Simontornya Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2013. (I. 31.) önkormányzati rendelete

az egészségügyi alapellátás körzeteiről szóló 2/2007.(I.31.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2013. 02. 01- 2013. 02. 01

Simontornya Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2013. (I. 31.) önkormányzati rendelete

az egészségügyi alapellátás körzeteiről szóló 2/2007.(I.31.) önkormányzati rendelet módosításáról

2013.02.01.

Simontornya Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdése által meghatározott feladatkörében, valamint az 1. és 2. § tekintetében

- az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 152. § (2) bekezdése
- és az önálló orvosi tevékenységről szóló 2000. évi II. törvény 2. § (2) bekezdése
által adott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

1. § Az egészségügyi alapellátás körzeteiről szóló 2/2007.(I.31.) önkormányzati rendelet 6. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„6. § (1) Az egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátást az Önkormányzat központi orvosi ügyelet működtetésére kötött egészségügyi feladat-ellátási, - átvállalási szerződés (társulási megállapodás) útján, több településre kiterjedően, a Simontornya, Bem József utca 39. szám alatti székhelyű központi ügyelet útján biztosítja.

(2) A Központi Orvosi Ügyelet – társulási megállapodás alapján – az egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátást Belecska, Fürged, Igar, Kisszékely, Mezőszilas, Nagyszékely, Ozora, Pálfa, Pincehely, Tolnanémedi és Simontornya településen biztosítja a települési önkormányzatok illetékességi (közigazgatási) területén élő lakosság számára.”

2. § Az egészségügyi alapellátás körzeteiről szóló 2/2007.(I.31.) önkormányzati rendelet 7. §- a helyébe a következő rendelkezés lép:

„7. § (1) Az iskola-egészségügyi ellátás a házi gyermekorvos és a védői körzetekben dolgozó védőnők útján biztosított az önkormányzati köznevelési feladatot ellátó köznevelési intézmény, az állami köznevelési feladatot ellátó köznevelési intézmény és a köznevelési magánintézmény simontornyai telephelyű ellátási helyein, az óvodai nevelésben, általános iskolai nevelés-oktatásban, gimnáziumi nevelés-oktatásban, szakképző iskolai nevelés-oktatásban részesülő gyermekek, tanulók számára.

(2) Az iskola-egészségügyi ellátás biztosítása tekintetében az I. védőnői körzethez tartozik az óvodai nevelésben és az általános iskolai nevelés-oktatásban, a II. védőnői körzethez tartozik a szakképző iskolai nevelés-oktatásban, illetőleg a gimnáziumi nevelés-oktatásban részt vevő gyermekek, tanulók ellátása.

(3) A házi gyermekorvosi körzethez tartozik valamennyi, az önkormányzati köznevelési feladatot ellátó köznevelési intézmény, az állami köznevelési feladatot ellátó állami köznevelési intézmény és a köznevelési magánintézmény simontornyai telephelyű ellátási helyein óvodai nevelésben, általános iskolai nevelés-oktatásban, gimnáziumi nevelés-oktatásban, szakképző iskolai nevelés-oktatásban részesülő gyermek, tanuló ellátása.”

3. § (1) A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

(2) E rendelet szabályozási tárgykörében az Európai Parlament és a Tanács 2005/36/EK irányelvével összeegyeztethető szabályozást tartalmaz.