Dunaföldvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2019 (II.4.) önkormányzati rendelete

a hivatali helyiségen, valamint hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól, és a többletszolgáltatás ellentételezéseként az önkormányzat, valamint az anyakönyvvezető és a közreműködő részére fizetendő díjak mértékéről szóló 13/2017.(V.29.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 02. 05- 2019. 02. 09

Dunaföldvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 42. § 1. pontjában, valamint az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 96. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § A hivatali helyiségen, valamint hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól, és a többletszolgáltatás ellentételezéseként az önkormányzat, valamint az anyakönyvvezető és a közreműködő részére fizetendő díjak mértékéről szóló 13/2017.(V.29.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet)  6. § (3) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

„(3) A szolgáltatást igénybevevők a befizetett díj 100 %-ának visszatérítésére jogosultak, amennyiben a házasságkötés megtartása iránti kérelmüket az engedélyezett házasságkötési időpontot megelőző 30 munkanapon belül írásban visszavonják.”


2. § A Rendelet 7. § (2) bekezdés b) pontja az alábbiak szerint módosul:

b) az ünnepi öltözet használata címén ruházati költségtérítés, amelynek éves mértéke a mindenkori köztisztviselői illetményalap 220 %-a/év - amelyet a vonatkozó jogszabályok alapján kell elszámolni.”


3. § A Rendelet 7. § (3) bekezdés b) pontja az alábbiak szerint módosul:

„b) az anyakönyvvezetőre vonatkozó szabályok figyelembevételével a mindenkori köztisztviselői illetményalap 150 %-a/év ruházati költségtérítés - amelyet a vonatkozó jogszabályok alapján kell elszámolni.”


4. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és rendelkezéseit a 2019. január 01. napjára visszamenőleg kell alkalmazni.

(2) Ez a rendelet a hatályba lépését követő 5. napon hatályát veszti.



Dunaföldvár, 2019. január 29.




                                dr. Süveges Árpád Róbertné                                            Bárdos Lászlóné dr.

                                 alpolgármester                                                     címzetes főjegyző


Záradék:


A rendelet a mai napon kihirdetésre került.


Dunaföldvár, 2019. február 04.

                                                                                               Bárdos Lászlóné dr.

                                                                                                címzetes főjegyző