Simontornya Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2017. (III.31.) önkormányzati rendelete

Simontornya Város településfejlesztéssel és településrendezéssel összefüggő partnerségi egyeztetési szabályai a településfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia, a településrendezési eszközök, a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet megalkotásáról

Hatályos: 2017. 04. 01

Simontornya Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2017. (III.31.) önkormányzati rendelete

Simontornya Város településfejlesztéssel és településrendezéssel összefüggő partnerségi egyeztetési szabályai a településfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia, a településrendezési eszközök, a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet megalkotásáról

2017.04.01.

Simontornya Város Önkormányzata Képviselő Testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6/A. § (3) bekezdésében, a 62. § (6) bekezdés 6. pontjában, és a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV törvény 16. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6. § (1) bekezdésében és a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről , valamint egyes területrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8) Korm. rendelet 29. § és 29/A. §-ban meghatározott faladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Simontornya Város Önkormányzata e rendeletben határozza meg a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet (a továbbiakban EjrR.) 29. §-a és 29/A. §-a alapján Simontornya Város a településfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia és a településrendezési eszközök tervezésének, a településképi arculati kézikönyv készítésének és a településképi rendelet megalkotásának Partnerségi Egyeztetési Szabályait.

2. § (1) a Simontornya városban állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező lakosok, valamint az, aki az adott településfejlesztéssel, illetve településrendezéssel érintett,

(2) valamennyi, a településfejlesztéssel, településrendezéssel összefüggésbe hozható simontornyai székhellyel, telephellyel rendelkező, vagy az adott településfejlesztéssel, településrendezéssel érintett gazdálkodó szervezet, civil szervezet és egyház,

(3) a Simontornya város területén működő közmű szolgáltatók és üzemeltetők (csak településrendezési eszköz készítése vagy módosítása esetén),

(4) a Simontornya város területén illetékes 1.fokú építésügyi hatóság (csak településrendezési eszköz készítése vagy módosítása esetén).

3. § (1) A tájékoztatás megindítása és a véleményezés lehetőségei:

a) Az Önkormányzat a partnerek tájékoztatásának elősegítésére a partnerségi egyeztetés során keletkező dokumentációk elérhetőségét biztosítja az alábbiak szerint: kisebb terjedelmű anyagot teljes egészében, nagyobb terjedelmű anyagot kivonatosan, a teljes anyag megtekintésének lehetőségét biztosítva a helyben szokásos módon közzé teszi az önkormányzati hivatal hirdetőtábláin és az Önkormányzat honlapján.
b) A településfejlesztési/településrendezési dokumentumtól és az egyeztetési eljárás módjától függően az alábbi táblázatban meghatározott egyeztetési szakaszokban a polgármester az értelmezéshez szükséges részletezettségű, és szükség esetén alátámasztó munkarészeket tartalmazó tájékoztatást állít össze, melynek elérhetőségéről felhívást tesz közzé az önkormányzati hivatal hirdető tábláján és az önkormányzat honlapján, továbbá lakossági fórumot tart az EljR. 29/A. § (4) bekezdésének figyelembe vételével.

Dokumentum

Eljárás fajtája

Előzetes tájékoztatás

Elfogadás előtti tájékoztatás

Településfejlesztési koncepció

van

van

Integrált településfejlesztési stratégia

van

van

Településrendezési eszközök (településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat)

Teljes eljárás

van

van

Egyszerűsített eljárás

nincs

van

Tárgyalásos eljárás

nincs

van

Állami főépítészi eljárás

nincs

van

Településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet

van

van

c) A közzétett tájékoztató alapján a partnerek a tájékoztatóban meghatározott határidőig írásos észrevételeket tehetnek az alábbi módokon:
ca) az írásos észrevétel a tájékoztatóban meghatározott címre történő megküldésével,
cb) elektronikus levélben a tájékoztatóban meghatározott e-mail címre.
(2) A javaslatok, vélemények dokumentálásának, nyilvántartásának módja:
a) A beérkezett véleményeket az Önkormányzat polgármestere szöveges dokumentumban összegzi.
b) A véleményekről készített dokumentumot az ügy aktájában lefűzve meg kell őrizni.
c) Valamennyi javaslatot és véleményt a helyi iktatási szabályok szerint kell kezelni és megőrizni.
(3) Az el nem fogadott javaslatok, vélemények indokolásának módja, a dokumentálásuk, nyilvántartásuk rendje:
a) Valamennyi beérkező véleményt tartalmazó dokumentumot a polgármester megküldi a fejlesztési dokumentum, a településrendezési eszköz, illetve a települési arculati kézikönyv és a településképi rendelet készítőjének, aki a vélemények beillesztésére szakmai javaslatot tesz.
b) A szakmai javaslat alapján a polgármester valamennyi érdemi észrevételre választ állít össze, melyben külön megindokolja a beérkezett, de el nem fogadott véleményekre adott válaszát.
c) Az el nem fogadott javaslatok, vélemények indokolását tartalmazó dokumentumról hirdetményt jelentet meg a helyben szokásos módon az önkormányzati hivatal hirdetőtábláin és az önkormányzat honlapján.
(4) Az elfogadott koncepció, stratégia és településrendezési eszközök, településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet nyilvánosságát biztosító intézkedések: A polgármester
a) az elfogadott koncepciót és stratégiát az elfogadást követően közzé teszi az önkormányzat honlapján,
b) az elfogadott településrendezési eszközt, településképi arculati kézikönyvet és településképi rendeletet az elfogadást követő 15 napon belül közzé teszi az önkormányzati hivatalban nyomtatásban és az önkormányzat honlapján hirdetményben, amely lehetőségről a helyben szokásos módon az önkormányzat hivatalának hirdetőtábláin kifüggesztett hirdetménnyel tájékoztatja az érintetteket.

4. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.