Dunaföldvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2017 (XII.15.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásról, a köztemetésről, és a lakáscélú önkormányzati helyi támogatásról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 01. 01- 2018. 01. 09

Dunaföldvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 8. pontjában és a 42. §-ában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:


1. § (1) A települési támogatásról, a köztemetésről, és a lakáscélú önkormányzati helyi támogatásról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 7.§ (6) bekezdés c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


„ c) akinek a háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 240 %-át, egyszemélyes háztartásnál a 290 %-át, és


2. § A Rendelet 7. § (15) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(15) Tüzifa támogatásban részesíthető kérelemre az, aki az eseti szociális támogatás 9. § (2) bekezdés b) – d) pontjában szabályozott feltételeknek megfelel. A tüzifa támogatás a fűtési idényben egyszer, természetbeni támogatás formájában nyújtható, mértéke nem haladhatja meg az öregségi nyugdíjminimum összegének 80 %-át. A kérelmet az eseti szociális támogatás igénybevételére rendszeresített kérelem nyomtatványon, a kérelemben foglaltakat alátámasztó igazolásokkal együtt kell benyújtani.”  


3. § A Rendelet 8.§ (1) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


„b) akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 280 %-át, egyedül élő esetében annak 360%-át,”


4. § A Rendelet 9.§ (2) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


b) akinek családjában az egy főre jutó jövedelem - a (3) bekezdésben szabályozott eset kivételével - nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 200 %-át, egyedül élő esetén annak 250 %-át,”


5. § A Rendelet 9. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(4) Az eseti szociális támogatás esetenkénti összege a (2) bekezdésben szabályozott esetben nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 50 %-át, a (3) bekezdésben szabályozott esetben nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300 %-át.”


6. § A Rendelet 11.§ (1) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


„b) akinek a gyermeket gondozó családjában az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 200%-át.”



7. § A Rendelet 12. § (1) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


a) a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 200 %-át, egyedül élő esetén annak 250 %-át, és”


8. § (1) Ez a rendelet 2018. január 1. napján lép hatályba. Rendelkezéseit a hatályba lépését követően beadott kérelmek elbírálása során kell alkalmazni.

(2) A Képviselő-testület a Rendelet 3. §-át hatályon kívül helyezi.

(3) Ez a rendelet 2018. január 10. napján hatályát veszti.


Dunaföldvár, 2017. december 12.





                                     Horváth Zsolt                                Bárdos Lászlóné dr.

                                     polgármester                                  címzetes főjegyző






Záradék:


A rendelet a mai napon kihirdetésre került.


Dunaföldvár, 2017. december 15.


                                                                                 Bárdos Lászlóné dr.

                                                                                 címzetes főjegyző