését és részvételét,

c) támogatja az idősek művelődő közösségének tevékenységét,

d) lehetőséget és helyet biztosít az iskolarendszeren kívüli önképző, szakképző, képességfejlesztő tanfolyamok, bemutatók tartására,

e) Nonformális képzési alkalmak

f) támogatja a hagyományos kézműves kultúra megőrzését,

g) támogatja a helyi környezeti értékek megismertetését, a túrázást a turizmus lehetőségeinek támogatásával és bővítésével, a helyi környezeti értékek megőrzését,

h) települési értéktár bővítése, helyi értékek tudatosítása, népszerűsítése

i) a helytörténeti szakirodalmi tevékenység ösztönzése, helytörténetet bemutató dokumentumok kiadásának, megismertetésének támogatása

j) lehetőséget és helyet biztosít művelődési és alkotó célú helyi közösségek, gyűjtőkörök, szakkörök, kulturális célú közös tevékenységek, összejövetelek számára,

k) kiállítási lehetőséget biztosít művészeti alkotások számára, közösségi színteret bocsát rendelkezésre zenei rendezvényekhez,

l) támogatja a helyi gyermekekből álló iskolai művészeti csoportok fellépését rendezvényeken, a művészeti és zeneoktatásban szerzett ismeretek bemutatásához közösségi színteret biztosít, a közösségi rendezvényeket meghirdeti,

m) közreműködik táborok szervezésében

n) közösségi internet szolgáltatást biztosít,

o) feladatának tekinti továbbá az egyetemes, a nemzeti, a nemzetiségi és más

kisebbségi kultúra értékeinek megismertetését, a megértés, a befogadás elősegítését.

3.A közművelődési feladatok ellátásának szervezeti keretei

5. §

.

Az önkormányzat a közművelődési alapszolgáltatásai ellátásának keretében a helyi közművelődés támogatását az alábbiak szerint biztosítja:

a) közösségi színtér biztosításával,

b) költségvetési keretei között kulturális rendezvények, szervezetek támogatásával, és

c) pályázati lehetőségek kihasználásával és az ehhez szükséges önrész rendelkezésre bocsátásával.

6. § (1) Az önkormányzat a helyi közművelődési tevékenységéhez a közművelődési alapszolgáltatásokhoz az alábbi épületet, ingatlant biztosítja:

  • a) Petőfi Sándor Művelődési Ház közösségi tér 7132 Bogyiszló, Kossuth u.30.
  • b) egyéb önkormányzati tulajdonú, kulturális közösségi rendezvény tartására alkalmas nyílt

terület,

(2) Az önkormányzat által fenntartott közösségi színtér minden év január 25-ig éves szakami munkatervet és az előző naptári évről beszámolót nyújt be Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének. A képviselő-testület január 31-ig dönt a beszámoló és a munkaterv elfogadásáról.

(3) A Művelődési Ház használati szabályzatát e rendelet 1. függeléke tartalmazza.

7. § (1) Az önkormányzat közművelődési feladatainak ellátásában együttműködik:

  • a) a településen működő köznevelési intézményekkel,
  • b) kulturális tevékenységet is végző társadalmi, civil szervezetekkel,
  • c) egyházakkal és
  • d) hasonló feladatokat ellátó országos, regionális, térségi intézményekkel, civil szervezetekkel, más önkormányzatokkal.

(2) Az önkormányzat közművelődési megállapodás megkötésével segítheti a rendeletben meghatározott azon közművelődési feladatok ellátását, amelyeket nem önkormányzati fenntartású intézmények, egyházak, civil szervezetek, vagy magánszemélyek végeznek.

(3) Az önkormányzat és intézményei a közművelődési lehetőségekről

  • a) a Bogyiszlói Hírlapban
  • b) plakátok, szórólapok útján,
  • c) a települési honlapon és a település közösségi oldalán

adnak tájékoztatást a község lakossága részére.

4. A közművelődési tevékenység finanszírozása és személyi feltételei

8. § (1) Az önkormányzat a helyi közművelődési feladatok támogatását az éves költségvetésében meghatározott keretek között biztosítja, illetve további egyedi döntéssel biztosíthatja.

(2) Az önkormányzat a civil szervezetek támogatásán keresztül is hozzájárul a település közművelődési és közösségfejlesztési feladatainak ellátásához.

(3) Az önkormányzat a pályázati források kihasználásával törekszik a helyi közművelődés minél magasabb szinten történő biztosítására. Az önkormányzat közművelődési pályázat esetén a szükséges önrészt az éves költségvetési rendeletében biztosíthatja.

9. § Az önkormányzat közművelődési feladatainak ellátásáról nem intézményi formában gondoskodik. A könyvtári és a közművelődési feladatokat a képviselő-testület által kinevezett, fő állású közalkalmazotti jogviszonyban álló személy látja el.

5. Záró rendelkezések

10. § (1) Ez a rendelet 2019. február 15-jén lép hatályba.

(2) Bogyiszló Község Önkormányzatának a közművelődésről szóló 4/2006. (II.14.) számú rendelete 2019. február 14. napjával hatályát veszti.

11. §

.

E rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló, a 2006. december 12-i 2006/123/EK Európai Parlament és a Tanácsi irányelvnek való megfelelést szolgálja.

Bogyiszló 2019. február 4.

Tóth István Dr. Dobai Sándor

polgármester jegyző

A rendelet kihirdetésének időpontja: 2019. február 15.

dr. Dobai Sándor

jegyző

1. függelék az 1/2019.(II.15.) önkormányzati rendelethez

BOGYISZLÓ KÖZSÉG
MŰVELŐDÉSI HÁZÁNAK HASZNÁLATI SZABÁLYZATA

Bogyiszló Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a közművelődési feladatok ellátásáról szóló 1/2019. (II.15.) számú rendeletének 1. függelékeként a község közművelődési közösségi színterének használati szabályzatát az alábbiakban határozza meg.

A muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény 73. § (1) bekezdése kimondja, hogy a közművelődéshez való jog gyakorlása közérdek, a közművelődési tevékenységek támogatása közcél.

Ennek megfelelően a Művelődési Házának szolgáltatásait, programjait nemre, felekezetre és pártállásra való tekintet nélkül bárki igénybe veheti, aki a használati szabályzatban foglalt feltételeket elfogadja, a házirendet betartja.

A közösségi színtér neve: Petőfi Sándor Művelődési Ház Közösségi tér

Székhelye: 7132 Bogyiszló Kossuth u. 30.

Fenntartója: Bogyiszló Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Működési területe Bogyiszló község közigazgatási terület

Jogállása: alapító okirattal nem rendelkező közösségi színtér

Alaptevékenysége: közművelődési feladatellátás

Működtetője: Bogyiszló Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

I. Közösségi színtér igénybevételének szabályozása

1. A MŰVELŐDÉSI HÁZ tiszteletben tartja és szolgálja

- az állampolgárok, a település lakói művelődéshez és szórakozáshoz való jogát

- a fenntartó által a közművelődési feladatokról szóló 1/2019. (II.15.) számú önkormányzati rendeletben foglaltakat

- a település lakóinak kulturális, szabadidős igényeit.

A Művelődési Házban végzett közművelődési tevékenység a helyi társadalom kulturális szükségletei, önművelő, önképző, amatőr művészeti ambícióinak, társas kapcsolatigényének, közéleti, közösségi, szórakozási lehetőségeinek biztosítását, szakmai szolgálatát jelenti.

2. Kötelezettségéből fakadóan mindenki számára a nyitvatartási időben rendelkezésre áll, tereit, állandó szolgáltatásait a házirend (1. melléklet) betartása mellett mindenki igénybe veheti. A Művelődési Házban egyidejűleg 285 főnél több személy nem tartózkodhat a rendezvények ideje alatt. A nagyterembe mindösszesen 125 fő tartózkodhat egyidejűleg.

3. A helyiségek igénybevételének szándékát a művelődésszervezőtől legalább 5 munkanappal a tervezett igénybevétel előtt kell kérni.

4. A Művelődési Ház az állandó programok időpontjának figyelembevételével biztosítja a helyiségeket az igénylőnek. Több kérelmező esetén a helyiséghasználati igényekről a polgármester véleményének kikérésével és figyelembevételével a művelődésszervező dönt.

5. A helyiségek ünnepnapokon és egyes munkaszüneti napokon (január 1., március 15., Nagypéntek, Húsvét vasárnap, és hétfő, május 1. Pünkösd vasárnap és hétfő, augusztus 20., október 23., november 1., és december 25-26.) nem vehető igénybe, kivéve, ha az önkormányzat és a vele együttműködő- rendeletben feltüntetett – szervezetek saját szervezésű rendezvényei, illetve egyedi döntés alapján.

6. Az önkormányzat e szabályzat 2. sz. mellékletében meghatározott szervezetek részére ingyenesen biztosítja a közösségi színtér helyiségeinek igénybevételét. Más szervezetek esetében a művelődésszervező kezdeményezésére a polgármester dönt a helyiségek ingyenes igénybevételének lehetőségeiről.

7. Zártkörű rendezvények alkalmával a programot szervezők felelőst neveznek meg, aki teljes anyagi-, büntetőjogi felelősséggel tartozik a Ház berendezési tárgyaiért, a használt helyiségek állagáért, egyben kötelesek betartani a Művelődési Ház házirendjét.

II. A közösségi színtér helyiségeinek bérleti díjmentes és díjköteles használata

1. Bérleti díjmentes tevékenységek és szolgáltatások, az Művelődési Ház ingyenes használatára jogosult civil szerveződések, szervezetek:

  • a) fenntartó önkormányzat és intézményeinek, iskola, Fusz János Zeneiskola, Gemenc Alapfokú Művészeti Iskola, Bogyiszlói Csillagvár Tanoda, valamint helyi kisebbségi önkormányzatnak a szervezésében megvalósuló rendezvények
  • b) az 2. sz. mellékletben meghatározott szervezetek működésének, rendezvényeinek biztosítása
  • c) egészségügyi intézmények ingyenes lakossági szűrései

2. Bérleti díjköteles tevékenységek és szolgáltatások:

A termek bérbeadás útján történő hasznosítása csak a szabad teremkapacitás terhére történhet. A bérlet idejét, helyét bérleti szerződésben kell rögzíteni.

A bérlő a bérlet idejére alapszolgáltatásokra (villany, fűtés, berendezés) és mosdóhasználatra jogosult. A bérlő a szerződés megkötésével anyagi felelősséget vállal az esetleges károkért.

Bérleti szerződést csak személyazonosságának igazolása után nagykorú személy ill. szervezet képviselője köthet a polgármesterrel.

  • a) kirakodóvásári tevékenység céljára, illetve minden egyéb üzleti célú vállalkozás, termékbemutató igénybevételére az 2. sz. mellékletben nem szereplő szervezetek rendezvényei
  • b) esküvő céljára történő igénybevétel, illetve magánszemélyek által szervezett magáncélú rendezvények tartására
  • c) a nem önkormányzati és az 2. sz. mellékletben nem szereplő szervezetek zenés, táncos, kulturális rendezvényei
  • d) minden olyan kulturális tevékenység, amely a közösségi színtér költségvetéséből közvetlen kiadással jár

III. A szabad helyiség-kapacitás bérbeadásának általános elvei

a) A Művelődési Ház helyiségei elsősorban közművelődési, kulturális célokat szolgálnak – szabad kapacitások elsődlegesen e célra adhatók bérbe. A helyiségek más célra történő átmeneti igénybevételének engedélyezésére a polgármester jogosult.

b) A helyiségek szabad terem-kapacitása a feladatok ellátásához szükséges teremkapacitáson felüli; művészeti csoportok, továbbá (ingyenes helyiség-használattal támogatott) szakkörök, szervezetek és csoportok működésének – éves programtervben eleve rögzített - helyiség-igényét meghaladó (kihasználatlan) terem-kapacitás, mely - az a.) pontban rögzített célokra - hasznosítható.

c) A Művelődési Ház termei alkalmi árusításra csak a polgármester erre vonatkozó engedélyével adhatóak ki.

d) Az éves programterv tervezetének tárgyalásakor a polgármester javaslatot tesz a bérleti díj következő évben érvényesíteni kívánt mértékére is – melyről a Képviselő-testület dönt

e) A község lakossága a Művelődésiház termeit előre egyeztetve, a képviselőtestület által jóváhagyott programtervhez igazodva, meghirdetett kulturális programokhoz alkalmazkodva, s a Házirend betartása mellett használhatja. Az intézmény helyiségei nyitvatartási időben az érdeklődők rendelkezésére állnak – de előzetes helyiség-foglalási igénnyel a művelődésszervezőhöz kell fordulni.

f) A helyiségek bérbeadási rendjének tervezésekor a következő sorrendet kell követni:

1. önkormányzati rendezvények (testületi ülés, falugyűlés, közmeghallgatás, helyi kisebbségi önkormányzatok ülései, továbbá esküvők céljára tartalékolt időpontok)

2. a Művelődésiház állandó rendezvényei civil szervezetek összejövetelei (az e Szabályzat korábbi részében rögzített feltételekkel ill. a Polgármester írásos engedélyével ingyenesen (pl. iskolai SZMK rendezvényei).

A bérleti szerződésre vonatkozó szabályok

A Művelődési Ház helyiségeinek bérbeadásáról szóló szerződések előkészítése jelen szabályzat 4. sz. mellékletében található szerződésminta alapján a művelődésszervező feladata.

A bérleti szerződés tartalma

  • g) Az ingyenes használatának joga akkor illeti meg jelen szabályzat 2. sz. mellékletében szereplő helyi szervezeteket, amennyiben rendezvényük nem üzleti célú, illetve annak bevétele kulturális, közösségi célt szolgál.
  • a) megállapodó felek adatai
  • b) a tevékenység, szolgáltatás, rendezvény pontos megjelölése
  • c) a használat díjának, valamint a fizetés módjának rögzítése
  • d) a használat időpontjának és pontos időtartamának pontos meghatározása
  • e) kapcsolattartó személy megjelölése elérhetőségeivel
  • f) a Művelődési Ház használata során rongálás miatt, vagy egyéb a berendezések, eszközök nem rendeltetésszerinti használatából bekövetkezett károk megtérítése
  • g) a megállapodás teljesítésével kapcsolatos viták tárgyalásos úton történő rendezésének vállalása.

A közösségi színtér tevékenységi helyein alkalmazott díjakat a 3. számú melléklet tartalmazza.

A helyiségekben megtartott rendezvényekről a polgármestert folyamatosan tájékoztatni kell

A bérleti díj képzésének rendje:

- A nagyterem egész napos bérbevétele esetén a bérleti díjon felül kauciót kell fizetni – mely a rendezvény után visszafizetésre kerül, amennyiben a Művelődési Ház anyagi kárt nem szenved. (Anyagi kár esetén az arról készítendő jegyzőkönyvben rögzíteni kell a kár mértékét – a befizetett kaució terhére a bérlőre hárítva a helyreállítás költségeit.)

A bérbeadás rendje

- A bérbeadást szerződésbe kell foglalni; a bérleti szerződések előkészítéséről a művelődésszervező gondoskodik.

- A bérleti díjat a Bérlő készpénz-fizetési számlán a Közös Önkormányzati Hivatal pénztárába fizeti be.

- Az egyéb szolgáltatás iránti megrendeléseket (amennyiben azokat a Művelődési Ház képes kielégíteni) a bérleti szerződésben kell rögzíteni.

IV. Egyéb rendelkezések

1. A Művelődési Ház híradástechnikai, hangtechnikai és egyéb eszközei elzárva tartandók. A Házat igénybevevő csoportok kérésére ezek rendelkezésre állnak. Használatukért a csoport vezetője a felelős. A program végeztével köteles a Művelődési Ház munkatársainak ezeket leadni. (A híradástechnikai berendezések önkormányzati rendezvények – pl. óvodai, iskolai programok –, helyi civil kezdeményezések, egyesületek részére felelős megnevezésével, illetve a Művelődési Ház munkatársainak közreműködésével kölcsönözhetők.)

2.A Művelődési Házban rendelkezésre álló személyi számítógépeket a Művelődési Ház nyitvatartási idejében lehet használni.

3.A Művelődési Házban programok idején bekövetkező károkozás, tűzeset esetén azonnal értesíteni kell a művelődésszervezőt. Az eseményről jegyzőkönyvet kell felvenni, a felelősöket meg kell nevezni.

NYITVATARTÁS:

Hétfő - Csütörtök: 08:00- 16:00

Péntek: 12:00- 19:00

Szombat: 08:00-12:00

Bogyiszló, 2019. február 4.

Tóth István

Polgármester

1. melléklet

HÁZIREND

1. A Művelődési Házat minden érdeklődő látogathatja, igénybe veheti kulturális szolgáltatásait, berendezéseit, felszerelését és más eszközeit. Az igénybevétel előzetes egyeztetés alapján, a kulcsok átadásával és teljes körű felelősség vállalásával történhet.

2. A belépődíjas rendezvények látogatásának előfeltétele a jegyvásárlás.

3. Belépőjegyes rendezvényeken a résztvevő az ellenőrző szelvényét megőrizni köteles, azt kérésre vagy a terembe való visszaérkezéskor külön felhívás nélkül a rendezőknek vagy a felügyeletet végző személynek köteles bemutatni.

4. A Művelődési Ház programjain résztvevők zavartalan művelődése és szórakozása érdekében be kell tartani a közösségi és társas élet kulturált magatartásának szabályait.

5. A Művelődési Ház közösségi célokat szolgál, ezért védelme, berendezésének és felszerelésének anyagi felelősséggel történő használata, a tisztaság és a rend megóvása minden látogató kötelessége.

6. A látogatók személyes tárgyainak megóvásáért felelősséget nem vállalunk.

7. A Művelődési Ház munkatársainak, a rendezőknek, a rendőrségnek és tűzoltóknak az utasításait minden látogató köteles végrehajtani.

8. Az épületben szemetelni tilos.

9. Az épületben dohányozni tilos! Dohányzásra kijelölt hely az épület bejáratától 5 méterre található.

10. A Művelődési Ház elektromos és hangtechnikai berendezéseit csak az arra megbízást kapott személyek kezelhetik.

11. A számítógépeket minden használatba vevő köteles megóvni és rendeltetésszerűen használni. Ezekért az eszközökért a használatba vevő anyagi felelősséggel tartozik.

12. Szeszesitalt behozni - zártkörű rendezvény kivételével- nem szabad. Az intézményt ittas állapotban látogatni tilos.

13. Az épület területén hirdetések, közlemények csak a művelődésszervező engedélyével rakhatók ki.

14. 14 éven aluliak 20 óra után csak szülői felügyelettel tartózkodhatnak az intézményben.

15. A művelődésszervező a rendbontókat ideiglenesen, vagy véglegesen kitilthatja az intézmény területéről.

16. A Művelődési Ház látogatója köteles azonnali hatállyal értesíteni a Művelődési Házban dolgozó művelődésszervezőt, a polgármestert (szükség esetén a rendőrséget, mentőket, tűzoltókat) minden olyan eseményről, amely veszélyezteti a látogatók testi épségét, valamint a Művelődési Ház épületét, eszközeit, berendezéseit.

17. A házirend betartása minden látogató számára kötelező.

Bogyiszló, 2019. február 4.

Tóth István

Polgármester

2. számú melléklet

A közösségi színtér helyiségeit ingyenesen használó szervezetek: (a településen működő szervezetek, intézmények)

- Polgárőr Egyesület

- Sportegyesület

- „Gyermekekért, Bogyiszlóért” Alapítvány

- Bogyiszló Jövője Alapítvány

- UNITAS Egyesület

- Bogyiszlói Hagyományőrző Egyesület

- Bogyiszló Dunagyöngye Vadásztársaság

- Bogyiszló Horgászegyesület

3.számú melléklet[1]

A Művelődési Ház bérleti díjai 2021. január 1. napjától:

1.) Művelődési ház

Bérleti díj mértéke

Bérleti díj mértéke
fűtéssel együtt

Kaució összege

Nagyterem

60.000.- Ft/nap

.70.000- Ft/nap

60.000.- Ft

Oldal terem

15.000.- Ft/alkalom

.20.000- Ft/alkalom

15.000.- Ft

Óradíj színpad (zenepróba)

2.000,- Ft/óra

2.000,- Ft/óra

-

Nagyterem óradíj

2.500.- Ft/óra

3.500,- Ft/óra

Bérleti díjjal egyező összeg

4. sz. melléklet

Bérleti szerződés

Mely létrejött

Bogyiszló Község Önkormányzata

(7132 Bogyiszló Kossuth u.30. képviseli: Tóth István polgármester), mint bérbeadó és

..............................................................................

(cím:......................................................................, képviseli: ………...…………………., mint bérbevevő között.

1. E szerződés értelmében Bérbeadó bérbe adja a 7132 Kossuth u. 30. címen lévő Művelődési Ház területén lévő helyiségek közül a..........................................................................-t

201. ........................... hó ........nap ......................................... időtartamra.

2. A bérelt helyiséget a bérbevevő ............................………………............................céljára

kívánja a fenti időszakban igénybe venni.

3. A fenti szolgáltatás (terembérlet) díja: ..................................Ft, azaz ............................................................................Ft., melyet a bérbevevő jelen szerződés aláírásával egyidejűleg befizetett az Önkormányzat pénztárába.

Az épület használatbavételekor az erről szóló igazolást a művelődésszervezőnek be kell mutatni.

4. A bérbevevő kötelességei:

A bérbevevő köteles a bérbevett területet tiszta, illetve az átvétel állapotának megfelelően visszaadni. Az igénybevétel során keletkezett esetleges károkat köteles megtéríteni.

5. Felek kijelentik, hogy esetleges vitájukat megpróbálják

....................................................... ................................................

bérbevevő bérbeadó

Visszavétel: 20.. .........................................................

Károk:.............................................................................

Értéke:............................................................................

..................................................... .................................................

bérbevevő bérbeadó

5. sz. melléklet

Kulcshasználati megállapodás

Mely létrejött a Művelődési Ház képviseletében …………….. művelődésszervező és ………………………………….………… sz.i.sz: ………..………………… cím: …………………………………..… (továbbiakban kulcshasználó) között.

A megállapodás tárgya szerint a kulcshasználó tevékenységének (klubfoglalkozás, rendezvény stb.) folytatásához használatba veheti a nagytermet/közösségi termet, kistermet és ehhez használhatja a részére átadott ajtókulcsot.

A használat során rá és a tevékenység résztvevőire is vonatkoznak a Házirend szabályai.

A használatot követően köteles meggyőződni a kulcshasználó, hogy az általa használt helységek ablakait és a bejárati ajtót bezárta.

A Közösségi házban a kulcshasználó tevékenységi ideje alatt bekövetkező előre nem látott eseményekért (baleset, lopás, rongálás stb.) a kulcshasználó vállalja a felelősséget.

A kulcshasználó köteles visszaadni a kulcsot, ha a tevékenység megszűnik, vagy a Művelődésiház képviselője erre felszólítja.

A Kulcshasználati megállapodást megismertem, magamra nézve kötelezőnek elfogadom.

Dátum: ……………………………

……………………………………… ………………………………….

Kulcshasználó Művelődésiház képviseletében

Jelen megállapodás aláírásával egyidejűleg a bejárati ajtó kulcsát átvettem.

……………………………………..

Kulcshasználó

A kulcsot visszaadtam……………………………-án ……………………………

A kulcsot visszakaptam………………………….-án: ……………………………………..

Művelődési Ház képviseletében:

művelődésszervező