Dunaföldvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2020 (IX.28.) önkormányzati rendelete

az államháztartáson kívüli források átvételéről és az önkormányzat által államháztartáson kívülre nyújtott támogatásokról szóló 29/2013.(XII.31.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 10. 03- 2020. 10. 07

Dunaföldvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján, és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 41. § (9) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2019 (XII.20.) önkormányzati rendelet 36.§ (6) d) pontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Pénzügyi Ellenőrző Bizottság, Ügyrendi-, Közrendvédelmi és Jogi Bizottság, Oktatási-, Kulturális,- Egészségügyi,- Szociális,- Ifjúsági és Sport Bizottság, valamint Városfejlesztési,- Idegenforgalmi,–Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:


1. § Az államháztartáson kívüli források átvételéről és az önkormányzat által államháztartáson kívülre nyújtott támogatásokról szóló 29/2013.(XII.31.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 2. §-a (3) és (4) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

„ (3) A támogatás nyújtásával kapcsolatos határidők:

  • a vissza nem térítendő és a visszatérítendő támogatás benyújtásának határideje a tárgyév január 31. napja.
  • a vissza nem térítendő támogatás elszámolásának határideje a tárgyévet követő év január 31. napja,
  • a vissza térítendő támogatás elszámolásának határideje a megállapodásban feltüntetett dátum,
  • az a) pontban meghatározott határidőn túl év közben az esetlegesen rendelkezésre álló civil tartalék keret terhére nyújtható be támogatás.

 (4) A nyújtott vissza nem térítendő támogatást a tárgyévben kell felhasználni. A fel nem használt támogatást a tárgyévet követő év február 15. napjáig vissza kell fizetni. A támogatás visszafizetésének elmulasztása esetén az írásbeli felszólítás átvételét követő 30 nap után a támogatás vissza nem fizetése esetén fizetési meghagyásos eljárással a Támogató érvényt szerezhet a követelésének.”


2. § A Rendelet 4. § (3) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

„4. § (3) A civil szervezet az átláthatósági nyilatkozatot a 3. melléklet alapján köteles a kérelemmel együtt benyújtani.”


3. § A Rendelet 5. § (3) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

„ (3) Az elszámolás a támogatási szerződésben foglaltaknak megfelelően történik a Hivatal közreműködésével az 5. melléklet szerinti nyomtatványon. Az elszámolás során nem fogadható el a szervezet tisztségviselőjének vagy tagjának lakásfenntartással kapcsolatos vagy egyéb jellegű magánköltsége.”


  1. A Rendelet 4. mellékletének 8. pontja az alábbiak szerint módosul:

„A nyújtott vissza nem térítendő támogatást a tárgyévben kell felhasználni. A fel nem használt támogatást a tárgyévet követő év február 15. napjáig vissza kell fizetni.  A támogatás visszafizetésének elmulasztása esetén az írásbeli felszólítás átvételét követő 30 nap után a támogatás vissza nem fizetése esetén fizetési meghagyásos eljárással a Támogató érvényt szerezhet a követelésének. A fel nem használt támogatást a Támogatott a Támogató Takarékbank Zrt.-nél vezetett 70600133-11111379-0000000 bankszámlára köteles a fenti határidőben visszafizetni.”


5.  § A Rendelet 3. melléklete a jelen rendelet 1. melléklete szerint módosul.


6.  § A Rendelet 6. melléklete a jelen rendelet 2. melléklete szerinti módosul.


7.  § A Rendelet kiegészül a jelen rendelet 3. melléklete szerinti 7. melléklettel.


8. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő 5. napon lép hatályba.

(2) A rendelet a hatályba lépését követő 5. napon hatályát veszti.


Dunaföldvár, 2020. szeptember 22.




                                            Horváth Zsolt                                              dr. Boldoczki Krisztina

                                 polgármester                                                        jegyző


Záradék:


A rendelet a mai napon kihirdetésre került.


Dunaföldvár, 2020. szeptember 28.



                                                                               dr. Boldoczki Krisztina

                                                                                            jegyző